Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?

Autor Saša 
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
06. 09. 2012 19:11
To je hrozný to já dopadla tedy ještě dobře....a to díky tomu že manžel jezdil ze sanitou a za komanču pomáhal na sále.Nedal se odbít a nechal mě odvezt na iktové centrum.Kdyby nevěděl co to je já si šla lehnout stím že mě ráno bude lepe tak tu taky asi nejsem nebo ležím na LDN.Já jen....asi opravdu si člověk nevybere kde a co ho potká.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
07. 09. 2012 08:58
Nepatří to sem, protože nemám místo kam bych nechtěl, ale moje zkušenost s lékařem v Chorvatsku je jen ta nejlepší. Můj syn, tehdy 1,5 roční měl na dovolené v Stari Gradu - Paklenica velké žaludeční problémy, lékař nás vzal přednostně, ošetřil jej bez jakékoli platby a napsal nám velmi kvalitní lék. V lékárně jsme jej koupili za pakatel, snad 10 KUNA a synovi pomohl. Po návratu jsme ten lék ukazovali naší dětské doktorce, aby nám jej předepsala, a říkala, že v ČR takové léky nejsou a že to co jsme dostali v Chorvatsku bylo opravdu velmi kvalitní. Takže musím zaklepat na dřevo, ale mám jen pozitivní zkušenost.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
11. 09. 2012 21:24
Dnes jsem se vrátil z Vodice. Musím napsat, že tam už nikdy nepojedu. Nevím, jak to tam vypadá v sezoně, ale okolí hotelu Imperial je po sezoně odříznuté od veškerého dění. Většina barů zavřená, stánky nikde, takže pro všechno a za kulturou se musí přímo do centra. To by snad člověk ještě přežil, ale ty pláže. Lidí nebylo nijak moc, vždy se dalo najít místo, ale ten neskutečný bordel. Toto jsem ještě nikdy nikde neviděl. Dokonce bych to napsal tak, že na pláži je víc nedopalků jak kamínků. Takže Vodice již nikdy!
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
12. 09. 2012 07:45
Jurajs - tak to nevím kam budeš jezdit. Ten bordel je totiž všude. Jednak si ho děláme my - návštěvníci a jednak přátelé Chorvati se v úklidu moc nepřetrhnou. Skoro se mi chce napsat, že jsou netáhla jak víno drinking smiley.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
12. 09. 2012 20:46
Jurajs-u nás doma po týdení dovolený ve Vodicích Srimě dodnes zní slogan Vodice již nikdy vice spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
12. 09. 2012 21:05
mirekxy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jurajs - tak to nevím kam budeš jezdit. Ten bordel
> je totiž všude. Jednak si ho děláme my -
> návštěvníci a jednak přátelé Chorvati se v úklidu
> moc nepřetrhnou. Skoro se mi chce napsat, že jsou
> netáhla jak víno drinking smiley.


V Chorvatsku jsem byl cca 10x, pokaždé jinde, ale tak strašný bordel nikde nebyl. Celkový dojem byl opravdu špatný, příště se poohlédnu někde jinde. Vždy jsem jezdil na blind, okoukl jsem okolí a pak teprve začal hledat ubytko. Jenže tentokrát jsem vezl sebou starší generaci a proto jsem zvolil hotel. Dá se říct, že dovolená dopadla dobře, ale na ty scény na pláži asi nezapomenu.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
13. 09. 2012 15:00
Zahajskej napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pláč naivky, nic víc.

Je mi z tebe víc smutno, než z toho příběhu a dotyčné paní se nedivím, že hledala "pomoc a útěchu" až Medjugorie...
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 09. 2012 07:21
Cestovné poistenie funguje tak, že najprv za úkon treba zaplatiť v miestnej mene a poisťovňa Vám to preplatí.
Márne tam budete ukazovať hocijaké poistné karty oni fakt stým nič nevedia urobiť.
Mal som menší úraz v Nemecku a za zašitie ukazováka som zaplatil 89.- EURO v hotovosti. Europska poistná karta Vám pomôže iba v štátných nemocniciach. V malom mestečku také nie sú. Po návrate mi posťovňa po pol roku preplatila 47.- EURO.
Píšem to preto, aby ste stým počítali a mali nejaké rezervné peniažky pre takéto prípady: úraz, porucha auta, defekt-odťah atď.
S dokladom o poistení sa nedá platiť!
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 09. 2012 08:04
No,já teda na hrvatech nenechám nit suchou,podepisuju se pod ty nefachčenka a zloděje.Ale co se týče lékařské péče,nemohu říct křivého slova.Byli jsme ještě s ex a dětmi,když byly malé mockrát na různých místech a jak už to tak bývá s děckama,občas se něco semlelo.Ale ať už to bylo na Pelješaci,Hvaru,Korčule-přístup byl perfektní,diagnóza správná,za ošetření jsem neplatil,zacáloval jsem pouze léky,které mi tady pojišťovna vždy proplatila.Podotýkám teda,že bez připojištění posádky nikam nevyjíždím,považuju to za samozřejmost.Za 17,nebo kolik kaček na den máte klid.
Přidám letošní osobní zkušenost,byť teda není z balkánu.Byl jsem na Sardošce.Já trpím takovým problémem,že se mi
ve sluchovodech tvoří trošku víc mázku.Samozřejmě čistím tyčinkou s vatou a no problem.Ale u moře se samozřejmě potápím (no ať nemachruju,šnorchluju s malou harpunkou),občas se to těch 6-7m hloubky dostanu.A tam se mi tlakem
ten mázek v uchu natlačí až dozadu na bubínek,vynořím se - a jsem hluchej.Tak dochtor.Malinká ordinace,malinká čekárna,plná lidí,sobota,soukromník,prostě f prdeli fšecko.Nejenom,že ti dobří lidé odhadli,že jsem chudák turista a pustili mě,dochtor mě ošetřil a když jsem začal mávat kartou,tak mávl rukou.Řekl,že mu mám dovizt nějakou češku.Tak jsem mu řekl,že jedna tady se mnou je,ale že je to bloncka.Smál se a říkal,že ty jsou nejlepší.Neplatil jsem nic.Tož tak.
Bog.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 09. 2012 08:27
Zahajskej napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A byl jsi i v jiné zemi? A zkusil si jejich místní
> zravotnictví? Bulharsko, Řecko, Itálie, Turecko
> také není výhra. Tam se můžeš průkazkou od
> připojištění ohánět také jak chceš. Zde je
> pojištění našincem značně nepochopeno. U každé
> pojišťovny je uvedeno, že v případě řešení podobné
> situace je třeba pojišťovnu napřed kontaktovat a
> ona bude řešit. Přímé ohrožení života je jiná
> situace, i v tomto případě je třeba pojišťovnu co
> nejdříve kontaktovat. Doktora nezajímají nějaké
> mezivládní dohody o poskytnutí bezplatné zdravotní
> péče. Standartní stomatologické úkony si hradí
> většinou pacient sám hotově, bez úhrady
> pojišťovnou. Záleží podle druhu cestovního
> pojištění. Taktéž ti pojišťovna doporučí návštěvu
> velkého zdravotnického zařízení. Jen je třeba si
> přečíst podmínky.
> V Řecku jsme honili doktora po všech čertech i s
> delegátkou. Nakonec situaci vyřešil jiný doktor na
> dovolené, který měl patřičný lék pro strýčka
> příhodu sebou. U místního felčara za 30 éček
> doporučen studený obklad.
> Nemusím ani chodit daleko, mě stanovila lékařka u
> nás v ČR na pohotovosti okresního města diagnózu
> mezi dveřma, nikoliv ordinace, ale budovy!!!
> Nejbližší lékárna v neděli otevřená byla o téměř
> 40km dál, v jiném městě. A teď si to přeber.

V zemích které uvádíš jsem naštěstí u zubaře nebyl.Byl jsem USA, před deseti léty a dnes se skoro dostáváme na jejich uroveň v té době.Když jsem sedl do křesla nepocítil lsem bolest,stále jsem na nějakou čekal, ale nedostavila se.Zubař byl puvodem Rus a platilo se při odchodu.Ošetření bylo dostupné každému kdo pracoval.Děti to je jiná kapitola a na dlouho.
K placení:Byl jsem tam asi 5x cca 150 dolaru za každou návštěvu.Po odchodu jsem doložil pojišťovnu v ČR (VZP) u které jsem byl připojištěný pro zahraničí a o nic jsem se již nestaral.Na učtu jse během cca měcíce měl v daném kursu koruny.Případal jsem si jako zákazník který si kupuje auto za milion.Na počítači mi před ukonem v češtině přeložil co mi bude provádět.Viděl jsem pouze usmněvy celého personálu.Blbou náladu nechali doma.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 09. 2012 11:15
Citaci
Ozzie napsal(a):
Väčšinou stačí upozornenie a keď to neberú vážne, tak treba pohroziť políciou. Takéto problémy by mal riešiť domácí a väčšinou aj rieší. Mali sme niekoľko problémov a vždy stačilo dotyčných upozorniť, že sme neprišli na dovolenku, abysme počúvali ich rev. Snažíme si ale vyberať kľudnejšie destinácie, ktoré nie sú atraktívne pre ľudí čo chcú "žiť" na dovolenke.

Jezdíme do takové klidné destinace, ale prostě se občas stane, že tam přijedou i hosti, co o klidné dovolené mají jiné představy. Jsou tací, kdo si s sebou dovezou věž a zásobují nejen sousední apartmány, ale i sousední domy a kemp Visacím zámkem, Kabáty a podobnou muzikou, proti které v zásadě nic nemám, pokud ovšem není půl čtvrté ráno a k jističům se kolem té party, co se snaží tu věž navíc přeřvat, nedá nepozorovaně dostat, když na chodbě zrovna tancují kozáčka. Byla by škoda, kdyby viděli, kde jsem to vypnul, to by si zase šli nahodit...
Jednu noc jsme skousli to, že je nezajímaly žádosti o klid, spíše je vůbec nevnímali (a to jsme tam za nimi byli postupně tři), ale když následujíci den jsme pozvali na oběd sotva tříletou dcerku kohosi z nich, protože tatínka nešlo vzbudit, maminku nešlo vzbudit, bloudila tam od ničeho k ničemu a najednou byly čtyři odpoledne, tak se celá parta probrala, mezi nimi rodiče šli k vodě a holčičku zapomněli u nás, to už jsme se nažhavili a domluvili s domácími. Přes náš apartmán jsme připravili z přízemí gumu (rozuměj - tak tam říkají hadici), na druhý konec chodby dva kbelíky s vodou a v jednu ráno, když opět slušná žádost nepomohla, jsme to s domácí spustili ze dvou stran. Ani jsme tu vodu nepoužili. Pak jim domácí oznámila, že je to poslední varování, příští krok policie a problémy. A bylo ticho, zase až moc, ale nijak nám to líto nepřišlo.
No, neskamarádili jsme se, i když byli (aspoň podle RZ na autě) možná nepříliš vzdálení sousedi; moc jsem si je neprohlížel, takže, potkáme-li se někde, nepoznám je. S Pražáky, Liberečáky a Konjičany, co se také podíleli na likvidaci narušitelů, jsme sice jednotnou frontu nevytvořili, přece jen byli všichni do nějakých pětatřiceti let a my ve věku jejich rodičů, ten rozdíl jedné generace sám o sobě nevím, proč, vyvolával jistý odstup, nepotykali jsme si, nicméně jsme k sobě měli od té doby nějak blíž navzájem.
Následující den se vedle ubytovalo folkrockové kvarteto a ráno v osm se začali rozehrávat. A šlapalo jim to báječně. Jak nejsem škodolibý, tohle probuzení jsem zejména krkavčí matce ponocné z celého srdce přál.
Poněkud se mi to vymklo z tématu, kam už nikdy nepojedu a proč, protože tam bohdá pojedu znovu. Takováto kosmetická vada, navíc přechodná, mě nemůže rozhodit.
Ne, že bychom někdy také někomu nešli na nervy: některé roky nás jezdilo víc s hudebními nástroji, ale většina ostatních sousedů se přidala a, jak začali odcházet od hajan, nechali jsme toho. Jen z vedlejšího domu na nás už v devět večer volala jedna Zagrebčanka policii, ale policajti přijeli až kolem jedenácté, zastavili za rohem, chvíli poslouchali a pak zase odjeli, povídal domácí. Že prý s nimi mluvil a že ji znají už asi čtvrtý rok: ať si na dovolenou pronajme dům od kohokoli, stěžuje si na něco každý rok a že jí chybí chlap, jenže s ní žádný nevydrží... začarovaný kruh...

A o lékařské péči a ochotě bych mohl poreferovat - když doktorka, místo toho, aby řekla, že je svátek a neslouží ve Stonu, ať ten úraz dovezeme do Janjiny, řekne počkejte tam, skočí do auta, přijede do Stonu, úraz ošetří, sepsi vyřeší předepsáním antibiotik, opíše si eurokartičku VZP a nic nechce zaplatit, to už ani u nás neznáme.
Přitom stačilo slovo, mohla si ušetřit 60km cesty tam a zpět a já bych tu sousedku nevozil do Stonu, ale rovnou do Janjiny.
To jen na ukázku, podobnou zkušenost mám i z jiných let s jinými lékaři na Pelješcu (ještě jsem to nezjišťoval, možná už jsem se setkal se všemi mimo dentisty).
Opravdu je to asi v lidech a "jak my k vy, tak vy k my", zkrátka nás Chorvati zatím ničím neodradili od návratu k nim.
Ovšem, co není, může být, vždyť tam jezdíme soustavně teprve jedenáctý rok, tak asi proto jsme zatím nemohli natrefit na dostatek příležitostí nechat se otrávit...

Odpusťte délku příspěvku, někoho možná odradí od čtení, ale připadá mi divné, že někdo přijede na Jadran jednou dvakrát a pokaždé ho něco otráví, někdo tam jezdí i víckrát ročně a takovou smůlu nemá... řekl bych, že ve většině případů výhrad k této oblíbené zemi si část potíží ti stěžovatelé vlastně uměle, i když třeba nevědomky, způsobili sami, protože zápory prostě vyhledávají, ať jsou kdekoli, a přičítají jim větší význam, než tomu příjemnému....
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
15. 09. 2012 21:33
To Jozef1:"Nevýrazný plagát na hraniciach mal byť asi varovným signálom, že žiadne jedlo živočíšneho pôvodu sa do krajiny nesmie prevážať". Neviem kde si ten plagát videl? Asi si niečo špatne pochopil.
Chorvatsko má colné predpisy veľmi podobné EU,viac na: www. carina.hr. Môžeš do krajiny doviesť toľko jedla, vrátane mäsa a pitia že to ani neskonzumuješ! Tí colníci asi hľadali niečo iného!
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
18. 09. 2012 21:41
Hille ... na Tvůj příspěvek jen krátce thumbs up
... a ať bylo jak bylo, vždy bylo na Jadranu krásně ... spíš mě mrzí, že někteří z těch, které jsem znal ...
tam už nikdy nepojedou anžto už to nejde.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
19. 09. 2012 15:48
ten plakát, spíše cedulku, že se do země nesmí vozit žádné potraviny živočišného původu jsem registroval poprvé letos, a to na Metkoviči, samozdřejmě z BiH strany.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Schimi (19. 09. 2012 15:50).
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
19. 09. 2012 16:35
Já byl u zubaře v Egyptě , v pohodě - auto mě vyzvedlo u hotelu , zajeli jsme k zubaři (v 8 večer) , vyzvedli mi léky - odvezli na hotel ... a neplatil jsem ani kačku (ani $) , vše mi vyřídila slověna v "nemocnici" , na kterou jsem se obrátil smiling smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
kid
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
20. 09. 2012 17:17
DObrý den, sse zájmem jsem si přečetl o vašichtrampotách na dovolená a váš závěr je přesně odpovídající chorvatské nátuře. Oni jsou velmi vstřícní a milí když jste jejich gosti, ale jinak nic moc, Myslím si že mají moře a můžou všechno ale Evropa je dnes jinde, a až odejde generace našich chorvatomilů tak se myslím omezí i návštěvnost v Dalmacii, kdo by jedzil do země kde jste tak trochu na obtíž, když potřebujete něco nadstandart.
Příště zkusíme Řecko a to jsem byl v Chorvatsku po 14-té. Ale pořád dráž a služby nic moc.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
22. 09. 2012 16:12
Taky zkusím příští rok Řecko nebo Turecko. V Chorvatsku se mi líbí, ani jsem nikdy neměl nějakej vážnější konflikt. Ale štve mě dávat 8000 jen za cestu. Jezdíme už 2 roky jen ve dvou, když si spočtu, že nás letošní 10-ti denní dovolená v hotelu Laguna v Gradacu, což není žádnej Hilton, vyšla na 37 000, tak se mi to moc nechce opakovat za rok znovu. Za 18 000 na osobu se určitě dá najít lepší hotel v jiné zemi. Co mi ale bude chybět, je ta cesta, tak hezky se za celej rok neprojedu...yawning smiley
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
22. 09. 2012 19:45
Příští rok pojedu tady: [www.riviera-villages.com]
Je to jen kousek dál než na jadran a chci zkusit i něco jiného.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 09:42
Valeri - no k těm prachům stačí už jen málo přidat a dalo by se jet do nějakého AP na 2 x týden, což bych já asi preferoval. Nic levného jsi teda neměl, i když určitě plný serrvis, ale není to co bych vyhledával, no každý má jiný vkus a nároky, takže v žádném případě nic proti.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Schimi (23. 09. 2012 09:44).
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 09:55
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Taky zkusím příští rok Řecko nebo Turecko. V
> Chorvatsku se mi líbí, ani jsem nikdy neměl
> nějakej vážnější konflikt. Ale štve mě dávat 8000
> jen za cestu. Jezdíme už 2 roky jen ve dvou, když
> si spočtu, že nás letošní 10-ti denní dovolená v
> hotelu Laguna v Gradacu, což není žádnej Hilton,
> vyšla na 37 000, tak se mi to moc nechce opakovat
> za rok znovu. Za 18 000 na osobu se určitě dá
> najít lepší hotel v jiné zemi. Co mi ale bude
> chybět, je ta cesta, tak hezky se za celej rok
> neprojedu...yawning smiley

Nechápu, to jsi měl i se společnici?
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 10:50
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Taky zkusím příští rok Řecko nebo Turecko. V
> Chorvatsku se mi líbí, ani jsem nikdy neměl
> nějakej vážnější konflikt. Ale štve mě dávat 8000
> jen za cestu. Jezdíme už 2 roky jen ve dvou, když
> si spočtu, že nás letošní 10-ti denní dovolená v
> hotelu Laguna v Gradacu, což není žádnej Hilton,
> vyšla na 37 000, tak se mi to moc nechce opakovat
> za rok znovu. Za 18 000 na osobu se určitě dá
> najít lepší hotel v jiné zemi. Co mi ale bude
> chybět, je ta cesta, tak hezky se za celej rok
> neprojedu...yawning smiley


Naši byli letos v srpnu v Turecku na 11 nocí all inclusive v 5ti hvězdičkovém hotelu. Hotel měl obrovský bazén, několik restaurací a barů, skluzavky a tobogány, no zkrátka vše, nač si člověk vzpomene.
Původní cena byla 28000 kč pro jednoho. Na poslední chvíli to měli za 14800, takže platili 30 000 dohromady.
Vyplatí se tedy, jak je zřejmé jezdit na poslední chvíli, pokud to člověku vyhovuje.
Myslím, že za tuto cenu ani náhodou v Chorvatsku nepobudu 11 nocí, včetně dopravy, mraky jídla po celý den, včetně nepřeberného množství ovoce, pitího, atd.
Pokud někdo tvrdí, že je Chorvatsko nejlevnější, tak by měl spapat paralen, nebo dva.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 10:54
37 000 - to je celkovej účet za dovolenou
22 000 - hotel pro 2 na 10 dní
8 000 - cesta
7 000 - útrata

Loni ta částka byla téměř stejná, takže to není žádnej úlet.
Apartmán už ne, byl jsem v AP v HR 4x a stačilo.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 10:58
jared
Přesně něco takovýho budu příští rok hledat.
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 11:21
Valeri: Každému podle jeho gusta. Při porovnávání zahrnovat do celkové ceny útratu a porovnávat to s holou cenou all inclusive je jen pro některé jedince, který celý pobyt nevylezou z ghetta. Myslím, že takto si drtivá většina nás dovolenou nepředstavuje. Ale kdo chce, prosím smiling smiley

Jared: Kdo trvdí, že je Chorvatsko nejlevnější, tomu paralen nepomůže yawning smiley Nicméně, doprava do Itálie a Chorvatska nejlevnější je. Jak letenky, tak doprava vlastním autem, tak busem. A ceny jídla a nápojů v restauracích, výletů apod.se již dostaly pod úroveň např.Řecka, Itálie nebo Španělska.
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 17:53
Globík
Je to proste suma, kterou me ta dovolena stala. Nezahrnout do ni utratu by bylo zavadejici. Jestli si to chce nekdo porovnat, at nasi utratu odecte a pricte svoji. Jinak je mi jedno, jak si kdo predstavuje nebo jak travi svoji dovolenou. My jezdime k mori odpocivat, 10 dni se doslova valet u more. Chorvatsko mame projety od shora dolu a kde jsme nebyli, tam nas to nejspis nelakalo. Na vylet jedem jen kdyz neni hezky.
Skoro by me zajimalo, jak si ta drtiva vetsina z vas tu dovolenou predstavuje. Nalejvat se do rana dovezenym pivem v plechovkach a koralkou na balkone v apartmanu? Dopoledne prijit na plaz, vychrapat se tam z kocoviny a po obede zas znova jit na apartmanu do tlaku? Takovy jsem videl loni i letos
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 18:09
Myslím, že většina lidí, co sem chodí, si dovolenou v Chorvatsku představuje následovně:
Bydlet v apartmánu na hezkém místě, v klidu a ne v hotelu s dalšími několika stovkami lidí. K jídlu si dát buď na balkoně toho apartmánu nějaké chorvatské speciality z obchodu nebo si zajít do restaurace na chorvatské jídlo a na točené pivko. Jíst tehdy, kde a co chci já a ne tehdy, kde a co mi určí hotel a ještě stát fronty na jídlo na bufetu v hotelu, kde se v tom přehrabují děti i dospělí jako v hnoji a vytváří tím ty fronty. Vyrazit si na nějakou klidnější plážičku, buď na blízkou (což tam, kde jsou all incluseive hotely obvykle není) nebo autem na nějakou vzdálenější a občas na nějaký výlet vlastním autem nebo výletní lodí tam, kam se autem podívat nedá.
Možná mám příliš romantické představy a mýlím se, ale takhle mi to tu na fóru přijde.

Pokud chceš jet na výlet tehdy, kdy není hezky, tak je to potřeba hlavně individuálně. Na organizovaný výlet je ráno (když zjistím jak je) už obvykle pozdě (meteorologové jsou podvodníci a nakonec může být po pár dnech úplně jinak). Takže si k ceně all inclusive s letenkou v Turecku připočti ještě nájem auta yawning smiley
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 19:58
to Globík uplný souhlas: napsano tak jako cítíme z manželem.....taky máme rádi tu možnost vyběru a hlavně jaký si to uděláme takový to mámespinning smiley sticking its tongue out
Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 20:10
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (02. 01. 2013 21:32).
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 22:30
Muj názor na tuto problematiku je ..Chorvatsko soukromé ubytováni u ' domácích " a to je klasika ,svoje vaření , když to nebaví tak do restaurace ,dělat si co chci ,jak tady kde kdo píše .....a to vše konec srpna a začátek září .......to je taková aktivnější dovolená .......
No a začátek června ,dříve bylo Španělsko ,hotel plná penze 5x jsem tam jel na jiné místo , ale autobus 20 h. jízda 2. dospělí + dítě do 12 let ( jen za dopravu) ...zhruba tenkrát 25 tisic Kč 14 nocí , 2. známé plzenské cestovky (plzenáci asi ví které) bylo to docela výhodné ...

Ale ted ...letos a i v loni jenom s manželkou . Turecko Alanya letadlem červen inklus. .hotel přímo u moře , těžkej ležing objednáno . přes net ,německá cestovka
odlet Linec ( výhodnější pro mě než z letiště Václava Havla z Práglu ) a hlavně ...mnohem lepší služby pro němce u německých . cestovek než u nás , jejich služby se nedaji srovnat ......naše cestovky jsou o krůček pozadu ....Pro dva tato nuda mě vyjde na 25 tisic .na 11 nocí .
Ano je to o penězích 2x ject k moři je možná rozívenost ,ale já to moře fakt miluju Jadran je moje krevní skupina ..ale přátelé nejenom je jenom H. R. .

A takovej forek na závěr ...dědo ty fakt máš bar na pláži a můžeš si vybrat k pití co chceš i alkohol ? Vnuk Míra 18. let čerstvej řidičák ,ted se od něj nechám vozit autem , ( kontroluji co ho naučili )
docela mu to jde a nakonec řekne .. .příští rok do toho Turecka poletim s váma ....chci zažít ten bar na pláži s váma .........
Dál budu jezdit do Chorvatska a pokud budou finance tak i do Turecka ...jo to by byly ještě i lepší destinace ,ale to bohužel ...........
avatar Re: Kam už nikdy NEPOJEDU a proč?
23. 09. 2012 22:42
.... Globik ... vystihl jsi to naprosto přesně a máš postřeh ... z toho a i z dřívějších Tvých zkušeností mi na 100 % vyplývá, že pokud nejsi pracovník CK, tak jsi jím byl ... je tak ? thumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 78
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.