Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na PELJEŠAC???

Autor Pavel 
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 05. 2018 16:31
Jo je. Se značením problém není. Hlavně vodu !!!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 05. 2018 19:54
My jsme vycházeli od kostela v 6:00, v batohu jsem měl pro 2 dospělé osoby 4 x 2 litrové láhve, zmražené na led, cestou to poměrně rychle povolovalo, takže pití stále chladné a pravda, vše jsme vypili!!!! Výhled krásný, měli jsme trochu mlhavý opar, ale spokojenost!!!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 05. 2018 09:47
Když jsem bydlela v Orebiči na horu jsem nešla, stačily mě zmije cestou ke kostelu,podle domácí cestou na horu je jich tam spousta
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 05. 2018 12:44
Ty zmije mě taky trochu odrazují, ale četl jsem kdesi, že jsou plaché. Kolikrát se vlastně stalo, že někoho zmije uštkla? Vždyť tam chodí hafo lidí.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 05. 2018 20:38
... Janča12 ... Vy sebou do hor neberete surikaty ? yawning smiley

P.S. ... pár výhledů nad Orebičem ... [www.rajce.net] (... a Korčula)

smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 05. 2018 10:31
Proto se taky ten kopec před Iljou jmenuje Zmijino brdo. Obecně je pravda že zmije jsou plaché. Mohu potvrdit ze za 5 výstupů jsem si žádné nevšiml. Chce to ale koukat kam slapu a než si sednu tak se podívat do čeho a na co. Pevně boty jsou samozřejmost a nevím ze by zmije skákala. Třeba se pletu. Na Koljovi jsou daleko větším nebezpečím různá zvrknuti, dehydatace, upadl či uzeh a nenadálé změna počasí. A pokud lezu tam kam nemám tak pády.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 05. 2018 22:16
Byl jste tam někdo se psem?
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
22. 05. 2018 22:41
Poradíte prosím někdo kde a za jakou cenu se dá půjčit Paddleboard v okolí Kučiště?
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
28. 05. 2018 12:16
Vedle ve Viganji by snad nemusel být problém, ostatně zde na kameře je vidět přístřešek, pokud si dobře vzpomínám, už před pár lety tam byla malá půjčovna. [www.whatsupcams.com]
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
28. 05. 2018 14:33
Zmiji v Chorvatsku říkají poskok, ne, že by skákala, ale číhá na ptáky ve stromech, v keřích vinné révy, takže je poměrně vysoko. Měla by být citlivá na hluk, takže dávat o sobě vědět, když něco trháte ve volné přírodě tak opatrně. Před cca 3 lety kdy jsme naposledy byli na Hvaru tak uštkla 9 leté dítě když trhalo fíky. Takže opatrnosti není nikdy dost, hluk obvykle pomůže. Před lety uštkla zmije domorodce když se podnapilý opřel o zídku při močení a opřel se o zmiji, obecně jsou ale plaché. Ta zvířátka co je jedí jsou pomyky, někde v Chorvatsku se i vysazovaly. Místní z nich mají respekt, tedy ze zmijí, tak se snaží hustě a planě rostoucí dřeviny a keře od apartmánů vykácet.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 06. 2018 15:13
Zatím to vypadá, že letos poprvé pojedu na Pelješac. Nechtělo se mi kontaktovat přímo ubytovatele, občas to znamená spoustu e-mailů, tak jsem zkusil Booking. Jenže jsem si tak trochu popletl názvy míst a v domnění, že potvrzuju Blace, jsem objednal Drače. Trajektem je to z Ploče vedle, tak uvidím. Mám tam možnost zrušení, když seženu něco lepšího. A nebo se tam rád podívám, i když zrovna Drače mnozí nedoporučují.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 06. 2018 18:40
Nevím, jak ostatní zde, ale já bych to možná prehodnotil. I když v hr je všude krásně, obzvlášť na peljesacu.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 06. 2018 20:31
Musíš si Drače okouknout a zažít sám. Třeba tam najdeš důvody vracet se. No, a když jich nebude dost, zkusíš to příště jinde. Můj kamarád jezdí do Drače řadu let a rád, a, jestli pojede i letos k moři, zase to bude do Drače. Žuljana, která se nám stala druhým domovem, ho naproti tomu příliš neoslovila, sám už pořádně nevím, proč.
Ale, když se sejdeme ve stejném týdnu na Pelješcu, na návštěvu zajede. Ale na Pelješcu mají všechna místa jednu přednost, a to, že jsou zrovna na Pelješcu.
Inu, někdo má rád holky, jiný vdolky, někdo se obejde bez jednoho či druhého, nebo i obojího... však uvidíš.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 06. 2018 21:21
Jezdím na Pelješac do Trpánje od roku 1999 a vracím se tam s různými přestávkami do teď.letos znovu a určitě ne naposled prostě se tam cítíme jak doma.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 06. 2018 08:07
My letos po sedmé Trpanj. Už třetím rokem vždy když hledám ubytování si říkám, že letos pojedeme jinam. Ale vždy mě tam něco nesedí, chybí, přebývá a vždy skončíme opět v Trpanji. Je to tam nádherné a celý Pelješac má své kouzlo. Nemůžu se už dočkat až zase sedneme na pizzu k Veslovi a nebo na chobotničkový salát a další dobroty do konoby Škojera.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 06. 2018 13:40
Hille, trpanj, orebic i viganj jsme byli. I drace. Proto jsem napsal, že každý to má jinak a přitom je tam všude super.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 06. 2018 14:23
Takže jsme napsali vlastně totéž, jen každý jinak.
To by bylo, aby si z toho Petr_B. něco nevybral...
EDIT: ostatně - co by se dalo čekat od nás, stižených chronickou pelješurou....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (02. 06. 2018 14:24).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 06. 2018 15:01
Jojojo. Korat já to mám chronický na více stran (myšleno více ostrovů) a k tomu nově Slovinsko :-D :-D
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 06. 2018 09:47
Ono také záleží na tom, jestli se tam jede s malými dětmi atd. Pro ně je Drače dobré pro pozvolný přístup do vody. Komu se líbí divočejší pobřeží, tak bude spokojenější třeba na druhé straně v Boraku...
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 06. 2018 16:23
Když tady Hill a ostatní píší o chronické závislosti k určitým místům v HR, musím přidat také pár slov. Do Chorvatska (resp. dříve do Jugošky) jezdím (nebo jsem byl rodiči vožen) od svých 3 let, což je nyní už půl století. Za tu dobu jsem měl příležitost vyzkoušet, nebo minimálně formou výletu prozkoumat téměř celé pobřeží Jadranu, od Puly až po černohorský Bar. Během těch desetiletí se postupně střídaly období, kdy jsme se tak 2-3 sezóny vraceli na stejné místo, ale pak vždy zvítězil pocit, že bychom měli „popojet“. Píšu to proto, že jsme tímto způsobem popojížděli tak dlouho, než jsme objevili Pelješac a ostrov Hvar. Posledních 18 let dělíme svou přízeň už jen mezi tyto dvě „chronické závislosti“. Mají pro nás své specifické "cosi", i když každé místo trochu jiné, kvůli kterému se nám už od února začnou vtírat do hlavy neodbytné myšlenky, pocity a vzpomínky, až dojde k rozhodnutí, že jedeme zase. Vždyť to tady většina diskutujících zná. A je vlastně dobře, že každý chová tu svou závislost k jinému místu, protože prioritou mnohých z nás je to, že naše nej-lokality nejsou přecpané a postižené masivním turismem. Add Drače - pro mě osobně je jednou z mála lokalit na Pelješaci, kam bych na pobyt nejel, ale jak píše Hill – každý má jiné potřeby a představy o ideální dovolené. U nás letos tedy po loňském Hvaru opět Pelješac. Trajektem nejezdíme, protože cesta deltou Neretvy a následná kochačka přes celý poloostrov je součástí naší závislosti. A musíme si to ještě užít, než to tam Číňani rozbagrují kvůli té nové silnici od mostu. Jediné na co netěším, je průjezd spálenou oblastí kolem Trsteniku. To mi trhá srdce, stoupání nad Žuljanou pro mě bylo asi tím nejmalebnějším úsekem. Razíme už za 16 dní!!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Libor. (04. 06. 2018 16:27).
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 06. 2018 18:09
Nad Trstenikem to sice ještě není ono, ale už loni v září byla odklizená nejméně polovina ohořelých stromů a spáleniště se utěšeně zelenala. Letos to bude zase lepší, Příroda je mocná.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
06. 06. 2018 08:53
K tomu spálenisku nad Trsteníkom , išiel som z Trsteniku smerom na Sreser za autom špz. BiH ,vonku horúco sucho a z toho auta lietali špaky ktoré horeli .. a potom sa čudujú požiarom keď tam majú takú čvargu .



Upraveno 1krát. Naposledy upravil svantovit (06. 06. 2018 09:04).
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
09. 06. 2018 23:09
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ........ Letos to bude zase lepší, Příroda je mocná.

Ano, projizdel jsem dnes a je to opet zelenejsi. Jenom ty ohorele stromy zatim zustaly.

** Petr **
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 06. 2018 17:28
Zdravíme všechny z Orebice.
Jsme tu letos poprvé, dřív jsme vždy jezdili na místa kolem Makarské, zvláště pak do Pisaku. Letos jsme chtěli změnu.
A musím říct, že ta změna byla super nápad.
Pelješac na nás působí jako by ani nebyl v Chorvatsku, připadáme si jak někde v Karibiku. Byli jsme na pláži Divna a hned jsme si ji přejmenovali na Karibik.
Jelikož ještě nenastala ta pravá sezóna, tak je všude pět a půl lidí. A to nám velice vyhovuje.
V Orebici panuje super počasí, moře je překrásné a neuvěřitelně čisté. A vůbec není studené, je to radost.
Zítra se s mojí drahou ženou chystáme na Lastovo. Přespíme, pokocháme se hvězdnou oblohou a pak zpět do Orebice za zbytkem naší party.
Mimo jiné jsme si včera udělali výlet na Korčulu. Město krásné, ale bohužel až moc naladěné na turisty. Řekneme takový chorvatský Krumlov. Pivo točeno nejlevnější za 25 kuna, což zbytek naší sestavy nesl hodně těžko. Měli v plánu pivní výlet, říkali větší město, levnější pivo. Bohužel ne. Tak si pak dali v Orebici za 18 kuna a bylo. :-)
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 06. 2018 18:11
DIVNA je úplně nejvíc !!!! Korčula je nádherné místo, a tomu odpovídají i ceny ... 25 kn za pivo je poslední dobou skoro normální cena v sezóně, ale teď před sezónou, to mě celkem udivilo .... Pelješac je fajn, ještě měsíc a jedeme -)
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 06. 2018 07:54
Do Orebiče se chystáme na konci srpna, tak uvítame každou informaci. Už si píšu - navštívit pláž Divna! A co pláž Trstenica, jak se vám líbí?
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 06. 2018 08:56
Kousek za Divnou je Duba, která má taky krásnou pláž. Vloni se nám tam líbilo víc než na Divně, která se nějak divně začíná zmenšovat. Jinak je to zatím konec světa s jednou osvěžovnou. Bohužel, Chorvaté budují cestu do Loviště a až ji dobudují počítám, že už tam takový poklid nebude.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 06. 2018 09:01
Duba i Divna jsou v sezóně šlágrem, ale pravdou je, že když jsme tam byli první týden v září, tak jsme v Dubě na pláži byli celkem 4 osoby, nejlepší zážitek!!! Klid, téměř absolutní, slunce, moře, paráda!!!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 06. 2018 09:20
A čo ešte potom nechať auto v Dube a kusok odšlapať peši k pláži Jezero ..to je ešte len "podivana " ..v plnej sezone a dokopy možno 10 ludi a to nas bolo 8 ... yawning smiley)))) Nádhera naozaj to stoji za to . Cestu tam nejaku veru chystali tiež ma to napadlo že možno posledný krát si to vychutnávame ten raj . Žiaľ tento rok po 3 rokoch na Pelješaci pokračujeme zas ďalej na Korčulu ale už teraz mi je ľuto že to nebude Pelješac a milovaná Žuljana.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 06. 2018 09:50
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 54
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.