Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Lukovo

Autor Míra1 
Lukovo
21. 11. 2008 17:42
Překvapuje mě, že tak zajímavé a malebné místo s neméně pozoruhodným adrenalinovým příjezdem po krkolomné silničce tu zatím nemá vlastní vlákno, aspoň jsem ho tedy nenašel. Mám na mysli Lukovo, které je asi 20 km jižně od Senje tak trochu naproti Rabu, nemyslím Lukovo Sugarje. Byli jsme se tam podívat v srpnu, všude bylo tehdy plno a ceny dost vysoké, ale to místo jako takové nás zaujalo a možná by to tam v červnu nemuselo být vůbec špatné. Pokud jste tam někdo byl, můžete mi odpovědět na následující otázky?

1. Jak je to tam s obchodem (běžné potraviny, ovoce), restaurací, zmrzlinou? My jste nic takového neviděli, jen takový nějaký plážový bufet, kde jídlo nebylo.
2. Dá se tam dělat něco kromě koupání? Připadalo nám to tam takové relativně opuštěné a pusté. Jsme rodina s dětmi 5 a 8 let.
3. Vypadá to jako opravdu tiché místo, je tam nějaký "zdroj hluku"? Co já vím, např. rybáři v noci vykládají pod okny ryby, zvonice zvonící v 6.00, lidi v hospodě řvou dlouho do noci atd.
4. Kde je tam nejbližší benzinka?
5. Je to blízko pro "zápaďáky", tak tam ceny nízké určitě nebudou - jakou cenu lze očekávat za apt. pro 4 lidi v červnu? Vliv finanční krize na ceny ubytování v Ch. zatím neuvažujte :-)
6. Nějaké doporučení na ubytování - prostorné s výhledem a příjemným domácím?
mm
Re: Lukovo
23. 11. 2008 18:39
ahoj už sem se nato kdysi ptal tady: [www.ihvar.cz] ale bohužel bez odezvy a jen tak se mi tam jet nechce
Re: Lukovo
23. 11. 2008 21:19
Ahoj,
my jezdili do vesničky vedle Lukova. Do Lukova jsme jezdili člunem do hospůdky na pivo a na jídlo. Hospůdka tam byla hned u moře. Pláž tam byla pěkná, krytá. Z pevniny byl dost výběžek do moře, a tak Lukovo je chráněné od větru a velkých vln.Silnice do té naší vesničky byla dost krkolomná - do Lukova je to prý taky takové. O prodejně nevím, ale ubytování tam bylo dost drahé.Už před těmi 4 roky tam chtěli za 4-lůžkový apartmán 8O Euro. Ale je to dané asi klientelou - byla tam spousta Italů, Nejbližší prodejna je asi ve Sveti Juraj.Je to tam moc pěkné, lidí tam ale bylo na pláži dost, apartmány jsou rozesetý hodně do kopce.Jezdili jsme tam 5 let, většinou i 2x za léto ale to počasí tam není moc stabilní. Dost tam fouká a každý rok jsme tam chytli boru a voda byla rázem na 17°. Je to relativně blízko ale jih je jih.
V té naší vesničce rybáři nerušili, jestli tam je zvonice a do kolika má otevřeno hospoda-nevím.
V restauraci na pláži prodávali nanuky.
Benzinka je v Senji a v Jablanaci.
Snad se ti někdo ozve, kdo bydlel přímo v Lukovu. Za ty 4 roky se to mohlo taky změnit.
mm
Re: Lukovo
24. 11. 2008 07:44
Díky za info - to ubytko ja fakt hodně drahý
avatar Re: Lukovo
24. 11. 2008 09:33
VeraCB napsal(a):
-------------------------------------------------------

> léto ale to počasí tam není moc stabilní. Dost tam fouká a každý rok jsme tam chytli boru a voda byla rázem na 17°. Je to relativně blízko ale jih je jih.

Na YouTube jsem našel video z Lukova, když fouká bora. Je to síla.


Re: Lukovo
24. 11. 2008 11:23
Před pár lety jsme byli v Bašce na Krku, což je v podstatě "naproti", to je taky kryté ze všech stran a vlny tam byly pořád, to nechápu.

To fakt nikdo nebyl přímo v Lukovu? Když jsme se tam ochomýtali my, tak jsem se potkali hned se 3 českými rodinkami shánějícími ubytování, ale jestli tam někdo zůstal, nevím. Tak počkáme, třeba se někdo najde, kdo se podělí o zážitky. Věře za informace děkuji - když jste tam jezdili na jídlo, tak tam tedy restaurace asi je, předpokládám. Nebo myslíš ten plážový bufet?
Re: Lukovo
25. 11. 2008 11:31
Jediné co je v Lukovu je ten zmiňovaný plážový bufet ( restaurace) u moře, který je tam jediný. Z tohoto se také odvíjí ceny pivo 15 Kn, jídlo nevím. Jinak zde není žádný obchod ( před 3 lety byl, už je zrušen) takže si musíš jídlo dovézt. Nejblíže je to do obchodu v Senji tj. 20 km. Je tam benzinka. K vidění zde nic není, jen to námořnické muzeum ( kůča na horejším videu) jinak chcípnul pes. Ubytování drahý, pro dva neseženeš nic, snáze pro 6, cena pro jednoho 17 E. Ubytovaných lidí ve vesnici není mnoho ale dojíždí sem na koupání Němci a Taliání a vzhledem k tomu že zde nejsou ubytovaní tak zde dělají akorát bordel. Měl jsem v úmyslu zde pobýt 7 dnů ale po 3 dnech nudy jsem to zabalil. Všude jen kopce, nemáš kam jít.
Re: Lukovo
25. 11. 2008 19:54
Hm, tak to je mizérie s tím obchodem a restaurací. To ostatní až tak nevadí, protože máme motorový člun a z Lukova je to relativně blízko na spoustu míst, takže nuda nehrozí, pokud nejsou velké vlny. Tak uvidíme, jestli sem někdo připíše něco pozitivnějšího.
Re: Lukovo
26. 11. 2008 12:41
tady je obchod otevreno 2 nebo 3 dny v tydn v roce 2006 jestli hledas klid tak tam je ta restaurece je udesna tam koupis max. zmrzlinu. ovoce a zeleninu dovazi kazdy den dodavka musis ale vstat a komu by se chtelogrinning smiley




Upraveno 7krát. Naposledy upravil Ttom (27. 11. 2008 00:46).
Re: Lukovo
26. 11. 2008 14:59
A jeste ten grand restaurant von mi tam predtim nesel vloziteye rolling smiley




Upraveno 2krát. Naposledy upravil Ttom (27. 11. 2008 00:48).
Re: Lukovo
06. 12. 2008 15:35
To míra 1: TO JE FOTKA TÝ "RESTAURACE" - vařili tam, oslič tam byl výborný.Ceny už si nepamatuju ale bylo to o něco dražší než na Rabu. Když máš člun - můžeš jezdit - ale pozor na počasí. My máme taky člun - laminátový a 70HP motor . Výlety je možno na ostrov Goli, Sv. Grgur, -za komančů byly na těchto ostrovech věznice -na Goli byla politická a vězni, kteří utíkali, tak prý je přejížděli čluny, nebo na ně čekali na břehu a stříleli je - dle starousedlíků. Na Goli je možná i prohlídka. Jezdili jsme na Rab - do Loparu - kemp San Marino - veliká písečná pláž, veliký kemp ale mraky lidí. Tam jen tak na výlet, jídlo a děti na tobogány a rychle pryč. Ale ty vlny jsou tam fakt dost často - ráno jsme vyjeli v klidu a v poledne metrový vlny - chtěli jsme objet Rab - neobjeli a ve zdraví jsme se vrátili. Ale zážitek nic moc. Vesničky v téhle oblasti jsou fakt o klidu a tichu. Kdo hledá zábavu, tak tady ne.Taky se tady objevují delfíni. Jeden rok tam bylo veliké hejno. Vyrazili jsme se člunem... podplavávali pod lodí, okolo lodě skákali a náš velmi "rychlý" syn (13) prohlásil už ve skoku - "jdu k nim" a než jsme se vzpamatovali už byl ve vodě. Vystrčil hlavu a volal- jéé, oni pískají. Nám se tam moc líbilo, ale byli tam divné vztahy mezi lidma - udávali se navzájem, pomlouvali ...... ale mohla to být jen naše zkušenost.....
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 251
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.