Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Výlety na Istrii???

Autor zzuzlanka 
Výlety na Istrii???
24. 01. 2007 12:58
Nazdárek, muže mi nekdo poradit jedu letos na Istrii a hledám nejaké zajímavé výlety. Budu ráda, když mi neco doporučíte! Dekuji!
Re: Výlety na Istrii???
18. 03. 2007 18:10
Určitě Pula a Rabac. Najde se tam ale i spousta dalších pěkných míst
rj
Re: Výlety na Istrii???
18. 03. 2007 20:17
Např. Poreč, Rovinj, Vrsar, Limský záliv mezi Vrsarem a Rovinjí, Labin u Rabacu (Rabace?), ve vnitrozemí opevněná městečka Motovun, Hum. Lodí na ostrovy Brijuni, případně na Cres. Lázně Opatija. Jak dlouho máte dovolenou?yawning smiley
avatar Re: Výlety na Istrii???
18. 03. 2007 21:19
Istrie naní tak velká a bude záležet kde budete bydlet.V každém případě s těch co bylo jmenováno výše tak Pula,Poreč a Rovinj.Tam se podívejte určitě.Něco můžete vidět cestou,pokud zvolíte trasu vnitrozemím.

MirekŠi
Re: Výlety na Istrii???
20. 03. 2007 21:25
Ahoj.Je pravda, že Istrie moc velká není.A když se člověk rozhodne, tak vše zajímavé se dá stihnout za 2 odpoledne.Z mojich zkušeností- podle mě je zajímavá Pula - je tam staré "římské" koloseum, kde se pořádají během sezony různé akce / filmové, hudební a pod./.A je tam krásná pěší zona ve starém "římském" stylu.Pak je zajímavý Rovinj-je tam fajn třžiště, kde jsem si vždy něco báječného koupil, pak v kopci vyhlášený kostel a pak ještě fajn pěší zony okolo moře v centru města.Další zajímavostí, jak již bylo psáno v jiném příspěvku, je Limský záliv.Z jeho konce jezdí každou chvíli lodě pro cca 10-20 lidí a jede se asi 20 min. Na konci pak přistává na nějakou dobu u jeskyně na břehu, kde se údajně točil nějaký záběr z Vinnetou. Udajně Poklad na stř,jez. A mají tam k tomu několik stánků s pohlednicemi a pod. Ale myslím, že to není pravda, že se tam něco natáčelo.Ale za výlet to stojí. Poreč je také zajímavý, hlavně Eufr, bazilika. Ale Poreč jinak žádná sláva.2-3 starobylé uličky, plné krámku,a končí to na velkém náměstí, plné kaváren a pizzerii. Tak že je třeba fajn Poreč vidět / byl jsem tam sice několikrát /, ale už tam opravdu nemusím.No a pak jsou nějaká zajímavá místa a města ve vnitrozemí.Hum, Buzet a dál fakz z hkavy již nevím.Jeszdil jsem na Istrii asi 5 let-Rovinj, a pak 4x v Pule. A ta se mi zdá nejzajímavější. Navíc, když autem pojedete asi 5-10 min směrem na Medulin, pak můžete jet takovou "prašnou cestou" na Kamenjak.To je přírodní rezervace a je tam nádherné koupání. Takové ty skalnaté divoké pláže, kde se vesměs koupe bez.A je tam nádherný bar v "rákosí".Tak to jen tak lehce k Istrii. Jinak já už 5 let jezdím dolů pod Split. A tam je to opravdu o něčem jiném.Je to zajímavější.
Re: Výlety na Istrii???
21. 03. 2007 06:50
Ahoj, na Istrii jsme v loni navštívili i pozůstatky městečka Dvigrad (Dvograd). Je ve vnitrozemí cca 20 km od Rovinje u městečka Kanfanar. Pokud máte rádi trochu z historie tak stojí za vidění. jsou to zbytky celého městečka včetně hradeb, domků, uliček. pohyb je tam volný, pouze je značkama doporučená jedna cesta, ale dá se to tam prolézt bez omezení. žádný vstup, žádná otevírecí doba. místo na parkování je hned u vchodu a k večeru kdy už není tak vedro je to příjemný výlet.
Re: Výlety na Istrii???
23. 03. 2007 00:58
Ještě jste zapomněli v Baredine Jama grota. Jsou tam krápníkový jeskyně. Každej rok si říkám, že se tam při špatným počasí podívám, ale nějak na to zatím nedosmiling smileyšlo. Jinak na stránkách www,Chorvatsko.cz je všechno dopodrobna popsaný, stačí jen číst..smoking smiley
Re: Výlety na Istrii???
23. 03. 2007 09:19
Doporučuji navštívit Rovinj, nádherné městečko, pokud máte rádi historii, budete nadšeni.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 201
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.