Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?

Autor Saša 
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
22. 06. 2008 17:08
To Slofik

Fakt???? Já jsem to měla v plánu za rok, takové ty robinsonády, nejvíc jich je právě v nabídkách na Hvaru v zátokách, tak tos mě docela vyděsil....kde jste bydleli? Asi teda příští rok zase jistota na Makarskou....Mrzí mě že vám dovča nevyšla podle představ...měj se hezky a díky za případné info...ahoj
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
22. 06. 2008 18:29
Omlouvám se, ještě jednou pro Slofika: nejsem si jistá, jestli Ti přišel můj mail na SZ, jestli ne, tak jsem fakt ....angry smiley a jestli 2x. tak se omlouvám, díky...Z.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
25. 06. 2008 13:28
Robinzonady na hvaru je uplne ina liga. Prešiel som lodou niekolko ostrovou v dalmacii a severne pobrezie hvaru je uzasne.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
27. 06. 2008 13:20
Na Hvare som ešte nebola a ani sa nedostaneme - dôvod malé dieťa, dlhá cesta, kompa resp.trajekt. Pozerám často google earth - Hvar - foto a tie zátoky - no nádhera a môj sen. Ešte môže byť krásny ostrov Mljet. Určite by som už nikdy nešla do Zatonu!!!!!!!!!!!. Všetko umelo vybudované, more zmútené od piesku a pre plytkosť úplne teplé - no kaluž, nič pre našu rodinku.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
08. 07. 2008 12:50
Já už nikdy nepojedu do Ražanje. V sobotu jsme se vrátili a ač ubytování a vše OK, tak moře špína a děs. Vím že to je věc přírody,ale v tomto případě i lidí, protože pečivo, jablka a melouny příroda do moře nevyhodí. Když byl vítr od moře, tak jsme plavali v tunách trávy a pšinavé hnědé pěny.. Jinak Chorvatsko miluju, ale Ražanj už never more spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
10. 07. 2008 20:01
Letos máme dovolenou už za sebou ,týden v Pisaku to nemělo chybu ale další tyden Vodice město krasné ale moře tak zaneřaděné až hruza ,navežena sut,ve vodě asi ve 2m betonové sloupy s kterých čouhala armatura nahazené pleumatiky a navíc vše obalené řasami.Bydleli ve Srime asi 4km od Vodic.Bylo mi s toho smutně už tam nemusím.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
14. 07. 2008 06:34
to Denina:
Zajímavé, byli jsme v Ražanji loni a voda byla naprosto báječná. Bydleli a koupali jsme se v té první zátoce (Mezaroca?), možná kus dál udělalo městečko a přístav své.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 07. 2008 16:45
Alda..první je myslím ta Ljolnica, nebo tak nějak...Nebo Dražica, Mezaroca je druhá a špína. Jen poslední den nám moře na rozloučenou asi chtělo ukázat tu krásu. Prostě záleželo na větru. ...A na lidech, ale to jsem už psala.cool smiley
Re: Baška na Krku ne
20. 07. 2008 21:37
Jedeme do městečka Krk druhý týden v září, bývá tam v tuto dobu taky narváno nebo už je tam docela klid? Nevíte?eye rolling smiley
Re: Baška na Krku ne
20. 07. 2008 21:56
Druhý týden je klid už všude.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
21. 07. 2008 08:29
Byli jsme poslední týden v červnu v Drašnici pod Makarskou,levný ubytování,nádherný čistý moře,všude klid.Pokud se zadaří,chceme jet v září znova.
Re: Baška na Krku ne
21. 07. 2008 12:08
Díky za odpověď Snad máte pravdu grinning smiley
Re: Baška na Krku ne
21. 07. 2008 12:39
Vcera jsme se vratli z Drasnice, super, cisto, klid, v sobotu jsme byli za rodici v Promajne, vsude plaval bordel, vlozky atd, tam teda uz ne ....
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
11. 08. 2008 19:11
Nikdy už nepojedu do Sukošanu u Zadaru. Před dvěma týdny jsme tam chtěli strávit dva dny pod stanem při cestě do Omiše. Po příjezdu dojem docela dobrý, lehce přelidněná rybářská vesnice s přístavem a promenádou. Po podrobnějším prozkoumání , malé domácí kempy přeplněné, stan na stanu ,teplá voda ve sprchách neexistuje! Unavení po cestě jsme se chtěli jít vykoupat, bohužel jsme nikde v blízkosti žádnou alespoň trochu čistou pláž nenašli. Všude řasy, tráva, odpadky, nikde jinde jsem v chorvatsku větší hrůzu neviděla,netuším kde se tam všichni ti lidé koupou. Po setmění všude mraky komárů. Hned ráno jsme po zaplacení 110 kun za tři osoby a stan toto místo opustili.Opravdu už nikdy.
Re: Baška na Krku ne
14. 08. 2008 20:36
Souhlasím s PSLANY Promajna a okolí bordel ve vodě,ale je to jen proto ,že tankery co vyváží bordel do středu moře to vypouštěj dřív aby ušetřily za naftu.Není to denně a stejně se tam každý rok vracím.
Šišan, Ližnjan
18. 08. 2008 13:51
Hledáme spíš místa, kde nejsou houfy lidí, proto jsme se rozhodli prozkoumat pobřeží na východ od Puly - Šišan a Ližnjan. Jet se tam dá jen na kole nebo teréňákem. Šli jsme většinou pěšky. Opravdu tam bylo úplné minimum lidí. Na první pohled nádherné divoké pobřeží, občas i s pěknými vstupy do vody - trochu to připomínalo Kamenjak. Voda čistá. Ale tolik odpadků, co tam bylo na břehu, jsme ještě v Chorvatsku neviděli. V každé větší prohlubni podél pobřeží byla skládka a připadalo mi, že spoustu odpadků tam bylo naplaveno i z moře. Úplně to zkazilo celý zážitek. Korunu tomu nasadila ještě v moři objevená roura, která vedla z pobřeží do moře.
(Jinak Kamenjak super - nádherné pobřeží a útesy, ale je tam už přelidněno a přeautováno!!!)
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
12. 09. 2008 15:46
moody smileyPo minulorocnej "hororovej" dovolenke sme si tento rok chceli vychutnat Brelu naplno.
Pocasie super - Brela je jednoducho nadherna (ked clovek prizmuri oci nad stovkami schodov)
a nas dvojrocny svistik si to tiez uzil naplno.
Co sa mi ale nepacilo, tak to bolo ubytovanie vo vile VISNJA (Podrace).
Nie sme nijako narocni, kedze vacsinu casu travime na plazi, alebo na vyletoch,
ale niektore veci by uz mali jednoducho patrit k beznemu standardu...
Byvali sme na prizemi, kde NEBOLA (slubovana) spolocna terasa a velka kuchyna.
Skoda, ze termin UPLNE ZARIADENA KUCHYNKA, nezarhrna aj taku jednoduchu vec, ako je varna kanvica....
Na domace "jadranske" zvieratka sme zvyknuti (skorpion, stonozky), ale tie svaby nas troska zarazili....
Ale co nam naozaj vadilo (a hovorim aj za susednu izbu),
bola "prebijajuca" elektrina v kuchyni aj v kupelni. Neviem, aky je odborny termin pre tento jav,
ale v praxi to znamenalo asi tolko, ze vodu sme mohli pustat len obuti, ak sme nechceli dostavat
"elektrokopance" v pravidelnych intervaloch....
Nechcem aby to vyznelo ako "ohovaranie", toto je ciste moj sukromny nazor na tento apartman
(a nazor asi 10 dalsich ludi, ktori ho s nami navstivili).
Inak kazda izba mala nadherny vyhlad na more a velky balkon.

A este nieco... restauracia, ktora je sucastou apartmanu Mediteran (Podrace).
Kamaratka rezervovala den vopred stol pre desat ludi. Uz pocas rezervacie,
ju casnik netaktne upozornil, ze oni "nie su pizzeria" a ze "tam varia len same drahe jedla.."
Povedali sme si, ze je to sedliak a to, ze ma svet rozdeleny na dve casti, kde jednu tvori Nemecko,
nebudeme dalej riesit. Ake bolo nase prekvapenie, ked sme sa dostavili s 15 min predstihom a nas stol nebol volny.
Ten isty casnik nam oznamil, ze jeho Nemecki hostia este stale veceraju a mame pockat 30 min.
.....
Co dodat, snad len to, ze vecera v restike na plazi Punta Rata bola skvela a horeuvedenu restauraciu
vrelo neodporucam.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
13. 09. 2008 12:37
Je správné,že sem také píšete OBJEKTIVNÍ zkušennosti z dovolené,je spousta lidí,kteří mají podobnou zkušenost,ale prostě to sem nedají z důvodu aby se jim druzí nevysmívali,že si špatně vybrali.Ale tak to bohužel častokrát není,jen pouze naslibované služby,kvalita ubytování a td.není co mělo být.Osobně vítám tyto příspěvky,jen zvažte plnou objektivitu.
Radomír
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
13. 09. 2008 19:52
Tak v roce 2006 jsme zastavili, abychom se vykoupali předtím než budeme pokračovat domů u pobřeží před Cirkvenicí. V lesíku u pláže byly lidské exkrementy eye popping smileya dost to tam zapáchalo.eye popping smileyeye popping smiley Od té doby se tomuto místu vyhýbáme jak čert kříži.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
14. 09. 2008 10:50
zdravim:-)
kam me nidko v chorvatsku nedostane tak do kempu Kupari...(drahej kemp, skaredej kemp, plaz daleko, rozbombardovany baraky po valce) vydrzeli sme tam jen jednu noc, hruza! A kde se nam naopak moc libilo tak Orebic a Korcula....
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
29. 09. 2008 14:14
ahoj,tak mé zkušenosti z Chorvatskem jsou spíše dobré.
Stále jsme cestovali všude možně,ale do Chorvatska jsme nejeli ač tam jezdí téměř všichni známý. Poprvé jsme navštívili Rabac na Istrii,kde jsme měli hotel s polopenzí a byli jsme spokojeni,jen ta cesta k moři,ale to je detail.
Pak jsme tam vyrazili až loni na Rab,kvůli písčité pláži a naší 10TI měsíční holčičce. Moc nadšeni jsme nebyli. Ubytování se nepovedlo a prostředí nás také nenadchlo. DOvršeno to bylo poklesem teploty o 10 stupnů na 15,takže jsme ukončili dovolenou o 5dní dřív a jeli raději domů.

Nyní jsme pořídili apartmán na Viru a jsme nadšeni. Žádné hotely,krásné pláže (každý si najde tu svou),příjemní lidé,prostě super.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
05. 11. 2008 21:03
Dobro došli ! Jen NE na delší dobu, jak jeden den do okolí městečka PODACA ! Nádherná krajina , hory nad mořem fantastický, ale to co dokážou Bosenští návštěvníci tohoto koutu Chorvatska to je hrůza všech hrůz !!! Mají to přes hory pouze 30 km, tak tam jezdí dělat z Jadranu smeťák ! Naopak jen to nejnej.... je na ostrovech Ugljan a Cres s Lošinem. Sice dost lidí, ale je tam spousta místa pro všechny, co mají Jadran opravdu rádi a nepřijeli ho jen zasvinit a po týdnu zmizet zpět !
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 11. 2008 22:11
Chorvatsko - mám z toho v poslední době smíšené pocity. Příroda nádherná, z ČR je to na dojezd autem, a ač tu padly různé názory, tak pořád patří Jadran (i v HR) mezi nejčistší moře. Za posledních 9 let jsem tam byl 12x, obvykle ovšem na lodi, takže to znám z trochu jiného pohledu, než běžní "plážoví suchozemci". Pobřeží Chorvatska má jedinečnou vlastnost, že je obklopeno spoustou ostrovů, což je pro jachtaře naprosto neocenitelné. Díky ostrovům s jejich zátokami lze kotvit každou noc jinde, mimo civilizaci, přelidněné pláže a kravál z barů a diskoték.
Jenže s přibývajícími roky ubývá zátok s volným kotvením (nejezdím do marín za 800 - 1500 Kč/noc), změny v legislativě jsou poznamenané honbou za penězi a nikoli bezpečností na moři (jachtaři ví, ostatní nechci zdržovat) či ochranou před zavlečením chorob (zákaz dovozu potravin - čím by ty miliony návštěvníků v létě proboha živili, kdyby sami nedováželi potraviny, a to i z ČR?), a je pravda, že Chorvati si dosud ještě ne vždy a všude uvědomují, že to nesmírné a neopakovatelné přírodní bohatství musejí chránit a ne likvidovat všudypřítomnými skládkami, vyvážením haraburdí do moře a podobně. Pneumatiky, sporáky a spoustu dalšího bordelu do zátok jim určitě turisté nenavozili.
Jestli někdo nadává na přelidněnost pláží, je to jen o tom vybrat si buď jiný termín (pokud může), nebo jinou lokalitu. Pobřeží HR je dost dlouhé. Pokud někdo chce společenský život, musí počítat s tím, že asi bude tam, kde je víc lidí, a že ti lidé se budou chtít jít vykoupat a že tedy na pláži asi bude husto. Není problém se dostat na méně známé lokality na ostrovy, kde je často i v plné sezóně jen pár lidí a klid. Samozřejmě tam asi nebude každý večer vyhrávat diskotéka.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
20. 11. 2008 16:28
Tak já mám Chorvatsko ráda-moc ráda.
Letos jsem ale trochu byla zklamaná-a to výběrem místa.Jelikož jezdíme sále na Omišskou rev. a máme to tam moc rádi-letošek který jsme trávili v Stupin Čeline(u Š.Rogoznice) byl trochu rozčarováním.
Ono sehrálo roli víc faktorů.v Červnu jako každoročně jsme se chytali vyrazit (záloha zaplacená-skoro se dá říct zbaleno) a poprdělo se co mohlo(nemoc syna,manželovy problémy v práci atd)takže jsem neodjeli..
Na poslední chvíli jsem hledala záchranu u CA s kterou jsme jezdili dřív a byli moc spokojení(protože na blint v půli Července prostě nejsme ty správné povahy)Takže vzhledem k tomu že jsem hledala až v půli Června -měli vše u Omiše obsazené(nebo to bylo pověstných 200m vzdušnou čarou od moře-což jsem s dětma odmítla)tak mi nabídli právě uvolněný termín ve Stupin Čeline.
Ubytování bylo cca 20m od moře,velice příjemní majitelé i úroven ubytování byla super...ALE...díky rovině jsme byli druhá řada ap.od moře a moře z terasy neviděli-koukali jsme na střechy ap kolem nás.
No-a ted abych napsala objektivně proč už bych tam nejela.Stupin Čeline leží jakoby v zátoce-ta je navíc široká jenom tak-že ji i méně zdatný plavec přeplave.Je ohraničena obrkopcem porostlým něčím jako kosodřeviny a stromy dohromady a mezi tím vede silnice(takže celou dobu na pláži koukáte na ten kopec at chcete nebo ne)Pláž je uzounká-z navezených jakoby kamínků(ale nečekejte bílé kamínky které máme v Chorvatsku tak rádi)Jsou šedé-ostré a navíc ve vrstvě jen asi 3cm-takže když jste se moc na lehátku pytlili neměli jste pod sebou už ani je ale něco mezi betonem a udupaným bahnem.Na pláži jsou dvě skluzavky-plouvoucí molo je celkem blízko pláže a něco jakoby velký plovoucí kruh z nějakých trubek či co.Takže to tam vypadá trošku jako v cirkuse.Všecka ta nádhera je ohraničená plováky.Barva vody je něco mezi zelenou a šedou.Kluk šnorchluje a letos poprvé nic nenašel-protože říkal-že na dně je jakoby bahno a když někdo třepl nohou u dna-nebylo tam nic vidět.Když už něco našel-tak to byly takové jakoby podivně obrostlé špinavé mušličky.
Možná se to někomu líbí-já to nemusím.
Takže proč bych tam nejela-kvůli moři-protože po letech poprvé se mi Jadran fakt nelíbil.

Abych ale nebyla jen nespravedlivá-za celkový dojem mohlo možná i počasí-z 10 dní nám 3 svítilo-další 4 pršelo a poslední 3 sice svítilo-ale voda už se neohřála a byla jako žiletky-myslím že jen sporadicky byli vidět lidi ve vodě.A to byla půlka Července..
Takže jsme víc cestovali a nakonec se zajeli podívat i do Omiše kam nás to teda nehorázně táhlo celej pobytcool smiley
A ihned se tam s majiteli Ap kde jsme byli loni a který nám teda bohužel utekl kvůli všem těm problémům domluvili na rok 2009.
Jinak ale třeba návštěva Trogiru(asi 5x za těch 10dníspinning smiley sticking its tongue out) mě zase naopak potěšila.Je to krásný město!!
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
22. 11. 2008 09:08
Co napsala Ivetaa je přesně to, co rád čtu. Na ten dům i místo jsem se několikrát díval a právě ta malá zátoka mne odrazovala.
Z této psané informace si člověk může udělat obrázek a představu, kterou z fotek nevyčte. Já se taky pohybuju léta hlavně mezi Omišem a Makarskou, tak tomu rozumím. Takže díky.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
26. 11. 2008 13:19
dodám k Stupin Čeline - s dětmi to jde, byli jsme tam. Ale chce te mít sebou auto a možnost třeba i vyrazit jinam (my jezdili Trogir, Kanica, Rogoznica, Primošten). My byli většinou dopoledena na tu nějakou chvilku na pláži, pak oběd, spánek no a odpoledne jinam. Celkově je ta oblast v okolí Rogoznice pěkná, příště bych i do te oblasti jel, ale spíš třebas Kanica než Stupin Čeline. Kdo má rád pivko, tak ať vůbec nejezdí do S.Č. Počet hospod a barů 0. Nejblíže v Rogoznici.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
26. 11. 2008 16:55
Frankie:my byli s dětma 5 a 14 let.Taky nás okolnosti donutily jezdit se koupat jinam(např. u Rogoznice byla pláž celkem fajn-volné moře)
ALE já osobně nemusím na dovolené ráno sednout do auta-pobrat věci na koupání -někam se dopravit a tam se rozložit a pak se zase všecko zbalit a hurá domů)
Pro mě je to ztráta času .Potřebuju mít moře u nosu a ráno když se vzbudím a vylezu na terasu mi modré(nikoli nazelenalé)moře šplouchá u nohou a kolem plujou lodě a řvou racci.
(tady řvaly jenom lidi a cikády)Lidi se museli přežít a cikády hubili nějaký postřikem -protože se jim tam nějak přemnožily či co.
Bez auta si myslím by asi nikdo ani do takové oblasti kde není hootel ale jsou tam jenom soukromé apartmány asi ani nejel.Takže samozřejmě jsme vyráželi taky pryč-ale spíš než za koupáním tak se podívat.Líbil se mi Šibenik,Primošten,,Trogir jsem si zamilovala a taky jsme tam byli z 10 dní asi 5X.,horší už to bylo s ROGOZNICÍ-přišla mi taková roztahaná-kousek -pak ten most-pak zase kousek-no nevím.
Líbila se nám i Marina-jezdili jsme koukat na lodě a krmit racky atd.

Je to čistě můj osobní názor-ale barva vody a až na Trogir městečka jako takové se prostě nedají s Omišskou vůbec srovnat.Tam to mám zadřené pod kůží.(ikdyž jsme byli 3 roky po sobě na Omišské-akorát pokaždé v jiné vesnici-i tak se mi to tam neomrzelo)
ALE znovu píšu-jenom můj názor KAM a PROČ bych nejela podruhé.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivetaa (26. 11. 2008 16:58).
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
28. 11. 2008 23:12
Myslím,že nikdy nepôjdem do určitých apartmánov a reštaurácie v Igrane,ktorých majiteľom je pán,s ktorým som sa "zaplietla" do diskusie na inom fore.Sakramentsky ho rozčúlilo+daľších cca.5 ľudí,že im zatrhli vlákno,ktoré sa zmenilo na ich chat.Igrane je určite pekné (prechádzali sme okolo),ale teda tento pán mi dosť znechutil celé Chorvátsko!Kľudne mi môžete dať červenú za príspevok "od veci",ale jednoducho tam určite nepôjdem!!! a musela som to napísať,lebo som vytočenáangry smiley
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
29. 11. 2008 02:28
..........



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kure (14. 01. 2009 11:56).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 228
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.