Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ostrov RAB

Autor cvrlo 
Re: Ostrov RAB
16. 07. 2011 21:54
Čau Ozzie, tak ako bolo, boli ste spokojní?
Re: Ostrov RAB
17. 07. 2011 08:48
Ahoj
Dík za otázku, bolo to ozaj super. Prišli sme v piatok, na kompu sme čakali asi 35 min. Počasie v piatok a sobotu nebolo najlepšie, ale dalo sa to vydržať. Od nedele sa otočil aj vietor a do konca pofukovalo slabé Yugo. Bývali sme v apartmáne kde bola aj reštaurácia. Varili dobre a ceny sú nižšie ako sme boli zvyknutí z Dalmácie. Každý deň sme chodili s člnom na výlety. Začali sme s malými ostrovčekmi napoblízku ako Maman a ešte dve maličké, neviem ako sa volajú. Sú tam perfektné plážičky. Potom sme išli aj ďalej a sme navštívili zátoku Ciganka. Je to úžasné miesto s pieskom a plytkou vodou. Syn zobral čln do susednej zátoky Sturic a my s manželkou sme tam prešli pešo. Sturic bay je najkrajšie miesto asi v Chorvátsku. Videli sme tam ludí aj zo Slovenska. Po kúpaní a fotení-natáčaní sme prešli do slávnej zátoky Sahara. Je to nádhera, voda po kolená, tvrdý piesok. Fotiť som musel veľmi opatrne, aby nudisti si nemysleli, že fotím ich zadky. Do týchto zátok sme sa pravidelne vracali. Boli sme na ostrove Sv.Grgur, kde sme si prezreli ruiny ženskej väznice. Je to zaujímavé miesto, ale dobre že už tam netrpí nikto. Na ostrove žijú krotké jelene. Z bufetu kuchár vyhodil nejaké zbytky zeleniny a hneď tam pribehli. Dali sa fotiť ceľkom zblízka. Ďalšia väznica je na ostrove Goli, vraj tá bola ešte ostrejšia, ako na Grgure. Treba vedieť že boli tu zatvorení ludia za Tita, ktorí nesúhlasili s jeho politikou a chceli sa vrátiť k Sovietskemu zväzu a do Kominformu. Človek keď si uvedomí, že čo všetko sa tu mohlo odohrať tak veru je po úsmeve. Bývalí minister vnútra Rankovic niekde vyhlásil, že asi 40% ludí tu trpelo nevinne. Navštívili sme aj pietné miesto pri Kampore. Tu zriadili Taliani koncentračný tábor kde boli väčšinou zhromaždení Židia zo Slovinska. Tiež miesto na zamyslenie. Boli sme aj v meste Rab. Je to nádherné staré mesto. Úzke uličky, staré kostoly, hradná záhrada a v neposlednom rade nádherný výhlad na more. Prešli sme Kamporskú zátoku (severozápadnú stranu) našli sme tam hlbokú zátoku, volá sa Valfta. Je tam bielý piesok a vo vnútri malá zašitá plážička čo sa nedá vidieť z mora. Je tam perfektné kúpanie. Ozajstný zážitok.
Raz večer sme sa vybrali juhozápadne smer kalifront a sme navštívili zátoku Sv. Mare. keďže bolo už neskoro tam sme sa nekúpali. Kotvili tam dve plachetnice. Cestou naspäť na Kalifrontských brehoch sme videli pasúcích sa jeleňov. Trošku ďalej laň krmila svoje mláďa. samozrejme ani foťák, ani kamera pri sebe. Druhý deň ráno som sa tam vrátil skoro ale jelene už nevyšli z lesa. Šanca natočiť ich bola beznádejne preč ako aj celá dovolenka. Piatok večer balenie výbavy a nakladanie do auta. Sobotu sme vypadli o 8:00 a o 9:10 sme boli prevezení kompou do Jablanacu. cetsa bola v pohode, na Lučku sme platili kartou takže sme nečakali. Na Hr-Hu hranici sme stáli asi 30 min.
Bola to príjemná a vydarená dovolenka, keď sa bude dať určite sa sem ešte vrátíme.
Gratia Felix Arba!
Re: Ostrov RAB
24. 07. 2011 17:12
tak čo "kolegovia"? kto sa už z Rabu vrátil? Porozprávajte nám ako bolo, kde ste boli, čo ste videli! Je tu nejako mrtvo.
Re: Ostrov RAB
24. 07. 2011 18:46
Ozzie máš pravdu, je tu naozaj nejako "mrtvo", môj čas ešte len príde - 5.8.2011- už aby to bolo
Re: Ostrov RAB
24. 07. 2011 21:17
ja som si myslel, že ste už tiež späť. Akurát som pozeral na počasie, budúcí týždeň nič moc. Držím Vám palce, aby sa počasie zlepšilo.
príjemnú dovolenku prajem a potom daj vedieť ako bolo. Ja sa chystám napísať "reportáž" aj s fotkami na jachting.info, len momentálne akosi na to nemám čas.
Re: Ostrov RAB
24. 07. 2011 22:11
Ahoj, jsem nový pisatel, ale starý čitatel (pro pichlavce-ne dělitel).
Ostrov Rab letos po 12.té. Nejdříve privat Barbat - hrozný, pláž žádná, koukat na ostrov Dolin. Útěk s dětma na Lopar - v té době jen pár starších domů a počínající výstavba, chodili jsme do druhé zátoky-Kašteliny. Zde je trochu příjemnější skluz do vody, ale stále veliká dřina, mnoho letních km, když si chtěl člověk zaplavat. Perfektní voda, ale jinak Balaton.
Následoval výlet na Suhou Puntu - a rozhodnuto na další léta ! Několikrát s dětmi privat, chaty, bungalovy, ten z lepších hotelů. Nyní již ixkrát levný, lidový hotel s bezvadnou krmí. Občas úvaha - jinde to je lepší ??? Před třemi lety Marušiči u Omiše - nebylo to špatný, voda fajn, úbytko fajn.
Špacír - jen magistrála, xxx schodů, mořské proudy, žádný stín, oblázkové pláže, žádná zátoka. V srpnu jsem si jel rychle " narovnat " mysl a vzpomínky na RAB !
Můj výčet - od jihu - 2x Budva, Slano, ostrov Lopud, Žuljana-Pelješac, Vela-Luka-Korčula, Supetar, Marušiči, Kuklica-Uglan, Crvena Luka-Beograd,
12 x Rab, 2x Mali Lošinj, Duga Uvala, Rovinj - tj. mnohdy 2x za sezonu, i během válek.
Badatelé pochopili dle jména odkud vyjíždím - Rab - 940 km. Po mnoha vyzkoušených varientách (s ohledem na děti-nyní již ne), vyjíždím vždy
v pátek ráno /nástupy sobota/, !!! Vídeň okolo poledne !!!, a nyní již po čtvrté EX 139, Bad Radkersburg, Ormož, Varaždin. ??? Nechápu proč z Radgony, Radenci nebo Ljutomeru zpátky na PTUJ - a znova do fronty ??
Možná pomalé, na km stejné, při zácpě na SLO-CHR se mohu jen usmívat, dálnice Varaždin - Záhřeb ještě levnější než klasika (již zde bylo referováno). Na hranicích - nikdo přede mnou !!! Navečer Sejn, procházka, večeře. Potřeba zabít čas, přejezd k trajektu-Jablanaci. Nad trajektem spánek, ráno s prvními autobusy přejezd na ostrov a k vodě. Úbytko později.
Zpět v sobotu v podvečer - dojezd do Rakous nebo ke Znojmu - spánek a druhý den doraz domů k obědu od babičky.
Pokud mám podivné vyjadřování - máte smůlu, pokud chcete bližší informace jsem ochoten - příště, na začátečníka to snad stačí.
Re: Ostrov RAB
24. 07. 2011 22:13
Díky moc, určite dám vedieť, a tiež pevne dúfam, že počasie sa konečne spamätá, pretože to vonku vyzerá ako v októbri a nie ako uprostred leta
ale my budeme mať určite teplospinning smiley sticking its tongue out, treba myslieť pozitívne...
Re: Ostrov RAB
26. 07. 2011 11:36
Ahoj dovolenkari,pekne postrehy tu davate,ja osobne som bol na ostrove Rab pred rokom v hotelovom komplexe San Marino na Lopare.Tento rok idem tiez od 13.8 do 27.8,ale uz nie do hotela ,ale do apartmanu.Chcel by som poradit,neviete mi povedat pribliznu cenu potravin?Ďakujem
Inak v tom hotelovom komplexe je celkom fajn,samozrejme v klimatizovanom,maju aj ubytovanie bez klimi,to nedoporucujem,v noci sa neda spat.Strava je tam na dobrej urovni.
Re: Ostrov RAB
26. 07. 2011 15:27
to TOMM:
k dotazu, co se změnilo. Že jsem pro tebe "z daleka", tak se pokusím. Jezdím každý rok, takže změny vstřebávám postupně.
Asi před čtyřmi roky nastala nebývalá výstavba v Barbatu, a to hlavně nad silnicí, kam se ti lidé jezdí (a musí jezdit) koupat?? Na Suhe Punte nadělali spoustu placených parkovišť, upravili les a útesy mezi Evou a Carolinou - dlužno říct, že k lepšímu. Snaží se opravovat bungalovy, jsou opraveny dvouchaty, ale spodní bungalovy jsou stále v havar.stavu- asi je sundají. Letos /jezdím ve stejném termínu/ bylo hodně neobsazeno ??
Ve městě se moc nezměnilo - no vše opravujou, vylepšujou, opravili tu krásnou budovu /admiralitu?/ na cípu města pod kostelem Marie. Město stále považuji za jedno z nejkrásnějších v JUGO, ale příšerný nápor lidstva. Neměl bych ve vlastním zájmu Ráb moc propagovat, ale těch pár čechoslováků navíc... Nedávno byla veliká "síla" maďarů, ale myslím, že jim dochází peníze. Takže klasika SLO, H, I, trochu D, a začínají dost domácí.
My jsme plážoví povaleči (skalní), na ostrově vždy projedeme a projdeme "klasický" místa (Kamenjak, Lopar, několikrát město) a stačí nám to.
to VLAERI:
není to Valeri? Klimatizace - asi čtyřikrát. V noci jsme ji většinou vypínali (na nastydnutí - jezdíme na začátku sezony). Teď jezdíme do hotelu, kde není, takže jako dříve na privátu - vozíme ventilátor, v hotelu si zaplatím na pokoj ledničku a přes den na pokoji nejsem, tak chladím pivo, v noci pootevřu a pustím větrák. Pšštt !!
to KLODA :
ve čtvrtek ještě zaprší, a od neděle to zase začne. Takže příjemný pobyt a cestu.
Re: Ostrov RAB
26. 07. 2011 17:54
to VLAERI :
Ještě, co se obchodů týče. Ve městě Rabu (pokud není jinak) vím o dvou "hypermarketech" - jeden na příjezdu (ještě na kopci u autorepase) před sjezdem k centrálnímu kruháči (vlevo, patrová budova), další je ve směru na Kampor. Před prvním parkovištěm vpravo odbočit za policejní budovu.
Další samoobsluhy jsou - u vstupu do historické části (u turist bira), na druhé straně přistaviště u hotelu Padova. Obchodní dům (v suterénu potraviny) je na pěší zoně v nové části (u autobusového nádraží)-je před nim taková terasa se sloupovím (sala terrena?) a přesně naproti je městská tržnice (vč.rybárny-chce to ale brzy ráno). Na Loparu jsou smíšené obchodáčky taky. Nehledal bych rozdíly v cenách, protože jsou pod hlavičkou "Diona".
Re: Ostrov RAB
26. 07. 2011 20:22
To Petrcl
díky za informácie o počasí, ja pevne dúfam že to vyjde a bude teplo....
Re: Ostrov RAB
31. 07. 2011 11:00
.... prší a prší confused smiley, vrátil sa ľudia niekto momentálne z Rabu, aké je tam počasie?
Re: Ostrov RAB
31. 07. 2011 12:25
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 20:05
to KLODA:
Jak bylo ?
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 20:56
To Petrcl:
Ahoj no proste úžasne, čo ti budem hovoriť asi najlepšia dovolenka za posledné obdobie, počasie úplne úžasné, teplúčko akurát trošku veterno čo nám aj trošku vyhovovalo hlavne večer a v noci / aspoň nebolo tak teplo/, objednali sme si aj mot.čln boli sme na všetkých plážach okolo Loparu, na ostrove Goli a sv.Grgur- ďalší zážitok, len škoda , že už to "bolo" ale snáď na rok ešte raz.....
Na záver ma napadlo ešte predsa jedno negatívum - piatok večer pred odchodom sme prekonali črevnú chrípku - takže cesta domov - hotové peklo...
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 21:03
to kloda :
To mě těší, že pobyt paráda. No a a domů jste to měli alespoń rychlý, a těšili jste se!
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 21:08
To Petrcl
No rychlé ani by som nepovedala, pred Záhrebom - 2 hodiny, pred hranicami s Maďarskom 1 hodinu - takže úplne úžasné
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 21:26
To Kloda:
1. Nevím, byl jsem v představě, že koresponduji s mužem! Takže, rukulíbám!
2. Jsem pár let po operaci střev - /asi to sem nepatří/, proto jsem u této problematiky tak sarkastický. Nejlepší jsou kraťasi v centru města a následný problém, ale to jde o zvyk?!?! Vždy je alespoň na co vzpomínat - na vlastní centrum města Rab mám v tomto směru mnoho "vzpomínek", ale, že bych kvůli tomu na Rab a na zmrzliny zanevřel, ani náhodou.
Re: Ostrov RAB
27. 08. 2011 21:41
To Petrcl
Nič sa nedeje, a máš pravdu je na čo spomínať a na Rab kvôly párhodinovému trápeniu určite nazanevrieme
Re: Ostrov RAB
18. 12. 2011 14:56
Městečko Ráb a trajekt z Jablanace.





Re: Ostrov RAB
11. 01. 2012 09:35
ahojte, chcela by som sa opytat, aka plaz je v Lopare na druhej strane ostrova, oproti rajskej plazi. Su v ponuke domy tesne pri plazi,podla fotiek vyzera pekne, ale ake to je nazivo??? Bol tam niekto??? Napiste prosim. Dakujem
Re: Ostrov RAB
11. 01. 2012 18:35
ahoj babzu
ano možem potvrdiť že lopar je taký aký sa zvykne ukazovať na všetkých fotkách a aj tie domy hned pri pláži sú k prenajatiu no priznám sa ti boli sme s rodinou na lopare už 5x ale ani raz sme nebývali hned pri pláži.Lopar je špecifický množstvom iných piesočnatých a aj krajších pláží bola by to veľká chyba viazať sa len na tú jednu . Osobne som na nej bol a vydržal na nej asi cca pol dňa ,kvantum ľudí a žiadny prírodný tieň ja skor preferujem niečo menšie prírodnejšie.
stenly
avatar Re: Ostrov RAB
11. 01. 2012 20:17
Ahojte. Babzu, myslíš pláž Livačina - Lopar? Tak tam bylo fajn, ani lidí tam moc nebylo....a ubytka jsou fajn - hned u pláže - nebo skoro u pláže. Hlavně pro děti perfektní. Zdraví R. [img4chybny-odkaz-rajced0406] [img4chybny-odkaz-rajced0406] [img4chybny-odkaz-rajced0406]
Re: Ostrov RAB
12. 01. 2012 13:29
praveze to asi nebude livacina,to je pri rajskej plazi sa mi zda,ale na protilahlej strane loparu/z druhej strany/.[www.map-lopar.com] neviet teda ci ma chapetesmiling smiley.
avatar Re: Ostrov RAB
12. 01. 2012 13:53
Ahojte. Babzu, však jo...naproti Rajské pláže...jsme byli ubytováni 2007. Jmenuje se myslím Livačina. Tady... [www.panoramio.com]

[img4chybny-odkaz-rajced0406] [img4chybny-odkaz-rajced0406] [img4chybny-odkaz-rajced0406]
avatar Re: Ostrov RAB
12. 01. 2012 17:46
RAB ..virtual tady
Re: Ostrov RAB
12. 01. 2012 19:44
zdravim vas.tak som si to tu precital a dakujem za informacie.chystam sa posledny junovy tyzden na rab s 3 -mi detmi.nie mojimi a mam za ulohu vybrat miesto a ubytovanie.uz som toho polozil fakt vela ,ale co ma trapi je to ,ze sa neviem rozhodnut kam ,do akeho mestecka ist?viete mi poradit?kde je krajsie a tak.hlavne pre tie deti. dakujem za odpovede....yawning smiley

este som nasiel toto:
[www.tzg-rab.hr]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil iggyTT (12. 01. 2012 20:46).
Re: Ostrov RAB
13. 01. 2012 18:17
dik, no vyzera to tam pekne. A chodite na blind, alebo si nieco dopredu vzdy zajednas? Keby mi niekto doporucil nejake dobre ubytovanie,najlepsie so zahradnym sedenim a grilom,budem Vam velmi povdacnasmiling smiley.
Re: Ostrov RAB
15. 01. 2012 21:22
a este otazka,myslite, ze v juny bude uz teple pocasie a voda?
Re: Ostrov RAB
16. 01. 2012 09:18
Vem si křišťálovou kouli a podívej se. Počasí i moře by mělo být teplé. Schválně zdůrazňuji slovo mělo, protože to tak být nemusí. Taky by tady teď měl být sníh a není.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 58
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.