Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Živogošče-Blatodrinking smiley

avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
17. 08. 2010 23:41
tyto stránky jak zde psala Edit..čtou také většina místních obyvatelů z Blata..a tohle mě přišlo na mejl....prej to mám opravit...ale zkopčím to tak jak sem to dostal aby to bylo autentické ...je to reakce na winni1


Citat winni1: "Museli jsme se každý den prodírat autem mezi spoustou lidí, abychom mohli dojet na pár kilometrů vzdálenější pláž, kde to bylo volnější a taky o dost hezčí."
Nevim jako je ta pani cestovala, ale po magistrale neni "spousta lidi", jen mozno spousta auta :-). Bohuzel nemame male cesticke (lungo mare=promenada ) ktera spojuje Blato a Veliku a Malu Dubu takle ze nikdo nemusi prodirat autem mezi spoustou lidi. A pokud je cestovala z Adriane na magistralu, to je jen 250m :-)

Cele Živogošće po magistrale je 7 km dlouho. Od kostela (Živogošće-Porat) do Blata je 3 km, do Velike Dube mozno 600 m a Male Dube mozno 1 km (nevim presne, ale se podivam kdy pujdem do Makarske.

Citat: "Apartmán Adriana byl ale moc pěkný, čistý a udržovaný, ale restaurace přímo v domě nebyla moc kvalitní. Jedli jsme tam 2x a z toho jsem jednou bohužel musela rychle běžet na wc :-( a vrátit vše, co jsem snědla."

Nevim co je vazena pani snedla, ale Adriana vzdy ma dobre a cerstve jidla. Poprve slisim ze nekdo ma namitky vuci jidla ve Adriane :-(. To je mi divne, proto kazdemu hostu doporucuji Adrianu a Freddy.
Pokud je mela namitek, musela je to hned rikat maitele. 100% jsem urcite ze by maiteli neco udelali aby pani byla spokojena . Nejhorsi variante je nerict na spravnem miste, a to je restaurant Adriana. Ukazu maitelu na tentou zpravu.

Blato je male misto, a hosty jsou 90% Cesi. To pani vadi? Nesnasi vlastny lidi :-(. Musela je npr. do Monte Carlo :-).

Vzdy se zlobim kdyz domaci rikaji ze Cesi prinesou vsechno ze sebou, ale jsem to necakala od hostu z Cech :-(. Chorvatsko je drahe pro nas, domaci, takze jse nedivim kdy nekdo prinese sve veci ze sebou.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil vasnivykolista (18. 08. 2010 09:25).
Anonymní uživatel
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
18. 08. 2010 08:49
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (13. 01. 2015 13:39).
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
18. 08. 2010 14:45
Díky za všechny reakce ;-) Nemám v úmyslu někoho napadat a svůj názor nepovažuji za jediný správný ;-) Jen jsem chtěla sdělit své dojmy z dovolené v Blatě a všechny mé postřehy. Na fotečkách to vypadá všechno moc krásně, ale někdy je to lepší zažít.
Jinak dále reaguji na přeposlaný email od místních domorodců: Autem se nedalo z Blata vyjet na magistrálu, neboť po promenádě chodilo spoustu lidí a měla jsem tak trochu pocit, že je tam všechny obtěžujeme, že chceme vyjet z Adriany ven. Dokonce nám přišel vynadat jeden místní pán, když jsme čekali než vycouvá jedno auto, abycho mohli zajet. A sprostě nám nadával. Manévrování s auty na parkovišti před Adrianou a okolí zvládá jen dobrý řidič. A za tím si stojím!!!
Dále jsem nehovořila o délce célého ŽIvogošče, ale pouze Blata, které je od místní pláže do kempu opravdu pidi malé :-)
Jídlo v Adrianě mi moc nechutnalo, ryby u Fredyho se nám zdály čerstvější a přístup číšníků lepší, ale mohlo jít o výjimku... ale prostě nám to tam nesedlo, bohužel.... A stěžovat si hned na místě po mém "incidentu" prostě není můj styl... přešla jsem to mlčky a nechtěla jsem čeřit vodu... protože jinak jsme tam byli spokojeni, paní majitelka byla moc milá a nechtěla jsem kazit ten dobrý dojem. A jinak tam opravdu chodí i uklízet, což bylo příjemné.
Samozřejmě mě vlastní lidé na dovolené nevadí, ale čeho je moc toho je moc ;-)
A jinak jsem normální člověk a ráda taky ušetřím nějakou korunu, ale nakoupit běžné potraviny v Čechách a v Chorvatsku mi přijde, že vyjde úplně nastejno.... a drahé to rozhodně není!!! A myslím, že právě kvůli té skutečnosti, že si češi vozí vše s sebou, nejsou moc oblíbení, protože nic neutratí.... nehledě na to, že je mi cizí jet do jiné země a jíst tam české jídlo.... ráda si užívám všech chutí a vůní Chorvatska, Řecka a jiných středozemských zemí ;-)
Takže asi tak... omlouvám se všem, které jsem svými názory popudila :-)
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
18. 08. 2010 23:48
No Ty jsi tak trochu píchla do vosího hnízda a to předsedovi z BLAT -kolistovi se moc nepasovalo . tady se nemusiš za svuj nazor nak omlouvat ....sypat si popel na hlavu nemáš to za potřebí. Mě si nepopudila ,ale jak vidiš i tady na foru psat upřimně pravdu se NEKDY nevypláci. Tošž asi tak nějak............Blátu zdar a Tobě zvlášt
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 00:21
... Rosťo ... na Blatě jsem nikdy nebyl ... fotky jsou moc hezké ... to je letos ...? smiling smiley
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 07:53
Tak v podstatě se dá s Winni1 souhlasit, ano Blato je krátké,ale tohle se dá zjistit už při zajišťování dovolené. Příšte doporučuji Tučepi nebo třeba Gradac tam jsou promenády v obou směrech dost dlouhé. Momentálně je Blato poloprázdné,Čechů je tu tak třicet procent, určitě je zde víc Italů, proti loňsku minimům Poláků. Že by češi byli paštikáři si nemyslím, z Leutu od Fredyho i Vagabunda jde slyšet skoro jenom čeština. Ano parkování před Adrianou je jen pro zdatné řidiče, ale to platí pro celou rivieru, navíc tady je aspoň rovinka. Já odsud vyjíždím každý den a není problém. Je fakt,že proti loňsku je tu málo lidí. Jídlo mi víc chutná taky u synků na Leutu než na Adrianě, ale jídlo v Chorvatsku je kapitola sama pro sebe. Příjde mi, že je jeden jídelní lístek pro celou Dalmácii, ale to je jiná kapitola...Resumé:Upíchnout se na Blatě s tím, že odsud 12 dní nevytáhnu paty Vám opravdu toto místo spíše znechutí. Jakási izolovanost Blata má zkrátka svoje výhody i nevýhody. Toť vše.
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 08:51
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Rosťo ... na Blatě jsem nikdy nebyl ... fotky
> jsou moc hezké ... to je letos ...? smiling smiley


jj..to je letos...víc jich mám na rajčeti....ale ta poslední je z loňska
jo
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 08:52
Už se perou...! Oblíbené to téma na všech internetových fórech. Kde, jak známo, se to tak krásně anonymně plácá.
Blato navštěvuji od r. 1984. Neznalý člověk, který pročítá toto vlákno, může lehce získat dojem, že se jedná o ráj na zemi. Ano, je to ráj - ale jak pro koho! Především je to srdeční záležitost - tehdá se promíjejí nedostatky lokality. Příspěvek od Winni1 byl jistě motivován nesplněným očekáváním tohoto ráje. Nevím, zda Winni1 navštivila v plné sezóně i jiná místa na Jadranu, vypadá to, že ne. V polovině prázdnin si návštěvník nevybere, je to všude přeplněné.

Díky tomu, že tam dosud není žáden hotel, ale jen apartmány, má Blato své kouzlo v malosti. I když se zdá, že počet apartmánů začíná povážlivě narůstat a hrozí zahubit (nebo již zahubil?) onu idylku.
Před mnoha lety byl na louce od pláže až k magistrále obří kemping. Byl celkem levný a proto do něj jezdili hlavně češi (hrůza!). Ano, pláž byla plná. Bylo výhodnější se vyhnout pobytu v sezóně.
Dříve (před válkou) bylo možno odhadnout atraktivitu lokality podle počtu německých turistů. Také jsme se na dovolených vyhýbali místům s koncentrací našinců. Bylo mi z těch lidí mdlo, jak se honí za pochybnými výhodami, jak běhají s vytřeštěnýma očima po obchodech s "nejnižší" cenou...
Vyhnout se českým turistům už dnes nejde - jsou všude. A dovezli si sebou všechny nešvary, které jsou pro nás typické. Viz příklady uváděné na tomto fóru. V dávných dobách bylo až dojemné chování převážně starších německých turistů: samé úsměvy, opakované zdravení, ochota pomáhat. To už se nevidí, nová generace všech národností je v celé Evropě úplně jiná. Dokonce se sníží k tomu, že se na na dovolené hádají! To je hnus Velebnosti.
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 08:55
KALACH Andrej a co bylo pravda na tom, že je pláž přecpaná a ze se nedalo ani vlést do vody protože tam bylo hlava na hlavě no prázdno nebylo ale kde v HR bylo?..fotky dokazují opak..můžu doložit i jinačí fotky v z minulosti smoking smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vasnivykolista (19. 08. 2010 09:00).
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 09:14
Tak se take pridam, co jezdim (cervenec/srpen) do teto lokality jsem nenarazil na preplnenou plaz.
Je otazkou co je preplnena plaz:-) napr. sezona Baska na Krku je uz moc.
Byl jsem zde asi 4x po sobe a nikterak toto misto nemam v srdci a rozhodne nevyhledavam ruch, ale priznam se, ze letos jsem se dost nudil a na dalsi sezonu planuji zmenu. Je plno dalsich peknych mist a plazi :-)
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
19. 08. 2010 16:39
jezdime do blata uz osum roku nekdy i dvakrat rocne porad stejne ubytovani jezdime se psi naprosta spokojenost jinam by jsme nejeli je pravda ze jezdime v pulce zari vloni jsme se vratili v rijnu a za dva dny napadl snih byl to docela sok pateho rijna jsme se jeste koupali
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
20. 08. 2010 00:41
V kolik jsi dělal ty fotky v kterém měsíci ?? :-))
Já se byl v Živogošči podívat a moc se nám tam nelíbilo...ale nikomu to neberu,tam,kde se líbi mně,se nemusí líbit někomu jinému :-))
Roman
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
20. 08. 2010 07:48
Vrátil jsem se z Blata v úterý a musím přiznat, že už chápu, jak si někdo může toto místo tak zamilovat, jako třeba kolista! Byli jsme moc a moc spokojeni a věřím, že se tam příští rok znova podíváme.
O přeplněné pláži nemůže být ani řeč, protože jsme během pobytu navštívili Gradac, Drvenik a Makarskou a to je teprve to spravne "peklo"! :-) V Blatu to byl začátkosrpnový "standart", který se vzhledem k místu a datu dal čekat. Ale šlo najít i klidnější místo. My jsme chodili na malé plážičky mezi Blato a Dole a byli jsme tam nekolikrát skoro sami.
Tak trošku nechápu některé příspěvky výše. Ano, jestli mi bude v dané lokalitě chutnat, jak budou čisté pokoje nebo jaké bude počasí z netu obvykle přesně nezjistím, ale jak je letovisko velké a že se v celé Dalmacii špatně parkuje snad ano. Já když si objednávám dovolenou, tak se podívám kam jedu a pak ji zarezervuju. Paní (slečna) winni1to asi neřešila, když pak byla překvapená, jak je Blato malé...


Btw, to že je v Žaboriči tak prázdno, jak obdivuje winni1 docela chápu! :-D



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Raadek (20. 08. 2010 08:00).
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
20. 08. 2010 12:08
Nechápu, proč mě tu pořád někdo obviňuje.... že si nedokážu zjistit informace předem a že ostatní nechápou, co jsem jako čekala apod.... Kdybych neměla snahu zjišťovat si věci předem o místě, kam jedu na dovolenou, tak jsem se neobjevila před dovčou ani zde... nemyslíte?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil winni1 (20. 08. 2010 12:16).
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
20. 08. 2010 12:44
roman68 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V kolik jsi dělal ty fotky v kterém měsíci ??
> :-))
> Já se byl v Živogošči podívat a moc se nám tam
> nelíbilo...ale nikomu to neberu,tam,kde se líbi
> mně,se nemusí líbit někomu jinému :-))
> Roman


jezdím posledních 14 dní v červencu..a fotky jsou dělané kolem poledne ale jedna 9:30 a jedna kolem 15:00hod

tož ono záleží kde si byl Živogošče .... Porat, Mala duba a Blato ? :-))
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
20. 08. 2010 13:22
Tak to je paráda !!! Já tam sice jen nakoukl a možná zrovna byla ta nesprávna doba...musím se tam zajet podívat a sám se přesvědčit,zda-li je tomu tak !!!
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
22. 08. 2010 00:03
Tak tedy žasnu, 12 let jsme jezdili v srpnu, vždy na 14 dní a bylo vše super.
Je pravda, že v roce 1995 a ... bylo prázno, ale i dnes jsou plážičky k Dubě prázdné, ale autem tam nedojedeš.
To všichni víme. My ležíme pod Vagabundem, ten postavil Dado skoro pro nás, ale pokud chceme, zajdem či zaplavem
na úplně opuštěná místa.
Sami máme penzion a největší paštikáři jsou němci od západu, jezdí i pán ze švýcar a ten si nedá ani vodu, vaří si v autě...
Nám prostě těch 40 let dnes chybí, protože Češi byli vždy dost dokonalí a měli vytříbené chování a návyky ve stravování.
Jo a olivový olej dokáže prohnat, ze začátku 90 tých let jsme měli také problémy.
Na Blatě je skvělá kuchyně všude, a já pochválím málo kde.
Také víme, že se do Blata vrací hosté, kteří projeli celý svět a zde je nejlépe.
Lidé toho chtějí moc a když to mají, tak už to vlastně nechtějí. Žijeme v malém rekreačním středisku a víme...
Dnes jezdíme v červnu a v září - super.
Všem dobrým lidem přeji krásnou dovolenou a vždy šťastný návrat domů.
Pekař z Deštné v Orl.h.
Za týden jsem opět v druhém domově.
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
22. 08. 2010 08:39
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
22. 08. 2010 10:41
Krásný den všem! Tak jsem si to tu vše pročítala a nedalo mi to nenapsat svůj dojem.Loni začátkem července jsme vyjeli s přítelem do Chorvatska na pasblink a nechali vše náhodě. Tato náhoda nás dostala právě do Blata a k velice milým domácím Maté Brajkovičovi a jeho ženě.Byli jsme tak nadšení z místa,které nás okouzlilo, že jsme letos už na jistotu jeli opět do Blata. Bylo to opět prvních deset dní v červenci a vše nám přálo včetně počasí. Nám vyhovovalo, že je místo klidnější a menší. Velké hlučné letoviska, nebo naopak úplnou samotu nemusíme. My jsme jezdili kousek autem na pláže do zátok, které byli fakt kousek a kolikrát se stalo, že jsme měli pláž jen pro sebe. S jídlem jsme byli naprosto spokojení, každý večer jsme si zašli k Fredymu, vždy perfektní přístup a ochota. Jo, to když jsme si vyjeli do Drveníku, to jsme viděli co to je opravdu přervaná pláž. Čechů na Blatě je opravdu hodně, ale to nám vůbec nevadilo. Jinak jsme si vyjeli trajektem na Hvar, celý jsme ho projeli až do hlavního města Hvar a výlet to byl moc pěkný. Pak jsme zvládli i výlet do Mostaru a na vodopády Kravica,navečer procházka do Strnje a krásný pohled z výšky na Živogošče a moře, takže pováleníčko u moře plus výlety,procházky a naprostá spokojenost. Lákají nás ještě ty padáky, tak snad příště. Co víme ale jistě a že už teď se těšíme....... příští rok opět Blato, u nás to vyhrálo na 100%!
Gábčasmiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil gabka (22. 08. 2010 10:50).
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
23. 08. 2010 16:13
čau Blatáci

Zítra už večer vyrážíme za vámi. Už se těšíme. smileys with beerspinning smiley sticking its tongue out
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
23. 08. 2010 19:46
No a já už v sobotu budu sedět zase ve Vagabundu. Moc se těším.
Karel
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
24. 08. 2010 16:35
Ve Vagabundu mají i super jogurtovou zmrzku i s usměvavou zmrzlinářkou.
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
24. 08. 2010 21:58
všichni co máte dovču před sebou, závidím!
My přijeli včera v noci z Blata domů a moc se nám stýská! Pozdravujte ve Vagabundu. Jo a taky v Adrianě, tam jsme potkali souseda, ten aniž bychom to věděli tam pobývá celé léto už druhý rok a jak tvrdí nejlepší steaky široko daleko za dobrou cenu dělají v Adrianě. Porce veliké a když jsme pak ten jeho T-Bone steak viděli na talíři, nezbylo než tiše závidět. V každém případě Blato určitě i příští rok!
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
24. 08. 2010 23:07
janabolfi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> všichni co máte dovču před sebou, závidím!
> My přijeli včera v noci z Blata domů a moc se nám
> stýská! Pozdravujte ve Vagabundu. Jo a taky v
> Adrianě, tam jsme potkali souseda, ten aniž bychom
> to věděli tam pobývá celé léto už druhý rok a jak
> tvrdí nejlepší steaky široko daleko za dobrou cenu
> dělají v Adrianě. Porce veliké a když jsme pak ten
> jeho T-Bone steak viděli na talíři, nezbylo než
> tiše závidět. V každém případě Blato určitě i
> příští rok!


Zdravím a taky zavidím ale až pošleš foto toho stejku smoking smiley tak potom třeba začnu i věřit že se to v Adriane taky konečně umějí thumbs up smiley Jinak malé porce za dosti kun cool smileyA jinak to Blato příští rok no už nevím ...nevím asi budu potřebovat taky změnu smoking smileyuž toho bylo asi dost a myslím 6x stačí yawning smiley
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
24. 08. 2010 23:44
Rendo změna je život.
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
24. 08. 2010 23:51
u výjezdu z Blata na magistrálu jsem za odbočkou na stezku do Strnje objevil fialovej fík a akorat zrály. To byla bašta.
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
27. 08. 2010 12:23
Mohl by mě někdo poslat dobrý tip na ubytování v této oblasti?, děkuji všem za SZ.
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
27. 08. 2010 13:38
muzu doporucit jezdime tam uz 8-let http:picasa web google.hr/sonja1911 ma to tam pekne i s cenami
avatar Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
28. 08. 2010 12:35
černý a bílý..neboli vasnivykolista a hasa54 smileys with beer ..už sem měl asi 7 dní za sebou..smoking smiley





Upraveno 1krát. Naposledy upravil vasnivykolista (29. 08. 2010 11:01).
Re: Živogošče-Blatodrinking smiley
28. 08. 2010 12:40
Tož přispěji taky trochu do mlýna byl jsem letos v Blatu podruhé a spokojenost veliká ale může se stát že to někdy a někomu nesedne já se tm potkal s Jirkou a Rosťou zaskočil jsem i k Edit ve Strnj u Aničky pohoda byl jsem na vodopádech Kravica nádhera mám i fotky na rajčeti adresu přidám po souhlasu Jirky a Rosti jsou tam a jinak nevím co ještě dodat jen mě mrzí ten nepříjemný zážitek Jirky.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 233
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.