Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí

Autor Kpetr 
Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
06. 02. 2011 15:11
(nenašel jsem pro toto téma vhodnější místo, pokud patří jinam, prosím admina o přesun)

Ahoj, jedeme letos poprvé do chorvatska a pokud to vyjde (pustí děti ze školy), chtěli bychom vyrazit co nejdříve - ideálně na konci června - 20-26, nebo přelom červen/červenec 27-3. Jak píšu jedeme poprvé, tak bych se chtěl zeptat:

1) je rozumné jet "na blind" (nebudou kempy/priváty) v tomhle období už plný?

2) Preferujeme menší kempíky a klidnější místa - neví někdo kdy se do Ch začnou valit zahraniční turisti? (itálie, polsko...)

3) v tomto termínu (konec června) - je to risk jet na sever, nebo radši hledat rovnou něco od Zadaru níž?

díky za rady
Petr
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
07. 02. 2011 13:14
My jsme nikdy na severu kempy nehledali, ale raději pro jistotu si předem na internetu vyhlédněte kemp, který se Vám líbí, napište email o rezervaci - vždy nevyžadují zálohu. My jezdíme na Pelješac a níž. Kempy ještě nebývají plné, ale záleží na kolik dní pojedete, protože mohou být od června rezervované.

Malý kemp je klidnější, ale nenabízí doprovodné vybavení - market, půjčovnu sportovního vybavení. Já osobně nemám rád mega kempy kde je hlava na hlavě. Turisté se sjíždějí jak začínají hlavní prázdniny (v různých zemích různě)

Sever je dražší jak na ubytovaní i služby a dříve se zaplňuje. Zárukou lepšího počasí je jih.
Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
15. 02. 2011 20:43
Ahoj
k Vašim otázkám :
1) Nemyslím si, že by měl být v udaném termínu problém. Stalo se nám za 10 let jen jednou, že kemp byl obsazen, ale stačilo popojet a chytili jsme se. Je dobrý mít s sebou seznam kempů, nebo nespoléhat, že se chytím hned v prvním. Je však faktem, že v seznamu kempů nejsou uvedeny menší rodinné kempy, kterých je po pobřeží dost. Nebála bych se jet na blind.
2) Největší nával Italů je první tři týdny v srpnu. To bývají kempy plné a ceny nejvyšší.
3) Risk jet na sever to není. Určitě si nějaký kemp najdete, ale jestli mohu doporučit....jeďte níž. Nejlépe pod Split. Nejen je to zárukou lepšího počasí, nižších cen, krásnějšího moře (dle mého), je zde spousta rodinných menších kempů (zvlášť v okolí Omiše), ale i lidé jsou tu mnohem příjemnější, vstřícnějši a vůbec.....smiling smiley
Přeji krásnou dovolenou

Dáša
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
16. 02. 2011 10:56
Menší-rodninné kempy již začínají ve vesnicích pod Zadarem, např. Bibinje,Sukošan,Sv. Petar,Jakov,Pakoštane a další.

MirekŠi
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
27. 11. 2022 17:15
Tak myslím, že tady název vlákna přímo odpovídá tomu, co se chci optat, byť poslední příspěvek je 11 let starý.
Takže, co říkají odborníci na termín od 9.9. do 19.9. 2023 ohledně počasí.Sice mám taky se zářím nějaké zkušenosti, ale rád bych si "poslechl" i ostatní "znalce".Spíše jejich typy.
Jaký vliv bude mít třeba úplněk, nebo "El Niño" ,popřípadě "La Niño" na počasí v tomto období.

Ze zkušeností vím, že počasí v září se rok od roku tak nějak "zhoršuje", je nestálé.
Třeba má někdo styky se Sv. Petrem a ten by se mohl přimluvit a zařídit, aby bylo tak nějak "hezky". Bylo by to prima (kdybychom teda jeli).
Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
27. 11. 2022 19:17
Tohle se už řešilo mockrát, v jiném vlákně. Ale je okurka, chcípá to tu, tak proč ne.
Loni jsem byl v druhé polovině září, počasí bylo luxus, dokonce jsme si pár dní oproti plánu přidali. Cestou domů jsme jeli přes Mostar, tam bylo hodně přes 30 ve stínu. Pokud bychom dali na předpověď, nikam bychom nejeli. Byl jsem i před pár lety ve stejnou dobu na Hvaru, taky super, jen večer už to bylo na mikinu. Z kraje září, jak zde již bylo uvedeno, má v tom prsty úplňěk, se na pár dní počasí zborší.
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
28. 11. 2022 08:49
My taky byli v září už několikrát, 8x. Vždy jsme začínali podle kalendáře druhý celý týden v září, tzn. za ty roky tak kolem devátého, desátého září začátek pobytu. Bylo to po už po úplňku. Dá se napsat, žádné problémy s počasím nebývali.Možná tak maximálně dva půldne, trochu sprchlo, ale druhá půlka dne byla už zase dovolenková, u moře, opalovací.
Až letos jsme ve stejném termínu narazili z dvanácti dní tak zhruba na 4, kdy bylo oblačno, po plážích se "proháněl" vítr a i vlny byly na plavání nesympatické. Samozřejmě na Hvaru bylo vše jiné, jak tady kdosi psal, slunečno a po mracích a větru ani stopy. Budiž jí přáno.
Samozřejmě jsem si dělal legraci s tím objednáním hezkého počasí u Sv. Petra.
Závěr pro sebe jsem už udělal v předchozím příspěvku, počasí v září, teda aspoň na začátku je v poslední době nestálé a když člověk jede , musí počítat s tím, že nebude vše "zalité sluncem".
Původně jsme v roce 2023 do HR jet nechtěli, že vyrazíme někam o dost jižněji. Ale jak všichni víte, Chorvatsko je Chorvatsko i se svými "zápory" a myslím, že by nám příští rok chybělo. Na jih za teplem se dá jet třeba v listopadu, že? Navíc jedna CK v současnosti nabízí poměrně významnou slevu na First Minute, takže než na Vánoce kupovat nějako drahou "blbost" pro drahou, tak objednám a zaplatím pro svou drahou pobyt v oblíbeném hotelu. Jistě budu pochválen, aspoň doufám.
Tak kluci a samozřejmě i děvčata hlavně zdraví. A hodně.
Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
28. 11. 2022 09:47
Chlapci radite dobře ale on nechce jet v září ale v červnu. A Kpetr ještě doplnit dotaz. Pod vlastní stan nebo karavan ap.? A určitě zvláště v červnu je lepší jet dolů. Nemohu posoudit sever nikdy jsem tam nebyl ale na jihu od roku 1998 každý rok.
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
28. 11. 2022 09:59
Ten můj "dotaz" se nevztahuje ke kempu. Ale k "termínu dovolené".
Na kempy pod stan bych musel být aspoň o 10 let mladší ,ale hlavně manželka tak o 20, aby to skousla. Jojo, kde ty časy jsou , když jsme se váleli mezi černými pomalými chorvatskými mravenci. A majitel kempu lítal s postřikovačem a pral jim nějakou chemickou pochoutku přímo do díry. Ráno mravenci byli samozřejmě pryč.
Jinak kvůli "povinnostem" pro nás připadá v úvahu jen to září...a ještě tak první nebo druhý týden v červnu. A to jsem si říkal, důchod...paráda, sezona v HR se prodlouží. Neprodloužila.
avatar Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
29. 11. 2022 09:04
My sme sa dlho rozhododovali s termínom,posledný augustový/ srpnový týždeň máme na Slovensku 2 štátne sviatky,čo by " ušetrilo" dovolenku v práci ,ale ten spln rozhodol a nakoniec vyrazíme na Pelješac 8.9. smiling smiley
Re: Termín dovolené / obsazenost kempů / počasí
08. 05. 2023 18:16
Červen je v pohodě. Záleží jak se namýchá voda. Posledních 8 let jezdím v červnu.
Na Krku voda studenější. Dalmácie, normál.
Počasí velmi stálé. Lidi směrem k začátku prázdnin už třeba týden dopředu hodně.
Poslední dobou byly i nějaké "Motivvační zájezdy" pro důchodce, tak to bylo v červnu narvané na FKK "dole", ale jinak nic hrozného. Naopak místní se na Tebe těší a nebo teprve hledají sklenice a židle smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 82
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.