Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Podobuce - Peljesac

Autor hanna57 
Pedro
Re: Podobuce - Peljesac
07. 06. 2008 01:27
Tak zmije na Pelješaci jsou dost, na to je třeba dávat při nějaké turistice dost pozor. Jsou samozřejmě plachý a zalezou, jde spíš o to nějakou nešťastnou náhodou ho nepřekvapit - to pak se brání a sekne.
Zajímavá je informace od místních - zmije jsou i na těch malých ostrůvcích v těsné blízkosti pobřeží co se na ně plavíme v gumových člunech a plavem na ně.
Aiva
Re: Podobuce - Peljesac
11. 06. 2008 19:50
Podobuče........Nejlepší místo na klidnou ničím nerušenou dovolenou.V celý vesnici jedna jediná hospoda.Žádný hluk z aut.Když už vás ten klid omrzí,tak si můžete zajet do Orebiče na pizzu.A ještě něco: Spousta krásných míst na potápění.grinning smiley
evice
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 08:58
Mám dotaz pro ty, kteří to už znají, zda se dá parkovat - popřípadě zajet vyložit auto - k apartmánům až u pláže, či zda si věci musíme nanosit z nějakého parkoviště. A ještě, bude mít někdo v termínu 6.-20.7. s sebou ratolesti 16.-19.let? Díky.
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 09:37
Ahoj Evice.
Taky jedeme do Podobuče poprvé. Tak ti můžu předhodit jen moje předpoklady - nic ověřeného. Našla jsem ti fotku Podobuče, kde na pravé straně je fotka parkoviště. Parkovat budeme muset asi tam. Paní Koucká (nejspíš máte pobyt také od ní), mi říkala, že domácí nám s odvozem zavazadel pomůžou - nejspíš dvoukolák? V každém případě to není daleko a pokud nebudeme mít 50 různých malých zavazadel, tak to klidně odnesem i ručně. Dej po návratu vědět, jak se ti dovča vydařila.
Jsem pako, které zatím fotky nevkládalo. Tak jen odkaz. www.orebic.com.hr V galerii se koukni na Podobuče a ten snímek má myslím č. 77. Je z něj patrné, že k domům na pláži to opravdu není daleko.
Zdraví Anna
evice
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 10:00
Anno děkuji moc za odpověď, vezu s sebou 4 kluky + 1 manžela, tak to odnosíme snadno. (1 kluka mám půjčeného, 3 mi bohatě stačí). Už se moc těsím, až se vrátím, podám zprávu. 2x jsme byli v Boraku a bylo tam také nádherně, ještě typ: směrem na Trstenik, Žuljanu jsou krásné osamocené plážičky, je třeba ale tam popojet autem, ale stojí to za to. Přeji krásnou dovolenou.
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 12:15
Ahoj Evice,
jsem na tom podobně jako ty - nemám děti, ale 3 syny. Na dovolenou s náma už jezdí bohužel jen ten nejmladší. Škoda, že se nepotkáme, my jedeme až 15. 8. V Boraku jsme byli minulý rok a bylo to krásné. Tak doufám, že Podobuče nás potěší stejně. Vzhledem k tomu, že Pelješac máme docela projetý, budu ráda za každý nápad na výlet. Manžel na mě spoléhá. Je zvyklý, že mám předem vypracovaný plán na výlety a dokážu ze sebe sypat všemožné informace. Tak ho přece nemůžu zklamat - no, né ?
Hezkou dovolenou!!!
evice
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 13:19
To je opravdu škoda, že se mineme, s námi sice jedou, ale moc nadšení nejsou /věk 18, 17, 15 a 8/, raději by diskotéky a kde to žije, což mně zase nic neříká. Klasiku /Orebič, Korčulu.../máme již projetou, letos chci zkusit pláž Dubu, na Sv. Ilju je ale asi nedostanu a i při čtení příspěvků o cestě tam autem mne jímá hrůza, tak to asi vzdám. Ty plážičky směr Trstenik - Žuljana určitě, ty jsou kouzelné, popojet autem, mnohdy prašná, horší cesta, nechat auto a chvilku hledat, pokaždé jsme nějakou objevili. Mrkni na vlákno "Kdo se chystá na Pelješac", je tam popis na pláž Zaglavjak - nádhera. Když by bylo někdy horší počasí zkusili bychom i Dubrovník, už jsem tam také byla, ale je to také fain výlet. Možná po ránu na trh do Stonu, jinak už mi docházejí nápady. Napíšu určitě nové poznatky.
Re: Podobuce - Peljesac
24. 06. 2008 14:06
S těma plážičkama máš pravdu. Jsou bezva. Ovšem tvůj popis cesty je umírněný. Ta cesta je pro požárníky, projet se ale dá - za hlasitého komentáře manžela, na které mapě jsem dopr.. tu cestu objevila. Manžel se už dal slyšet, co že si na něj zase letos vymyslím. Mola Trovna (Vis), Pupnatska luka (Korčula), loni ta požární cesta. No holt naše Fábka už je trénovaná a manžel se postupně stává otrlý.
Ty plážičky by byly asi lepší po člunu z moře. Na ten si ale asi ještě rok počkám.
Pedro
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 01:36
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To je opravdu škoda, že se mineme, s námi sice
> jedou, ale moc nadšení nejsou /věk 18, 17, 15 a
> 8/, raději by diskotéky a kde to žije, což mně
> zase nic neříká. Klasiku /Orebič, Korčulu.../máme
> již projetou, letos chci zkusit pláž Dubu, na Sv.
> Ilju je ale asi nedostanu a i při čtení příspěvků
> o cestě tam autem mne jímá hrůza, tak to asi
> vzdám. Ty plážičky směr Trstenik - Žuljana určitě,
> ty jsou kouzelné, popojet autem, mnohdy prašná,
> horší cesta, nechat auto a chvilku hledat, pokaždé
> jsme nějakou objevili. Mrkni na vlákno "Kdo se
> chystá na Pelješac", je tam popis na pláž
> Zaglavjak - nádhera. Když by bylo někdy horší
> počasí zkusili bychom i Dubrovník, už jsem tam
> také byla, ale je to také fain výlet. Možná po
> ránu na trh do Stonu, jinak už mi docházejí
> nápady. Napíšu určitě nové poznatky.


Tip na výlet: zajeďte do Mostaru, to stojí za to. Nejen ten most, ale celé staré město. Je to prostě zase něco jinýho (atmosfera) než chorvatská města Dubrovník, Split, Trogir atd. Z Pelješace cca 150km, zpět jsem to vzal vnitrozemím přes hory a to bylo taky pěkný (ani tam není celnice...)
Medžugorje ale nedoporučuji - to je organizovaný byznys a jinak nic....
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 08:09
Minulý rok jsme Mostar navštívili. Máš pravdu, paráda. Cestou k moři jsme byli v Mostaru za svítání. Prošli celé město a nepotkali ani živáčka. Nafotili jsme východ slunce a hurá k moři. Cestou domů jsme nakoupili dobrůtky (pršut, kajmak, klobásy) v tržnici za Mostarem. Letos si to zopakujem.
mm
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 08:39
Připojím taky pár postřehů z cestování po pelješacu -
Ston - super hradby dobré hospůdky -určitě stojí za to vidět,
Pláže Divna a Duba nádherné koupání,
Zaglavak - koupání skvělé akorát na pláži vyplaveno dost něčistot(pet lahve igelitka atd.) byli sme tam až ke konci srpna museli sme si nejdřív kolem sebe uklidit pak už to šlo - na kamenech jsou takový malý kousky téru který se lepí na nohy i na deky - domací říkal že tam předloni vytekla rybářům nafta do vody a tohle je pozůstatek ale nejni to tak hrozný nechá se najít místo kde to není -
a pak ještě Loviště - poklidná vesnička na konci poloostrova Krásné koupání pěkné kavárničky a konoby přímo u vody super relax
jo a zmrzka dětem nejvíc chutná ve Sreseru
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 09:21
Evice: Parkovani v Podobuce je nad zatokou, priblizne 100m "sešupu". Autem se tam dojet neda - pouze uzky chodnik. App paní Koucke jsou ale hned z kraje, takze je to celkem v pohode. A domaci nekdy pomahaji odvozit veci a zasoby na "kolečku". Nahoru je to horší drinking smiley

evice
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 09:35
Raadku díky moc za odpověď, určitě to zvládnem i tak, hlavně ať je krásně, pohodová nálada a prima dovolená, ostatní se vždy nějak vyřeší.
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 10:32
S kousky dehtu jsem se setkal v Žuljáně na Pelješacu ale i Hvaru i dříve a prý je to od starých lodí když se čistily kotle?? Vyskytuju se to spíš v opuštěných zátokách a je to nepříjemné ale trocha opatrnosti a je to v poho.
mm
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 10:42
PetrV napsal(a):
-------------------------------------------------------
> S kousky dehtu jsem se setkal v Žuljáně na
> Pelješacu ale i Hvaru i dříve a prý je to od
> starých lodí když se čistily kotle?? Vyskytuju se
> to spíš v opuštěných zátokách a je to nepříjemné
> ale trocha opatrnosti a je to v poho.


jj přesně tak - není to že by tam byla souvislá vrstva to néé
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 12:08
thumbs down



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Midax (20. 04. 2015 23:09).
med
Re: Podobuce - Peljesac
25. 06. 2008 22:03
Ahoj,
do Podobuče jedeme od 29.6. do 8.7. Až se vrátím, tak budu informovat. Snad si sebou vezmu kolo, tak projedu i okolí.
Jinak na Pelješaci už jsem byl několikrát. Co se týká výletů, tak můžu informovat o pěším výstupu na Sv. Ilja, o okolí Žuljany i o pláži Duba a Divna. ( Přímo na pláži Duba jsme týden bydleli ). yawning smiley
matejp
Re: Podobuce - Peljesac
26. 06. 2008 12:15
Ahoj. Ak Ťa môžem poprosiť, mohol by si mi poslať na mail kontakt na ubytovanie v Dube? matejp@pobox.sk
Vopred Ďakujem.
Re: Podobuce - Peljesac
26. 06. 2008 13:54
Midax: 60EUR za dva lidi? My bydleli v Podobuce za 55EUR dva+dite s polopenzi!!! Co se tyka plaze - je od valounku az po jemny pisek a s cistotou nebyl nikdy zadny problem. Mohl bych poprosit poslat tu posledi sirokouhlou panoramatickou fotku na mejl? Me se takova nepovedla.... Diky
Pedro
Re: Podobuce - Peljesac
27. 06. 2008 01:26
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj. Ak Ťa môžem poprosiť, mohol by si mi poslať
> na mail kontakt na ubytovanie v Dube?
> matejp@pobox.sk
> Vopred Ďakujem.

No nevím jestli Ti nějakou adresu pošle... já tomu rozumím tak že tam spali pod širákem.... smiling smiley
Re: Podobuce - Peljesac
30. 06. 2008 11:31
Zdravím všechny, co se chystají do Podobuče.
Včera jsme se odtamtud vrátili. Byli jsme dvě rodiny ubytování v domě Sandra přímo na pláži. Pár informací:
Cesta z F-M (Makov, Bytča, Bratislava, Wídeň, Maribor a dál po Chorvatské dálnici přesně 1300 km. Absolutně nejhorší je dojezd posledního úseku od sjezdu z dálnice u Brely. Pomalá jízda, samé kopce a zatáčky. Hned v obci Brela při sjezdu z hor k moři měřili rychlost a kolegu to stálo 300 kun (jel 77 km/hod v obci kde je 60km/hod). S ohledem na zkušenost s únavným a nekonečným závěrečným úsekem jsme zpátky jeli trajektem z Trpanje do Ploče (ušetříte 120 km cesty). Je tam potřeba být nejlíp 2 hod před odjezdem, později už není jistota, že se vejdete na loď (vejde se cca 26 aut). Cena 200 kun za auto + 2 dospěli a 2 děti a je to příjemný zážitek. Podubuče je nádherné a pohodové místo. Je tam taková rodinná atmosféra, kdy jsou na pláži pořád stejní lídé. O nic tam nemusíte mít strach a všechny věci jsme měli celý den rozhozené na pláži a vždy jsme je sbalili až večer. V našem termínu tvořili 80 % hostů češi. Moře bylo nádherně čisté, v malé hloubce jen bílé oblázky, ve větší už jsou vidět i ježci. Přímo v pravém rohu od moře na pláži je malá restaurace. Mají tam čepovaný Tuborg za 15 kun, dále výborné červené víno zn. Plavac z vin. oblasti Postup (stejná odrůda jako známý Dingač (Dingač je vin. oblast blíž k pevnině) za 12 kun/2 deci). Nanuky tam mají za 10 kun. Ze začátku se nám to zdálo celkem drahé, ale po návštěvě Orebiče, kde stojí čepované 20 kun a v Dubrovníku 25 kun nás to přešlo. Pokud si budete chtít dát jídlo (např. rybu na roštu), je to třeba objednat den dopředu. Nakupovat jsme jezdili do velkého supermarketu, který je u cesty před Orebičem na pravé straně. Je to cca 10 km. Karlovačko nabo Ožujskoje v láhvi tam mají za 5,79 kun.
Při příjezdu do Podobuče Vás čeká sjezd do osady z prudkého kopce, kde je parkoviště. Je nutné vyhledat někoho, kdo Vám ukáže, které parkovací místo je vyhrazeno pro Vás. Od parkoviště je to ještě kousek k apartmánům na pláži, takže tam jsou k zapůjčení kolečka, kterými lze vlastní silou dopravit zavazadla až k domu.
Nám se tam moc líbilo a byli jsme spokojeni. Vám přeji totéž.
evice
Re: Podobuce - Peljesac
30. 06. 2008 12:15
Ahoj Radime, my odjíždíme do Sandry v sobotu, můžeš prosím napsat jak vypadá apt. v přízemí, kde má terasu a zda jsou terasy nějakým způsobem oddělené nebo jsou společné pro všechny naproti domu? Děkuji.
Re: Podobuce - Peljesac
30. 06. 2008 15:04
Pro Evici:
Sandra je provozována první sezónu a vše je pěkné a nové. Prozatím je v provozu pouze jedna polovina domu, tj. jeden vchod do domu pro ap. v přízemí, v prvním a druhém patře dohromady. Druhá půlka je zavřená. Přízemní ap. nemá klimatizaci, ale dole není takové vedro. Apartmán je docela prostorný. Kuchyň je vybavena (el. vařič, lednice s mražákem, hrnce, příbory, nože, talíře, sklenice), v podstatě není třeba brát vůbec nic. Byl tam i saponát na nádobí. V kuchyni je i TV se SAT, kde běží ČT 24.
Před domem od moře je jen jedna lavička. Terasy jsou za domem ve svahu, tzn. vyjít po schodech až do druhého patra a tam jsou dveře na terasu, pak zase po schodech, protože terasy jsou výš než střecha domu. Je tam hodně místa, protože je to dimenzováno i pro druhou polovinu domu (dvě stupňovité terasy na celou šířku domu. Hlavně z té horní je skvělý výhled na moře a okolí. Jsou tam ale jen dva stoly. Tzn. vzhledem ke třem ap., že kdo dřív přijde, ten vyhrává. My jsme tam seděli každý večer dvě rodiny u jednoho, i když druhý stůl byl pořád volný. Ti ze spodu seděli na lavičce před domem a na terasu nechodili. Stůl je velký a jsou tam i velké slunečníky. Krb tam je taky, ale ještě byly vevnitř pytle s maltou. Zapomněli jsme se na úvod zeptat, jestli ho už můžem používat a pak už jsme do konce týdne majitelku neviděli. Bydlí totiž někde jinde.
Kontaktní osobou je p. Hana, majitelka vedlejšího domu u palmy. Umí česky a funguje tam jako recepční. Když jsme dorazili, tak se nás ujala, ukázala nám kde máme zaparkovat a volala majitelce. Ta dorazila autem a ubytovala nás.
A přibalte si repelent. Večer bývají komáři. Hlavně dole u moře. Na terase už tolik né.
Měj te se.
Trubadur
Re: Podobuce - Peljesac
30. 06. 2008 17:08
zdravim, letos se chystame na Peljesac poprve (predtim 4x na Hvaru), trochu me desi usek od Splitu - Peljesac zajimalo by me kolik je potreba pocitat hodin ?

Radime, jak dlouho asi trva cesta trajektem Trpanj - Ploce, tato varianta vypada tez zajimave ?

Predem diky moc za odpovedi a pripadne rady
Pedro
Re: Podobuce - Peljesac
01. 07. 2008 00:46
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zdravim, letos se chystame na Peljesac poprve
> (predtim 4x na Hvaru), trochu me desi usek od
> Splitu - Peljesac zajimalo by me kolik je potreba
> pocitat hodin ?
>
> Radime, jak dlouho asi trva cesta trajektem Trpanj
> - Ploce, tato varianta vypada tez zajimave ?
>
> Predem diky moc za odpovedi a pripadne rady

Nebudeš sjíždět na Split, dálnice letos vede až do Ravči tj cca o 100 km dál.
Z konce dálnice počítej tak 3hodiny na Pelješac, vůbec to po těch 1200km neubíhá.
Trajekt je jen pro zpestření, cenově i časově (s čekáním na trajekt aby ses vešel) je to horší než to objet
evice
Re: Podobuce - Peljesac
01. 07. 2008 13:28
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pro Evici:
> Sandra je provozována první sezónu a vše je pěkné
> a nové. Prozatím je v provozu pouze jedna polovina
> domu, tj. jeden vchod do domu pro ap. v přízemí, v
> prvním a druhém patře dohromady. Druhá půlka je
> zavřená. Přízemní ap. nemá klimatizaci, ale dole
> není takové vedro. Apartmán je docela prostorný.
> Kuchyň je vybavena (el. vařič, lednice s mražákem,
> hrnce, příbory, nože, talíře, sklenice), v
> podstatě není třeba brát vůbec nic. Byl tam i
> saponát na nádobí. V kuchyni je i TV se SAT, kde
> běží ČT 24.
> Před domem od moře je jen jedna lavička. Terasy
> jsou za domem ve svahu, tzn. vyjít po schodech až
> do druhého patra a tam jsou dveře na terasu, pak
> zase po schodech, protože terasy jsou výš než
> střecha domu. Je tam hodně místa, protože je to
> dimenzováno i pro druhou polovinu domu (dvě
> stupňovité terasy na celou šířku domu. Hlavně z té
> horní je skvělý výhled na moře a okolí. Jsou tam
> ale jen dva stoly. Tzn. vzhledem ke třem ap., že
> kdo dřív přijde, ten vyhrává. My jsme tam seděli
> každý večer dvě rodiny u jednoho, i když druhý
> stůl byl pořád volný. Ti ze spodu seděli na
> lavičce před domem a na terasu nechodili. Stůl je
> velký a jsou tam i velké slunečníky. Krb tam je
> taky, ale ještě byly vevnitř pytle s maltou.
> Zapomněli jsme se na úvod zeptat, jestli ho už
> můžem používat a pak už jsme do konce týdne
> majitelku neviděli. Bydlí totiž někde jinde.
> Kontaktní osobou je p. Hana, majitelka vedlejšího
> domu u palmy. Umí česky a funguje tam jako
> recepční. Když jsme dorazili, tak se nás ujala,
> ukázala nám kde máme zaparkovat a volala
> majitelce. Ta dorazila autem a ubytovala nás.
> A přibalte si repelent. Večer bývají komáři.
> Hlavně dole u moře. Na terase už tolik né.
> Měj te se.


Díky moc za perfektní informace.
mm
Re: Podobuce - Peljesac
22. 11. 2012 12:26
Tak na příští rok objednáno - Sandra od 16. do 29.7.
Re: Podobuce - Peljesac
03. 07. 2013 14:23
Tak jsem přelezl do správného vlákna. Malá ochutnávka z letošního června.







Tak jsem to poléčil, snad už to bude dobré.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (03. 07. 2013 15:03).
Re: Podobuce - Peljesac
03. 07. 2013 14:48
Pěkné, ale když kliknu, otvírá se mi u všech fotek jenom ta horní, zbytek nezvětším.....je chybka u mě nebo při vložení?
mm
Re: Podobuce - Peljesac
03. 07. 2013 14:56
Super fotky - díky.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 58
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.