Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatské mariny, ACI a ostatní

Autor lada 
Chorvatské mariny, ACI a ostatní
04. 03. 2008 21:21
Letos poprvé jsem závislý parkovat v marínách.Proto uvítám každou informaci o dobrých marinách a kde si dát pozor.Cenová nabídka na netu v ACI je asi nejdražší ,ale dává pravděpodobně největší komfort.Znáte něco srovnatelnýho za menší peníz, třeba marina Solaris u Šibeníku?Předem díky za každou informaci.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lada (04. 03. 2008 21:24).
avatar Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
05. 03. 2008 10:04
Ahoj do maríny Solaris je docela problém se dostat, patří mezi levnější takže problém s místem se stálým kotvením také.Kotvím v maríně Punat na Krku ale ta je snad nejdražší ale zase nejbezpečnější při špatném počasí jakou máš loď a kde plánuješ kotvení dej vědět ahoj Standa
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
05. 03. 2008 22:40
Ahoj Stando, měl jsem tady na foru dlouhou absenci ,tak ted trochu pokecáme,Koupil jsem Baylíka.Cieru ,je to docela drobeček 7,5mx2,6m a 2,2 tuny..Přes to všechno to chci tahat domu,na jaře tam a v říjnu zpátky.Takže se mě jedná pouze o sezoní kotvení.Uvažoval jsem na červenec o Vodicích ,které dobře znám ,ale cena v sousedním Solarisu nás samozřejmě láká.My jsme k tomu všemu s mamčou ještě vášniví karavanisti ,takže hledáme vždy dobrý kemp a bárku na očích.A to v Solarisu a ve Vodicích je. Nocování v červenci chceme na střídačku, v kempu a na lodi.Potom jsem ještě uvažoval o marině v Krvavici,to je v oblasti Makarské..Na srpen plánujem okruh od Šibeníku -Šolta-Brač-Hvar-Vis-Biševo-Pelješac-Korčula-Lastovo-Mljet a zpátky máme na to 25 dní.Mám akorát strach ,že v sezoně dení stání v marínách bude trochu problém..Koncem měsíce jedu do HR na Brelu ,kde mám svoje zázemí ,ale bohužel tam není možný nic kotvit, je to otevřená voda. Cestou chci prošmejdit všechny mariny na pobřeží od Vodic až do Krvavice.Napiš něco o tom svým drobkovi ,taháš to domu nebo to tam necháváš zimovat?Ahoj
avatar Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
08. 03. 2008 13:47
Ahoj Lada drobka tahám domu nenechávám to tam.Když máš ještě karavan tak to by ses v Punatu nedoplatil ten solaris by určitě vyhovoval ale mne se tam moc nelíbí.
Mam tam kolegu a je tam už druhým rokem a v pohodě nevím ještě kde letos budem vím akorát že loď vezu 16.6. do Punatu tak na měsíc a pak uvidím kam dále.Také jsme projely maríny po suchu a obhlédly ale v sezóně je to pak úplně jiné, až budeš mít konkrétní místo dej vědět ahoj Standa.
Punat je jednak drahý ale hlavně je umístěný hluboko v zátoce, kde je omezená rzchlost tuším na 2 uzle. Takže půl hodiny prdlání na volnoběh, než se člověk dostane na volné moře. A navíc všechny koupací zátoky v okolí permanentně obsazené malými gumáky, obvykle s uřvanými Němci. Čím dál na jih, tím je to lepší.
Pěkný den Laďo ,

Jen náhodou jsem tady ( při vyhledávaní ) narazil na Vaši malou diskusi.
Sice nejsem majitelem lodi , ale s kolegou jezdíme a parkujeme v Solarisu již cca čtyři roky.
Při předposlední návštěvě , což bylo loni ( říjen 2007 ) říkal „soused“ , že má v plánu jet na tři měsíce mimo marinu a nechtělo by se mu platit místo když tam nebude. Pokud ho ovšem odřekne , případně přeruší roční stání , přijde o výhody a možná i o místo. Řekněme si to otevřeně , jsou to Chorvati a nic závazného se od nich nedá očekávat. Pokud Tvůj požadavek na parkování stále trvá ( pochopil-li jsem to dobře ) , můžu se ho zkusit zeptat. Jedeme tam koncem měsíce ( května ) , bohužel na něj nemám telefon , takže jedině na místě , bude-li přítomen. Jinak přijedeš-li zavčasu před sezónou tak si můžeš karavan dat takřka k lodi.
On-Line jsem na mailu , pokud něco budeš chtít : james-bond-007@volny.cz .

Hezký den
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
21. 05. 2008 21:16
Tome díky za nabídku ,ale asi už to mám vyřešený.Nakonec jsem si domluvil na pouhé slovo stání od 15,6-20,7 v Solarisu .Potom od 20.7-15.8. asi pojedu na jih a budu se courat kolem Visu.Dále od 15.8-15.10 to nechám v marině Ramova -Krvavica a v puli října jak mám už leta zvykem se zajedem rozloučit na 10 dní s Jadranem a potahnu to domu.Jinak se chci zeptat Standy nebo někoho jestli se nechce na pár dní připojit ,třeba na jižní plavbu.
Pokud někdo víte o dobrých zátokáck k nočnímu kotvení na trase Šibeník-Šolta-Brač-Hvar-Vis budu vděčen za každou informaci.Samozřejmě poslední vydání 808 zátok mám ,ale se mě nezdá ,že tam je vše.a uplně přesně.Sám jsem tam zjistil nedostatky.Ahoj a teplý Jadran.
PS: pro ceník mariny Ramova ,napište.
avatar Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
21. 05. 2008 21:31
Ahoj TOM poslal jsem ti e-mail sice vezu loď do Punatu ale měl bych jí tam jen měsíc a pak bych přejel do Solarisu když by bylo místo dej vědět díky Standa
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
22. 05. 2008 20:33
Lada. zítra ti napíšu pár typů i popis, minulí rok jsme spinkali přesně na těhle ostrovech, jen si přesně nepamatuji jména zátok na to si musím vzít super modrou knížku.
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
22. 05. 2008 21:56
Osarka O ,dík a zejtra, :-))
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
23. 05. 2008 12:29
Je super že se řídíš knížkou podle které jsme projeli opravdu hodně a o to to bude jednodušší.Takže pokud budete vyjíždět ze Šibeniku a chtěli by jste si udělat malou zajížďku se super stáním a krásnou hospůdkou vemte to nahoru po Krce za Proklajskym jezerem před mostem je hospůdka Vidrovačka, stání zdarma super místo. Psal jsi konkrétní ostrovy ale můžu ti ještě doporučit noční stání taktéž zdarma na ostrově Kaprie zátoka M. Nozdra jsou tam dvě hospůdky a obě super my máme ale otestovanou jen tu vzádu a doporučuji mušle. Na Šoltě zátoka Nečujam v knížce napsáno vázat lano na břeh, dělali jsme to tak a je to super klidná a příjemná zátoka. Na Brači jsem spali v zátoce Blača a udělali jsme si i procházku do pustevny Blača, vřele doporučuji,super výšlap i zážitek.
Vzhledem k tomu že nám před Hvarem prasknul klínák, my přišli na to že tam minulí majitel dal jiný a nemohli jsme nahodit záložák ti díky tomu mohu doporučit stání nejdříve v zátoce Luka Tiha která byla nejblíže kam jsem se mohli na klíňáku svázaného s tryčka dostat a kde nás ráno v 9 hod. od mola kde jsme parkovali
vyhnali potápěči my se museli vydat na dlouhou, přitom pro neporouchanou loď krátkou cestu do Satrigradu kde jsme sice za stání platili ale krásné město. Pak v září jsme tuto trasu absolvovali znova s tím že jsem jeli po Hvaru dál ale žádná z vnějších zátok nebyla pro naši kocábku dost krytá tak jsem po hledání a konzultaci s přítelem nakonec vybrala zátoku na ŠĆEDRU Lovišće super klidná a útulná zátoka s hospůdkou u které je v noci ostvětlená loď na břehu. Až na Vis jsme se nedostali ale já osoně bych si vybrala zátoku Rogačić u námořního bunkru. Mohla bych doporučit i spoustu jiného tak kdyby byli ještě nějaké otázky tak napiš. PSyawning smileymluva za pravopis
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
23. 05. 2008 16:06
jo, ten pravopis je taky "super", ale to nikdo neřeší grinning smiley
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
23. 05. 2008 23:53
OsarkaO,
děkuji za výztižné informace ,je vidět ,že ti voda není cizí.Na řeku KRKU do hospudky Vindrovačka zajedu, dle tvého návodu.Ostrov Kaprije znám ,jezdil jsem tam na 5 m .gumáku a ze strany od Vodice je taky dobrá hospudka jménem Mateo a stání zdarma ,ale bacha na noční brízu ,je třeba se uvázat bokem mola.Ostrov vedle jménem Kakan je taky ok, pro noční odpočinek ,je tam neoficiální kemp ,chlapík ,který tam má díky své hlučné centrálé konobu ,tak nechává na jeho bojích parkování zdrama při konzumaci nad 100 kuna, na muring.Ostatní volné asi 8 jsou na vodě.grátis.Otok Prvič,ŠEPURINE není k zahození na koupání a pivko,ale kotvení na noc NENÍ OK,lepší je placená Luka z druhé strany,myslím dokonce předražená díky nedostačujícím coc,zař.Ostrov Žije moc neznám akorát ze strany od Italie,zátoka Mala a Velka Stupica ,kde je super ,ale bacha na jugo,zátoka Tratinska na kotvě ok aji při velkým jugu .Mají tam aji muring a solo boje prej nad 3000 kg,.Doporučuji uvázat lana vlastní těch 8 m bez Karlovačka na nádech. Ostrov Šolta neznám ,Hvar pouze Jelsau a Brač z východu ,zátoky Povlje Lka je fakt dobrá aji když bude zemětřesení :-),JSOU TAM DVĚ KONOBY jednu má muj kamarád Radenko/ tel:00385/8098867292 ay druhou luxusnější konkurence.
S tání na kotvě ok Jsou tam solo boje ,ale bacha při vjezdu do zátoky po levé straně bojky pro sádky.Jinak se těším na Vis a na tebe :-))
,.Osarko ,přeji teplý Jadran a klidnou vodu pod kýlem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lada (25. 05. 2008 12:10).
Re: Chorvatské mariny, ACI a ostatní
24. 05. 2008 07:47
Díky moc za rady, typů na dobré kotvení a ještě z kde je dobrá hospůdka není nikdy dost. My razíme 12.6 se 4 měsíčním prckem loď jen tak na 3 dny co nám ho pohlídaj rodiče, takže bude pdávě jen asi Kaprie možná Vidrovačka. Snad si to vynahradíme v Září. Tobě taky klidnou vodu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 189
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.