Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Zadar

Autor Mirek Dr. 
24. 08. 2024 18:33
Zajímavé, nenašel jsem téma "Zadar", tak ho zakládám.

Chci upozornit, že v centru Zadaru působí rumunský gang kapsářů, jak jsme se dověděli, když jsme přišli na policii nahlásit krádež peněz, občanky a řidičáku.
Za tu půlhodinu, co jsme čekali, až se nás ujme úředník, který s námi sepíše protokol, přišli další dva okradeni, z toho jeden maďarský policajt na dovolené.
Re: Zadar
30. 10. 2024 07:25
Tak od 24.10. do 28.10. na Viru ale věčně v Zadru (jak říkají Chorvati). Lidí méně ale byli. V sobotu jsme tam chytili nějaké jachtařské závody. Bylo to dost pěkné, jachet jako hrom, spousta fotek, kávička u moře a krásných 22st a slunéčko. Prostě Nirvána. Velká křižovatka u Plodine při výjezdu na Nin a Vir totálně zrušená, staví novou. Podél původní cesty, kterou dělají novou, položili provizorní asfaltu a zdržení je téměř nulové. U nás by "odborníci" dali semafory a ať si šoféři počkají, musíme se zviditelnit, jak jsme důležitíangry smiley. Celý Zadar je dost rozkopaný a opravuje se. Naproti kostela sv. Šimuna jsme si na doporučení dali zmrzlinu za 2,8E a ta byla skutečně superiozní, dlouho jsem takovou neměl. Do toho se z kostela ozývaly zvuky varhan tak, že mráz po zádech, něco úžasného. Na náměstí pěti studní kejklíři, moc pěkné to bylo. V pekárně Mlinar luxusní burek s masem a jelo se na apoš. V neděli je parkování v Zadru zadarmo, takže dlouhá procházka po starém městěspinning smiley sticking its tongue out, mořské varhany řvaly jako kráva bo byl větr, tak hlasitě jsem je ještě za ta léta neslyšel. Dobré to bylo tento pětidenní trip. Teď ještě popřemýšlet nad vánočním Zagrebem, jestli ano nebo ne - uvidíme. Tož taksmileys with beer
26. 10. 2025 05:45
Tak po roce opět kratší trip do Zadru a okolí. Apoš v Zatonu u Tomislava Peši za 40€/apoš/noc, baba na Viru chtěla 80€, tak má ho..ospinning smiley sticking its tongue out Jak je někdo nenažrané nemosí mjeť nic, jak říká jeden hanák. Včera poprchávalo a kolem 20 stupněva, dnes má taky chcať a pondělí a úterý snad azuro, tak uvidíme. Ve středu potom domů.
28. 10. 2025 15:05
Tak včera polojasno, autoturistika ( i s pootevřeným okénkemgrinning smiley) do Solany v Ninu, trochu pokupky a odpoledne po procházce Zatonem ( staví se mraky nových apartmánů). Na večer Zadar na mandarinky a prochajdu. Všude po městě za 2,5€ za kilo. Nakonec jsem našel borce naproti obchoďáku Supernova a ten chtěl za pětikilový pytel 7€. Tak mu říkám, že si vezmu ty poslední tři pytle. Borec se usmál, šel do budky, donesl 20ti kilovou bednu od bananánu a povídá “to tě vyjde lepší”grinning smileyspinning smiley sticking its tongue out tak nakonec 22kg za 28€spinning smiley sticking its tongue outgrinning smileythumbs up . Tak zase po dlouhé době dobrý obchodník. Maminka usmátá a spokojená, kladné body nasbírané, škoda, že se to nedá vypálittongue sticking out smiley. Prochajda po večerním Zadru, pozdrav slunci a varhany a na apoš na odpor. Dnes azuro a 20 stupňů, pěkný den na Královnině pláži na Ninu. Prázdno, azuro a relax. Do moře po kolena, dál to nešloangry smileygrinning smiley a zítra domůconfused smiley
28. 10. 2025 15:39
Tomáš69. Vše se dá vypálit.thumbs up smiley
28. 10. 2025 15:42
Mandarinky se zkapalnit dají. Jen to loupání, ale výsledek je exkluzivní.
HR není jen o koupáni, ale i o poznáváni. Jel bych hned.
Užívej.
28. 10. 2025 22:14
Hmmm, doužíval, sbaleno a ráno na cestu do realitythumbs down. Ještě jsem zapomněl, že jsem byl překvapen obrovským množství čechů.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomáš69 (30. 10. 2025 06:50).
30. 10. 2025 13:11
ajax: Vše se dá vypálit. To máš Karle určitě pravdu. Otázkou je, zda se i vše dá vypíthot smiley. My jsme teď s garážovou manželkou, jak říká moje paní sousedovi školníkovi, začali požívati slivovici o síle 40 voltů a je to daleko lepší než se zavodnit 50 nebo výš. U té nižší voltáže se zvýraznila chuť ovoce, déle si u toho popovídámesmileys with beerthumbs up smiley a hlavně ráno můžu v poho za volantthumbs up. Samo sebou se to musí ředit demineralizovanou vodou, jinak to zakalíš. Třeba to na Třech Studních vyzkoušímegrinning smileydrinking smiley

Upraveno 2krát. Naposledy upravil Tomáš69 (30. 10. 2025 13:21).
30. 10. 2025 14:16
Zakení způsobuje dlouhý dokap, kdy se do kořalky dostane více éterických olejů. A olej s vodou, jak všichni víme, smíchat nejde a dojde k zakalení. Na druhou stranu éterické oleje kořalku více rozvoní.
30. 10. 2025 19:10
Tomaš69.Stáhnout slivovici na 40 dokáže pouze barbar. To už si radši kup Vodku.
31. 10. 2025 13:22
Na Valašsku se odjakživa pálí na 52 %drinking smiley
01. 11. 2025 16:29
Rudla má pravdu.
Chceme -li my Valaši něco slabšího, uděláme třeba ořechovku. Ta má třeba jen 40%. Je zdravá a převážně se dělá z méně kvalitní slivovice. Tedy ne s trnky, ale třeba z jablíčka. Vzal jsem letos flašky z úplatků na hromadu, podle vůně roztřídil a založil 20 L této dobroty. Tož tak.
01. 11. 2025 16:44
Jíragrinning smileygrinning smileysmileys with beerVzal jsem letos flašky z úplatků na hromadu, podle vůně roztřídil thumbs up. My si s garážovou manželkou ty ne úplně dobré popíšeme vršky buď HN jako že hnusná nebo tu horší KHN jako že ku.va hnusná. Potom se z toho dělá zázvorová na zimu. Horší ale je, když si po nějaké přestřelce zaměníme vršky, to se potom musí zase pracně třídit angry smileythumbs up smiley
01. 11. 2025 16:46
Twl Valaši?
Ořechovka z méně kvalitní slivovice, respektive z jablíčka nebo namíchané? eye popping smiley
Sorry jako, ale i calvados je calvados...
U nás se tomu říká směsné patoky "pro pražáky"... thumbs up smiley

U nás se slabší slivovici říká "křtěná" ("pokropená vodou" ), případně ještě slabší je "biřmovaná" (ještě jednou "pokropená vodou" ), pak už je to "homeopatická" slivovice - kapka do sklenky vody grinning smiley
01. 11. 2025 17:02
Slavkov. S tím Calvádosem maš svatou pravdu. Před par lety jsem udělal s Calvádosu falešnou Becherovku. Fšecí jemom chrochtalythumbs up
02. 11. 2025 14:20
Jen jako Valach připomínám.
Trnky ( ne nějaké švestky třeba z Maďarska ) rostou pouze u nás a to jediné je slivovice, co rádi pijeme.
Ostatní se sice vypít dá (třeba Calvados), ale zázvorovice (viz. výše ) či ořechovka se dělá z pálenky, kterou ostatní oslavují, ale valaši už většinou nepijí.
Jistě, u nás se nedaří měruňkovici nebo vínu, tak to neděláme. Ale trnka je trnka. Ten strom mohu ukázat.
Asi tak. Dobrou chuť.
03. 11. 2025 06:21
Dobré ráno, přidávám svůj názor. U nás na Valašsku opravdu trnková, ředěná cca na 52, 53. Občas nám zarodí třešeň, to pak cca 4 roky udělá manžel z třešně bonsaj. Letos jse trhala cca 4 dny od rána do večera (já z ořezaných větví na zemi a manžel zbylé větve na stromě), ale stojí za to. Já tvrdím, že třešňová je ještě lepší než trnková. Ale každému chutná něco jiného.
03. 11. 2025 06:51
Tímto prosím Jarku aby dala souřadnice svého bydliště abychom mohli přijet okoštovat tu třešnovicu.thumbs upthumbs up smiley
03. 11. 2025 07:45
Jak jinak než Valašsko, Zubřísmiling smiley
03. 11. 2025 08:13
Chtělo by to nové vlákno - "Co ochutnat na Valašsku" thumbs up smiley
03. 11. 2025 10:07
Vlákno Co ochutnat kdekoliv. Na Jižní Moravě mají třeba zase meruňkovicismiling smileysmileys with beer

Upraveno 3krát. Naposledy upravil jarka (03. 11. 2025 10:09).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 103
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.