Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatsko - ostrovy se psy

Autor KRS 
KRS
Chorvatsko - ostrovy se psy
05. 08. 2008 09:59
Ahoj všichni,

letos bychom rádi v září vyrazili autem do Chorvatska v sestavě 2 lidé, 2 psi. Snažíme se nyní vybrat ideální lokalitu, nepotrpíme si na velká turistická letoviska ani přeplněné pláže, naopak preferujeme menší městečka ideálně s historickým centrem, a menší, bezlidnaté pláže, za kterými jsme v případě potřeby připraveni z městečka třeba popojet kousek autem, pokud by to nebylo na pěší dojití.

Měli jsme v plánu Sutivan na ostrově Brač, už jsem vybrali i několik možností ubytování v soukromí, ale právě zde na fóru jsem se dočetla o problémech s kameny v moři, což se přiznám že je trochu můj děs. Jsem zvyklá hodně plavat, vlastně hodně času trávíme ve vodě všichni čtyři, oblázky na pláži místo písku mi absolutně nevadí, ale po několika neblahých zkušenostech už mám takřka fóbii z velkých drsných kamenů ve vodě, o které se člověk snadno sedře.

Moc bych vás všechny poprosila, mohli byste mi doporučit vhodné místo na ostrovech, nějaké menší městečko s přívětivými plážemi? Pochopitelně nepadají kvůli psům v úvahu velké městské pláže. Případně kdo máte jakékoliv zkušenosti ze Sutivanu či Bolu na Brači či ostrova Čiovo, sem s nimi, budu opravdu velmi vděčná.

Klára
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
07. 08. 2008 11:15
Můžu mluvit jen za Čiovo-všude se teď objevily cedule se zákazem koupání psů,ale,,,,,,,,,,, zřejmě to neplatí pro domorodce.Nechají se tam ale najít prázdná místa,kde se kluci vykoupou
KRS
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
07. 08. 2008 15:12
Vašku, děkuju, to je pro nás hodně podstatná informace. Přece jen to nejsou pokojoví malí psíci, ale poměrně velci psi, budí dost pozornosti už sami o sobě, takže Čiovo raději škrtám ze seznamu. Zatím nejlépe pro nás vypadá Bol na Brači.
Anonymní uživatel
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
07. 08. 2008 15:21
Neměl jsem problém s dvěma středními pudly v Kamporu na Rabu, a rok před tím v komoplexu SUHA PUNTA tamtéž byli jacísi Plzeňáci s dvěma bečrnskými salašníky a problém neměli.
KRS
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
08. 08. 2008 10:46
Tomme, tak s těmi salašníky jsi mne potěšil, to je zhruba naše "velikostní kategorie".

Už máme definitivně vybráno, bude to Bol, krásné soukromé apartmány kousek do centra i k moři. Známou pláž Zlatni Rat klidně oželíme, pokud tam bude příliš lidí, ale právě i kvůli psům jedeme až ve druhé polovině září. Dle všech informací, co jsem zatím kde pohledala, by v Bolu s našimi psy neměl být žádný problém, chceme si najít nějakou menší pláž kousek za Bolem. Všem moc díky, až se vrátíme, dodám info a fotky.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
08. 08. 2008 21:03
Jestli mohu i já něco do soudku na ostrově Cres je kemp Kovalčine Bylo tam spoustu psů a ani jsme o nich nevěděli jen jsme je potkavali u vody a na plaži nikomu nevadili malý i velký a litovali jsme že náš pejsek zůstal doma,V kempu jsme byli ubytovani v mobilhomech bylo to super,
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
06. 02. 2009 12:21
Jasně, že pejska beru s sebou! Moc se mu tam líbí. Moře a jód neprosívá jednom lidem, ale taky psům!
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
09. 02. 2009 17:36
Jinak, se psem jsme byli jednou na Hvaru, jednou na Krku, dvakrát na Rabu a všude dobrý.
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
09. 02. 2009 18:24
Vašek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Můžu mluvit jen za Čiovo-všude se teď objevily
> cedule se zákazem koupání psů,ale,,,,,,,,,,,
> zřejmě to neplatí pro domorodce.Nechají se tam ale
> najít prázdná místa,kde se kluci vykoupou

pane Vašku, trochu zabrzděte s těmi domorodci,
Domácích čoklů na chorvatském pobřeží najdete velmi poskrovnu, domácích koček dost, neboť je považují za užitečné. Léta to sleduji. Psích hovínek je tam na "obalách" minimum" a když, tak od "turistů". To není ten humus jako u nás ve městě, když po zimě odtaje sníh. Ovšem kšeft je kšeft, ale když jsem střídal někdy aparmán a viděl, že ho přede mnou opuští rodinka s psíčkem, který vrtí ocáskem, jak se těší domů, tak jsem se poklonkoval.
Zajímavé je, že vzít pejska sebou do Tunisu, nebo do Egypta nikoho nenapadne, vždy se to dá vyřešit aby zůstal doma.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (09. 02. 2009 18:27).
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
09. 02. 2009 20:56
mack napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vašek napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Můžu mluvit jen za Čiovo-všude se teď objevily
> > cedule se zákazem koupání psů,ale,,,,,,,,,,,
> > zřejmě to neplatí pro domorodce.Nechají se tam
> ale
> > najít prázdná místa,kde se kluci vykoupou
>
> pane Vašku, trochu zabrzděte s těmi domorodci,
> Domácích čoklů na chorvatském pobřeží najdete
> velmi poskrovnu, domácích koček dost, neboť je
> považují za užitečné. Léta to sleduji. Psích
> hovínek je tam na "obalách" minimum" a když, tak
> od "turistů". To není ten humus jako u nás ve
> městě, když po zimě odtaje sníh. Ovšem kšeft je
> kšeft, ale když jsem střídal někdy aparmán a
> viděl, že ho přede mnou opuští rodinka s psíčkem,
> který vrtí ocáskem, jak se těší domů, tak jsem se
> poklonkoval.
> Zajímavé je, že vzít pejska sebou do Tunisu, nebo
> do Egypta nikoho nenapadne, vždy se to dá vyřešit
> aby zůstal doma.


A proc by nechavali sveho psa doma, kdyz si ho chteji vzit sebou do Chorvatska??Jen proto, ze se najde protivny mack, ktery psy nema rad??confused smileyRadsi potkam na plazi lidi se psy, nez nekoho jako jste vy. Nevsimla jsem si, ze by nekdo vencil psa na plazi, zato spinavych plen nebo vajglu je tam nekdy dost(jak kde,samozrejme)A jestli vam nedoslo proc si lidi berou sebou psa do Chorvatska a do Egypta nebo Tunisu ne, tak treba je to tim, ze tam nejedou autem ale leti letadlem.. eye popping smileyyawning smiley
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
10. 02. 2009 18:27
deniso, bingo !! nechci otravovat se svými názory, ale je pravda, že kuřáci jsou největší prasata. vajgly buď zahrnujou do země, nebo je vzorně nacpou do plechovky od piva a tu potom odhodí na kraji pláže do trávy ...thumbs up smiley jo, jo, kam ten svět spěje...
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
10. 02. 2009 19:04
pane mirku 12,
když jste bingnul !! denisu s vajglama (já jsem nekuřák) tak jste se měl zmínit i o těch špinavých plenkách, co prý jsou na plážích...
jo, jo, lidi raději sbírají psí hovínka do igeliťáku a dětská plenka se jim ekluje...
kam ten svět spěje thumbs up smileythumbs up smiley
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
10. 02. 2009 20:04
mack napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pane mirku 12,
> když jste bingnul !! denisu s vajglama (já jsem
> nekuřák) tak jste se měl zmínit i o těch špinavých
> plenkách, co prý jsou na plážích...
> jo, jo, lidi raději sbírají psí hovínka do
> igeliťáku a dětská plenka se jim ekluje...
> kam ten svět spěje thumbs up smileythumbs up smiley


Vis dost nechapu proc nekdo komu vadi psy, otravuje na tematu o cestovani se psem.kam jen ten svet spejesmiling bouncing smiley to,ze jsi nekurak me celkem nezajima, ja taky nejsem kurak, nejak nechapu proc do toho tahas sebethumbs up smileyspinave plenky jsem videla na hlavni plazi v biogradu, a pokud ti vadi psi a jednou pises ze je po nich bordel, tak proc tu ted resis ze lidi po nich uklizej confused smileyspinning smiley sticking its tongue outresilo se tu cestovani do chorvatska se psem a ty tu jenom placaseye popping smiley
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
11. 02. 2009 11:40
Samozřejmě je dobré předem se domluvit s majiteli apartmánu, jestli nic proti psovi nemají. Já jsem pokaždé narazil na vstřícné lidi a vše proběhlo k vzájemné spokojenosti.
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
11. 02. 2009 12:38
Minulý rok měli v apartmánu pod námi tři retrívry. Občas si zaštěkali, ale jinak byli poslušní. Obecně proti psům nic nemám, ale určitě by mi vadilo, kdyby se koupali na pláži mezi lidma.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
11. 02. 2009 13:29
Pred pár rokmi sme boli s dvoma psami na ostrove Vis. Bolo to už koncom sezóny (prelom august / september) a na plážach bolo len málo ľudí. Dokonca v zátoke Velika Travna nebol vôbec nikto. Ubytovanie so psami som dohadoval dopredu, aj keď po príchode domáci tvrdil, že som psov nespomínal. Naše psiská nikoho neobťažovali, snažili sme sa vždy usadiť niekde mimo. Boli sme s nimi aj v reštaurácii a žiadny problém nebol. Takisto sa s nami plavili na malej loďke na Biševo a navštívili s nami Modrú špilju. V miestnej CK sa síce čudovali, že na Biševo chceme ísť so psami, ale nikto nenamietal, na loďke sme psiská strčili pod lavicu.

Zopár psích fotiek z ostrova Vis nájdeš na tomto odkaze.

Ináč ostrov Vis naozaj odporúčam, podľa toho, aké su Tvoje požiadavky by Tebe aj psom mal naozaj vyhovovať yawning smiley
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
11. 02. 2009 22:30
Mně teda ve vodě víc vadí někteří lidi než psi.tongue sticking out smiley
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
20. 02. 2009 23:48
Zdravím Všechny co mají rádi pejsky. Jen Vám chci vysvětlit proč my domácí nemáme psy v domech / já jsem jedna z vyjímek / je to právě kvůli Vám hostům, v dnešní době je hodně lidí alergických a psy si nepřejí a hodně lidí se psů bohužel bojí. Já mám stálé klijenty a na našeho mazlíka si zvykli, ale někteří mi dají hned najevo, že se jim to moc nelíbí. Pokud mi někdo přijede s péjskem, tak mám podmínka , že při odjezdu nepoznám, že v apartmánu byl pes. Zatím nikdy nebyl problám. A na tu pláž nasmí ani naši psy. I my to musíme dodržovat.Víte, že když pes vylaze z vody tak se otřepe a postříká všechny kolem, to je pok šou na pláži.
Všechny Vás Zdraví Edit.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
22. 02. 2009 09:24
A na
> tu pláž nasmí ani naši psy. I my to musíme
> dodržovat.Víte, že když pes vylaze z vody tak se
> otřepe a postříká všechny kolem, to je pok šou na
> pláži.
> Všechny Vás Zdraví Edit.

Možná že na pláž narvanou lidmi bych psa nebral, ale tam, kde není hlava na hlavě klidně se psem chodím a chodit budu.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
22. 02. 2009 20:01
Já samozřejmě myslela pláže kde jsou tabule se zákazem vstupu psa. I my se rádi koupeme a na pláže chodíme, ale jen k večeru přece jen se sluníčku vyhýbáme.Pro nás to není tak vzácné.
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
22. 02. 2009 20:27
...když pořádek, tak pořádek...je mnoho míst, kde se dá se psy koupat...a tam, kde ne, tam je to vyznačené...smiling smiley

Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
23. 02. 2009 17:19
No a proto ti co mají mazlíky, tak dojděte do Živogošče Blata. Rádi Vás uvidíme.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
05. 03. 2009 19:22
Klidne mužete vzit ze sebou psa..Na Otrovje Čiovo v mistu Slatine 2 km od centru egzistuje plaž Slatinska kava a tam pres tiden gde neni nacpale mužete vzit psa a koupat se celi den nigdo Vam nic nemuže,je to djivoka plaž ktera je najlepši na Čiovu..Ja mam boxera a koupam se tam celo leto..
Ta mluva Domoroci co Vam to znamena.. Mislim da v Češke Republice je taki spousta Domoroca??



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pivo (05. 03. 2009 19:23).
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
08. 03. 2009 16:51
Díky za skvělý tip!
Anonymní návštěvník
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
10. 03. 2009 21:01
Ponúkam Apartmany na prenajom v oblasti Juznej Dalmácie - poloostrov Pelješac 3 km od mesta Orebić ( Perna - Kučište) Apartmány su situovane priamo pri mori (7Metrov),s okruhliakovými plážami. Oproti sa nachádza starobylé mestečko Korčula ( cca 1,5 km po mori) Ideálne miesto na windsurfing a potápanie.

viace info tu najdete
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
18. 03. 2009 13:02
Dobré téma, aspoň se dozvím, kam psi smějí a těmto plážím se vyhnu obloukem. Stačí mi psí výkaly a štěkot přes rok ve městě, abych s nimi ještě měla trávit dovolenou, to fakt ne.
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
20. 03. 2009 20:46
Že Vám paní Věro není hamba.Mám psa, který je cvičený pro nemocné děti a je to jeden z nejlepších pomocníků ne jenom pro nás rodiče, ale hlavně pro naše děti. Aby jste jednou i vy nepotřebovala takového psa a se slzami v očích neprosila o pomoc pro malého tvorečka. Já být Vámi tak se stydím. S Vámi bych dovolenou určitě trávit nechtěla,
Doufám, že si tento příspěvek přečte hodně lidí.
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
20. 03. 2009 21:32
je to srdceryvné, nemocné děti je jedna z nejsmutnějších věcí, co člověka potká....
ale jsem trochu zmaten, jak do toho zapadá pejsek ?...na co je cvičen ?
což to trochu vysvětlit ?
confused smiley
avatar Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
21. 03. 2009 01:58
Věra napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobré téma, aspoň se dozvím, kam psi smějí a těmto
> plážím se vyhnu obloukem. Stačí mi psí výkaly a
> štěkot přes rok ve městě, abych s nimi ještě měla
> trávit dovolenou, to fakt ne.

Kdo nemá rád zvířata , ten nemá rád lidi .
Re: Chorvatsko - ostrovy se psy
21. 03. 2009 07:55
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 14:41).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 50
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.