Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na PELJEŠAC???

Autor Pavel 
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 06. 2014 15:21
shr3k: ústřice a dagnje tam prodává paní Nike - stavujeme se tam několikrát za dovolenou ... není nad ústřice, které jíte pár minut po vytažení z moře thumbs upsmiling smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
20. 06. 2014 11:25
Kdo se letos chystá na Pelješac nebo na Korčulu tak tady něco na zvednutí nálady. video: [youtu.be]
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 06. 2014 22:37
Dobrý vecer, mohl bych vás poprosit o tip na ubytování v Zuljane? Jedeme letos poprvé. Rádi bychom se dostali do správných rukou. Jsme dva dospely plus dve deti 8 a 6 let. Předem děkuji za tip na mail michalsteinz@seznam.cz.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
26. 06. 2014 09:22
Tancos napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý vecer, mohl bych vás poprosit o tip na
> ubytování v Zuljane? Jedeme letos poprvé. Rádi
> bychom se dostali do správných rukou. Jsme dva
> dospely plus dve deti 8 a 6 let. Předem děkuji za
> tip na mail michalsteinz@seznam.cz.

a kdy jedete?
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
26. 06. 2014 09:29
Tancos: poslala jsem Ti soukromou zprávu :-))
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 08:32
Prosba o radu ohledně trajektu. Nechce se mi objíždět po souši. V Ploče jsem byl a vím asi jak vypadá přístav a fronty. Nevím ale jak koupit lístek. Postavím se do správného pruhu a .... ? kde se kupuje palubní jízdenka? Musím ji jít koupit, nebo se platí až po najetí na loď? Jak to vlastně funguje. Děkuji za radu. Dále prosím o info ke kempu Denka v Loviště. Podle foto vypadá velmi pěkně. Ovšem výběr pěkných fotek udělá své. Na Pelješac jedu poprve a určitě uvítám i pěkný tip na výlet.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 14:17
Pacesol,
nemám info z letoška, ale před dvěma lety jsem si lístek kupoval budce označené jadrolinia. Jdeš si to koupit, posádka vystoupí a jde a loď a ty najedeš dle pokynů a fronty s autem tam, kam ti ukážou. Loviště je fajn ale kemp neumím zhodnotit.
Nicméně, také se mi stalo, že bych v Ploče čekal na 3tí trajekt pro frontu, tak jsme to "objeli". Vychází to jak finančně, tak časově obdobně, ale zato se pokocháš Stonem a celý Pejlešacem smiling smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 16:21
přesně jak říká Couddy. Zaparkuješ ve frontě, vystoupíš a koupíš v budece s nápisem Jadrolinija lístek pro auto a všechny osoby v autě a čekáš až se bude nakládat a dále dle pokynů obsluhy lodi. Pouze bych opravil Couddyho, že cesta po pevnině a přejezd Pelješacem nevychází časově a finančně stejně jako trajekt, ale výrazně levněji a časově rychleji. Volil bych dle aktuální dispozice řidiče.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 16:41
Trajekt z Pločí do Trpanje hodně využívají řidiči náklaďáků: od vstupu Chorvatska do EU musí na magistrále absolvovat před i za Neumem celní proceduru s veškerým papírováním kvůli zboží v tranzitu, což se mnohým nechce. Takže počítej s tím, že se na trajekt nevejdeš.
Mně se to tak povedlo hned při první cestě, přitom tehdy na trajekt najel maximálně autobus, protože nákladní doprava si v pohodě frčela po magistrále, nechtělo se mi čekat na další, tak jsem jel přes Ston. Po několika letech jsem to zkusil znovu, zase na mě nevyšla řada a musel bych čekat na první ranní, tak už jezdím jen po suchu. Průjezd Neumem pokaždé, tedy i loni, bez zdržení (na celnicích je jízdní pruh pro tranzitní osobní dopravu), jen ukázání dokladů, cesta příjemná, nakonec to bylo rychlejší, než čekat na další trajekt. Do Žuljany určitě, naproti tomu do Trpanje, Orebiče a dál k Lovišti nebo na Korčulu už by mi přes ty dvě zkušenosti trajekt za úvahu asi stál. Ale nevím, víckrát jsem to nezkusil.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 17:38
Za sebe říkám, že trajekt z Ploče vynechává a to jsem vždy mířil do okolí Orebiče, nebo až na Korčulu. Právě proto, že cenově mě to nikdy nepřesvědčilo. Ale chápu ty, kteří takto jezdí. Cesta Pelješacem má taky své kouzlo. Myslím si, že to je otázka peněz, pokud Ti to nedělá problém zaplatit, tak toho využij, pokud uvažuješ spíše ekonomicky, tak se na trajekt vybodni. Poměr čas plavby a cena vs. objetí to po souši podle mě spíše vyznívá pro suchou cestu. Nemluvě o tom, že po souši můžeš vidět něco, co z trajektu ne.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 18:16
RadekK mě opravil dobře. Je pravda, že jsem nezdůraznil, že je to levnější. Já to objížděl osobákem (1.7cdti a spotřeba fakt super). Dnes by mě ale cesta čekala dodávkou 2.5dti a domnívám se, že to bude levnější, ale v "jiných intencích".
Btw: proto letos trošku zvažujeme vůbec destinaci, kvůli rádiusu dojezdu "velkého auta"
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 06. 2014 21:45
Pokud není řidič moc unavený a měl by čekat déle než půl hodiny, pak se určitě časově vyplatí jet okolo. Cesta okolo vyjde i levněji.
Na druhou stranu - na trajektu si dáme kávu, pokocháme se.... .
Obojí má své kouzlo.
Jezdíme kousek od Trpanje.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 06. 2014 18:33
Děkuji všem za rady. Když jsem zjistil, kolik stojí trajekt, tak to objedu. Nejsem kolenovrtný ale ani marnotratný. Určitě obojí má své kouzlo ale trajektů si užiji cestou do Švédska. Celnice je bez čekání. To znám, když jsem se loni omylem rozhodl pro MNE.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 07. 2014 13:31
Přistihl jsem se, že se už asi 14dní denně dívám na tuhle webku smiling smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 07. 2014 13:53
vítej v klubu postižených nemocí zvanou pelješacspinning smiley sticking its tongue out
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 07. 2014 18:29
Taktéž denně sjíždím webku s tématetm Pelješac a Korčula :-)
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 07. 2014 10:11
Mno smoking smiley ale já jsem postiženej i Hvarem, Korčulou a vlastně chorvatskem smileys with beer
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
09. 07. 2014 16:53
Jáááá už chciiiiiiiiiiiiii do Žuljanyyyyyyyyyyyyyyyyyhot smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
09. 07. 2014 18:46
Vydrž, to jméno se zmiňuje už přes dva tisíce let, tak do konce srpna snad neuteče.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 07. 2014 10:25
Ahoj Hille!!!!!!!!!!!
Ty mi teda dáváš!!!!!!
Já vím máš o5 pravdu,jako vždycky ,co je to 2000 let oproti 48 dnům.......
Ale když ono je to pořád tak strašně dalekooooooooooo!!!!!!!!!
Kor když všici píšou že za pár hodi n,že už startují auto a já suuuu stále doma.......
no nic už se těším na cestu a na to,až si spolu smileys with beerorošeným Karlovačkem!!!!!!
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 07. 2014 10:45
Ruza01 nenaříkej,uteče to jako voda a co mají říkat ti, co letos nejedou vůbecthumbs down
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 07. 2014 11:22
Alesim ,musí vydržet do příštího roku.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 07. 2014 12:43
No právě sad smiley !!!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 07. 2014 20:14
Zdravím všechny smiling smiley

Moje otázka vzbudí údiv, ale nemáte, prosím, někdo kontakt na ubytování (v soukromí), klidně do SZ. Jedeme na Pelješac, vybrali jsme Drače, ale myslím, že je více hezčích míst. Jedeme příští týden na 14 dní. Díky grinning smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 07. 2014 08:11
Ahoj,

nevím podle čeho jste vybírali, ale zrovna Drače, bych neřekl, že je štastná volba, pláž je hned u hlavní cesty, takže všechny auta, která směřují na Pelješac musí jet přes Draču. Za sebe mohu řici, že takovou dálku a do Drače bych nejel. Zkus se podívat na ... , která se na Pelješac specializuje.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 07. 2014 11:34
Drače opravdu nejsou nejlepší volba. Pokud chcete pobývat směrem k pevnině, stačí popojet kousek dál do Sreseru, kde je reálná možnost ubytování i bez předchozí rezervace.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 07. 2014 08:15
Je spousta lidí, kterým se v Drače líbí. Třeba je to destinace právě pro ně. Ano já bych tam také nejel, ale například bych nejel ani do zmíněného Sreseru, či zde na fóru vychvalované Žuljany. ( každoročně do ní zajedu a nikdy jsem ještě nepřišel na to, co je na ní tak super). Pro mne má Pelješac daleko krásnější místa
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 07. 2014 09:49
Souhlasím. Jak je Pelješac dlouhý, všude se na něm dají najít krásná místa, ať už k pobytu nebo jen k pokoukání, vyšplhání, šnorchlování, potápění či prostému zaplavání nebo k povalování na pláži.
Také do Žuljany každoročně zajedeme, ale podle mne je to právě tím: už to tam známe, máme tam kamarády, prostě jako doma.
Už se z toho stala rodinná tradice, předpokládám, Radku, že na tom jsi podobně.
To se to potom vychvaluje... ke všemu je sice Žuljana na město příliš malá, ale na vesničku zase příliš velká, čili těch kdo tam byli byť jen jednou, mezi námi běhá poměrně hodně, to se to získávají hlasy...
Pravda, pro výjezdy na poznávačku je vhodných míst daleko víc, třeba zrovna Drače, Trstenik, Prapratno, Orebič, Kučište, Viganj, Lovište, Trpanj, jsou přímo u hlavní silnice. Nebo Borak, Sreser, pro toho, komu je voda na "otevřené" straně Pelješcu moc slaná, pak například Crkvice, Brijesta, Hodilje nebo Mali Ston... také záleží na tom, komu vyhovuje samota nebo naopak má rád rušná místa s mraky lidí kolem.
Těžko doporučit jedno konkrétní místo na Pelješcu: kamarád a kolega z práce jezdí jen do Drače, ovšem nepravidelně, měl i dvouletou nebo snad tříletou absenci, taky někdy trávil dovolenou na maltě u míchačky. Zajeli za námi do Žuljany, jindy jsme je my vyhledali v Drače, ale asi nemáme žádný z nás pocit, že bychom museli měnit.
Takže asi tak.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 07. 2014 13:58
... jak říká ... píše Hill ...
strašně důležité je mít přátele, dobré domací atp. ... to je jako doma, se sousedy ...
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 07. 2014 19:19
Je jedno ke na Peljesaci, dnes tu vsude prsi stejne.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 108
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.