Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hvar, kamp Lili, Jagodna

Autor Ondra T2 
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
19. 01. 2011 20:27
Dřív tady hodně přispíval Franta PM ale poslední dobou už tu patrně není.Nevíte jestli tu ještě někdy chodí?
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
02. 02. 2011 21:31
Tak DOBRO DOŠLI - Ahoj tady Franta PM. Stále žiju, ale nějak se mi nechce reagovat na některé příspěvky některých a někdy se už ani trochu nebavím nad diskusemi, které se tady na FÓRU vedou. Ještě že to admin Michal cenzuruje a ještě že ti, co se těší na Hvar mají dost rozumu a nenechávají se do těch diskusí tolik zatáhnout. Samozřejmě letos opět jedeme na Hvar a kam jinam než opět do Jagodné. Letos to bude už po dvanácté do stejné postele, na stejnou terasu s výhledem na Lukavce, na stejnou pláž ke stejnému kameni a řekl bych na stále lepší Plavac, ale hlavně ke stejným SUPERDOMÁCÍM. Zase si vyšlápnene na Nikolu, zajedeme do Jelsy na tu nejlepší zmrzku, do Sv.Nedjelji do Tamarisu na suprovou pizzu a samozřejmě do ID do Špilji na kávičku a rakiji. A mimochodem vloni jsme díky Jitce objevili novou super konobu ve Vrbani. Takže také sem párkrát na dobrou večeři. Možná vyrazíme i na Lučiště, ale co tam postavili cestu, tak už to není ten klídek jako dřív. A to ještě vyhrožují, že tam letos snad položí asfalt!? Takže si znovu zopakujeme starou cestou do Hvaru ta nádherná panoramata a natrháme pár levandilí. Zdravím z Plzně všechny dobré Hvaráky, zdravím Jitku do ID, teď asi spíš do Svirče a poslední dva týdny v červnu možná někde na Hvaru NASHLE, DOVI a ať to první co tam uslyšíte je DOBRO DOŠLI.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Franta PM (03. 02. 2011 17:25).
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
20. 02. 2011 08:04
Dobrý den a zdravím pana FRANTU PM.Jsem ráda, že občas nahlížíte. Chodím tady také velmi nepravidelně a tak píši až nyní. Musím říci,že jsem Vás osobně oslovila ze zištných důvodů.yawning smiley
Víte, totiž díky Vám jsem předloni vytáhla rodinu do neznámých ostrovních míst. Všichni byli nadšení, já asi nejvíce.Jezdíme pod stan a vloni s náma byla švagrová.No a pokud by chtěli vzít oni sebou celou rodinu do stanu, tak je neodveze auto.Chtěla jsem se přeptat do kterého apartmánu jezdíte vy.Jim se líbí ten pod restaurací.
Zatím nemáme jistý ani termín ani co bude ale info se vždy hodí.Vy jezdíte na začátku sezony a to my nemůžeme.Máme vůbec problém sloučit dovolenou do jednoho termínu se švagrovou.
Jinak uvažuji o cestě na Nikolu přímo z Jagodne ,jelikož jsme vloni šli z Sv.Nedje. Aby byla změna.
Stále dohledávám nějaké informace protože děti jsou starší a už je to nebaví tak vymýšlím alespoň nějaké zpestření.Dceru jsme loni vytáhli do jeskyně pod záminkou koupě ryb v přístavu v Nedjelji. Až ve vesnici jsme jí řekli, co jiného máme ještě v plánu.Jinak by nechtěla a nakonec byla z výletu nadšená.Dovezli jsme i ty ryby.
Chtěla jsem se zeptat jestli máte třeba vlastní člun a pokud ne, jestli jste si někdy pronajímali nějaký výlet lodí.Třeba na Ščedro nebo mě moc lákají Červené stěny a ta zátoka za nimi / teď nevím jestli je to Dubovica nebo Piščena/
Vy, když tady jezdíte dlouho, viděli jste tu někdy delfíny?Šli jsme totiž pobřežními stezkami z Jagodne do Nedjelje a z moře se ozývalo takové pískání.Tak jsme se dohadovali jestli je to možný zvuk od delfínů a jestli jsou u Hvaru běžně k vidění.
Ještě poslední dotaz.Které víno od domácích by jste nám doporučil.Já si kupuji červené za 30 kuna a to se mi zdá dobré ale nejsem žádný odborník.Jenže mi přišlo takové chutné na rozdíl od jiných, které jsme si koupili.
Omlouvám se, že Vás tak zahlcuji dotazy ale myslím si, že jste kompetentní osoba.Díky moc a mějte se hezky.
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
20. 02. 2011 08:08
Ješte jeden všeobecný dotaz, byli jste někdo na Hvaru v kempu Vira?? třeba se jen podívat.
Nebo je nějaký kemp ve vesničce Zavala tamtéž.Poláci o něm píší a našla jsem i jedno video a tím to zkončilo.
Dík.
avatar Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
20. 02. 2011 10:43
Dobré ráno. Vranko, byli jsme se nakouknout. Jak jsme byli v Hvaru Podstine, a ráno rodinka vychrupkávala, dělali jsme si s manželem ranní výlety. Jeden z výletů.....Vyjelo se nad město Hvar, a jelo se jakoby směrem k Brači. Cestou se vyjelo na kopec Vir, kde byl přenádherný výhled na Pakleni ostrůvky, a vzadu asi Vis. Nádhera. Kemp - jen takové - spíše dojmové - střípky. Kemp pod stromy, ve stínu. Velmi klidný a čistý - ikdyž jsme tam byli asi ve chvíli, kdy si většina dělala ranní očistu s mytím zoubků apod. Většinou tam byli Švýcaři, Holanďané atd. Možná kdybych více hledala, našla bych i české auto...jedno. Nejlepší místa byla samozřejmě u pláží...Plánek kempu je na jeho stránkách, a odpovídá.
Na plážích větší a menší oblázky. Restaurace i všechno ostatní velmi čisté. Malý obchůdek. Hodně tam měli kola. Z města Hvar je to asi 5 - 6 km. Romantické zátoky, voda teploučká a čistá. Cítila jsem se tam fajn - a na to já vždycky dám.

Rozhled z kopce Viru - asi v půli cesty mezi městem Hvar a kempem Vira........................... Zátoka v kempu....

Jinak kemp, který taky na mě udělal velice dobrý dojem - klid, pohoda, romatika, příroda...opisuji již tady - na Pagu, směrem k Jakišnici a Lunu...příspěvěk z 25.4.2009...[forum.ihvar.cz] Zdraví R.
avatar Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
20. 02. 2011 18:22
Camp Vira je 4 km od města Hvar a byl před několika lety po požáru kompletně renovovaný v roce 2006. Kemp nabízí mnoho příležitostí pro relaxaci a zábavu. Je to jeden z mála čtyř-hvězdičkových kempů ve střední a jižní Dalmácie.
Camp vyhrál prestižní německý autoklub ADAC "Campingplatz-Auszeichnung" v roce 2010,byl také vybrán mezi 10 nejlepších Camping chorvatské a vítěz Chorvatské turistické organizace jako třetí Nejlepší středně-velký kemp v Chorvatsku v roce 2010.K rekreaci je dispozici hřiště, volejbalové hřiště a minigolf, pro děti je malé dětské hřiště. Hosté mají přístup k internetu na dvou počítačích na recepci. V kempu funguje dobře zásobený obchod, stejně jako bar a restaurace a obchod se suvenýry.Cena je v rozmezí 30-35EU/noc (2 osoby + elektřina atd.) [www.avtokampi.si]

MirekŠi
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
21. 02. 2011 18:30
Rero i tvsat díky moc jsou to zase jiné pohledy.Já bych ale přece raději ještě Jagodnu a pak se uvidí.Pokud se podaří musíme se podívat osobně.
Někteří domácí příslušníci by chtěli změnu a toto je blíž městu.Tak ,tak.
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
12. 03. 2011 22:01
Pro Vranku, ale i ostatním.
Apartmány v Jagodné jsou na různé úrovni, ať se jedná o interiér nebo exterier a třeba i možnosti parkování v blízkosti. Pěkné prostředí a dobře vybavené apartmány jsou až nahoře u Jurici nebo u Finky, to jsou ty první dvě budovy shora po levé straně. Jurica má dokonce možnost ubytování s polopenzí. V obou případech bych řekl NADSTANDARD. Poměrně pěkné je ubytování i u Tonky. To je apartmán hned vedle Šimeho. Jsou to také nové apartmány, takže na úrovni a moderně zařízené. Jinak Šimeho apartmány v hlavní budově jsou dost jednoduše zařízené, ať se jedná o nábytek nebo pokud jde o takové maličkosti jako svítidla nebo dveře (někde je jen žárovka v objímce nebo místo dveří do koupelny závěs). Je na nich vidět, že už něco pamatují. Šime si s tím moc starosti nedělá. Má také asi 3 apartmány v zadní části kempu a jak jste zmínila 3 apartmány pod restaurací nad pláží. To je sice super místo (blízko pláže, nádherný výhled na moře, relativní klid), ale to, že nad hlavou máte restauraci nebude asi žádný med. Vím co to je, když na betonové podlaze někdo posune židli, co to je za kravál a když by to mělo být každý večer??? Vzpomínám kolik lidí sedělo večer co večer v restauraci při fotbalovém mistrovství světa dlouho do noci a pak ještě oslavovali skoro do rána. Tak to mít nemusím. Navíc i tyto super apartmány mají interiér nic moc. ŠKODA. Přitom ceny jsou téměř shodné s ostatními, tedy i s Tonkou nebo s Fínkou. V sezóně 30,- Euro za 2 lůžák, 40,- za 3lůžák a 50,- za 4lůžák ....plus, minus. Jurica je dražší, ale má to polopenzí.
My jezdíme do apartmánu k Fínce a musím říci, že je stále složitější si to tam zajistit. Rezervujeme si to vždy rok dopředu a když jsme si třeba chtěli někdy změnit termín, tak to byly velké šachy a jen díky vstřícnosti domácích, ale i druhých hostů, kteří byli také ochotni měnit termín a vyměnit si ho s námi. Z velké části tam Fínka má stálé hosty a noví se tam těžko chytají, hlavně v sezóně. Ještě tak na začátku nebo na konci, tj. v červnu nebo v září.
Ještě k možnosti projížďky člunem. Vloni se nám podařilo půjčit si od našich vedlebydlících malý člun s motorem, takže jsme si na dopoledne vyjeli a prohlédli si z moře celé pobřeží od Zavaly až po Dubovicu. PARÁDA.
Jinak ze Zavaly vozí lodičky oficiálně zájemce na Ščedro a také lze sehnat neoficiálně lodičku v přístavu ve Sv. Nedjelji. Tou se dá dojet na Lukavce nebo do zátoky Lučiště nebo na Piščenu..., ale tam už se to teď co postavili novou cestu nevyplatí, dá se tam dojet autem.
Ještě k cestě na Nikolu z Jagodné. Doporučuji vyrazit hodně brzy, ještě za tmy, aby se dal stihnout východ slunce, když ne na vrcholu, tak alespoň na náhorní planině. Z kempu to trvá tak hodinu ostřejším tempem. V polovině června to chce vyrazit tak v 5 ráno a kolem 6. jste na nad skalami. Vychutnáte si východ sluníčka, v pohodě dorazíte na vrchol, dáte si občerstvení, chvilka na focení a cestou zpět už jen vstřebáváte dojmy a dole jste tak akorát, když ostatní snídají.
Tak už musím končit. Franta PM
ibi
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
01. 04. 2011 16:39
v cervnu jedu po peti letech do jagodne a musim se priznat,ze se moc tesim.zavitam sem jiz po pate a prestoze jsem byl i na nekolika jinych (a peknych) mistech v chorvatsku,sem me to asi nejvice tahne-tady jsem mel vzdy pocit,ze se moje predstava a posleze realizace dovolene naprosto spojila a to i pres to,ze je to mozna pro nektere dovolenkare malinko z ruky.je pravda-jak jiz bylo receno,ze apartmany jsou zarizeny pomerne proste a s takovou balkanskou rozevlatosti,ale nikdy jsem nemel pocit spiny,nebo ze by neco zasadniho nefungovalo atd.jedeme jen na tyden,ale vzhledem k tomu,ze to bude takova mala morska premiera pro nasi dcerku,tak je to snad optimalni...jagodna je urcite misto pro lidi,kteri nepreferuji kazdodenni vecerni promenady mezi obchodama a ruznyma atrakcema (presto mestecko jelsa je jen par km a je moc fajn),pro lidi,co se radi kochaji pohledem na more a ostrovy,pro lidi,kteri si chtej dobit baterky...8.6. startujeme...smiling smiley
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
04. 04. 2011 05:48
Franta PM
Děkuji moc za doplnění.
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
25. 01. 2015 15:32
Pro zájemce / Ruza01 a jiní/ přidám polský náhled na dané místo http://www.cro.pl/wrocilismy-z-hvaru-jagodna-camp-lili-pytajcie-t19993-30.html

No a ještě konkurenční kemp v Ivan Dolci:https://www.youtube.com/watch?v=3sec3m5vTng



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vranka (25. 01. 2015 15:37).
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
26. 01. 2015 18:57
4 Vranka:
Jani děkuji ,již jsem koukal na youtube ,moooc se nám to tam líbí ,tak jsem zvědav jak to dopadne.....thumbs up
avatar Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
27. 01. 2015 09:01
Já jen doplním poznatky z loňska. V kempu Lili loni nefungovala restaurace což nás dost mrzelo protože tam dělaly výborné ryby, Lili říkala že je to zdůvodu nařízení EU a celá restaurace se musí předělat, snad na letošní sezonu bude hotová .
Po čtyřech letech jsme šli na Nikolu z Jagodne a měli jsme problém napojit se na stezku která vede k vrcholu, ta pěšina je tam zničena z důvodu výstavby dalších vinic které se táhnou výš a výš....takže vinice jsme si prohlídli zblíska
a stezku našli. Je mi jasné že Franta PM po těch letech co tam jezdí to dá i poslepu grinning smiley
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
28. 01. 2015 20:42
Tak jerryjerryk ta restaurace nebyla v provozu ani letos. A jak tak jedna bába povídala asi to nebylo EU ale obyčejný lidský faktor. Jejich dcera se snad měla rozvét a restauraci měl pod palcem bývalý. To jsou jen ale klepy.grinning smiley


Ruza01 myslím ,že jakákoliv volba kempu v této oblasti bude pro Vás super. No a napříště se rozhlédnete třeba jinam a zkusíte ten vedlejší.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vranka (28. 01. 2015 20:46).
avatar Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
28. 01. 2015 23:28
Vranka ty už bylas letos v Jagodne....a jaká byla voda grinning smiley
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
29. 01. 2015 15:38
4Vranka:
Děkuji za všechny info ,i rady!!!!!
thumbs up
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
30. 01. 2015 05:48
Jerryjerryk tak voda super.grinning smiley
To víš, tak jsem se vžila zpětně do pohodky u moře. že nevím ani jaký je rok. Dík za uvedení do reality.
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
01. 04. 2015 11:14
Ahoj všem Hvarákům ,co mi dávali info a rady o tomto krásném ostrovu!!!!!

Nakonec dopadne můj sen z již loňského roku a pojedem pod stan do Albánie!!!!!!!!
už se nemůžu dočkat!!!!!!!!!!!!!
Ták snad Hvar někdy příště!!!!!!!smileys with beer
Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
18. 01. 2021 20:15
Zdravím všechny.
Vloni na konci srpna jsem po více jak 20 letech zavítal na Hvar. Jako dítě jsem tam jezdil s rodiči, poprvé asi v roce 93 nebo 94 a potom ještě 2x nebo 3x. Vždy jsme bydleli v kempu, který se nacházel hned pod kempem Lili. Byl to malý kemp, kam se dalo dostat právě jen přes kemp Lili, a vedl ho stařík jménem Ante. Měl tam dům s takovou větší terasou, kde se večer dalo hezky sedět. Většina lidí v tomto kempu byla vždy z ČR (nikdy tam nebylo moc stanů, řekl bych třeba 5 nebo 6) a i Ante mluvil obstojně česky. Z doslechu vím, že Ante již dávno zemřel. Letos jsem se tam byl podívat a byl jsem docela překvapen, že kemp už nefunguje a že celý pozemek, kde se kemp nacházel je hodně zpustlý, včetně Anteho domku. Chtěl jsem se proto zeptat, zda někdo do tohoto kempu také nejezdil, nebo zda někdo neví, co se s tím kempem stalo. Díky



Upraveno 1krát. Naposledy upravil easydrink (18. 01. 2021 20:15).
avatar Re: Hvar, kamp Lili, Jagodna
23. 06. 2021 12:26
Nojo, take jsem tam s rodici jezdil. Asi 3x, jeste Yugoslavie. Sam jsem se tam byl podivat v roce 2010. Kamp uz nebyl v provozu. A v dome byli asi hosti z Pl ? Uz nevim. Ale pan Ante uz ne. Ani uz si nepamatuji co Sime o Ante rikal.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.