Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dolovená na lodi

Autor lada 
Dolovená na lodi
07. 04. 2009 23:35
zde mohou přispívat ti co prožili tyto nezapomenutelné zážitky na palubě lodí....smiling smileygrinning smileysmileys with beer...............



Upraveno 3krát. Naposledy upravil lada (17. 03. 2010 23:05).
Re: Dolovená na lodi
08. 04. 2009 06:48
Tak co jste DOLOVILI na lodi, pochvalte se.thumbs up smileysmileys with beer
avatar Re: Dolovená na lodi
08. 04. 2009 12:05
zdar

hoši mam jen motoráček a žadná jachtička, a tak jsou to jen jednodenní
výlety po okolí... a každy den jinam a
pro nás jsou to nezapomenutelné příhody,zažitky,
ale není tam nic zajímavého pro nezasvěcené....
o víkendu jsem vyjel a nastartoval po zimě, už se těším,
zkusím alespon Labe

bob
Re: Dolovená na lodi
08. 04. 2009 14:01
To by bylo na hodně dlouhé psaní, po tom co na loď (nejdříve motorák jen s místem na spaní ve špičce, a poslední 2 roky větší kocábka s malou kajutou) do Chorvatska jezdíme asi 6 let. Od příjemných chvil, zážitků, zátok a městeček, až po přetržení klínového řeměnu mezi Bračem a Hvarem a zjištěním, že majitel co měl loď před náma tam dal klíňák úplně jiný, letos budem na palubě 3 protože zkusíme vzít prcka ( v té době 15 měsíců) s sebou na pár dní. Tak držte palce a všem na lodi hezké počasí případně vítr.
avatar Re: Dolovená na lodi
08. 04. 2009 15:12
Ahoj mám také jen malý gumák takže na přespání asi moc ne jen v kryzové situaci a vnouzi .Do lonského roku jsem měl ještě menší ,ale výlety po pobřeží a blízké ostorvy jsou nezapomenutelné zážitky a ten kdo zažil ví očem mluvím takže dovolená bez lodě nepředstavitelné.Letos už jsem nevydržel a vyrazil vyskoušet novou lod na vodu. www.selva410.freepage.czhot smiley
Re: Dolovená na lodi
08. 04. 2009 21:18
No, tak tohle je téma.

Nebudu sem kopírovat vše, ale mohu dopoporučit jen tak pro otrlejší jeden odkaz, který nás trochu upozorní, že moře není vždy jen modrá obloha, sem tam bílý obláček, teplé a klidné moře ...
[www.navigatour.cz]

Jinak jsem jeden z těch "postižených", kteří "čichli" k vodě a ta je pohltila. Za mlada závodně divoká voda, po škole stavba a léta dovolené na maltě a občas na betoně (podle toho, jestli se dělaly zdi nebo základy), pak první výlet za hranice všedních dnů - do kempu u Puly s windsurfingem (ve fóru na www.navigatour.cz jsem popsal, jak mne málem přejel parník), a pak od r. 2001 malá kajutová plachetnice (obvykle ze Sukošanu na 1 - 2 týdny). I přesto, že manželka při prvním pokusu vstoupit do kajuty okamžitě vystřelila ven a hledala nějakou rozumnou možnost, jak se dostat zpět do ČR, dnes si nedovede dovolenou na souši (u moře) představit.
Pro ty, kteří to znají, není třeba číst dál. Pro ty, kteří neví, o čem to je, jsou 2 základní možnosti.

Jedna je domluvit si dovolenou na lodi, mít dost peněz, den trávit koupáním a plavbou, navečer zajet do přístavu nebo maríny zde si zajít na večeři, dát nějaké to vínko, pivo, atd. Přespat na lodi v maríně (pro cca 12 m plachetnici zhruba 800 - 1500 Kč), kde jednu loď od druhé dělí jen fendry (ty balony vložené mezi lodě, aby se vzájemně neodřely).

Druhá možnost (trochu levnější) je opět domluvit si dovolenou na lodi, vyplout z maríny se zásobami a vzhůru na okolní ostrovy a širé pobřeží se zátokami bez života (pardon, mám na mysli bez civilizace), nebo s typickými rybářskými vesničkami, kde se na noc sejde na zakotvení někdy 2, 3 nebo taky 15 lodí, ale je zde obvykle klid, soukromí, čistá voda, koupání, potápění, možnost výletů na břeh - návštěvy zajímavých míst více i méně známých (na stránkách www.chorvatsko.cz je spousta inspirace), nebo večerní výlet na vrchol ostrova a pozorování západu slunce - prostě romantika. Za plavby je obvykle možno kdykoli se vykoupat (samozřejmě za krátké zastávky), cestování po ostrovech nebo podél pobřeží je o něčem jiném než cesta autem. A co na sebe je jen na Vás a domluvě posádky. Není problém lodí navštívit např. Skradin a vodopády na Krce, nebo malebný Primošten, historický Trogir či Split, podívat se do Makarské z jiného pohledu, než z přecpané pobřežní magistrály atd.

Čas od času doplnit čerstvou zeleninu, ovoce, vodu a pečivo - a jinak klid, pohoda, jen šumění vody rozrážené přídí, plachty nad hlavou - a občas (mále-li štěstí) pozorování delfínů.

Není samozřejmě vždy jen ta romantika, je třeba mít na paměti, že může i být i nějaká bouřka, vítr atd., ale to je trochu jiná kapitola. Autem se taky všude nedostanete po dálnici.

A pro zvědavé - co za to - je to různé. Na malé lodi pro 4 (kajutová plachetnice 6 m) nás dovolená (loď, benzín tam a zpět, dálniční poplatky, jídlo a nákupy v HR) vyšla obvykle kolem 4,5 tis. Kč/os./týden. Na větší lodi (12 m, pro 8, samostatné kajuty, WC, sprcha) se dá totéž pořídit (levnější varianta - viz výše) kolem 8,5 tis. Kč/os./týden. Ale taky jsem jednou byl na malé lodi v plné sezóně za 3,2 tis. Kč/os./týden.

Pavel.
Re: Dolovená na lodi
14. 04. 2009 00:09
Gumák je taky loď, ne? Takže jeden zážitek z gumáku. Moje žena má panický strach ze žraloků. Podle nějakých studií se má se strachem bojovat a ne se mu poddávat, takže jsem se rozhodl, že manželka začne bojovat. Vyjeli jsme asi tak půl kilometru - kilometr od břehu a tam jsem jí prostě bez varování vyhodil z člunu do moře. To, co se pak dělo, bylo na Neváhej a toč (bohužel jsem netočil, to jsem nestihl). Voda se začala vařit, ohlušující jekot paralyzoval mé smysly a z úst něžné ženštiny padala slova, která snad ani neznám. Není úplně snadné vylézt na gumový člun z moře bez žebříku, moje drahá to v nastalé hrůze dokázala, a to dokonce nohama napřed!!!! Úžasný výkon. Nutno poznamenat, že moje terapie měla úspěch, dnes už je schopná se i vykoupat na volném moři. Respektive byla - vloni 2 měsíce po našem odjezdu z Visu napadl na místě, kde jsme se koupali, bílý žralok potápěče, takže letos to na koupání na volném moři nevidím ...
Re: Dolovená na lodi
14. 04. 2009 17:32
To Míra:

Hm, nevím, jak dalece jsi si jist vaším vztahem, a jak dalece znáš svou ženu. Já tohle udělat, tak máme doma sirotky. Nejprve by se asi manželka vyškrábala na loď (ono pud sebezáchovy je svinstvo a člověk pak dokáže divy), pak by mne zabila alespoň třemi způsoby, a díky tomu by pak jako netechnik zemřela na moři, protože by nedokázala nahodit motor a dojet ke břehu. Tímto se jí předem omlouvám, to není pomlouvání, to je holý fakt a s technikou je na tom asi jako já s vařením. Každý holt umíme něco.

Pavel.
Re: Dolovená na lodi
15. 04. 2009 05:07
Jo, omlouvám se, zapomněl jsem napsat, že nejdřív jsem jí vysvětlil, že pravděpodobnost sežrání žralokem je asi 100 000x menší než pravděpodobnost zabití se v autě a že vlézt do auta se taky nebojí, takže faktickou průpravu měla. Kupodivu nebyla ani extra vzteklá a během pár dní se už do vody odvážila sama, tedy samozřejmě pokud jsem tam vlezl první. Šlo jen o to překonat bezdůvodný strach a to se povedlo, byť to byla asi trochu drsnější metoda.
Re: Dolovená na lodi
16. 04. 2009 09:53
Manželku můžeš klidně uklidnit. Jak už jsem psala tak jezdíme do chorvatska na loď asi 6 let a 5 let se s přítelem potápíme, jak na moři tak u nás na přehradách. Mám za sebou setkání s několika žraloky v Egyptě kteří na nás reagovali....nazdar, jak se dnes máš, tak já zase plavu dál. Přesto kdykoliv se jdem koupat na volném moři, mám divný pocit. Jinak k té pravděpodobnosti bych přidala pár nulgrinning smiley Už se nám to blíží 19.5. s malim letíme a těšíme se na žraloky. Čauky na moři
Re: Dolovená na lodi
17. 04. 2009 02:38
Teď jsme zrovna v místě, kde jsou žraloci na dohled, většinou kladivouni okolo 3 metrů, a chudák žena je z toho úplně šílená, když se má vykoupat. Tak tady bych jí do vody nehodil ani já ... A divný pocit, který mám taky, když lezu v Ch. ze člunu do vody, mám tady i 20 metrů od břehu. Aspoň trochu vzrůšo ...
Re: Dolovená na lodi
17. 04. 2009 09:06
Takže jste vlastně v ráji.....smiling bouncing smiley
Re: Dolovená na lodi
22. 06. 2009 19:53
letos jedu na plachetnici už 4. sezonu a tentokrát je to Bavaria 46. Jedeme na 2 týdmy z Biogradu směrem na jih. Vloni to byla Sicílie a to teda bylo top !!!
Re: Dolovená na lodi
17. 03. 2010 22:53
Míra1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Teď jsme zrovna v místě, kde jsou žraloci na
> dohled, většinou kladivouni okolo 3 metrů, a
> chudák žena je z toho úplně šílená, když se má
> vykoupat. Tak tady bych jí do vody nehodil ani já
> ... A divný pocit, který mám taky, když lezu v Ch.
> ze člunu do vody, mám tady i 20 metrů od břehu.
> Aspoň trochu vzrůšo ...


Míra 1 ,příště vezmi na palubu tchýni,určitě bude vše ok thumbs up smiley
avatar Re: Dolovená na lodi
14. 04. 2010 15:10
Ahoj tak do téhle maríny mám dát za 1,5 měsíce loď docela hrůza a těm 9 jachtám letos dovolená skončila Standa
[www.slobodnadalmacija.hr]
Re: Dolovená na lodi
14. 04. 2010 18:21
Stando letos tam asi nebude plno. www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/98879/Default.aspx
Re: Dolovená na lodi
17. 04. 2010 19:21
Ahoj .prosím o radu jedu poprvé s lodí do Chorvatska lod laminát délka 4,8M motor 40HP zháním informaci kolik budu platit na kapitanátu za vinětu pojištení a za správní poplatky nemáte někdo představu kolik to dělá komplet za velikost téhle lodi ? Děkuji. Martas
Re: Dolovená na lodi
17. 04. 2010 20:57
ceny

1. vinjeta
2. pojisteni (mas vice nez 15kW)
3. molo dle mista - treba i zadara:-)
Re: Dolovená na lodi
17. 04. 2010 22:44
Tu StandaM
Díky za pomoc ,ale nevíš jak jeto tam stím pojištěním kolik to přijde na těch 10dnu a sparkování neni problem jedu do Pakoštane tam se dá stát na městském molu nebo si udělám bojku jak jsem si dělával na gumáku.
Re: Dolovená na lodi
18. 04. 2010 00:00
Martaas Mám taky laminát 4,4m a 40HP. Vinjetu počítám kolem 1500kč a pojištění se platí v pojišťovně např. Alianz u nás i v Hr jen s tím rozdílem že u nás chtěj cca 3600kč a v Hr je to skoro za polovic a přístav jak kde.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Luky (18. 04. 2010 00:03).
Re: Dolovená na lodi
18. 04. 2010 08:02
to Martass:
rocni vinjeta 4 - 5m je 280kn tj. cca 1000,- Kč.
pojisteni nevim mel jsem max. 11kW tj. 15HP.
Jestli jsi platil vinjetu i na gumak mozna bude i sleva (pokud mas doklad), ale nejsem si jisty zda to neni vazane vzdy na stejne plavidlo.
avatar Re: Dolovená na lodi
19. 04. 2010 13:23
to Martass: mám člun 430 cm a také motor 40 HP jako ty. Poplatky - pojištění (placeno vždy přímo v Chorvatsku na Kapitanátu při koupi vinjety) - 180 kn. Vinjeta 280 kn (první rok, každý další rok sleva na vinjetu 10% - maximálně do výše 50%), dále se platí vždy nějaké správní poplatky za udržování majáků apod. (to už nevím kolik, ale je to nějaká malá suma - max 50 kn) Celkem tedy počítej cca 510 kn za vše
Re: Dolovená na lodi
19. 04. 2010 19:17
to Lukas vlk .Díky moc přesně tohle jsem potřeboval a tuhle informaci zháněl at vím kolik si mám nachystat vinjetu to jsem přibližně věděl ,ale neměl jsem páru jak toje stím pojištěním. Na gumáku jsem to neplatil měl jsem 15HP thumbs up
avatar Re: Dolovená na lodi
20. 04. 2010 07:23
to Martass: pojištění plavidla (Osiguranje Broda) - poplatky jsou dle výkonu motoru, první kategorie do 30 kW (naštěstí pro nás a naše 40HP motory)

viz:
[www.allianz.hr]
Re: Dolovená na lodi
20. 04. 2010 19:14
To Lukaš vlk .Super díky ted už mám vtom jasno tuhlu informaci o pjištění a cenách jsem nemohl nikde najít .thumbs up
Re: Dolovená na lodi
21. 04. 2010 23:23
Martass napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Lukaš vlk .Super díky ted už mám vtom jasno
> tuhlu informaci o pjištění a cenách jsem nemohl
> nikde najít .thumbs up


Před kapitanátem musíš prvně zajít do pojištovny ,jinak ti neudělají vinětu. S dokladem přijdeš na LUČKA KAPETANIA a zaplatíš zbytek.Cenová relace pojištění záleží na tom jestli se necháš pojistit na klasik nebo komplet.Je to jako u aut.Já platím za 8,5 m kajutovky a 360 koní - 600 kun/Alianz/+955 kun prijava



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lada (27. 04. 2010 11:23).
Re: Dolovená na lodi
22. 04. 2010 10:04
Ahoj .cože to musím první někde zhánět pojištovnu v HR ,myslel jsem ,že mi to pojistí také na kapitanátu jak mi dají vinjetu co jsem se informoval dál tak to prý tak je . Tak jak ?
avatar Re: Dolovená na lodi
23. 04. 2010 08:28
ta Lada a Martass: na žádnou pojišťovnu dojít před koupí vinjety na Kapitanátu nemusíš, to je milná informace. Vždycky - už cca 10 let - vše řeším najednou přímo na kapitanátu. Prostě přijdu na kapitanát (Lučka Kapetanija) a řeknu že chci pojištění na loď (Osiguranje broda) a vinjetu. Vše se řeší přímo na příslušném kapitanátu, mají tam přímo od pojišťoven připravené tiskopisy pro příslušné pojištění. Takto jsem to řešil na těchto kapitanátech: V Ploče, v Trpanji a na Korčule - a vždy bez jakýchkoliv problémů.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lukas vlk (23. 04. 2010 08:32).
Re: Dolovená na lodi
23. 04. 2010 19:16
To lukaš vlk .díky už jsem měl strach ,že budu muset někde v chorvatsku hledat pojištovnu a kde by hledali lidi alianz třeba na visu .confused smiley
Re: Dolovená na lodi
26. 04. 2010 22:11
Martass napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To lukaš vlk .díky už jsem měl strach ,že budu
> muset někde v chorvatsku hledat pojištovnu a kde
> by hledali lidi alianz třeba na visu .confused smiley

Na Visu ji najdeš kousek od mariny Kut. Pokud pojistíš indiviudálně u Alianz máš to levnější .Na kapitanátu třeba v Šibeníku už to nedělají a pošlou tě si to vyřídit.
Je to asi 200 m do Alianz a platím jednou méně než třeba v Rabu ,kde ti to udělají zároven s vinjetou, ale za větší svoje provize. Jinak samozřejmně je třeba si hlídat do jaké výše přopojištují,aby ti nenapálili třeba maximum .
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 46
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.