Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Tip na svatební cestu

Autor smety 
Tip na svatební cestu
14. 08. 2006 21:53
Ahoj,
s manželkou se chystáme na svatební cestu do Chorvatska a pořád nemůžeme najít to správné místo. Chtěli bychom jet víc na jih někam mezi Makarskou a Dubrovnik, případně nějaký ostrov. Scháníme spíš klidnější lokalitu, kde by se poblíž daly najít menší "soukromé" pláže s možností nudistického koupání. Podmínkou je zajištěné stravování (aspoň polopenze), takže budeme muset asi do nějakého hotelu.
Mohu vás požádat o zaslání nějakých tipů.
Díky Lukáš
Re: Tip na svatební cestu
15. 08. 2006 09:16
www.penzion.tk
Re: Tip na svatební cestu
16. 08. 2006 10:50
Bohužel link nefunguje.
Re: Tip na svatební cestu
16. 08. 2006 19:01
pardon, www.jezero.tk
Hispeedy
Re: Tip na svatební cestu
22. 08. 2006 15:31
V Chorvatsku správné místo pro svatební cestu nenajdeš. thumbs down

Zkus se podívat raději v jiné zemi. Za stejnou cenu nebo jen mírně vyšší obvykle dostaneš mnohem lepší služby.

Chorvaté se snaží jen turisty oškubat, ale služby poskytují jen na velmi špatné úrovni. A hlavně si dej pozor, pokud bys jela přece jen do Chorvatska, na místo které neznáš. Chorvaté při snaze obsadit apartmán "vychvalují" až lžou a skutečnost na místě je pak úplně jiná. K moři je dál než uváděli, pár schodů je zpravidla více než 100, místo je hlučné, pláž není čistá, plážový písek není písek, ale jen kamení, po příjezdu na místo ti sdělí, že cena je vyšší apod. Pokud ti místo v Chorvatsku nedoporučí osoba, kterou znáš a které můžeš věřit, dej bacha co ti doporučuje. Protože do Chorvatska jezdí i lidé, kterým se kvůli nedostatku peněz líbí i to, co by jiný nevzal ani náhodou. Dáš-li na radu takového chudáka, budeš po příjezdu na místo, chudákem i ty. Ale to zjistíš až na místě a to je už pozdě! Nikdy neplať nic předem. Raději jeď bez zajištění - na místě vždy něco seženeš. A hlavně máš výhodu, že vidíš do čeho jdeš.

Pojedeš-li do hotelu dej pozor: pokoj na mořskou stranu neznamená, že na moře skutečně uvidíš. Například v hotelu Ruskamen budeš koukat jen do pínií. Pláže tam jsou ve skutečnosti jen navážkou vzniklou při stvbě hotelu - hrůza!
Re: Tip na svatební cestu
23. 08. 2006 07:50
To je teda nářez, co píše Hispeedy!thumbs up smiley
Naštěstí já (a určitě i většina) má jiné zkušenosti.thumbs up
Re: Tip na svatební cestu
23. 08. 2006 09:03
Hispeedy = Commisioner (asi), je třeba to brát s rezervou. Tisíce spokojených lidí každý rok dokazují pravý opak, než tady ventiluje. Takže klídek !!! smoking smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Tip na svatební cestu
01. 12. 2006 18:08
Neni hezke hazet vsechny Chorvate do stejneho pytle jak to dela Hispeedy .
Divim se proc pise do tohofora kdyz nas nema rad. My take vsem Cechum nerikame tatrankari a pastikari.

Jedina pravda je co napsal ze balkon na morskou stranu ne znamena ze vidite more. Vidite more jen kdyz mate VYHLED NA MORE.
Balkon na morskou stranu znamena ze je sice otocen smerem na more, ale more neni videt kvuli porostu, pripadne vysi budove pred balkonem.

Svatebni cesta se muze rovnez uskutecnit i v Chorvatsku i kdyz se to Hispeedymu muze zdat neuveritelne. Treba na Dubrovnickych hradbach, pod Plitvickymi vodopady ( 76 m vyska ), na souostrovech Kornaty, presneji na ostruvku Tanjuric ( talirek ),je to ostrov cca 80 m 2 ktery je vysoky 1 m nad hladinou a je plochy jako talir, a dalsi moznosti.....
jitka2
Re: Tip na svatební cestu
02. 12. 2006 00:33
Svatebni cesta muze byt hezka vsude, zalezi na tech dvouch. Ja letos mela v ID svatbu dvouch slovaku a byla to ta nejlepsi svatba na ktere jsem byla .
Oslava po obrade v mistnim malem kosteliku byla na protejsim malem ostrove Scedru a vse bylo dokonale, bez stresu. Svatebni kytice byla levandule a vsichni se opustene bavili. Nikdo se svatebcany nesnazil okrast, ba naopak.
Re: Tip na svatební cestu
02. 12. 2006 14:23
Verím tomu čo napísala Jitka.Hvar si naozaj viem predstaviť ako miesdto svadobnej cesty.
Mám však malý doplnok . Zrejme Jitka tým , že písala v noci pripustila , aby sa do textu dostal chorvátsky výraz hostia sa cítili "opustene "namiesto uvoľnene.
Ak išlo o slovákov ,tak opustene je v slovenčine synonymom pojmu "osamele (ponechaný svojmu osudu) čo pre svadobčanov je príťažlivé len v prípade, ak na malom ostrove Ščedro ktorý nie trvale obývaný majú zámer nejakého neželaného príbuzného zanechať.
JItka2
Re: Tip na svatební cestu
03. 12. 2006 00:25
doky dekuji za upozorneni, ano stava se me to po 22 letech v hr ze vlozim vyraz v jinem jazyce. Opravdu hoste se bavili uvolnene a ne opustene , coz je hr vyraz.
Zadneho hosta jsme tam nenechali a navrat z hostiny v 0,4 rano byl romanticky, hladina more jako sklo, uplnek, proste opravdova romantika.Bohuzel me tento zazitek ze svatby dlouho nevydrzel, jelikoz se me utopil druhy den po svatbe jeden starsi host ( hr) a to me velice rychle vratilo do reality.
Re: Tip na svatební cestu
04. 12. 2006 12:37
my jsme byli v kempu Dole, u Živogošče. Jsou tam i nádherné apartmány, hned vedle, polopenzi zajišťoval , tuším, hotel kousíček vedle. Nádherné soukromé pláže cca 10 minut pěšky, nudapláž byla taky krásn¨á. všude oblázky, klídek, čisťounké moře. nádherné okolí, knikdo neobtěžoval
Re: Tip na svatební cestu
10. 12. 2006 01:20
Jak pravila klasička ve filmu - nejkrásnější svatební cesta byla, když pořád pršelo. Na to stačí penzion v našich horách.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 257
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.