Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pláž Zlatni rat na ostrově Brač

Autor Junek 
Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
05. 04. 2008 11:56
Máte někdo zkušenost třeba ne jeden den na výlet. Vychvalují to cestovky tak budu v Živogošče a není to daleko se tam jet mrknout a vykoupat. Jestli je tam kde zaparkovat atd.?
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
05. 04. 2008 17:31
Mám zkušenost ze září 2006, parkování bylo vždycky bez problémů tak do 11 hod pak se parkoviště dost zaplnilo, v sezoně bude určitě problém. Pláž byla vždy taky dost obsazená v sezoně asi ještě horší. Pokud budeš v Živogošče tak bych asi řešil výlet lodí bez auta. Odvezou tě přímo do Bolu a odpoledne zas odjíždějí zpátky na pevninu.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
05. 04. 2008 21:48
Pokud chcet jet na Brač jen kvůli pláži Zlatni rat-tak to nestojí zato-v sezoně tam leží lidé tak ve čtyřech řadách za sebou, u pláže přistávají loďky s turisty, kterým se nechce jít z přístavu pěšky až na pláž-což není příliš příjemné. V moři jsou jen řasy. Realita pláže je zkrátka jiná než ji vídáme na známých pohlednicích. My jsme vyjížděli z Omiše lodí, která byla větší-jmenovala se Jure Joskan. Jídlo bylo perfektní. Cestou tam jsme seděli na palubě, která byla krytá -nepražilo na nás slunce, výhled byl pěkný. Když jsme se vraceli zpět přišla bouřka, tak jsme se schovali do podpalubí. Ti kteří se chtěli kochat vlnami byli na palubě a sledovali lodičky menších rozměrů, které se na vodě povážlivě kývaly, neměli podpalubí takže je od deště kryli jen jakési plachty. My jsem si došli na pláž Zlatni rat-vykoupali se a šli zpět. Prošli jsme si přístav, obchůdky, poseděli v kavárně. Celkový dojem z výletu je dobrý. Doporučuji však zvolit loď-nikoliv kocábku. Já jsem ovšem tzv. suchozemská krysa :-) takže pokud máte dobrodružnou povahu mořského vlka zvolte i kocábkuyawning smiley
Jeníček
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
06. 04. 2008 20:12
Zkušenost červenec 2006 - ideální tak na jednodenní výlet, např. z Omiše. Makrela, zelí na lodi, prohlídka Bolu, procházka po "kolonádě", vykoupat na pláži a šupem zpátky. Samotný Zlatni Rat celkem hrůza, lidé leží všude od moře až do lesíka určitě ve víc než 4 řadách a i když je pláž asi pravidelně uklízena, tak po 11 hodině kdy jsme dorazili všude binec. Pláž ne zlatá, ale šedá až šedočerná, zvuková kulisa i možnost atrakcí až moc připomínající Itálii. Neměli jsme si kam dát ručník, tak jsme jen šoupli do vody čtyřletého syna (mezi ostatními docela fofr uhlídat, která hlava je ta jeho) a mazali jsme na FKK, která plynně navazuje na druhé straně kosy. Tam už byla pohoda, klid, dvě hodinky utekly jak nic. Při řeči s nahodilými spolulachtany jsme zjistili, že lidé ubytovaní v hotelích podél kolonády chodí většinou na pláže mimo Rat. Ale vřele doporučuji, byl to moc příjemný výlet.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
07. 04. 2008 21:35
Já bych tam na jednodenní výlet asi nejela. Bydleli jsme loni přímo v Bolu a byla jsem naprosto spokojená s naší malou plážičkou na úplně druhé straně. Na Zlatnim Ratu jsme byli 2x - a to jen díky tomu, že jsme kolem projížděli na kole, tak jsme se tam rovnou zastavili. Zblízka ta pláž není taková nádherná. Výlet si tam zase určitě uděláme, ale pachtit se tam kvůli tomu lodí - asi bych se na to vykašlala.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
10. 04. 2008 11:33
Ahojky, když jsem pracovala na Hvaru, tak jsem dělala hodně výletů na Bol. Zlatni Rad je dle mého názoru jen atrakce pro turisty, pračka peněz pro obchodníky a výletní lodě. Na 1 den je to fajn, nebo spíš na pár hodin. Zklamání z toho hnusnýho znečištěního moře a přeplněné pláže za to nestojí...Není to žádná sláva....
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
10. 04. 2008 11:56
Nemůžu úplně souhlasit s Babu. V Bolu budeme letos počtvrté a moc se nám tam líbí. Zlatni rat je supr mimo sezonu. V sezoně opravdu hlava na hlavě, voda může pak být od návštěvníkú zakalena.Ale tím, že fouká, je to za chvíli pryč. My jezdíme v červnu a voda bývá křišťálově čistá./ Pro srovnání byli jsme i na Hvaru, Krku apod/ Na Hvaru např. ve Vrbosce je zátoka -moc pěkná- ale na koupání nic moc.Ve vodě byl binec a byla - možná proto, že je to zátoka - rozhodně trochu zakalená. Totéž ve Stari gradu na Hvaru.Líbilo se nám na všech těch místech, ale Bol má i jiné pláže a jak psal někdo výše, ty jsou supr. Voda je úplně průzračná, rybky Vám plavou kolem nohou a u kamínků pobíhají krabíci. Chápu, že každý má jiný názor - aspoň je to pestřejší a každý jezdíme tam, kde nás to chytlo za srdíčko, ne?
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
11. 04. 2008 22:17
Taky musím potvrdit, že voda byla čistá - strašně se mi líbil odstín vody smiling smiley a kamínky byly taky příjemnější než na té "naší" pláži smiling smiley Sem tam se v kamínkách najde vajgl, ale větší bordel jsem neviděla - byli jsme tam na začátku září. Možná byl dojem ze Zlatniho Ratu zkažený také tím, že jsme tam byli v zamračených dnech - koupala jsem se, ale sluníčko nebylo.

Sharko, asi máš Bol projitý - kde bydlíte? smiling smiley
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
13. 04. 2008 16:16
Loni jsem byl na Brači v Bolu 20.6-27.6. - v hotelu s all inclusive. 21.6. byla v městečku Bol slavnost otevírání sezony - prostě úžasné.
Z hotelu na pláž Zlatý rat to bylo sice dost daleko ale stálo to za to. Pláž v té době nebyla vůbec plná - voda úžasně čistá-dalo se vybrat zda jít na stranu návětrnou nebo závětrnou.Mohu jen doporučit.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
16. 04. 2008 09:28
Ahoj, mam na strankach popsany vylet na tuto uzasnou plaz i s fotkama. Tak se pokochejte.
Výlet na ostrov Brač
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
25. 08. 2008 09:26
Tak je to asi tak.Teď jsme se vrátily a říkám jediné-SUPER.Bol je krásný,vřele doporučuji.Voda čistá,o špíně se nedalo ani uvažovat.Je tam sice trošku dráž,ale stojí to za to.Pokud chceš fajn ubytování-obrať se na vilu Anna.Levně,čistě,domácí strava za pár kaček a domácí jsou úžasní.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
26. 08. 2008 20:08
to Doktot: To jsem ráda, že se vám v Bolu také líbilo.My byli v Aně již třikrát a příští rok ještě asi jednou. Na týden sem a pak šup do Sumatinu na Brači na potápěčskou základnu. Tady v Bolu si člověk užije ruch i život a v Sumartinu zase užíváme klídek a taky krásnou a poloprázdnou plážičku.Jezdíme koncem června to je super doba. míň lidí a zatím vždycky vedro.
avatar Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
03. 09. 2008 23:21
Škoda, že som si nevšimol toto vlákno už v apríli.
26.8.2008 sme si vyšli z Omišu na jeden deň loďou. Učarovali fotky - Zlatni Rat. Loď super, jedlo super, prípitky super. Potom som zistil, že na Zlatni Rat je to celkom ďaleko, ale budiž. Potom som na tú pláž došiel a... prešla ma chuť. Ľudí... nie v štyroch radoch, ale všade. Do vody sme sa skoro nedostali. O čosi voľnejšie bolo na vzdialenejšej strane, ale tam bolo zase nudistov, no a moje deti ma upozornili, že tam byť nechcú. Trochu sme sa okúpali a odchod. Na jednej z pláží cestou späť bola zase o dosť chladnejšia voda. Hodnotenie - nuž čo, sme na dovolenke, aj to je skúsenosť. Vedel by som tie peniaze, kt. to stálo minúť aj príjemnejšie.
Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
04. 09. 2008 06:26
Taktéž jsme dopadli vloni, výletem lodí Delfín z Omiše. Za 160 HRK jsme dostali na stůl pro 8 lidí 1 flašku načepované vody ve flašce od Jamnici, 1 litr stolního vína, 1 rybu na osobu a flák zelí. Zpátky už ani Ň. Všechno za penízky. Na Bolu když jsme šli k Zlatni Ratu - připadal jsem si jak ve starém filmu z odborářských dovolených. Slunečník na slunečníku a hlava na hlavě. Ze začátku pláží byla HUND STRAND, protože jsme byli s maltézákem, šli jsme tam. Na pláži bylo normálně nasráno, něco od psů, něco snad od lidí, ježků jak máku. Víckrát na Bol ne!
avatar Re: Pláž Zlatni rat na ostrově Brač
04. 09. 2008 19:59
Suhlasim s predchadzajucimi tvrdeniami, Zlatni rat sa mi viac ako z blizka pacil z dialky - napr. z Vidovej gory toto leto :
Pohlad z Vidovej gory na Zlatni rat
Sice bolo treba kusok sliapat, ale stalo to za to.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kukla (04. 09. 2008 20:01).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 195
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.