Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

hľadanie ubytovania tzv. na blink

Autor jozefPU 
hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 20:36
Zdravím všetkých,

chystáme sa tento rok 1.krát do chorvátska (2+2). Podľa toho čo som tu prečítal a čo som počul, tak je možné ubytovanie zohnať aj tzv. na blink. Zaujíma ma, či to platí všeobecne t.j. aj pre nejakú malú dedinku, alebo len pre väčšie letoviská. Konkrétne rozmýšlame, že by sme išli buď do Čaklje (Podgora) alebo Mala Duba (Živogosce) resp. niekde na Peljašac alebo Hvar. Netvrdím, že o cenu mi nejde (na blink by to malo byť asi lacnejšie, nie?), ale prvý krát by som nejaké Euro naviac obetoval a išiel rád na istotu. Bohužiaľ som na internete žiadne rozumné ubytovanie do týchto lokalít nenašiel resp. už je obsadené.
Prosím niekoho, kto má s týmto skúsenosti, aby sa o ne podelil. Ďakujem.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 21:01
Člověče,na blink raději nikam nejezdi,já bych jel na blind.Z toho co píšeš mám ozkoušený Hvar-Ivan Dolac.Tam je to velmi dobré,ale také Pelješac bude super,tam byli známí- v Boraku a přijeli nadšeni.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 21:28
Na blind jezdím vždycky např. ( Hvar-Ivan Dolac,Mljet-Saplunara, Černá Hora-Reževiči, Pelješac-Borje, letos to bude asi Vis) vždycky v celkem v pohodě. Když se ti někde líbí zůstaneš, když ne tak jedeš dál až najdeš něco co ti vyhovuje, jenom to chce naplánovat cestu tak abys byl vmístě kam chceš jet někdy dopoledne abys měl čas hledat.
Na blink to mám když se vracím z hospodysmileys with beergrinning smileythumbs up smileyhot smiley
Jitka2
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 21:32
Josefe, na blink to jde, ale uprostred sezony je mala pravdepodobnost, ze sezenete neco dobreho. Cena se nic moc nelisi od rezervace dopredu, spise muzete smlouvat.
na ostrovy bych bez rezervace urcite nejezdila, neni to prijemny pocit se v pripade ze nic nesezenete se opet vracet a jeste platit i trajekt, to se to pak moc nevyplaci.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 21:39
To smejkali:Tak nezapomeň poreferovat, jak se Ti na tom Visu (blinkalo)grinning smiley, teda spíš líbilo.Ať vím, kam příští rok!!yawning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Evik2 (09. 02. 2007 21:40).
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 21:55
Já to měl na blink zrovna minulou sobotu,jak říkáš smejkali,z kulturního zařízení.smileys with beer
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 23:01
Dobře já sem pak teda něco nablinkámsmileys with beerthumbs upgrinning smileythumbs up smileygrinning smileyhot smileythumbs down
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
09. 02. 2007 23:13
No tak, blinká se přece v jiným tématu. Už jste zapomněli? grinning smileygrinning smileygrinning smileyhot smileyhot smileyhot smiley
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
10. 02. 2007 10:50
Ďakujem všetkým. Budem ešte hľadať. A čo sa týka toho blink <-> blind, tak ono asi záleží aj na tom, z ktorej strany moravsko-slovenskej hranice sa človek na to pozerá. Aspoň neviem o tom, že by slovenčina poznala slovo "blind" (angličtina samozrejme ano). Aspoň teda v mojom okolí sa naozaj používa naslepo = na blink. Ale toto nie je lingvistické fórum, takže je to OT, preto končím. Som rád, že ste aj napriek tomu pochopili o čo mi ide.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
10. 02. 2007 11:42
Pochopili, ale dalo to makačku !!! thumbs up smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
11. 02. 2007 20:36
Aj v slovenčine sa používa výraz "na blind" nie "blink" alebo možno hovoriť aj " na slepo " . Napríklad poliaci užívajú výraz ísť " v ciemno ".
Ale k veci :
Po prvý krát s deťmi by som to zvážil.Veľkosť strediska nehrá rolu( alebo skôr je to tak , že vo väčšom je šanca vyššia) ale rozhodujúci je termín. V top sezóne cca 25.7. -20.8. sa budeš pretekať s talianmi.Pre nich sa vtedy začína faragosta a zásadne dávajú prednosť zháňania ubytovania na mieste.
Dovolenka je trochu riadený stres a závisí od toho do akej miery je posádka (nielen vodič ) na to pripravená. Skúsení " hľadači prichádzajú ráno a ak ovládajú reč ( oni, alebo domáci) dostanú sa k voľným, aj krásnym apartmánom za prijateľnú cenu. Odolnosť však je na príchodzích aj neverbálne vidieť a podľa toho sa aj správajú, ak cítia , že ťa môžu "urobiť ".Musíš však mať predstavu o lokalite a vedieť kde zaparkovať, čo vôbec nie je občas v sezóne ľahké pre neubytovaných.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
11. 02. 2007 22:11
Vyraziť chceme až po top sezóne t.j. okolo 20.8. Každopádne po vašich odporúčaniach skúsim, ak sa to bude len trochu dať, zohnať niečo dopredu.

PS: Už ma necvičte kvôli tomu blinku, stačí v googli zadať "na blink" a uvidíte, že nie som sám. (Vysype sa na vás niekoľko stoviek odkazov prevažne vo väzbe na cestovanie na slepo)

Užite si dovolenku!
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
11. 02. 2007 22:14
Jozefe, nic ve zlým, sranda musí bejt ...
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
12. 02. 2007 08:49
to doky 1: já teda nevím ale s tím parkováním ho asi dost zbytečně strašíš(stejně tak se sehnáním apartmánu)thumbs up smiley Léta to praktikuju tak že prostě v místě kde se mi líbí zastavím zapálím si a žena proběhne okolí a za chvilku bydlíme. No a když je problém tak autííí pošoupnu jinam. Proto sem u něho nééésmoking smiley H.S.cool smiley
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
12. 02. 2007 09:56
Nestraším. Tvoj " pohodový " model to len potvrdzuje.Zastaneš, pofajčíš , manželka pobehá okolie,ty voz posunieš ak treba. Ja to tiež tak robím. Ak ale ide niekto prvý krát môže sa stať, že manželka vyšle muža- on to vymyslel.Na začiatku ešte v roku 1983 išla sa manželka s dcérou kúpať (župa Dubrovačka )a ja som hľadal. Vrátil som sa a nemohol ich hodinu nájsť,zašli na kávu do bistra. Nevieme vek detí, rozdelenie úloh a stresovú odolnosť. Ak hľadajú všetci musíš nájsť miesto zvyčajne v prístave , pri obchode alebo kostole a k tomu je vhodné mať základný orientačný prehľad.Jozef ide po prvý krát,preto nie je také jednoduché využiť naplno skúsenosti ostrieľanejších.
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
12. 02. 2007 10:44
doky1,
ja tiež používam výraz na blink smiling smiley , a čo sa týka toho "faragosta" tak správne je FERAGOSTA.

A českí bratia, ak Vám blink pripomína blití, tak na slovensku sa "grcá" alebo "tyčkuje" alebo "hádže šabla" drinking smiley smileys with beer
grinning smiley grinning smiley grinning smiley
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
12. 02. 2007 10:46
Máš pravdu jde jen o to poprvé. Já jsem poprvé na blind dorazil v 23:00 a můžu Ti říct že když se začalo stmívat za sebou tenkrát ještě 3 docela dost malý děcka ,tak jsem byl taky pěkně připosranejeye rolling smiley Naštěstí v Chorvatsku se "žije"dost dlouho do noci.drinking smiley Ubytko jsme sehnali na podruhý a o půl noci už proběhlo pivko na promenáděgrinning smiley Takže vlastně fakt jde jen o to POPRVÉ. Nicméně ten pocit kdy ráno vyjíždím a mám v hlavě jen určitou oblast kde bych chtěl zůstat a rozhoduju se až na místě prostě patří k dovolené a je k nezaplacení.H.S.cool smiley
Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
15. 02. 2007 19:24
Já raději než na místě, hledám dva týdny předem na netu. To už zálohu nepožadují, tak, když by to byla nějaká díra, tak bych mohl couvnout.
Jinak ale musím říct, že poslední týden v srpnu vídám vždy cedule před barákama, že mají volno.
ja som z vychodného slovenska a u nas sa pouziva slovo na blind a este nikdy som sa nestretol s vyrazom na blink.
avatar Re: hľadanie ubytovania tzv. na blink
14. 02. 2008 20:16
Můj kamarád,kolega ze Gbelů,říka taky "blink"grinning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 220
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.