Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Koupě člunu

Autor mirek b 
avatar Re: Koupě člunu
01. 01. 2013 15:33
S naší Plavební zprávou jsem věc konzultoval. Motor tam samozřejmě znají a o "podfuku" vědí. Nicméně tím že má člověk v ruce papír výrobce že je to motor 5HP, tak by to mělo být vyřešeno. Spíš bych dal dotaz na ostřílené mořské vlky co mají zkušenosti s vydáváním vynět v Chorvatsku. Mám totiž malinko začarovaný kruh. U nás člun s motorem nebudu mít registrován protože budu vykazovat že je to 5HP, ale v Chorvatsku bych při žádosti o vynětu rád uváděl, že je to člun 3,5m a motor 15HP. Nicméně asi narazím na problém, že nebudu mít na sestavu přidělené registrační číslo od Plavební správy a nebudu mít technickou na motor. (Nabývací papíry na oboje mít budu ). Co při vydávání vyněty je u moře požadováno? Fakturama klidně prokážu vlastnictví, ale nevím jak projde to, že nebudu mít to registrační číslo a technickou. Poradíte ze zkušenosti ?
Jinak kluci ať nám to v roce 2013 hezky a bez problémů jezdí thumbs up
avatar Re: Koupě člunu
01. 01. 2013 20:32
Trosečniku, na kolík přišel ten Naxos? Také hledám levnou alternativu.
avatar Re: Koupě člunu
01. 01. 2013 20:37
nevím jestli ještě platí na Naxos 15HP akce, ale vypadá to že by měl být stále za cca 33 990 Kč a v ceně by měl být i certifikát na výkon 5HP, který je normálně za litr.
prt
Re: Koupě člunu
01. 01. 2013 21:35
to trosecnik
uz se to tady probíralo, když jsem měl pětikoňák, tak jssem to registroval u [www.clpr.cz],
zajistoval to pro mě prodejce, myslím, že stačí poslat kopie certifikátů a osobní údaje a oni to zaregistrují do svého rejstříku a pošlou kartičku, zkus jim napsat a uvidíš.
pro vinětu v chorvatsku stačilo předložit kartičku, vmp a pas a nebyl problém.
avatar Re: Koupě člunu
01. 01. 2013 21:59
to prt
chtěl jsem SZ, ale fláknu to sem. To je právě ten problém. Když jsem měl petikoňák, tak jsem měl sestavu taky registrovanou u Loyda a měl jsem od toho kartičku s registrací, jenže to jsem právě v tom začarovaným kruhu ze kterýho bych se potřeboval dostat ven. Jakmile budu kupovat vynětu na tuhle registraci, tak budu ten motor muset vydávat zase za pětikoňák i v Chorvatsku, kde bych mohl klidně jezdit i s tím 15HP.....jenže kartička by byla na těch 5HP.
Šlo mi o způsob, jak u nás jezdit s motorem jako 5HP a tam přiznat, že je to 15HP. Tím bych se při případné hloubkové kontrole, kde budu mít jazykovou barieru vyhnul problémům. Vynětu zaplatím tak jako tak.
Re: Koupě člunu
02. 01. 2013 19:34
A prečo potrebuješ priznať v Chorvatsku 15 HP? Vignetu musíš mať pre dlžku gumáka. Motor nebude nikoho zaujímať.
avatar Re: Koupě člunu
02. 01. 2013 19:46
na to že nebude motor nikoho zajímat když budu mít zaplacenou vynětu jsem spoléhal už když jsem to kupoval, ale člověk nikdy neví na jakého šťouru tam narazí. Když bych přiznal 15HP, tak by to bylo prostě úpně bez problémů, naopak když narazím na toho šťouru ( což se mi při mém příslovečném štěstí může stát ) bude naopak problém obrovský, protože z toho vyleze falšování údajů a to už by byl asi mazec.
Jinak když to nechám celé registrovat u Lloyda jako 5HP, tak věřím že by byla opravdu velká náhoda, aby s tím nějaký problém byl. Šlo mi jen o to, že v Chorvatsku jsem to mohl přiznat tak jak to je....ale jde o to co při té vynětě chtěj.
Re: Koupě člunu
02. 01. 2013 21:44
Si Ty vôbec normálný človeče? Na tom motore budeš mať nálepku 5 HP, budeš mať Certifikát na 5 HP, motor bude prihlásený ako 5 HP. Tak potom aké falšovanie údajov? Fakt nemáš iný problém v tomto živote? Myslíš si, že Ti niekto na tomto fóre pomôže? Veď v poslednej dobe-roku z vlákna Yachting ste urobili (ano aj Ty)tlacháreň ala Facebook. Cenný príspevok by si tu márne hľadal. Svoje problémy musí vyriešiť kazdý sám. Čo tu furt nariekáš ako nejaký nedonosený (viem nemusím to čítať). Keď si taký posero, tak si sprav VMP, kúp si "ozajstnú" 15-ku a nebudeš mať problém. Ale potom Ti zas bude vadiť niečo iné....len aby řeč nestála, žejo?
Som tu skončil. mnoho zdaru!
avatar Re: Koupě člunu
02. 01. 2013 22:57
hele umíš ty filuto vůbec číst ? Né že by tvůj příspěvek byl Bůh ví jak cenný. Jinak já jsem tu nenariekal když si to pořádně přečteš ( to bych ale od tebe chtěl asi moc ), ale žádal o radu co je požadováno při vydávání vyněty. Chtěl jsem to porovnat s tím co budu mít v ruce já. Nicméně ti velmi děkuji za tvůj názor o který jsem zrovna nestál, ale čekal na vyjádření někoho při smyslech, který ví o čem mluví, umí číst všechna písmenka a nemá potřebu ci cintat na triko. Jinak VMP bych potřeboval stejně ty radile a jeho vlastníkem jsem dávno. Takže ještě jednou díky za přínosnou odpověď která mne obohatila a příště se s takovou chamradí jako jsem já neobtěžuj....celkem mne tím potěšíš. A jestli jsi tu opravdu skončil, tak si jdu dát panáka a hořce zapláču drinking smiley
avatar Re: Koupě člunu
02. 01. 2013 23:22
Tak mazec už je tu . Což takhle nafukovací kánoe a pádlo a jedu . . Jo SHATTERHAND jak mu to tenkrát pelášilo i s " dirkou " ten měl ale pořádnej motor [www.silverpit.de], yawning smiley
Re: Koupě člunu
03. 01. 2013 08:34
Trosečníku pozor, on je Ozzie velký odborník, on totiž pozná na první pohled, že ostatní čluny mají horší jízdní vlastnosti než jeho Crab. A taky ví, že 10HP motor je nanic, i když ho nikdy neměl. Opravdu kapacita. Bude asi jediný na světě, proto je vyjímečný thumbs down
A panáka si nedávej, on už tady takhle končil několikrát, ale stejně mu to nedalo, aby se zase nepřidal svou "odbornou" radou.
Re: Koupě člunu
03. 01. 2013 12:21
Ozzie : Nevím co máš za problém. Myslel jsem ,že forum je od toho aby se zde diskutovalo a nikde v pravidlech není na jaké úrovni mají být příspěvky. Jestli máš nějaký problémy tak si je vyřeš a "netrestej" lidi okolo sebe. My co se okolo lodí motáme chvilku prostě máme blbý otázky a mít je budeme v očích někoho kdo má tohle všechno v malíku. Já bych taky mohl posílat lidi do zádele na IT fórech ,kde se lidi ptaj jak maj rozbalit soubor nebo podobný perly a jiný věci okolo IT kde se trochu vyznám.Když si chci něco zjistit tak se logicky ptám na fórech. Většina lidí je ochotných a odpoví ,ale vždycky se najde někdo kdo začne s touhle písnčkou ,že mu zasíráme forum a ,že se lidi ptaj na blbosti. Tak udělejte fora na pozvánky a dejte vstup jen těm co budou příspívat "smysluplně" jak ty chceš. Nás blbce nechej venku a můžeš si tady rochnit na intelektuální úrovni.
Pěkný den.
Re: Koupě člunu
03. 01. 2013 21:05
At si říká kdo chce co chce ale seženeš tady na forku hodně užitečných rad a informací který potřebuješ pro provoz člunu v HR.A žádnej učenej z nebe nespad.Ono machírku je na světě dost.
avatar Re: Koupě člunu
04. 01. 2013 12:55
to Ozzie: zklidni hormon mistřethumbs down
avatar Re: Koupě člunu
04. 01. 2013 20:54
Trosečníku, v Ploče, to je tam kde jsi zajdeš pro tu viňetu, žádný problém nebude, člun mistní pobřežní stráže ma zcela jiné úkoly než tě buzerovat a diskutovat o skutečnem výkonu a mistní policií to už nezajíma vůbec zda máš 5,10, nebo 15HP.
Re: Koupě člunu
04. 01. 2013 22:50
thumbs upthumbs upOzzie napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Si Ty vôbec normálný človeče? Na tom motore budeš
> mať nálepku 5 HP, budeš mať Certifikát na 5 HP,
> motor bude prihlásený ako 5 HP. Tak potom aké
> falšovanie údajov? Fakt nemáš iný problém v tomto
> živote? Myslíš si, že Ti niekto na tomto fóre
> pomôže? Veď v poslednej dobe-roku z vlákna
> Yachting ste urobili (ano aj Ty)tlacháreň ala
> Facebook. Cenný príspevok by si tu márne hľadal.
> Svoje problémy musí vyriešiť kazdý sám. Čo tu furt
> nariekáš ako nejaký nedonosený (viem nemusím to
> čítať). Keď si taký posero, tak si sprav VMP, kúp
> si "ozajstnú" 15-ku a nebudeš mať problém. Ale
> potom Ti zas bude vadiť niečo iné....len aby řeč
> nestála, žejo?
> Som tu skončil. mnoho zdaru!
thumbs upthumbs up
jo jo zde nebudeš nikdy ohodnocen



Upraveno 3krát. Naposledy upravil lada (05. 01. 2013 00:34).
Re: Koupě člunu
05. 01. 2013 13:11
SELVA napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak nová lodka už je doma hot smiley
>
> [www.rajce.net]
>
> [www.rajce.net]
>
> [www.rajce.net]



Vidím tvou novou lodku na inzerci Plavidla.cz z 2.1.2013. Copak, nejezdí?
avatar Re: Koupě člunu
05. 01. 2013 13:33
To Mitous6

Lod jezdí perfektně a šlape jak jak hodinky,ale jen jsem dostal nabídku na menší kajutovku který by mi kvuli dětem víc vyhovovala tak když prodam tak bude nová jinak mi onic nejde a budu jezdit stouhle.smoking smiley
Re: Koupě člunu
06. 01. 2013 21:16
Taky mám otevřeny člun, Starcraft 1900, přestává mi vyhovovat, půjde asi do světa a poohlidnu se po kajutovce. Tak at dobře prodas.
avatar Re: Koupě člunu
17. 01. 2013 20:38
Loni jsem zakoupil tento.Bohužel mám jen vesla,když nás zastihly vlny tak bylo co dělat.Od té doby pouze do 20m od břehu.
Re: Koupě člunu
18. 01. 2013 06:07
Taky jsem takhle začínal s podobným člunem, rok vesla, pak elektromotor, potom jsem na takový gumák přidělal přes konzolu motor 2,5 ale to nebylo ono, boří se to a nejede. Teď mám sedmým rokem starší člun 3,30 s dřevěnou rozkládací podlážkou, motor suzuki 2,5. Má to výhodu, že i ve čtyřech to vleze do oktávky do kufru.
avatar Re: Koupě člunu
18. 01. 2013 12:15
jo podobnými začátky tady prošel asi každý. Taky jsem měl nejdřív modobný člun. Velký byl dost ( asi pro 4,5 osob ), ale k tomu jen pádla. tedy pádla...byly plastový a hned první rok jsem je zlomil, ale člun byl super. Jen jsem stále mlsně koukal na u mola přivázané malé čluny s motorem. Nakonec jsem se vypjal a koupil člun 3m a motor 5HP. S tím se už dalo někam zajet a najít malé plážičky. Jenže ve třech lidech si o skluzu můžu nechat jen zdát a proto letos další úlet a člun 3,5m a motor 15HP. U toho už končím. Taky to musím všechno nacpat do kufru auta a k tomu tři lidi. S člunem je ale dovolená super a posune pobyt u moře o pořádný kus dál thumbs up
Re: Koupě člunu
18. 01. 2013 16:43
Je fakt, že dovolenou v chorvatsku bez člunu si už neumím představit. Zalepit případné dírky v člunu, vyměnit olej v motoru, vyzkoušet motor v sudu (zkoušet se nemusí, ale mě to fakt nedá), nebo celý komplet na bazénu. Už aby bylo jaro.
Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 10:09
Jo, když jste u toho - može jen na břehu je hezké, ale je to půl dovolené. První rok windsurfing (nevěda o moři skoro nic), poprvé jsem pochopil, že i moře může téct jako řeka (proud kolem 2 KN), že na pohyb prkna přibyl 3.. rozměr (pohyb nahoru a dolů na vlnách) a že bych se měl něco naučit o pravidlech pohybu na moři (poté, co mne před přístavem parník minul o 4 m, když jsem zrovna byl ve vodě). Další rok jsem vyzkoušel díky spolužačce malou 6 m kajutovou plachetnici (týden na moři, nezávislost, ostrovy, zátoky, romantika, koupání bez množství lidí kolem a nutnosti neustálého dozoru odložených věcí na pláži ...) - pak přes zimu VMP a od následujícího roku každá dovolená na moři na půjčené plachetnici, nejprve s rodinou, později na větší (12 m) i se známými.
Kupovat loď zatím nehodlám (nemám ji kam dát a čím tahat), protože u nás např. Dalešice na kajaku přejedu od hráze po přítok za necelé 2 hoďky i bez motoru, plachetnici si můžu půjčit (jezdívám na Orlík) a jsem přítelem spíš tiché plavby na vítr. Ale plně chápu, proč si lidé ty čluny kupují - prostě je to vstup do jiného světa (odkud není návratu) a dovolená se stává mnohem bohatší. Jen opravdu pozor na podmínky zejména na moři - 6 m kajutová plachetnice s motorem 5 HP i ve větru 30 - 50 KN je mnohem bezpečnější, než otevřený nafukovací člun třeba i s 15 HP motorem. Zkrátka nepodceňujte počasí.

Pavel.
Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 11:26
[jirkaa64chybny-odkaz-rajceclun]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil jirkaa (19. 01. 2013 11:28).
Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 12:22
[jirkaa64.rajce.net]

Jak jsem začínal, fotka z člunu, to jedeme ve dvou, na poslední v čem to převážím.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkaa (19. 01. 2013 12:23).
avatar Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 18:19
Poradte někdo jaký mohu dát motor za můj člun.viz.foto víše.Popřípadě vaše zkušenosti.Díkygrinning smiley
Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 20:37
U takovýho člunu je těžko radit, když se podíváš ob jeden příspěvek na moje fotky, tak u toho zelenýho jsem musel udělat konzolu na motor. S elektromoterem se podíváš kolem pobřeží, ale seš závislý na kapacitě baterky a musíš počítat aby ses vrátil. Pokud přijdou vlny seš v p...... Jednou se mě stalo, že nemít vesla, tak jsem se s elektromoterem nedostal ke břehu. Když jsem na ten člun dal 2,5 suzuki, tak to trochu jede, ale boří se to a tlačí před sebou vodu. Ten žlutý člun jsem koupil za 6 tisíc, sice asi pamatuje několik taktických zkrácení fronty (výroba německo) ale má dřevěnou podlážku a to je co se týká jízdy, nesrovnatelný. Samozřejmě 2,5 není moc, ale s manželkou máme dohromady 130 kilo a jede to slušně. Moje rada je jít do něčeho s podlážkou, klidně i do staršího.
avatar Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 20:59
karlosk...dohodni se s Zahájským. Bude "přezbrojovat" a jeho člun i motor půjdou do světa. Jinak ve vlnách je to na prd i s malým gumákem se skládací podlahou a malým motorem. Jak začnou vlny, tak okamžitě na břeh.
avatar Re: Koupě člunu
19. 01. 2013 21:20
karlosk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Poradte někdo jaký mohu dát motor za můj
> člun.viz.foto víše.Popřípadě vaše
> zkušenosti.Díkygrinning smiley


Ahoj, myslím, že jsi na prahu velké "nemoci". Jsem zvědav jak moc to bude invazivní.
Každopádně se tomu nebraň. Je to parádní "nemoc"!thumbs up smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil stenly.stenly (19. 01. 2013 21:21).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 128
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.