Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pag-Povljana

Autor HAck 
Re: Pag-Povljana
10. 08. 2007 07:55
To T-Diesel

Vlny byly 4.7. a ten den bylo pod mrakem a večer pršelo (ale to v celé Evropě)
Nebyli sice jako v Bulharsku, ale na Chorvatsko slušné:

Druhý den foukal studenější vítr od moře, ake koupat se dalo v pohodě. To bylo 5.7 a to jste odjížděli, pak bylo zase teplo a zataženo bylo až 10.7.. Jak jsem psal výše, je tam více pláží a pokud nenapíšete, na které jste byli, tak se tady bavíme o ničem. Nikdy jsem nenapsal, že bych se na toto místo vracel pořád dokola, rád poznávám i jiná místa. Snad proto toto místo až tak nezatracuji (viděl jsem horší) - dovedu si představit, že na Pag se ještě někdy podívám, ale jestli do Povljany nebo Pagu nebo kempu Šimuni teď nevím. Asi bych si nevybral Novalju kde je na mě trochu moc rušno.
ROstliny ve vodě přinesli vlny po bouřce, kdo byl někdy v bulharsku nebo rumunsku tak ví, že je to běžná věc a nemůže ho to rozhodit. Horší by bylo, kdyby tam plavaly plastové lahve, igeliťáky, zbytky jídel a podobné svinstvo.

Tak ahoj zase někdy jindycool smiley
Re: Pag-Povljana
10. 08. 2007 14:51
To papin

Já se třeba informovala,jak tady ,tak na netu a můžu Ti říct,že fotogalerie na různých odkazech na netu byly moc pěkný...........jen bych teď ráda,věděla,kde to fotilismiling bouncing smiley
Meda
Re: Pag-Povljana
12. 08. 2007 11:22
Cawes... ve CT jsem se vratili ze 14 denniho maratonu na Pagu. Za tu dobu jsme ho projeli cely.. A jestli muzu doporucit ..zajedte si na plaz RUCICA..je tam trosku krkolomna cesta,ale stoji to za to !!! Jinak k Povljane... apartmany, neco jako promenada, kemp..hodne zelene...moc pekny....ale PLAZ...asi to nejhorsi co jsme zatim videli..brrrr ostry kameny.. divna-spinava voda, 50 m od brehu stale dosahnes na dno.... a nad tim svim modra vlajka.... celkem k smichiu..
Oťas
Re: Pag-Povljana
12. 08. 2007 14:33
Máte někdo prosím Vás nějaké informace o camppu Straško- Novalja? díky
Re: Pag-Povljana
12. 08. 2007 23:58
Právě jsem se vrátila z Povljany, penzion Tičič a připojuji se k těm, že nikdy více!
Počasí hrozné, vítr, bouřky, voda ledová. O penzionu škoda mluvit, stěžovali si tam snad všichni přítomni. Plná penze - styl - školní jídelna, či výdejna na pionýrském táboře. Vařil kuchař, Čech, jen naše jídla, ovšem opravdu jako za totáče v jídelně. Nezapomenutelné. Jeden příklad: sražené knedle nakrájené na 4 průsvitné plátečky. Kaše bramborová těžce nechutně prášková, atp. Voda z kohoutků nepoužitelná, pokoje dost děsné. Kliky nefunkční, dveře netěsnící, takže jsme při bouři chytali vodu, ...
Co se týč delegátky Tomi, byla sdílná, ale jen pokud jsme se jí na něco zeptali. Jinak bychom nevěděli vůbec nic. Žádné přivítání, žádné pokyny, žádné seznámení nás s penzionem, Povljanou, atd. Je toho ještě mnoho co bych mohla k Povljaně napsat, ale proto, že jsme teprve dnes přijeli, jsem utahaná a jdu spat.
Re: Pag-Povljana
13. 08. 2007 08:37
to ijaku

Tak Tě vítám zpět mezi nássmiling smileya jsem ráda,že se Ti tam líbilo stejně jako nám všem ostatním.Ale zase víš,kam jet a kam ne.Píšeš,že jste teď přijeli a přitom se dívám,že je půlnoc.......snad jste neměli problém s cestou???smiling bouncing smiley
Re: Pag-Povljana
13. 08. 2007 09:24
Já teda nevím byli jsme v Chorvatsku asi desetkrát a nám se v Povljaně líbilo. Ubytování vila Martina od cestovky Firo tour, delegátka velmi ochotná paní - přišla nás přivítat řekla i něco o historii ostrova a v případě problému by asi vše v pohodě zařídila. Ubytování žádný luxus, ale vila je nová a celkem slušně zařízená novým nábytkem. Na pláž cca 70 metrů. Jestli někomu vadí hluk z pláže tak nesmí jet do apartmánu přímo u moře ty lidi jsou teda strašný když se chodí přes den koupat. Ostrov má svoje kouzlo nám se třeba ty všudepřítomné ovce a kameny z pozadí hor velebitu velmi líbí. Chce to mít, ale sebou auto a jezdit do Pagu, Zadaru atd. Někdo tady psal, že moře v Povljaně je jako rybník my jsme měli třikrát velké vlny, které jsem v Chorvatsku ještě nezažil. No a když fouká bóra tak se holt moře ochladí, ale to asi všude na světě. Moje hodnocení - slušné.
Re: Pag-Povljana
13. 08. 2007 12:06
To Alík

Možná to bude tím,že ne každá cestovka má tak ochotné delegáty a nebo spíš schopné dělat svoje zaměstnání,tak jak by měli a také tím,že každý má o dovolené a o prostředí,kde ji prožije jinou představu.Buď tedy ráda,že nemáte zkušenosti jako my(viz str.8)
Re: Pag-Povljana
13. 08. 2007 20:34
to Romka
No, přijeli jsme dopoledne, psala jsem dnes, ne teďspinning smiley sticking its tongue out
Cesta byla celkem v pohodě, měli jsme zábavné řidiče. Napřed plní vtipu a po příjezdu na hranice a za hranice, plni sprostých a nevybíravých slov na adresu celníků, Chorvatů, Slovinců a vůbec všeho a všech. Stáli jsme v kolonách dost dlouho a jeli chvílemi krokem, ale zvládlo se to celkem v poho. Jen co mi vadilo, byly ty dlouhé půlhodinové čůrací pauzy. 20 min by stačilo.
Re: Pag-Povljana
13. 08. 2007 21:10
ijaku

Jo,sorry já se přehlídla s tím dnes.Já vyrážím v pátek znovu,ovšem ne do Povljany,tak jsem zvědavá,co se stane tentokrát.Každý mi říká,že po tom všem by už neměl odvahu,tak jsem v práci oznámila,že kdybych se do 1.září nedostavila,tak jsem ještě někde na nedobrovolně prodloužené dovolenégrinning smiley
Re: Pag-Povljana
17. 08. 2007 22:35
Mohl by mi prosím někdo napsat, jestli je v Povljaně někde oblázková pláž bez ostrých kamenů a s nějakým stínem (kromě slunečníku)? Jedeme za týden s malými dětmi 1,5 a 6 let.Třeba i v blízkém okolí. Jedeme autem,tak by se dalo jet i někam jinam. Předem děkuji.
Re: Pag-Povljana
18. 08. 2007 09:44
Já myslím, že pro děti je vhodná ta písečná pláž u penzionu Tičič.
Re: Pag-Povljana
18. 08. 2007 22:06
ijaku, díky.Mohla byste mi, prosím, ještě přiblížit, co to znamená, že voda z kohoutků je nepoužitelná? Ani po převaření?
Re: Pag-Povljana
18. 08. 2007 22:59
Asi takhle. Ona údajně pitná je, ale nepila bych ju ani po převaření. Je mírně slaná a trochu žlutá. Asi tak když máte chvilku zastavenou vodu a pak ji pustíte.
Re: Pag-Povljana
18. 08. 2007 23:02
V penzionu prodávají barel vody, 6 litrů za 10 kuna. Ve městě, kousek od pošty, jedna paní v zahradě, stejný barel za 8,50 kuna.
Mader
Re: Pag-Povljana
23. 08. 2007 15:40
Zitra odjizdime do Povljana,tak snad vse dopadne super,az se vratim podam hlaseni,jinak jede jeste nekdo na pristi tyden do Povljany??
Re: Pag-Povljana
29. 08. 2007 16:32
Ajaj, jak to tu tak ctu, tak nevim, jestli se smat nebo brecet, pozitri vyrazime do kempu Tomi, ne sice s CK Tomitour, ale stejne....zatim se mi rysuje dobrodruzne katastroficky scenar...takze jestli ma nekdo dalsi info z letosniho roku, sem s nim! Tim spis, bude-li povzbudive. (napr. stav komaru, vody, plazi, kempu,...)
Mader
Re: Pag-Povljana
02. 09. 2007 13:55
Takze Vas vsechny zdravim,dnes rano jsme se vratili z Povljany,odjizdeli jsme tam ze smisenymi pocity z toho fora,pripominam ze jsme jeli autem.esta tam pres noc tezka pohoda,se zastavkami za 11 hodin,v devet rano jsme byly v kempu na recepci,ac jsme tam meli byt az ve 14hod,ihned jsme byly ubytovani.Takze jsme rano na desatou mohli vyrazit hned na plaz.Prvni den na pisecnou,poprve a naposled,ne ze by to byl des ale nemam rad kdyz mam na sobe vsude pisek.Takze odpoledne a dalsi dny na oblazkovy.Zalezi kdo co ma na mysli za oblazky,ale kdo chce primo kulaty oblazky musi asi do Francie,Chorvatsko je proste kamenity,takze boty do vody a bambusovou podlozku na plaz a je vse super,krasny vlny,teplo jako blazn,co dodat.Povljana sama o sobe opravdu co se tyce nakupovani tak nic moc,chapu lidi co jedou autobusem ze se jim tam nelibi,ale my jsme byly autem a jeli do Pagu,Novalji a do Zadaru a zatim nikde se mi nelibilo vic.Majitel domku kde jsme byly ubytovani velmi prijemny a kamaradsky i jeho manzelka,jediny bylo ze jsme to meli tak kilometr na plaz,ale kdyz je auto neni co resit,zastavil sem si na plazi a k mori tech 50m uz krasne dosel.Takze celkovy muj dojem z Povljany,krasny,skoda ze to brzy skoncilo.Pristi rok zase jiny misto,ale urcite bych Povljanu nezavrhoval.Me i pritelkyni se tam moc libilo
Bad
Re: Pag-Povljana
10. 09. 2007 21:33
Takže jsem se taky vrátil z Povljany a rád bych zde napsal své hodnocení místa. Měli jsme zaplaceno ubytování v apartmánu Lanterna přes Firo. Na místo jsme dorazili ráno v 08.30 hod. a i když jsme měli ubytování až od 14.00 hod. tak nás ubytovali kolem 11.00 hod. po úklidu apartmánu po předchozích hostech. Majitel byl skvělý chlap. V přízemí Lanterny je restaurace, co jsem se však z katalogu Fira nedočetl. Jinak místo je klidné pláž Dubrovník udržovaná, kažedé ráno ji čistilo od naplavenin 5 maníků, je pokrytá drobným štěrkem, do moře cca 6 metrů ploché kameny a potom jen jemný písek na dně. Bylo na ní celkem dost lidí, ale né tolik, že by si zde člověk své místo neudělal. Písčitá pláž na druhé straně Povljany byla celkem úzká a všude se válely nedopalky - teda nic moc. Moře skvělé, čisté, když se zvedl vítr tak byly perfektní vlny. V povljaně jsou asi čtyři markety, voda z vodovodu je pitná a žádná sůl v ní nijak cítit nebyla. Ve staré části jsou trhy, ale ceny jsou zde tak o 200% vyšší než v marketu. Diskotéky tam žádné nejsou, je to naopak klidné místo, které nám s dvěmi malými dětmi velmi vyhovovalo. Bahnité jezero je taky v poho, bláto moc nepáchne a mají se zde stavět lázně. Povljana se teprve turisticky rozvíjí a v místě kolem pláže Dubrovník se ještě před pěti lety pásly jen ovce. Delegátka Fira Jana Králová byla fantastická a tímto bych ji chtěl pozdravit. Určitě se do Povljany ještě brzy vrátíme, protože za pár let se tam už obyčejný smrtelník nedostane. Bylo tam moc hezky určitě bych toto místo doporučil pro rodiny s dětmi a dle mého názoru to místo kritizovali hlavně lidé co chrtili a jeli pod stan do kempu. To se skutečně nedá očekávat žádný luxus. Ubytování je základ kvalitní dovolené, protože když se člověk ubytuje v marasu, tak je po prdeli. To je tak asi vše, dovolená byla super.
Re: Pag-Povljana
18. 09. 2007 21:56
Po návratu z Povljany musím konstatovat úplnou spokojenost se vším. Počasí poslední týden v srpnu OK, 1. týden v září ale hrůza.Pěkné místo, pěkná pláž(Dubrovník) hned vedle apartmánu.Pláž udržovaná, každých 80 m sprcha.Písečná pláž nás moc nezaujala, navíc je přes celou dědinu.Kemp Tomi je hned u cesty,nevypadá nic moc.Ubytování v ap. Martina je pěkné.Ideální místo pro rodiny s malými dětmi- je tu klid.Voda z kohoutků úplně normální.V dědině je dost zeleně, i když samotný ostrov je opravdu holý, ale mi se líbil i holý.Kromě jídla se tu dají koupit jen potřeby na koupání.Takže Povljanu můžu nerozhodnutým jen doporučit- dokud je tu ubytování relativně levné (myslím ap.Martina)vzhledem k tomu, že se jedná o úplně nové apartmány.
Re: Pag-Povljana
08. 10. 2007 13:24
leoš napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ijaku, díky.Mohla byste mi, prosím, ještě
> přiblížit, co to znamená, že voda z kohoutků je
> nepoužitelná? Ani po převaření?


k pitné vodě jen poznámka. Voda se na rozdíl od jiných míst na Pagu nevede z pobřeží, ale je čerpaná z jezera na ostrově. Jen nevím jestli z nedaleké ptačí rezervace Velo Blato, které je opravdu jedno bláto drinking smiley . Z obou stran Pagu je samozřejmě moře slané vody. Ta díky větrům, odpařování a dešťům "osolí" mírně i jezero. A tím pádem osolí i kohoutky v Povljaně.

Pít se to dá, zdravotně je to nezávadné. Ale .... Někdo to nemohl pro slanost pít ani po převaření neb tím sůl samozřejmě nezmizí. Je fakt, že tahle voda byla mnohem lepší na gulášovku než na čaj smileys with beer . Na dně čajníku vždy zůstávalo co si bílé, připomínající slanou kašičku. Nechci rovnou psát, že ta voda je nechutná, ale právě díky soli fakt není nic moc.
mader
Re: Pag-Povljana
10. 10. 2007 10:19
My jsme byly s pritelkyni ubytovani v Povljane v soukromi,ne na zadnem hotelu a ne ze bych vodu chutnal,ale varili jsme si z ni kavu nebo caj a nerekl bych ze by byla nejakym zpusobem jina ci slanejsi nez u nas,tady jde o to jak jsou na vodovod navedeny hotely v blizkosti plaze,aby nedejbuh necerpaly vodu primo z more.Ale co se me tyce vezl sem balenou vodu a vezl sem ji zase zpet.
Re: Pag-Povljana
10. 10. 2007 16:42
Voda v Povljaně nám také nechutnala,byla slanější.Ale kafe z ní bylo super-lepší než u nás.
Re: Pag-Povljana
05. 01. 2008 17:38
Prosím, kdo jste byl v apartmánu Lanterna, napište mi jak je to s tou restaurací? Není tam moc velký rámus? Jedeme s malým dítětem. Díky
Nina
Re: Pag-Povljana
16. 01. 2008 13:21
V Povljaně jsme byli loni 2007 - ta voda se pít nedala - byla strašná.Museli jsme kupovat a stálo to teda dost peněz.
Celkově Povljana nic moc - ten komu nevadí davy Čechů,narvané pláže a slaná pitná voda, večer se nedá nikam jít a žraví komáři, tak si přišel na své.

Před tímto pobytem jsme byli týden v Pagu - byli jsme u bočních pláží, ne u městské, nedá se srovnat.Tam naprostá spokojenost se vším.


Lanterna - bydleli jsme kousek odsud(aspoň si to myslím - je to bílý domek?) - většinou poloprázdná, jednou za 5 dní jsme slyšeli hudební večer.Jenom je to dooost daleko na pláž!
Re: Pag-Povljana
20. 01. 2008 20:20
Zdravim,v povljane jsem byl posledni tyden v cervnu!Bydleli jsme v Lanterne a mohu konstatovat maximalni spokojenost!Z vodou zadne broblemi jak tady jini pisou byla uplne v pohode!Domaci je take supr!Restaurace je klidna ani vubec jsme vecer ani o ni nevedeli a pritom tam meli neustale hosty!A vari docela dobre!!Mohu jen doporucit!!Pokud budete chtit tak mam i par fotecek!Letos se chystam znovu!
Mader
Re: Pag-Povljana
25. 01. 2008 16:16
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V Povljaně jsme byli loni 2007 - ta voda se pít
> nedala - byla strašná.Museli jsme kupovat a stálo
> to teda dost peněz.
> Celkově Povljana nic moc - ten komu nevadí davy
> Čechů,narvané pláže a slaná pitná voda, večer se
> nedá nikam jít a žraví komáři, tak si přišel na
> své.
>
> Před tímto pobytem jsme byli týden v Pagu - byli
> jsme u bočních pláží, ne u městské, nedá se
> srovnat.Tam naprostá spokojenost se vším.
>
>
> Lanterna - bydleli jsme kousek odsud(aspoň si to
> myslím - je to bílý domek?) - většinou
> poloprázdná, jednou za 5 dní jsme slyšeli hudební
> večer.Jenom je to dooost daleko na pláž!

K tomuto prispevku se mi zda jedina vec.Tady na dovolene asi nekdo opravdu sestril.Nebyly jste nahodou v kempu Tomi??Jestli jo tak kdo byly vedi ze kemp se nachazi u silnice,ale v kempu se nachazeji i stromy atd a v takovem miste bych rekl ze se nachazeji i komari.A pokud jste pouzivali vodu z mistnich vodovodu na socialnich zarizenich ani se nedivim ze byla slana,byt na ostrove je fakt pusto a voda z jezera se vyuziva jen na potreby nezbytne nutne,sprchy v kempu vcetne vodovodu urcite nebudou napajeny z tohoto jezera.Proto asi ta slana voda.Davy Čechu v Chorvatsku si myslim ze nejsou jen v Povljaně,ale takova Baska Voda je tak 100x horsi na davy Cechu.Jit se tam fakt neda,to vyplyva i z toho ze jste hodne skudlili a v tom kempu jste byly busem,to je potom fakt o nicem.Takze pokud potom chcete klidnou dovolenou,zaplatte si apartman,jedte autem,nebude vam vadit slana voda,ani zravi komari,a budete mit tolik moznosti na vylety ze muzete byt v Povljane celý měsíc.
Rad se tam pokud to jeste nekdy bude mozne urcite vratim.Pizzeria Snoopy urcite vyzkoušejte vyborna vec.
Re: Pag-Povljana
25. 01. 2008 20:01
Ja jsem byl,koncem cervna a muzu rict,ze plaze byly poloprazdne uplne klid!A s tou vodou jsme opravdu problem nemeli!Lanterna neni bila ale takova naruzovela!A plaz je hned za ni!!podle mne uplne bez chyby!!
Re: Pag-Povljana
29. 01. 2008 14:48
Re: Pag-Povljana
08. 02. 2008 14:48
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 49
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.