Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Otok VIS

Autor DAIWA MEN 
Re: Otok VIS
09. 07. 2021 13:59
a dal uz klasika. V Podspilje jsme se slusne najedli a ja odvratil dehytrataci karlovackem a do Visu uz je to s kopce
Re: Otok VIS
09. 07. 2021 14:06
Ad Kut, tam jsme ubytovani :-) (pres booking) Vim, ze vsichni preferuji Komizu, ale mne se Vis libi vic



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (09. 07. 2021 14:07).
Re: Otok VIS
09. 07. 2021 21:35
a jeste jidlo. Morski pjat mare v konoba Vatrica na konci ctvrti Kut mestecka Vis je asi nejlepsi, co jsem kdy v Chorvatsku jedl.
Re: Otok VIS
10. 07. 2021 22:44
premyslim zda dat i soustavu bunkru Stupiste, je to nad Komizou, podle youtube se tam jede pres klasicke smetiste s rozfoukanymi igelitaky ve vetvich (takze v tomto se nic nezmenilo) a je to dost dobre bludiste. No pokud tam nepojedu, tak doporucuji pro predstavu tohle povedene video, fakt pobavilo. Zrychlene s hudbou probiha Polka s culikem bludistem jak mys.

[m.facebook.com]

A taky uz jsem nasel ten hotel, kde jsme byli pred 15 lety, je opravdu zavreny, ale asi ne definitivne. Je to Tamaris a pamatoval jsem si ho podle obrazu te slavne namorni bitvy.

[www.onlycroatia.com]
Re: Otok VIS
11. 07. 2021 22:03
Tak nastala změna A to velmi pozitivní. Na Stupišče se už nejede přes smetiště.Vše je zavezené a neznalý by ani nepoznal co tu v minulosti bylo. Mě se tam moc krajina líbí ovšem nikoli kvůli bunkrům.Taky vycházka k majáku je zajímavá.Jinak i v minulosti se dalo jet jinudy než jenom přes smeták.Pokud stíháte rozhodně navštívit.
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 13:16
Tak navstivili. Chteli jsme vyjet z Komize, ale nenasel jsem misto na zaparkovani, takze jsem jako vychozi bod zvolil parkoviste u konoby v Podspilje. Dolu jsme jeli spodni cestou podel zruseneho smetiste (bylo zruseno nedavno, protoze igelitaky jeste nezmizely). Zpatky jsme tlacili kola do prudkeho kopce horni cestou. Byly velmi silne poryvy vetru, takze i na asfaltu misty manzelka tlacila kolo
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 13:20
pekny je ten velky tunel pro raketomety, bunkr spojujici palebne postaveni del uz tolik ne. Tam jsou nejzajimavejsi ty vraky del. S manzelkou jsme to obesli po stezce zvenku a ja se pak vratil vnitrkem. Je to uz dost posprejovane a vevnitr jsem potkaval turisticke vypravy turistickych permoniku s pruvodcem, trochu mne to zklamalo
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 13:25
Za mne je z bunkru nejhezci to palebne postaveni del nad krytem lodi nad zatokou Parja (neni na mape). Tu spravnou uzkost, ze clovek zabloudi vyvola atomove velitelstvi pod kopcem Velika glava a zajimavy je i municak v zatoce Grandovac u Ceske vily (neni na mape). Stupisce mne trochu zklamalo. Pokud se sem jeste nekdy vratim, budu bloudit v kopci Velika Glava :-)
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 13:34
jinak pozitivni je, ze tu asfaltku o metr rozsiruji a misto kamennych patniku davaji svodidla. Zajimave je, ze uzka puvodni silnice ma prerusovanou caru a nove rozsirena plnou. Ale pokud mohu poradit, tak do Komize jedte tou druhou kratsi cestou. Jizda po hradbach je neprijemna, takhle to driv vypadalo i uprostred Hvaru
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 13:53
A trochu bych uvedl na pravou miru internetove blaboly, 70 km podzemi ani omylem, mozna tak 7 vcetne vsech vetracich sachet a potrubi s vodou a kanalizaci. A rozhodne, jak jsem nekde cetl, nesaha podzemi do 600m kdyz nejvyssi hora ma 587, opet je tam chyba v radu. Ale za navstevu ty bunkry stoji. Jo a nad Stupiscem jsou dva kamenne domecky-maskovane vylezy z bunkru, ale urcite nelozit, neuveritelne vsechno koroduje a ty kramle uz nic neudrzi.
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 14:43
A kritiku Milny beru zpet, odpoledne tu stin je a pisek a velke vlny mne vratily do detstvi-Bulharsko, jen cerna vlajka chybi
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 16:49
no a odskrtli jsme si i Zaglav. V pisecne zatoce Milny je alespon betonovy chodnik a rantl, kam se da sednout. Kdezto tady je jen pisek a pisek a v nem bordel, proste uplny Bulharsko myho detstvi. Tam se nam mezi vajgly a vrsky lahvi obcas podarilo vylovit i nejake leva. Ale maji v zatoce obcerstveni a pujcuji lehatka. A kdyz myslim bordel, tak v Milne treba vicka konzerv. Vim, ze to nedelaji Chorvati,ale tuuuristi, ale poklidit by to nekdo mohl. Na betonove plose na plazi u Ceske vily nekdo oslavil vitezstvi Italu tim, ze rozmatil po plose 3 sklenene lahve tvrdeho alkoholu. A ted se pravdepodobne ceka na velkou zimni bouri, ktera to splachne.
Re: Otok VIS
13. 07. 2021 20:46
jeste k bludisti protiatomoveho krytu, nasel jsem jeste pulhodinove video a opravdu jsem nahodou zvolil nejkratsi trasu mezi vychody. Po schodech dolu, zebrik a doprava.Od 17te minuty
[m.youtube.com]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (14. 07. 2021 07:53).
Re: Otok VIS
14. 07. 2021 07:16
posledni den,takze zaverecne hodnoceni. Vis je krasny ostrov a asi by ho mel navstivit kazdy milovnik Chorvatska. Jsem rad, ze jsem se po letech vratil. Ale Hvar to neni a vracet se sem uz nebudu. Na Hvaru nas jedna zatoka chytla natolik za srdce,ze jsme tam jezdili ke stejnemu domacimu pres 10 let a asi by to tak zustalo, kdyby nepribyly apartmany a tim spousta lidi vcetne priozralych tlup. O moresech blokovani mist na plazi pres noc karimatkami nemluve. A blizke zastrcene plazicky se staly privat s pristupy prepazenymi retezy. A i ta krasba tma po elektrifikaci zmizela.
Re: Otok VIS
14. 07. 2021 07:28
za mne bych doporucil na ubytovani primo Vis, ctvrt Kut, to je smerem k Ceske vile. Na mapy.cz je to cele vedeno jako Jaksina,ale zde ten konec ma cedulky Lucica. Kdyz to dobre vybalancujete, budete mit v dosahu jak hezke koupani na plazi za Ceskou vilou,tak obchody, restaurace a bloumani ve starych ulickach. S parkovanim je to horsi,ale na rozdil od Komizi to jde. Po prujezdu tunylkem na zacatku serpentyn nejake misto najdete bud na boku nove asfaltky a pri trose stesti i na tom placku pred vjezdem do mesta (zavora). Asfaltka nove vede vrchem i k Ceske vile a na pobrezi je uzka cesta. Ale nejak si krome jednoho mista nedovedu predstavit, ze bych se mel s autem otacet
Re: Otok VIS
14. 07. 2021 07:38
My jsme byli ubytovani ve strani nad ulickami. Sice nadherny vyhled na parkoviste lodi (cela zatoka je lodmi uplne zaplnena), ale s dost krkolomnym sestupem dolu a k Ceske vile opravdu daleko,takze k veceru jsme chodili jen dolu pod ulicky, jsou tam asi 3 mista, kde se da vcelku rozumne vlezt do vody. A navstevu ostrova bych neodkladal,jestli u te Ceske vily nakonec preci jen vybuduji ten komplex hotelu, tak to tu zabiji uplne. A ostrov ma opravdu vlastni a dobrou pitnou vodu. Cetl jsem letacek nabadajici obyvatele setrit, ze i kdyz diky unikatni geomorfologicke situaci ma Vis vodu, meli by si nakoupit perlatory atd.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (14. 07. 2021 07:40).
Re: Otok VIS
14. 07. 2021 07:48
Vis je samozrejme drahy a nejen dlouhym trajektem, ceny sroubujuje i klientela (jachtari). Ale libilo se mi i ubytovani, nebylo to ten styl nema problema. Pekne zarizene, velka socialka, voda ze sprchoveho koutu normalne odtekajici, fungujici klimatitace. Kuchynsky kout horsi,ale asi se predpokladalo,ze hoste daji prednost restauraci. Horsim rozumim, ze malo mista, ale nadobi pekne a i noze ostre. Vybirali jsme to normalne pres booking.
Re: Otok VIS
14. 07. 2021 08:48
a zacal jsem minama a skoncim minama a posilam nejakou parlamentni interpelaci z roku 2005

[www.europarl.europa.eu]

klasika, vypada to, ze muselo na Visu zarvat ci zmrzacit se 5 lidi, nez vlada vubec pripustila, co mistni dobre vedeli, ze krome frontove linie jsou zaminovane i okoli vojenskych zakladen na ostrovech a zacala to resit, nejdrive cedulkami a potom odminovavanim. Nastesti je zdejsi priroda natolik nepruchozi, ze clovek ani nema naladu prodirat se pichlavym trnim a chodi, ci jezdi po cestach ci vyslapanych stezkach
Re: Otok VIS
15. 07. 2021 20:43
Skriš ty ses rozepsal smiling smiley
Re: Otok VIS
16. 07. 2021 21:36
Me se to moc libilo...diky
Re: Otok VIS
08. 03. 2022 21:03
Zbourali Ceskou vilu, pry postavi repliku
[dalmatinskiportal.hr]
Re: Otok VIS
07. 04. 2022 12:46
Takže jsem ráda ,že jsem stihla navštívit loni originál ač již v dezolátním stavu . Ale originál je originál. To místo je jedno z nejhezčích části města Vis. Park i celá lokalita se mi moc líbí.










Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 42
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.