Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na PELJEŠAC???

Autor Pavel 
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 08. 2010 11:50
Pro Štír

Můžu potvrdit - od roku 1995 každý rok, někdy i dvakrát. Pokaždé však vinobraní v září...Ještě pět neděl, strašně se to vleče...
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
18. 08. 2010 20:46
Ahojte,

nedalo mi to a aj ja vám čo to prispejem. V pondelok sme sa vrátili so žuljany. Napriek tomu, že je to malé mestečko bolo tam naozaj nádherne. Krásne dlhá piesočná pláž, ubytovanie /bývali sme asi 40m od pláže/, jedlo, kopce... jednoducho všetko sa mi páčilo. Hlavne je sa na čo pozerat aj pod hladinou. Na moje prekvapenie sme tam boli veľmi rýchlo, cesta nám trvala asi 11 hodín, cestovali sme s Brna. Na slovinskej sa chceli pozriet pod kapotu auta - doteraz nevieme prečo - a ani sa nepozrel na pasy a isli sme dalej. Mala som ale obavy či nás pustia cez bosnu len na OP ale bolo to bezproblémové. V chorvátsku som bola prvý krát ale na buduci rok si to určite zopakujeme. Boli sme pozriet aj v Orebiči a Dubrovníku. Tiež pekné mestá ale Dubrovník mi príde veľmi preplnený ale do Orebiča by som sa išla ešte pozrieť.

Kto teda pojdete na Peljesac nenechajte si újsť nezabnuteľnú Žuljanu a zájdite aj do Orebiča.

Vela krásnych zážitkov
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
18. 08. 2010 22:24
KamilaR, těší mě, že se Ti v Žuljaně líbilo. Je to (a zdaleka nejen moje, jak se dočteš tady na fóru) srdeční záležitost.
A teprve ten pocit, až se k tobě někteří místní budou hlásit, potěšení tím, žes se do Žuljany vrátila podruhé, potřetí... , i když třebas bydlíš u souseda.
Každý rok si říkáme, že by to letos chtělo jinam. Překulí se Nový rok a už dáváme dohromady partu, s níž pojedeme - do Žuljany. A odtud poznáváme Pelješac. Mnoho let a pořád objevujeme něco nového, zkrátka ještě jsme se tam nenudili.
Rozmysli si dobře, kam příští dovolenou...
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 08. 2010 14:37
Tak přátelé už se mi to blíží,28.8. ve 20:00 odjíždímthumbs up smileya už se nemohu dočkathot smiley.Obzvláště když vidím toto :

. Letos mám v plánu konečně udělat pořádnou reportáž z cesty Z Českých Budějovic do Sreseru a pobytu, všemi mými médii : foťák,kamera a zápisník a až přijedu zpátky domůsmiling bouncing smiley a dám do kupy co jsem stvořil velmi rád se s Vámi podělím o zážitky.yawning smiley
Ta ahoj mořské vlčice a mořští vlci,držte mě,manželce a malému pětiletému pejskovi Maxovi(íkovi) palečky.

Slunce a mír v duši!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 08. 2010 15:57
Pěkná vzpomínka,spinning smiley sticking its tongue out
moc se nám tam líbilo a tak si to tam užij a ať máš lepší cestu,teda jen tu tam,než jsme měli letos my.sad smiley
Na Sreseru je prostě fajn,hned bych tam jel znova a to jsem doma 10dní.thumbs up smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
20. 08. 2010 13:46
video: [maps.google.cz].confused smileyTuto trasu chci letos jet a tak podám hlášení.yawning smiley

Slunce a mír v duši!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 08. 2010 10:27
ahojda..tak jsme se vrátili z Pelješacu...měli jsme apartmán v Drače...ubytování hne d u ořea pláž v poho,až potud dobrý, ale Drače jako takové mě zklamalo, už jen to, že jsme nebydleli přímo v centru, ale směrem od Stonu ještě před letoviskem a cesta do vesnice bez chodníku, auta mají místo 50 povolenou 70, takže člověk čekal kdy tě nějakej blázen srazí. A v samotném "centru";-) takové neuspořádáné....no nevím.Prostě a jednoduše nám to místo nic neřeklo a k srdci nepřirostlo. Ale projeli jsme pochopitelně co se dalo-za těch 10 dní.....Mali, Velki Ston, Žuljanu, Trstenik, Orebič, Trpanj, nemohli jsme vynechat Dubrovník, to je jasný ,v Pijavičinu jsme odpomohli panu Kačičovi od slušných litříků vínečka;-) a co mě na první dobrou fakt dostalo byl Sreser.....prostě jsem koukla a byla jsem tam doma, cítila jsem se tam fakt příjemně. To bude zřejmě cíl příští dovolené.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 08. 2010 16:12
No hezky se nám to tu tříbí.yawning smileyJak tak koukám,tak se ve Streseru sejdeme příští rok všichni.Abysme se tam ale vešli a nebylo zase hodně lidí zklamáno,že je tam moc Čechů.thumbs up smileyAle jo je tam fajn.Ale kdo čeká čilý ruch,tak bude hodně zklamán.Žádné zábavy typu lyží,člunů a podobných aktivit.Teda ne že bych to já potřeboval.Ale pro rodinou dovolenou a s malými dětmi super.smiling smiley
Asi bude muset jedna nejmenovaná agentura zde zajistit více místa.
Všem,kdo tam letos ještě jedou a nebo tam jsou nefalšovaně závidím.smoking smiley
Tak si to tam užijte.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 08. 2010 17:48
Ahojte Pelješáci, měla bych dotázek - nemáte někdo nějakou podrobnější mapku okolí Orebiče? Tady v Česku asi nic neseženu a chtěla bych si ji trochu prostudovat ať se s milím rozhodnem, kam vyrazit smiling smiley Jestli někdo má, byl by té dobroty a oskenoval ji sem na toto vlákno?
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 08. 2010 17:57
třeba tady :
[www.korculainfo.com]
nebo okolí:
[www.korculainfo.com]

ať se ti tam s milím líbí...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (30. 08. 2010 18:01).
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
30. 08. 2010 19:01
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
07. 09. 2010 20:51
Já už se vrátil a musím říct, že to jak jsem se bál Luka Dubrava, tak naprostá spokojenost. Fakt. Nikdo tam, žádná auta, čisto a klídek. Až mě to překvapilo. Projel jsem pár jiných míst na poloostrově a moc jsem jich takto pohodových a klidných nenašel.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 09. 2010 15:19
Tak ahój Pelješáci ! smileys with beerVrátil jsem se 14.9. v 01:30.Jel jsem : Č.Budějovice-Třeboň-Halámky-Wien-Graz-Maribor-Donji Macelj-Zagreb(Lučko)-Ravča.Z Ravči jsem zkusil údajně lepší cestu a vyhnul jsem se Ploči a vyjel jsem až v Opuzenu.Tedy: Ravča-Vrgorac-Velki Prolog-Mali Prolog-Momiči-Metkovič-Opuzen.U Opuzenu se najíždí na Jadranskou magistrálu. Sice nebylo tolik sepentýn,ale cesta úzká,místy rohy domů až do vozovky,drncáky a za Momiči není most přes Neretvu tak se musí až do Mekoviče.video: [maps.google.cz]thumbs downTakže "sečteno a podtrženo",z Ravče na Pelješac není lepší cesty,eye popping smileykteré jsou nyní poze tři : Dvě přes Ploče a jedna přes Metkovič.Jediné dobré zprávy jsou ty, že na dálnici z Ravče se pokračuje,jsou tam vidě pracující stavební stroje a na mostu na Pelješac se také něco pomalu dělá.thumbs up smiley Takže uvidíme co nám přinese příští rok.
Jinak pobyt ve Sreseru 29.8.-13.9.byl něco neposatelného.Až na pár horších dnů,které jsme využily k výletům,nás stále hladilo na duši a těle, jedinečné prostředí,jedinečné moře,jedinečné ubytování,kdy jsme byli 50m od moře a s báječnými domácími.Ostatně na stejné místo a do stejného apartmánu jezdíme už pět let a to nemá chybu !
Přátelé Pelješace,mám stovky fotek a až to budu mít v počítači tak Vám budu posílat pastvu pro oči a duši !eye popping smileyyawning smiley
Ještě jedno,mám velikou prosbu-potřebuji kvalitní,zdarma v češtině,prográmek se kterým bych mohl stahovat a potom pracovat s mými spousty digifotek a videa.Poraďte mi prosím jak na to.confused smiley

Slunce a mír v duši!
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 09. 2010 15:32
To Novinka !
Drače není špatné místo,ale tam bych fakt nechtěl trávit dovču.Apartmány a moře u silnice to opravdu nemusímeye popping smiley,ale jezdíme tam pro skvělé a čerstvé,cenově přijatelné mořské ryby : Brancin(Lubica).spinning smiley sticking its tongue out
Jsem rád, že jsi kvůli Drače nezanevřela na magické slovo: PELJEŠAC.thumbs up smileythumbs up

Slunce a mír v duši!
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
16. 09. 2010 19:48
ertepetr, já používám tento

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
17. 09. 2010 03:55
na upravu je dobry Zoner photo studio 12, zde



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (17. 09. 2010 11:08).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
17. 09. 2010 08:30
Používám pro úpravu fotek GIMP 2.6, ke stáhnutí zde. Je free, česky, bez jakýchkoliv omezení. Je hodně podobný Adobe Photoshopu, který jsem používal léta. GIMP si nemohu vynachválit.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 11. 2010 13:30
Trochu nám to tady usnulo.Zkusme si trochu zavzpomínat a plánovat rok 2011.
My už máme jasno,jedeme hned na začátku prázdnin do Podobuče.thumbs up smileyUž mám i zarezervované ubytování.Tak se můžu těšit.smiling smiley
Stále však,hlavně děti,vzpomínají na letošní Pelješac,samozřejmě v dobrém.smiling bouncing smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 11. 2010 12:18
Již mám také zarezervováno,na posledních 14 dní v červenci do Trpanje,letos jsme tam nenavštívili jedno místo.....kam se vydáme příští rok.Co mě překvapilo je rychlost jakou mizí rezervace ubytování na příští rok.Letos jsme ubytko rezervovali až koncem února loni v březnu no a letos?Ale co,je nám tam fajn,máme kolem sebe výborné lidi tak proč měnit dobré?
Z letoška mám nový poznatek,čeho jsem se obával byl stanový přístřešek na pláž,po letošní zkušenosti mohu doporučit,ten kdo má menší děti,my bohužel větší těžce postižené,tak nám plně vyhovoval.Myslím,že je dobré zakoupit přístřešek od renomov.firmy,ty z obchoďáků stojí za prd.Nic to nevydrží,a cena je srovnatelná....Také je dobré,aby měl větrací otvory,tzv.síťovinu,já koupil Hageland a jsem spokojený.No dnes za 245....Venku svítí je teplo tak jdu na dvě hod.na kolo.

Lignano 9/03,
Turanj 9/05,
Trpanj 8/08, 7/09, 7/10, 6/11, 6/12, 6/14, 6/15, 6/16, 9/16, 6/17
Radomír



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Radomír (11. 11. 2010 12:24).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 11. 2010 20:54
Tak pro příští rok ( po roční pauze co jsme byli nevěrní Pelješaci, byli jsme letos kousek od Omiše) vyrážíme do zátoky Velika Prapratna. Pro někoho nic neříkající, pro nás naprostý ráj, minimum lidí, usínáme u šplouchání moře, probouzí nás šplouchání moře, naprostý klííííídek. Když potřebujeme lidičky, tak si zajedeme do Orebiče, na Korčulu, Ston, Dubrovník.....všude kousek.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 11. 2010 08:53
Na stránky pana Vlka chodím už nějakej rok ale letošní fotky jsou opravdu nádherny thumbs up smiley.
Viganj
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 11. 2010 21:35
V tomto týdnu jsem si již zarezervoval na příští rok opět Žuljanu v červnu a u stejné domácí kde jsme maximálně spokojeni. Změnili jsme pouze apartmán protože s námi pojede i dcera se zetěm, tak se modlím aby to vyšlo protože měli jet s námi už loni a bohužel kvůli práci pak nemohli. Letos jsme v Chorvatsku vůbec nebyli takže se už nemůžu dočkat, pokud to vyjde tak to bude suprová dovolená.

** Petr **
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
23. 11. 2010 10:07
takhle vypada Peljesac a okoli, kdyz tam doplave smeti - asi z Albanie. fuj to je sila.

[dnevnik.hr]
[www.jutarnji.hr]
[www.slobodnadalmacija.hr]
[www.vecernji.hr]
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
24. 11. 2010 08:33
No to je tedy síla.angry smileyTo bych ani moc nechtěl zažít osobně.Snad se jim to podaří uklidit co nejdříve.thumbs down



Upraveno 1krát. Naposledy upravil svita (24. 11. 2010 14:12).
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
24. 11. 2010 11:04
jdu blejt velebnostieye rolling smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
24. 11. 2010 13:31
Inak je to okolo Trstenika sad smiley Tam to vsetko dobre pozname aj konkretne tie plaze co tam su na fotkach a o to viac ma to mrzi sad smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
15. 12. 2010 11:37
Nemáte někdo zkušenosti s aparmánem Glavor v Drače? Dům se nachází 500 m před centrem Drače ve směru od Stonu. Slyšel jsem o dost velkém provozu po hlavní silnici (která vede mezi apartmánem a mořem). Je ten provoz tak nepříjemný i na začátku sezóny (první týden v červenci)? Díky...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Romans (15. 12. 2010 11:39).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
17. 12. 2010 14:56
Ahoj všichni, uvažujeme, že v létě pojedeme na dovolenou do Trpanje. A jak to tady čtu, tak na poloostrov Pelješac pějete ódy, tak mě to láká víc a víc. Nemáte někdo kontakt na ubytko v Trpanji, nejlíp blízko pláže, jsme rodina 2 dospělí a 1 dítě. Díky moc.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
17. 12. 2010 15:23
To Romans:V Drače je myslím provoz furt,jelikož tudy vede hlavní cesta do Orebiče potažmo dále trajektem na Korčulu.Jelikož jsem z jihu Čech,tak zátoka v Drače mi připadá trochu jako rybník .Samozřejmě trochu větší.Jsou tam hezčí místa.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
18. 12. 2010 19:41
Romanes posli mi na SS tvoj mail a ked tak ti poslem nejake foto a kontakt v Drace v poklidnej zone mimo hlavnej cesty a k moru asi 20m.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.