Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

To nej z Hvaru

Autor Lenka 
To nej z Hvaru
10. 05. 2007 10:24
Můžete zde napsat, co si na Hvaru nenechat ujít - které místo; kde se určitě vykoupat - pláž, zátoka; co určitě ochutnat - jídlo, víno... atd. prostě všechno co vás napadne?
Chystáme se tam poprvé letos v září a tak dávám dohromady itinerářsmiling smiley
Můžu začít, co jsem si tak nějak vytipovala, na základě pročítání zdejšího fóra:
město Hvar
vesnice Humac a zdejší konoba
noční koupání u městečka Vrboska - svítící plankton
výlet na nejvyšší kopec Sv. Nikola
víno plavac z ID
.
.
.
Díky všem



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Lenka (23. 05. 2007 07:33).
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 10:59
Super nápadsmiling smiley)) taky by se mi to hodilo. Máme v plánu objed Hvar a přilehlé ostrovy na lodi takže pište....díky
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 13:19
Na Hvaru můžu doporučit návštěvu městečka Jelsa. Na lodi se dá dobře zajet na ostrov Vis, ale i na Makarskou. Sám jsem to na jachtě projel. Město Hvar taky stojí za návštěvu.Jenom mně nějak nesedí ta Vrboska. Je v ní marína a celá Vrboska je taková nějaká špinavá. Záliv k Vrbosce končí jen takovým kanálem, ale zajet jen na podívání se tam dá.Nejkrásnější místo je zátoka Mlaska. Určitě jedno z nejhezčích míst Chorvatska.
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 13:28
Kened:Jak jsem koupila, tak prodávámyawning smiley
[www.ihvar.cz]
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 13:28
Kened:Jak jsem koupila, tak prodávámyawning smiley
[www.ihvar.cz]
Díky za tip a kde je prosím Tě na Hvaru ta zátoka Mlaska?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Lenka (10. 05. 2007 13:30).
avatar Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 14:48
JJ, Mlaska, take mne zajima kde je ?

Mne osobne se z mest nejvic libi Stari Grad. Hvar je uz precpanej Italy. Nej je to za tunelem, Svata Nedelja, jeskyne nad ni. Levndulova policka jsou ve vnitrozemi u Gdinj, nebo Brusje tam jsou i hezke vyhledy. Fiky co se daj trhat z auta. Mandlovniky. Nebo zas z jine strany skladka pred Hvarem, ci humus v opustenejch zatokach na Kabalu.

par foto, Stari Grad, zapad s v Jagodne






Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 14:55
kened.....Vis to je jedinej ostrov kterej nemám v plánu navštívit ale stát se může cokoliv jinak Hvar sto pro, Brač, Korčulu, Mljet, Pelješak tak kdyby jsi měl něco k těmto ostrovům tak napiš, dík.
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 14:56
Zátoka Mlaska leží asi čtyři kilometry na severozápad od Sučuraje. Je tam taky kemp a jmenuje se stejně Mlaska. Na tomto odkazu je fotogalerie Hvaru a jsou tam i fotky zátoky Mlaska. Vidím odkaz nefunguje. Zkuste napsat do vyhledávače fotogalerie Mlaska



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kened (10. 05. 2007 15:03).
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 15:25
OsarkaO: Proč nemáte v plánu zrovna Vis? Těžko můžu popisovat nějaké podrobnosti, ale mně osobně Vis uchvátil, už jen ten příjezd k ostrovu je velice krásný.
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 16:47
Slyšela jsem že je moc drahý a je tam poměrně velký přejezd mezi ostrovama ale ještě uvidíme i co se týče času.A hledala jsem v jachtařským průvodci tuto zátoku a řekla bych že se jmenuje Vlaska ne Mlaska a v létě je vnitřní část uzavřena plovoucím řetězem a kotvení není možné. Kdy jsi tam byl neřekla bych že to bude taková krása ale ráda se o tom přesvědčím na vlastní očismiling smiley))



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 0sarka0 (10. 05. 2007 17:00).
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 18:13
Na Mlaske som bol asi pred 4 rokmi. Je tam pomerne pekne, a je to miesto vhodne najmä pre malé deti (plytká voda a piesok). Nerozumel som tomu, ale bola tam vtedy veľmi studená voda, asi o 3 stupne chladnejšia ako v Sučuraji.
Re: To nej z Hvaru
10. 05. 2007 19:04
V zátoce jsem byl asi před sedmi lety. Bylo to naopak, voda tam byla teplejší, než jinde.Určitě je to stejné místo, jak píše dolac. Je tam jemný bílý písek a zátoka je krásně modrá /azurová/. Tehdy se tam dalo zakotvit a bylo tam pěkné koupání. Mně se to místo velice líbilo.Prohlédli jste si fotky v té fotogalerii?
Re: To nej z Hvaru
11. 05. 2007 09:52
kened: je to tento odkaz? [www.mlaska.com]
Re: To nej z Hvaru
11. 05. 2007 23:59
Tak k tým tipom :
Mesto Hvar- najlepšie večer keď dýcha šarmom mladých najmä italov , ale tí sa vedia baviť.
Humac bol uvedený, ale silnejší dojem budia bohom zabudnuté Velo a Malo Grablje. Na starej ceste Stari Grad- Hvar sú krásne výhľady na Vis , Šoltu, Brač Selca , je tu dedinka Brusje utopená v levandulových poliach.
Stari Grad -upúta nie rivou - nábrežím, ale uličkami a námestíčkami starého mesta. Stojí za to vyšliapnuť kopček nad mestom Glavice s krásnou výhliadkou na najstaršie ostrovné mesto založené grékmi pred viac než 2000 rokmi a jeho záliv.
Zelený polostrov Kabal okrem adminom propagovanej kúzelnej zátoky Žukova pre foto núka plnú priehršť divokej prírody len pre teba napr. uvala DigiDaga s pohľadom na Brač až Biokovo.
Vo vnútrozemí tejto časti stojí za návštevu Vrisnik s krásne umiestneným kostolom sv Antuna Opata, pitoreskné Pitve ,obe aj s výbornou gastro ponukou .V hlbokom zálive Vrbosky sa kúpu len jachty ale mestečko má atmosféru .Kúpať sa tu chodí na druhú stranu ľavého brehu od mysu až po záliv Maslina.
Na druhej strane ostrova za tunelom sa najlepšie kúpe na ostrovčeku Ščedro.
Re: To nej z Hvaru
12. 05. 2007 00:13
Ešte niečo :
Zavisí ponuka aj od doby sa človek oscitne na Hvare.
V samotnom meste Hvar je tradičný skoro dnný letný festival kultúrnych podujatí. Začína okolo 2O.6
V Jelse stojí za to dvojdňová fiesta Dni vína- posledný víkend v 8 mesiaci, vo Vrboske v Rybárska noc v polovici 8 mesiaca , v Starom grade je krásny pohľad na štartujúcu regatu keď ako farebné motýle pod spinakrami vypláva roj jácht -tiež august a podobne.
Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 10:00
To Ondra T2:
Bydlel jsi přímo ve Stari Gradu? Přemýšlím nad místem, chtěla jsem něco na jihu, asi Ivan Dolac, ale mám ráda večerní procházky městečky, které mají něco do sebe a to asi v malé osadě nenajduyawning smiley Tak začínám přemýšlet nad Stari Gradem, tam bych asi mohla nalézt co hledám, ne?
avatar Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 16:24
Lenko, jezdime do campu za Ivan Dolac k Simemu, do mestecek pak vozem na vylety, vony 2 hodinky na promenade staci. Pac po prve si mestecko hnedka prolezes a dalsi den us nebude treba kam, takze hup do vozu a treba jinam.
Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 18:33
nevím co se to nelíbí na diskusích o Hvaru "jsou zaplaveny"nepotřebnými informacemi-co to je za termín??? forum je od toho aby si zde lidé povídali o čem koliv a jestli je ti líto času stráveného vyhledáváním tak na Hvar ani nejezdi protože doprava trvá dlouho,a pak až budeš tam tak budeš mít takového času že nebudeš vědět co s ním. Tak příště nenapadej hloupě forum a diskuse o Hvaru když ti je líto pár minut trpělivostiangry smiley
Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 19:58
Pavle, toto téma nevzniklo, protože by se mi nechtělo číst toto forum. Naopak hrozně ráda si tu brouzdám a pročítám, někdy zjistím i že pár hodin. Vůbec si nepochopil myšlenku - prostě jsem jenom chtěla v jednom tématu mít ucelené informace, co se komu líbilo. Strávila jsem zde několik večerů a pročetla co se dalo. A mnoho věcí mě zaujalo, ale pak jsem si to třeba zapomněla v čtenářském zaujetí poznamenat a zpětně se mi to špatně hledalo.Když je diskuzní forum od toho aby se diskutovalo, tak proč by nemohlo na téma Hvar vzniknout nové téma, kde by byli takové ucelené informace. Nic a nikoho jsem nenapadla (mimochodem slovo zaplevelení bylo myšleno jen jako konstatování bez emocí, a aby to někdo špatně nepochopil ještě v uvozovkách a se smajlíkem), bylo to myšleno jenom v dobrém, a je mi líto žes to tak nepochopil. Možná sis ani nevšiml že už v tématu "kdo se chystá na hvar" jsem oslovila přímo tebe.
Mimochodem já jsem ten poslední kdo pospíchá na dovolenou, těším se jak malej jarda už jenom na cestu, pročítá miliony informací a několik dní strávíme jenom cestou po Chorvatsku s mnoha zastávkama, kde se nám líbí...
Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 20:09
Doky1: Díky moc za odpovědi, ještě jsem si znovu pročetla tvou nedávnou odpověď ve vláknu "kdo se chystá na hvar, ale pořád se mi líbí vícero míst. Stejně to vypadá, že pojedem na blind, tak uvidíme, kam nás osud zavanesmiling smileyyawning smiley
Re: To nej z Hvaru
22. 05. 2007 22:26
To Lenka :
Ináč aj ja si myslím , že výraz " zaplevelený " nebol najšťastnejší i keď tým, že som napísal som ukázal , že sa ma nedotkol. Problém je v tom, že to "nej" bude pre každého iné. Pre niekoho je to more, výhľad , pláž, pre druhého achitektúra, kultúra a pre tretieho športovo-turistické vyžitie .Nekto tu napísal , že dve hodinky p meste, či "rive" stačia. Pre mňa nie . Mesto Hvar to nie je len pevnosť a riva ale aj stará časť Dolac at*ď, Split- nielen Diokleciánov palác ale aj Veli grad, Dubrovník len Stradun a prechádzka po hradbách,v Makarskej nábrežie bez Kalalegry a Lištunu a podobne.Ak niekto dáva prednosť takémuto expresnému spoznávaniu -to je lepšie ostať na pobreží.Tie mestečká na Hvare sa svojim charakterom a ponukou vôbec nepodobajú a majú svoje špecifiká. Veľa závisí aj od dopravného prostriedku. Či už je to auto, bicykel alebo čln a podľa toho sa vyberá "základňa " najmä na ostrove.Podobné diléma nepodobnosti by si riešila aj na Brači alebo na Korčuli
Re: To nej z Hvaru
23. 05. 2007 07:32
Je, tak to se fakt omlouvám, nenpadlo mě, že by to mohlo být pochopeno jinak. Bylo to pouze konstatování, nic víc, nic míňspinning smiley sticking its tongue out Já to radši smažu, když je to takový nepřiměřený výrazyawning smiley Jinak doky moc díky, poskytuješ vyčerpávající informacesmiling smiley
Re: To nej z Hvaru
23. 05. 2007 09:01
to Lenka:
Myslím, že výraz "zaplevelený" jsi mazat nemusela. Vystihuje velmi dobře stav v některých vláknech tohoto fóra. Sám jsem použil před nedávnem, když někdo radil použít vyhledávač a poté se na zadaný výraz se objevilo asi 13 odkazů, ale skutečně k tématu byly asi jenom 2.
Re: To nej z Hvaru
23. 05. 2007 09:50
To tomik3 :
Ono je to ťažké aj pri dobrom úmysle . Pozri aj tento tvoj príspevok a teraz moja reakcia z hľadiska výpovednej hodnoty k téme "nej " je vlastne tiež "plevel" smiling smiley

Mimochodom pozri čo spraví nie najšťastnejší výraz vo vlákne napr. preklady.
Tam niekto nedávno napísal požiadavku, že potrebuje preklad najradšej od "rodilého chorváta ". Pretože z hľadiska čistoty rasy nevyhovujú už ani rezidenti t.j. češi žijúci v chorvátsku -prekladanie ustalo, vrátane jeho prekladu "remosky" (električna tava ). Stalo sa tak aj preto, že teraz už tí "rodilí " organizujú sezónu a nemajú čas.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 101
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.