Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

trasa foca ~scepan polje

Autor pgp 
pgp
Re: Trasa Osijek-Foča-Dedovo.
28. 06. 2016 19:21
Diky za info, cesta v lepsim stavu než pred rokem.🌅
Re: trasa foca ~scepan polje
12. 09. 2016 13:30
Trasa je upravená, rozšířená. Projeli jsme v pohodě "obytňákem" Fiat dl.7m + zavěšený scuter. Měli jsme obavy z mostu na hranici BIH a ČH (na konci oné obávané cca 20km dlouhé trasy), ale vše v pohodě. Doporučuji zastavit se v kempu Rafting Center Drina Tara.
[www.google.cz][/img]
Re: trasa foca ~scepan polje
16. 11. 2016 16:10
Co takhle vyzkoušet trasu od Pivského jezera směrem na Žabljak přes Durmitor.
https://www.youtube.com/watch?v=9uzkKzJV6mE
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
16. 11. 2016 22:10
jj perfektní trasa,ale ten první úsek od jezera je na moje auto již na hraně,příliš strmé stoupání,ale když jsem na záznamu uviděl i autobus,tak mne to po těch letech co na to vzpomínám docela uklidnilo.Myslím,že je to ještě větší adrenalin než sv Jure nad Makarskou. thumbs up

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
17. 11. 2016 07:26
Ach jo.Už dvakrát jsem do této černé díry nakoukl a zvažoval..Jak vidno průjezdná je,osobák se do ní vejde,takže snad příští rok.Tvsat sv.Jure je mimo úzkého silničnímu profilu vcelku procházka růžovým sadem,dostaneš li se někdy do končin Nikšič,Grahovo odboč na starou cestu do Risanu,kdy z výšky 850 m sjíždíš na hladinu moře,škoda,že o proti roku 1990
ten adrenalin je už omezován vzrostlou vegetací a z kdysi slušného asfaltu jsou pouze torza.Předloni jsem zde uvedl,že pár km za přechodem Ščepan Polje je už na území MN vynikající restaurace s ohromnými porcemi masa.Už je bohužel mimo trasu,míjí se velikým obchvatem.
Re: trasa foca ~scepan polje
17. 11. 2016 07:51
O této cestě přes Durmitor jsem neměl ponětí, ač jsem kolem Pivského jezera jel před 2 lety, tak jsem si té odbočky nevšiml. Až nyní na mapách google.
Takže příště bych cestu do MNE viděl tak, že od Pivského jezera odbočím na Žabljak, pak přes ten známý most přes TARU na Mojkovac, Kolašin, Podgoricu - tam jsem jel v r. 2007 - krásná scenérie, množství tunelů ve skalách...
Spojit tyto trasy při cestě k moři v jednu vidím jako velkou výzvu.
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
18. 11. 2016 18:58
jj asi těch cest je více,kde se může člověk zapotit. nevím přesně kterou trasu myslí Vašek,ale jeli jsme i od hrobky toho jejich vojevůdce Njegoše na Lovčenu,odbočkou jak jsou ty stánky dolů do Boky Kotorské těmi 25 zatáčkami a to také není k zahození,ty překrásné výhledy z několika set metrů na celý záliv. Karle,ta odbočka je celkem viditelná,myslím,že ta cedule je s nápisem Durmitor ?? kousek pokud se nepletu za tím mostem přes jezero?? do takové díry ve skále. je tam asfalt po celé trase,ale s počátku je to docela stoupák !! Nešel mi tenkrát jeden ventilátor,tak jsem musel zastavit a chladit,hodilo to již červenou na teplotě. Ze Žabljaku na Taru je pěkná cesta až prakticky dolů k moři.Oba kaňony,Tara,Morača je prakticky hlavní ze Srbska.Tam se frčí.Vůbec nejhorší je trasa v BiH na přechod do MNE. Aspoň to bylo v roce 2012,teď nevím,něco tam rozšiřovali a upravovali,ale jel to kamarád letos a říkal nic moc tomu nedali. Má také obytňák,osobák je něco jiného.

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
19. 11. 2016 08:26
Jo,jo Mirku pravdu díš,díra je díra,jen jsi měl dodat,ž k tomu Njegošovu mauzolelu ve finále vede tuším 425 schodů,ale je to nádhera,ten výhled za to stojí.Vstupné do NP Lovčen jsou 2 € za osobu,auto se neplatí.Kdo se v těchto končinách vyskytnete,můžete sjet dolů do Cetinje,koho láká trocha historie,je to bývalé hlavní město,zašlá sláva bývalých ambasád a prezidentského sídla-i když žádného prezidenta nikdy neměli,byla to jen příprava.Unaveni celodenní dřinou
doporučuji zakotvit v restauraci téměř na konci hlavní ulice po levé straně.O kvalitě stravy a kávy nebudeme diskutovat a dráždit nasucho chuťové buňky a budeme se těšit,ža možná za rok opět,žeano?Jen bych chtěl ještě trochu dodat,že ten poslední úsek před Ščepan Polje se téměř nezměnil,to co ze svahu po levé straně odbagrovali,jim zase sjelo,trochu zkulturnili
ten nájezd.S trochu citu bez problémů,provoz minimální a z mostu už prkna neční.Toť stav z 15.8.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Vašek (19. 11. 2016 21:36).
Re: trasa foca ~scepan polje
20. 11. 2016 08:43
Z pohledu řidiče osobního auta mně silnice E 762 k hraničnímu přechodu BiH/ MNE nepřišla tak katastrofální. Sice v jednom úseku tam byla rychlost jen 5 km/h, bylo to tam úzké, ale dalo se to.To bylo v r.2014.
Jinak jsem prožil větší adrenelin o den dříve:
Jedeme od Sarajeva směrem na Foču, je 21 hodin, v podstatě tma. Na tachometru z domu natočeno cca 1000 km a těšíme se, že zalehneme v motelu Bavaria poblíž Foči. Do cíle zbývá necelých 20 km. Najednou, bez jakéhokoliv varování, že je cesta rozkopaná, vidím uzávěrku silnice a zákaz vjezdu. Odbočuji tedy doprava, kde vede další cesta. Navigace však hlásí, že po pár kilometrech tato cesta přechází v nezpevněnou.Rozmýšlíme se co dál, vracet se zpátky k Sarajevu je objížďka víc než 100 km a to se mi opravdu nechce. Pokračujeme tedy dál, po dalších několika kilometrech vidím značku objížďky směřující doleva. Sláva, říkáme si, nenechali to jen tak.Vjíždíme na úzkou asfaltku, ale dá se to. Radost však končí, když po cca 1 km asfalt končí a vjíždíme na polní cestu, vysypanou kamením.Jedeme pomalu dál, vjíždíme po ní do lesa. Zastavuji a zjišťujeme dle navigace, že je to ještě asi 12 km, než se napojíme zase na cestu do Foči, z které jsme sjeli kvůli objížďce.Jedeme krokem po lesní cestě v hlubokém lese, v záři reflektorů vidím lesní zvěř.
Mnohdy zastavuji a přemýšlím, jak objet nerovnosti, abych nepoškodil spodek auta. Potkáváme auto s Němci a navzájem se ujišťujeme, že jedeme správně - oni do Sarajeva, my do Foči.
Chudák Oktávka, naložená po střechu, 4 dospělí lidi vč. ještě střešního boxu už tak je nízko nad zemí. Ve sjezdech je to ještě horší, protože předek auta "jde" ještě níž k zemi. Ze země mnohdy ční ostré kameny a já přemýšlím, co bych dělal, kdybych píchnul gumu.
Za 2 hodiny se konečně dostáváme na hlavní cestu do Foči. Ujel jsem dle tachometru 14 km, průměr na lesní cestě byl tedy 7 km/h!!!. Hlavně, že je auto celé!.
Rozplývá se však sen o pohodlném přenocování, je po 23. hodině a v motelu Bavaria ubytovávají jen do 22. hodiny.
Chvíli ještě tak stojíme a smiřujeme se s přenocováním v autě, protože nechci jet dál po tmě, to bych neviděl nic z oblasti Pivského jezera.
Pak mě to nedá a vjíždím k výše jmenovanému motelu. Je kolem půlnoci. Z jednoho balkonu se ozývá, zda si něco nepřejeme. Je to recepční a my se ubytováváme...
Druhý den ráno vyjíždíme směrem k Pivskému jezeru. Auto z předchozího dne je zaprášené, ale naštěstí nepoškozené.
Po přejetí hranice BiH/MNE se dostáváme k Pivskému jezeru. Kochám se, bohužel ale nejsem dost pozorný. Po projetí jednoho z tunelů vidím na cestě kámen. Stačím se mu ještě vyhnout kolem, ale auto dostalo obrovskou ránu do spodku. Roztřepalo se, až spadla lahvička Ambipuru připevněná v kabině k větracím mřížkám.
Dívám se do zrcátka, zda za mnou "nečúrá" olej z motoru. Nic nevidím, zastavuji. Dívám se pod auto. Nevidím žádné poškození, dokonce i bakelitový kryt pod motorem je celý. Stejně pak ještě sleduji dalších 100 km přístrojový štít, zda se nerozsvítí kontrolka mazání. Až doma zjišťuji, že ránu kamenem chytla nápravnice, která je o pár milimetrů níž než uvedený kryt motoru.
Takže příště repete vč. cesty až do Žabljaku. Doufám, že už to bude o něco klidnější. Tehdy v roce 2014 byly v BiH povodně a cestou to bylo znát. Mnohde chyběly kusy asfaltu a to byl asi i důvod uzavření toho úseku cesty mezi Sarajevem a Fočí.
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
20. 11. 2016 19:17
Vidím,že se na této cestě až tak moc nezměnilo! Uvažuji,že místo na přechod Hum,bych zkusil přechod na Trebinje,ale nevím stav této trasy? Tedy po druhém břehu Driny po M20, [www.google.cz]

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
20. 11. 2016 19:20
To by bylo na moji manželku. Myslím bychom měli po rozvodu.
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
20. 11. 2016 19:32
jj ajax prožil jsem takový "malý" , který trval až na Velikou pláž v Ulcinje.Po dvou dnech pomalu začala se mnou komunikovat.Ono přeci moje auto je větší a těžší,než osobák a při vyhýbání,což bylo dosti často,seděla v luftě nad strží.angry smiley
Jinak ještě k předešlé trase po M20.Sice nemá BiH možnost Google panáčka,ale při prohlídce trasy a přibížení,vypadá cesta naproti M18 docela v pohodě.Jel tadyma někdo s fórystů??

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
21. 11. 2016 06:26
V MNE jsme byli zhruba před 12lety. Cesta přes Chorvatsko. Byla mladší takže ji to tak nevadilo. Dneska tak na Hvar a to vše po dálnici.
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
22. 11. 2016 10:50
Ajax , před 12 lety ??? Tak za tuto dobu by jsi MNE nepoznal.Dálnicí můžeš až do Ploče,a pak je to kolem moře již kousek grinning smiley

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
23. 11. 2016 09:55
Do diry ve skale se fakt nemusite bat uhnout. Jel jsem to jednou do Zabljaku, jednou z nej. Do Trsy je ta silnice mensi, ale normalni, z Trsy je polovicni, ale asfalt je par let stary. Je to pomale, ale dechberouci. Jen si dejte pozor na spadane kamenymezi Pivou a Trsou, jednou jsem jeden vyhodnotil, ze ho prejedu a pak mel husi kuzi, kdyz jsem slysel, jak se mi vali mezi spodkem a silnici. Nastesti to vyslo. Kdyz dojedete do Trsy odpoledne/vecer, da se prespat v chatkach u krcmy Krcma, dneska se to jmenuje Eko-selo, pokrok holt nezastavis. Drive narozenym to bude pripominat pionyrak, stalo nas to pred par lety pet euro a navzdory vzhledu tam bylo teplo, ackoliv bylo pres noc zarijovych plus pet. A restauracka stoji za to. Dokonce si nas tam po roce i pamatovali a to jsme tam neudelali zadnej vystup :-) A pro kuraky meli neco nejspis pasovanyho, lec obstojnyho po sedesati centech krabicku. To byla nase prvni noc v MNE...
Re: trasa foca ~scepan polje
12. 06. 2017 15:53
Kdo jste letos už tuto trasu projeli,tak sem dejte info,jak to tam vypadá?
Re: trasa foca ~scepan polje
24. 06. 2017 09:25
Jel jsem to vcera,nemusite mit obavy. Na par mistech krokem. Musite byt opatrni spise kvuli mistnim,kteri ses tim moc neparaji.
Jak v protismeru,tak za vami. Radeji jsem jim uhybal a nechal predjet.
Re: trasa foca ~scepan polje
24. 06. 2017 09:32
Ahoj
Já vezu karavan,myslíš že to projedu v pohodě.
Před dvěma roky mě tam nechtěli pustit,že jsem moc dlouhej
Děkuji Luboš
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
24. 06. 2017 15:36
Pokud se Luboš po 29.6. neozve tak ztratil přívěs na této cestě angry smiley Jinak na cestě Sarajevo - MNE tě určitě pustí,není tam totiž žádná celnice.

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
24. 06. 2017 15:50
Mě šlo o tu značku,jestli tam ještě je, byla ta nějaká znáčka ohledně délky soupravy. Já mám cca 12 metru. A to se jim nelíbilo. Cigerety to spravyli.
Před 3 roky jsem tam jel s karavanem a táhl jsem ho mercedesem vito,směr Nikšič. Bez problému. Jde mi o to jestli je to stále stavba plná bagru,nebo už né.
Zatím tedy vyhrává cesta přes Bělehrad,ale uvidím,co napíše kamarád v pondělí. Má karavan 5 metru a VW Transportér
Re: trasa foca ~scepan polje
26. 06. 2017 13:14
Dnes kamarád v pořádku a bez zdržení projel. Trasa bez problému. VW Transporter a 7 metrový karavan.smiling smiley
Více info dodá,až zakotvý v kempu
Ahoj Luboš
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
26. 06. 2017 13:24
Tak to je více,jak dobrá zpráva.Sice letos mám v plánu jinou trasu a místa k navštívení cestou,ale i tak je to potěšující,že tam něco dělají.

MirekŠi
Re: trasa foca ~scepan polje
26. 06. 2017 13:45
Palec nahoru,že si troufl s takovou soupravou na tu cestu :-). Díky za info, pojedu tama nazpátek z Albánie 10.7
Re: trasa foca ~scepan polje
26. 06. 2017 14:13
Také to asi dáme tamtudy. Mám kameru,tak to pak někam zkusím stáhnout. Dám odkaz
Luboš
Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 07:25
By mi zajimalo co by delal, kdyby potkal v protismeru ctyrnapravovou sklapecku a musel by couvat. Jako mam s vlekem odcouvano celkem dost, ale zrovna tohle cislo bych si nechal ujit .-)
Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 07:26
Třeba by počkal,až couvne ten nákladakyawning smiley
Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 08:20
Jestli narazi na toho sameho, co ja, tak tam bude jeste v zime. Na moji gestikulaci, jestli by treba... jak s tou obludou nemohl vic ke kraji (byl smerem ke svahu)... prej ne.ee. Tak jsem si couvnul, Spolucestujici slabsich povah zavirali oci, on je to dolu docela pohled jak z letadla.
Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 08:41
Jo to máš pravdu,je tam jedna zatáčka do prava,která má snad 180 Stupnu,tam je to krásně vidět. Ted tam naštěstí rostou nějaké keře,tak dolu není až tak vidět,ale v zimně to musí být pro slabší povahy zajímavé.
Přeji všem krásnou dovolenou bez nehod.
My ve 12 h vyrážíme
Ahoj Luboš
Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 13:55
Tak to preju stastnou cestu pozdravujte tam.
avatar Re: trasa foca ~scepan polje
27. 06. 2017 14:01
jj také pozdravuj na té Velké,my tam přijedeme asi tak 24.7. , tak to tam všichni pěkně "vytopte".

MirekŠi
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 75
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.