Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem

Autor Míra1 
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
05. 07. 2008 22:38
Včera jsem se vrátil z Visu. Mám-li to brát pouze z pohledu ježdění na člunu, tak je to BOMBA. Až se vyspím, napíšu zkušenosti sem i do vlákna Vis.
Míra1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Včera jsem se vrátil z Visu. Mám-li to brát pouze
> z pohledu ježdění na člunu, tak je to BOMBA. Až se
> vyspím, napíšu zkušenosti sem i do vlákna Vis.


Míro1- už aby to bylo, na popisky se těším! Tomm
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
07. 07. 2008 12:13
smiling smiley Oblast Vis

O Visu mi skoro připadá zbytečné něco psát, pro člunaře je to super místo, určitě nejlepší, kde jsme zatím byli. Objeli jsme ho celý od Stončice na východě přes jižní pobřeží až po zátoku Kamik kousek od majáku Barjak na západě, severní část a oblast města Vis jsme nestihli a mrzí mě to. Jižní pobřeží je z většiny skalnaté, otřískané jugem - fantastické skalní útvary a spousta zátok s plážičkami, je na nich sice naplavený bordel, ale to je daň za odlehlost a samotu a dá se to prostě nevnímat. Písečné pláže: Stončica, Smokova vela, Zaglav. Pěkné zátoky s plážemi: ostrov Budikovac, Srebrena u Rukavce, samozřejmě nezbytná Stiniva, nádherná pidipláž Bili rat (jsou tam 2 pláže, myslím tu mezi skalami), u Križniho ratu a Parna - pěkné, ale neskutečné množství hovad, museli jsme hned odjet, Kamik. Snad 8 pláží je od Komiži směrem ke Stupišči, na cca polovinu lze dojít, na ostatní už jen lodí. Být v plné sezóně v Chorvatsku sami na 60metrové pláži, hmm, to se nám jinde nepovedlo. Nutno zmínit i Biševo - je tam nejen modrá jeskyně, ale i pár pěkných zátok včetně písečné pláže v Salbunara. Zelená jeskyně na ostrově Ravnik, vůbec na jižním pobřeží je těch jeskyní hned několik. Je třeba dávat si pozor na skály těsně pod hladinou, např. u mysu Stupišče koukal kus skály snad jen 5 cm nad hladinu (tedy pokud to byla skála ..., ale nehýbalo se to) asi 10 m od břehu. Benzínová pumpa: jen ve Visu. Dostat člun do vody lze snadno v Komiži, ve Visu jsem žádný vjezd neviděl (ovšem tam jsme byli jen na výletech, tak ho nemám tak prošláplý), v Rukavci je to trochu adrenalin, protože místní mají v jejich pidimarině tak chaoticky naskládané lodě na vodě i na břehu, že se k vodě skoro nedá dostat. Kompletně vybavené mariny jsou ve Visu a v Komiži. Kapetanija je ve Visu a v Komiži. 2x jsme na vodě potkali člun Policija, ale ani jednou nás nekontrolovali. Nevím, jestli to platí i jinde, ale na Visu jsme měli člun ve vodě asi 19 dní a byl zespodu tak porostlý zelenými řasami, že pokles rychlosti byl cca 20%, normálně jsem si myslel, že je něco s motorem, jak to na konci nechtělo jet. Při ubytování v Komiži je nutné si uvědomit, že k mysu Križni rat to jsou 2 a k mysu Stupišče skoro 5 kilometrů, takže chvíli trvá, než se člověk doplácá ven ze zátoky, i s naším 15koňovým motorem to chvíli trvalo. Také jsem měl problém si zvyknout, že ukotvený člun na moři je pro chorvatské děti veřejným majetkem, takže na něm pořád někdo visel nebo seděl, nic moc pocit.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Míra1 (07. 07. 2008 13:46).
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
11. 07. 2008 10:07
OBLAST - KORCULANSKY KANAL, ostrov PLOCICA, ostrov KORCULA
Zdravim, tak uz jsem taky zpatky z HR, mam krasne zazitky z vyletu se clunem na ostrov Plocica (v prekladu "Desticka"winking smiley - nachazi se v korculanskem kanale, kdyz jedete z poloostrova Peljesac smerem na ostrov Hvar. Na tomto ostrove je majak, ktery lze pronajmout, kolem dokola uzasne potapeni, opravdu plno ryb a neskutecne cista voda. Vrele doporucuju. Dale mam projete kompletne cele severni pobrezi ostrova Korcula - smerem k Peljesaci. Je zde plno malych soukromych plazicek, na ktere se lze dostat jen se clunem, vsude krasne potapeni a ciste more. Dno u pobrezi korculy pada docela strme do hloubky, cca 10 m od brřehu uz byva problem s kotvenim (mam 18 m dlouhe kotevni lano a nekdy ani nedosahlo na dno). Dale asi jedno z nejhezcich mist na snorchlovani je na samem zacatku Korculy (u Lumbardy) - kdyz prejedete samy cip ostrova smerem uz k otevrenemu mori. Jsou zde neopakovatelne prohlubne a podvodni jeskyne, kde jsem poprve v HR mohl pozorovat zivou murenu. O chobotnicich ani nemluvim, videl jsem jich nejmene 10. Za mesic jedu na Hvar, napisu report - chceme objet cely ostrov Scedro (na jizni strane Hvaru smerem ke Korcule. Nejake fotky jsou na mem webu: [arimarseapioneer430.atlasweb.cz] Tak jestli chcete, muzete se podivat. Preju vsem krasne zazitky z Vasich dovolenych a z cestovani na clunu. Mejte se



Upraveno 4krát. Naposledy upravil lukas vlk (11. 07. 2008 10:18).
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
29. 07. 2008 22:45
Ahoj všem. Včera jsme se vrátili z Visu.
Nádherný ostrov, který nám učaroval.
Spousta zátok, na které lze rozumně pouze člunem, zelená jeskyně na Ravniku, malebná Komiža (Vis město se nám líbil výrazně méně), kopec Hum s rozhledem x-desítek km všemi směry, perfektní gurmánský zážitek v Žana Glava, ..to jsou jen střípky. Bez člunu by to bylo ale poloviční.
Docela tam fouká, my jsme chytli i pár dní, kdy se měnilo počasí doslova každou hodinu několikrát za den. Je to tam spíše výjimka, ale je nutné s tím počítat při plánování delších plaveb. Jinak již zmiňované podmořské útesy, je jich tam dost, ale jsou většinou dobře vidět. Moc pěkné skalní útvary na jižním pobřeží při cestě směrem od Srebrena k Stiniva. Při pobřeží spousta různých bunkrů, kam ale neradno chdit - viz, cedule pozor, miny.
Chce to více času - my jsme to prodloužit nemohli, kvůli dítěti, ale brzy se sem vrátíme, alespoň na 14 dnů.
Pár obrázků na fotkách
Přeji všem krásnou dovolenou a kdo má dotazy, pište sem.











Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
14. 08. 2008 13:41
A co něco na severnější části?

Chceme se jet ještě jednou někam vycachtat a nechce se nám táhnout se moc daleko a tak zde vznáším dotaz, kam má smysl jet s člunem, kde bude pořád co objevovat a nebudeme se tam nudit. Zajímá mě oblast, řekněme, od Krku dolů, třeba oblast od Senje dolů podle mapy vypadá taková opuštěná se zátokami, nebo Rab vypadá zajímavě, jenže realita může být jiná - může být všude narváno, nebude kde kotvit, jsou tam pořád vlny nebo co já vím, co ještě. Kapitáni, co to tam znáte, poraďte. Ďýki.
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
14. 08. 2008 14:11
Ahoj Míra1 mám loď na krku v Punatu a co se týká zátok jsou dost obsazené je tu dost lodí ale najdou se zátoky kde je klídek a jenom okolo Krku je dost míst k vidění ahoj Standa
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
14. 08. 2008 14:25
take jsem letos byl na krku v basce a zatoky smerem ke stare basce jsou take pekne

to Standa*
v punatu jsem se snazil najit tvuj clun a bez uspechu..mezi tolika lodi to asi nejde:-)
jen jsem zahlidl podobnou po prave strane pred prijezdem do punatu, ale to jsi asi nebyl ty
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
17. 08. 2008 15:23
Ahoj StandaM ne určitě né tam bych loď nenechal letos jsem jí měl molo B2 a teď mne přendaly na B4 bude tam do 17.9 pak opět do ČR ahoj Standa
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
18. 08. 2008 07:18
tak priste se snad zadari
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
22. 08. 2008 12:28
Zdravim, vratil jsem se z Hvaru - jizni strana (Ivan Dolac, Zavala atd), dal jsem nejake fotos na sve stranky www.arimarseapioneer430.cz Tak jestli chcete, kouknete. Uz ted se mi styska...
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
22. 08. 2008 14:38
Lukas vlk:

Nedivím se ti , že se ti stýská, kouk jsem na tvé foto - solidní.
Jadran není Lipno a Lipno není Jadran.
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
22. 08. 2008 20:57
...Taubmanne...jak je dlouhý Tvůj člun a jaký je motor...?...fotečky moc hezké...smiling smiley
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
05. 09. 2008 14:38
Tak jsme si vyrazili na sever a skončili jsme úplně jinde ... Projeli jsme to od Senje, kde jsme původně chtěli zůstat, až k Maslenici, a nijak zvlášť nás to tam nenadchlo. Ta oblast ne že by byla nezajímavá, ale zkrátka se nám to tam nelíbilo tak, abychom tam zůstali - měli jsme pocit, že tam nebude kam na člunu jezdit. Zajímavé bylo jediněLukovo, odloučené místo, hezká zátoka a blízkost dalších ostrůvků k prozkoumání včetně Rabu, nevýhodou byla přecpanost místa, vysoké ceny za ubytování a nevybavenost - obchod, zmrzlina, restaurace, nic z toho jsme tam neviděli, ale mohlo to být někde, kde jsme si toho nevšimli, celou ves jsme neprocházeli.
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
07. 11. 2008 10:55
Letos bylo Zivogosce - Kemp Dole a Baska na Krku
Zde je par fotek z Basky z kempu Dole uz jsem dal z lonske dovolene

















Svuj parnik jsem po dovoleny prodal a ted koupil clun Arimar(laminatovy kyl), ktery je vetsi a stabilnejsi... ted se muzu pohodlneji vydavat na delsi trasy.Pristi rok bych chtel vyjet na Pag, pokud neco mate sem stim:-)

StandaM
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
02. 12. 2008 12:26
to StandaM - zdravim, jakyho Arimara jste koupil?? Docela me to zajima, mam take Arimar - konkretne model Seapioneer430 (viz www.arimarseapioneer430.cz)

lukas
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
02. 12. 2008 12:38
to lukas vlk: tvuj parnik znam... z netu:-) Ja mam Arimar Top Line 360.Chtel jsem jit do delsiho a lepsiho nez jsem mel, ale
jsem omezen prostorem v garazi (auto + clun) i financema, tak volba padla na Arimar 360 s vlekem.
Motor az po novem roce..ty mas tusim selvu 40 hp 4 takt.Jak jsi se Selvou spokojeny?
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
02. 12. 2008 13:08
to standaM - koukam ze komunikace je docela rychla.... Nemas skype?? muj nick- lukasvlk1 Ano mam Selvu - model manta 40HP. Je to ctyrtakt, ale pouze logo je selva, jinak vsechno na motoru je yamaha. V Italii se prodavaji veskere 4-taktni Selvy jen pod timto jmenem, ale jsou to vlastne Yamahy. I pristroje jsou yamaha. Tudiz je to made in Japan = velka spokojenost. Motor fatk parada, zadny zavady, prijdes, otocis klickem a jedes. proste super. A spotreba ctyrtaktu je velmi mala.
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
02. 12. 2008 13:41
jeste se rozhoduji do jakeho motoru pujdu v uvahu zatim beru Tohatsu,Yamahu,Selvu.
max.muzu jit do 25HP ....uvidime zatim mam cas.
Skype i ICQ mam, ale jsem v praci nick znam tak provetram
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
18. 02. 2009 16:59
Uvažuji o koupi nafukovací lodě pro použití v Chorvatsku, proto prosím o zodpovězení následujících začátečnických otázek:

Jakou byste mi doporučili nejlevnější možnost pro dva dospělé a dvě děti (7, 9)?
Uvažuji o lodi cca 3m s motorem do 5hp. Na ten, pokud se nemýlím, nepotřebuji „papíry“, je to tak?
Je takový člun vhodný pro projíždky např. okolo ostrova Rab, kam se chystám na dovolenou?
Na jak dalekou vyjíždku se s ním mohu pustit?
Jaký je rozdíl mezi použitím 4 taktního a 2 taktního motoru?
Jaký je rozdíl mezi dlouhou a krátkou nohou?

Uvítám jakékoliv další rady a tipy. Díky
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
18. 02. 2009 17:30
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
20. 02. 2009 23:05
Takhle jsem viděla se prohánět čluny - Rab - Supetarska Draga .......Moc pěkné místo - teda posuzuji to jako laik.....


Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
01. 03. 2009 21:20
Supetarská Draga,Lopar,Campor-pěkná lokalita na dovolenou i s malým člunem,pokud je klidné moře a pěkné počasí.
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
12. 06. 2009 16:43
Letos jsme si koupili člun 310, motor 6HP ale jsme uplní začátečníci. Máme ještě karavan a tak za čtrnáct dní vyrážíme do kemu Marina na Istrii kousek od Rabacu, snad si tam všechno s člunem vychytáme. Máte někdo zkušenosti s touto oblastí na člunu? Necháváte člun i přes noc s motorem na vodě?
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
12. 06. 2009 17:01
Zkusenost s timto mistem nemam, ale mam zkusenost, kdyz me clun pres noc uplaval :-)
Doporucuji privazat k molu pokud je v kempu jinak tak "maly clun" bych daval pred karavan.
Pokud privazete clun nekam na dno na nejaky kvadr, muze pri vlnach klidne odplavat i stou zatezi nebo si vyrvete oko, kdyz bude privazany nakratko.
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
20. 07. 2009 09:25
zdravím, přidal jsem na web fotky z letošní dovolené, tak kdo chce, ať se podívá

[www.arimarseapioneer430.cz]
prt
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
24. 07. 2009 14:29
Letos jižní strana ostrova hvar kolem vesnice Gdinj s malým člunem a motorem 5 koní. Každý den jiná pláž a vždy na pláži sami. Druhý týden severní strana hvaru kolem kempu mlaska cca 4 km od Sučuraje. taky dobré hned asi 1 km od kempu byla pláž na břehu oblázky ve vodě písek. jinak projeto asi 10 zátok. Když bylo klidné moře. tak jsem to sám přejel i na pevninu, cesta tam i zpět asi 30 min. Rychlost při zátěži člunu do 150 kg cca 22 km/h měřeno navigací v plném obsazení max. do 10 km/h.
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
28. 07. 2009 13:17
Ahoj všem , potřebuji poradit kam jet z malým člunem (3m a motor 10 HP) do chorvatska, moje požadavky jsou:

1. ubytování v blízkosti moře , nějlépe kde je málo lidí , pasovala by nějaká samota
2. pěkné a členití pobřež s malými plážičkami v dosahu plavby mého člunu

Nic jiného vlastně neptořebuji , jestli někdo víte o nějakém pěkném místě , ppřípadě máte kontakt na nějaké ubytování tak mi
dejte vědět , budu moc rád .
Chtěli by jsme jet ještě letos v září , už jsme byli v červenci v Sevidu , tam je to super , ale pobřeží je v okolí skalnaté a není možné až na pár míst přistát u břehu.
Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
05. 01. 2011 22:57
Nějak nám to téma usnulo, copak se netěšíte na léto? Vřele doporučuji ostrůvek Vrgada (kousek od Biogradu) - dole písek pro gumáky, bójky pro ty větší a nahoře bezva vesnička a super výhled.
Sakra, jak se vkládají obrázky???
avatar Re: Místa, která (ne)navštívit s malým motorovým člunem
05. 01. 2011 23:48
Baru, koukni sem , nebo mě můžeš napsat SZ, když budeš potřebovat poradit.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 174
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.