Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vrasko jezero

Vrasko jezero
20. 03. 2009 12:05
Nevíte, jestli se dá v jezeře koupat? Je tam čistá voda? Někde jsem četla, že kousek od jezera je vesnice Vrana a v ní nějaká turecká usedlost a hrad - nebyli jste tam někdo??? A také,že se na jezeře dá půjčit motorový člun na celý den asi za 200kn...Děkuji za veškeré informace..
Re: Vrasko jezero
20. 03. 2009 12:34
Koupat se tam určitě dá,ale voda nic moc čistého.Je to spíše pro rybáře.Z jedné strany je kemp Crkvine.Objížděli jsem jezero na kole.
Tady je odkaz na stránky.
Vransko jezero
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:26
u.rle... pokud jste ho objížděli na kole, tak klobouk dolů

my to objížděli autem :-D. a felina dostala strašně zabrat, není na to stavěná. Ale pohledy na jezero krásné, vyhlídky taky a zřícenina nemá chybu.

původně jsme chtěli jet na kole, ale bylo tak šílené vedro, že jsme to vzdali... a ty stoupáky stály za to...

na jezeře jsou vyznačená určitá místa ke koupání, ale moře je moře... je to spíše pro rybáře
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:31
A můžu se zeptat, kde přesně leží ta zřícenina? Přímo u jezera? Nebo někde dál? Byli jste někde u jezera v restauraci na jídle? Já slyšela, že tam někde dělají speciality z mořských i sladkovodních rybek...hot smiley
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:35
místa hospod, kde se dělají speciality, josu vyznačeny v mapě... pokud nejsi z prahy, tak napiš emila na HZT a oni ti pošlou mapu.

ke zřícenině i methoviči khanu se dá dojet i po cestě, pojedeš vlastně kolem celého jezera, zabočíš doprava (za jezerem), pak znovu doprava. budeš jako by v nějakém drsné vesnici... chvílemi jsme měli strach tam auto nechat. honili nás i místní psi :-D... ARozhodně my bychom už tou "polní" a cyklistickou cestou kolem jezera nejeli. Nejlepší je zase se vrátit, pokud nemáte terénní auto.

jinak i po cestě jsme se stavěli na vyhlídce na jezero, je ve věži i malá expozici ptáků. Ani na zřícenínách ani na vyhlídce se vstupné neplatí.

nějaké fotky najdeš [cestovatele....]
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:48
Leguáne, děkuji za vyčerpávající odpovědi - letos se chystáme do Sv. Petaru a chceme si tam vše autem projet...jih Chorvatska máme projetý - od Splitu po Dubrovník ...já měla strach, že na severu nic moc nebude a teď, když jsem se dívala na ty tvoje fotky, tak jsem nadšená, my jsme totiž milovníci památek, takže dopoledne u moře, pak na oběd a po obědě vždycky vyrazíme...tak už se těším!!!!
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:50
Jo a kam že mám poslat mail, abych si mohla objednat ty mapky?? Já tu zkratku nechápu - HZTeye popping smiley
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:55
tady máš telefon, emila, adresu

[www.htz.cz]



loni mi posílali snad 3 Kg balík poštou - krásný prospekty...

pak mi posílali skvěle udělaný cyklo trasy kvarneru, istrie... a lodní trasy

letos jsem se konečně dostala i do Práglu ve všední den a dodvezla jsem si snad tunu materiálů k místům, kam se chystám... mají nádherné publikace snad o každém místě Chorvatska...


my máme ve zvyku, když nejsme na památkách, si ráno přispat a pak chodit na nějaké vzdálené pláže.. takže ráno vodička, večer památky by u nás nějak neobstálo... nicméně Murter je idální i na tohle... např. Raduč, různé kostely, křížové cesty, pyramidon, lesní túry, nádhera i večer... a západ slunce za Kornati... krása.
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 08:59
My právě na Murter taky chceme jet. Jak se tam dá přejet - je tam nějaký most? Jinak loni jsme byla v Drašnici a tam byla výhoda, že se dalo jít taky na pláže, kde nebyl nikdo...takže super...no a taky jsme si tam půjčovali motorový člun a vždycky jsme zaparkovali na plážičce, na kterou se nedalo ze silnice nebo z cesty dostat, takze taky paráda ..
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 09:05
můžeš jet jak po staré, tak po magistrále... :-D

nevím,jak se tam nejede, nejsme řidič :-D

ale na Murter je most, který se zvedá 2x denně, a to pouze na půl hodiny, takže i kdyby se zvedl, zaparkuješ a projdeš se po molu, nebo koupíš zmrzku a je to pohodička...
navíc kousek za kempem Lovičša v Jezerech (tam jsme byli) je i malinká oslí farma... takže jsem měla o zábavu postaráno... všude možně rostli volně přístupné mandlovníky a fíkovníky (teda roslti i v zahradách, ale to jsme zase nechtěli riskovat).

nádherné pláže jsou 4, kde , když jdeš kousek dál, máš naprosté soukromí. Čigrada, Kosirina, Jasanovac a poslendí jsem zapomněla. My jsme měli sebou svůj člun (jen na pádla),ale proud byl tak silný, že jsme plavbu k sousedním ostrůvkům vzdali, ale v pohodě byste tam s mot. člunem dojeli, jsou kousek.

Na Murteru jsou 4 vensičky, jsou všechny krásné a po večerech je to nádherná procházka... Murter, Tisno, Betina, Jezera... Navíc všude jsou turistické kanceláře, takže ´mapy a pod. získáš snadno...

na Čigradě dokonce na začátku pláže je ipizzerie, když kuchař nebo číšník viděl, že k němu jdu přes moře, pizzu mi donesl mořem :-D až k nám
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 09:11
A jak cestujete v Chorvatsku??? Vy tam nejezdíte autem?
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 09:13
eva: 2x jsme do chorvatska jeli vlakem - jadran expres - a busy jsme projeli Korčulu, primošten, krku, šibenik, split - bez CK, pak s Ck jsme jeli makarskou a medzugorii, mostar a Kravizu...

loni jsme jeli autem, snazili jsme se projet místa až po split, kde už jsme byli,protože jsme prvně měli kvalitní foťák. a samozřejmě spoustu věcí navíc. Auto je v Chorvatsku úžasná věc. Teď už budeme jezdit jen a pouze autem... vlaku odzvonilo.
Re: Vrasko jezero
01. 04. 2009 09:20
My už letos pojedeme počtvrté autem a taky si to nemůžu vynachválit, je to paráda! Ta volnost...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 96
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.