. Celý Zadar je dost rozkopaný a opravuje se. Naproti kostela sv. Šimuna jsme si na doporučení dali zmrzlinu za 2,8E a ta byla skutečně superiozní, dlouho jsem takovou neměl. Do toho se z kostela ozývaly zvuky varhan tak, že mráz po zádech, něco úžasného. Na náměstí pěti studní kejklíři, moc pěkné to bylo. V pekárně Mlinar luxusní burek s masem a jelo se na apoš. V neděli je parkování v Zadru zadarmo, takže dlouhá procházka po starém městě
, mořské varhany řvaly jako kráva bo byl větr, tak hlasitě jsem je ještě za ta léta neslyšel. Dobré to bylo tento pětidenní trip. Teď ještě popřemýšlet nad vánočním Zagrebem, jestli ano nebo ne - uvidíme. Tož tak
Jak je někdo nenažrané nemosí mjeť nic, jak říká jeden hanák. Včera poprchávalo a kolem 20 stupněva, dnes má taky chcať a pondělí a úterý snad azuro, tak uvidíme. Ve středu potom domů.
) do Solany v Ninu, trochu pokupky a odpoledne po procházce Zatonem ( staví se mraky nových apartmánů). Na večer Zadar na mandarinky a prochajdu. Všude po městě za 2,5€ za kilo. Nakonec jsem našel borce naproti obchoďáku Supernova a ten chtěl za pětikilový pytel 7€. Tak mu říkám, že si vezmu ty poslední tři pytle. Borec se usmál, šel do budky, donesl 20ti kilovou bednu od bananánu a povídá “to tě vyjde lepší”
tak nakonec 22kg za 28€

. Tak zase po dlouhé době dobrý obchodník. Maminka usmátá a spokojená, kladné body nasbírané, škoda, že se to nedá vypálit
. Prochajda po večerním Zadru, pozdrav slunci a varhany a na apoš na odpor. Dnes azuro a 20 stupňů, pěkný den na Královnině pláži na Ninu. Prázdno, azuro a relax. Do moře po kolena, dál to nešlo
a zítra domů
. My jsme teď s garážovou manželkou, jak říká moje paní sousedovi školníkovi, začali požívati slivovici o síle 40 voltů a je to daleko lepší než se zavodnit 50 nebo výš. U té nižší voltáže se zvýraznila chuť ovoce, déle si u toho popovídáme
a hlavně ráno můžu v poho za volant
. Samo sebou se to musí ředit demineralizovanou vodou, jinak to zakalíš. Třeba to na Třech Studních vyzkoušíme

Vzal jsem letos flašky z úplatků na hromadu, podle vůně roztřídil
. My si s garážovou manželkou ty ne úplně dobré popíšeme vršky buď HN jako že hnusná nebo tu horší KHN jako že ku.va hnusná. Potom se z toho dělá zázvorová na zimu. Horší ale je, když si po nějaké přestřelce zaměníme vršky, to se potom musí zase pracně třídit