Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti

Autor patrikHR 
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
22. 04. 2019 22:16
To ze to je trosku dalej nevadi, radi sa pozrieme na nove miesta (alebo tym "od ruky" myslis trosku dalej od ubytovania v Zuljane?). Osobne sa mi to podla fotiek velmi paci, vyzera to tam tak naturalne :-)
Ale plazicka to je mala, nebyva tam hlava na hlave? A co ta plaz blizsie k Zuljane "Kremena"? To vyzera na podobny charakter.
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
24. 04. 2019 12:19
"Od ruky" som skor myslel Peljesac ako taky, je to vyse 1000 km, ale podla mna to stoji za to. Kremena je trosku mensia a blizsie k Zuljane ako Vucine a ako si napisal, ich raz je podobny, ale Vucine je imho krajsia. Samozrejme na plazi je vzdy par ludi, ale hlava na hlave nehrozi.
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
24. 04. 2019 13:11
Tak ono záleží, jak rušnou lokalitu preferujete. Požadavku by mohla vyhovovat i pláž Slanica - Murter. Jenom je tam "trochu" víc živo. Nicméně, na pláži sprchy, můžete být na slunci i bokem mezi borovicemi, plno stánků, ale také možnosti procházek i zábavy.
Podobné místo najdete i na Krku - Njivice - na jedné straně promenáda, stánky, zmrzlina, hotely, na druhé plážičky, borovice, stín.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
24. 04. 2019 22:33
cim min rusno tim lip :-) Murter je hezky ostrov, ale ta plazicka mi prijde dost mala. Byli jsme se tam podivat (na tu plaz) a bylo tam (na nas vkus) celkem dost lidi, ale diky za tip.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 06:53
Patriku, podle tvých příspěvků a reakcí na příspěvky ostatních, máš sjezděno a prokouknuto 99% Chorvatska. Že by sis nevybral?
Já vím, dal jsi sem svůj příspěvek jen proto, aby "řeč nestála". No a ona nestojí.Taky dobře.
Jistě už máš vybraného svého "favorita". Každopádně nic není na 100% ideální a vše má své mouchy.
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 08:15
to PatrikHR - tak ono je to těžko, každý má jinou představu - pláže, kde je málo lidí, zejména v sezoně, zase nejsou většinou dost dobře "schůdné" pro malé děti. A pláže, které jsou pro děti v pohodě (nekamínkové, bez prudšího vlezu do moře) zase nejsou moc prázdné. A místa, kde byl před lety ještě relativně klid už jsou dnes "profláklá". Ještě tedy několik tipů - opět písečná - Mina v Jelse na Hvaru , Prapratno na Pelješaci, Divná (ale tady ten stín je trošku problém), hezká zátoka je i Pokrivenik na Hvaru - jen by bylo třeba na požadavek mála lidí volit termín mimo hlavní sezonu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Gina (25. 04. 2019 08:17).
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 08:39
to Gina: Ano vim, ja si jen rikam, proc se nezeptat zkusenejsich. Nehledam ideal, ani plaz kde nebude clovicka, jen se snazim trochu vic zorientovat a najim misto kde by nam bylo dobre. Nejakou dobu uz do HR jezdime, ale napriklad az pred 3 lety jsem zjistil ze v HR existuji i krasne pisecnate plytke plaze (Lopar). Predtim mi to bylo jedno kam jedeme, ale s malym ditetem "vznikli urcite potreby" neco resit trochu jinak :-) .
Ted jeste muzeme jezdit mimo prazdniny, tak zatim se nam davum dari vicemene vyhybat.
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 08:55
to PatrikHR - jasná, každý máme to "svoje". My jezdíme do Chorvatska již asi 20 let, a i se školou povinným dítkem jsme jezdili po většinu v září - ono to nikdy nebyl ve škole problém, a to ani na střední. Máme též sježděno docela dost. Na některá místa , např. na Pelješaci jsme se několikrát vrátili, ale nakonec to vyhrál Hvar, kam jezdíme již asi 10 let, možná více.
Tak přeji šťastnou ruku ve výběru.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 09:10
to Gina: tak to je parada, kdyz to jde, to se teda asi nechame Vama inspirovat :-)

Hvar: tam jsem jednou hooodne davno byl, uz mam z toho jen takove dost vlazne vzpominky, ale dost mne to ucarovalo. Rad bych tam jel ted nekdy znova, i s manzelkou, akorat nevim jestli se ji to bude libit. Snad jo :-). Ten Hvar je takovy dost naruralni, vetsinou preferujeme mensi vesnicky, ale na tom Hvaru se mi zda ze to jsou uz takove pidi-vesnicky (na jizni strane, kam bych preferoval jit, kvuli tomu ze se pak clovek kouka na otevrene more). No uvidime.
Prozradis mi jaka je vami oblibena destinace na Hvaru?
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 10:03
to patrikHR: úplně poprvé jsme Hvar poznali ze severní strany - ubytováni jsme byli v Basině, ale další léta to vyhrála jižní strana a Ivan Dolac.
I když už jsem říkala, že se přesuneme vedle do Zavaly - je to krásné a oproti Ivan Dolaci bych řekla i klidnější místo. Zrovna ID už patří k těm "profláklým". Ale stejně každý den člověk někam vyjede. Co se týká období - většinou to bývalo září a později přelom srpen/září - poslední víkend v srpnu bývá v Jelse fešta vína - moc zajímavá akce. A míst k poznávání na Hvaru je hodně. Pokud budeš chtít vědět více, nebo nějaké fotky, můžeme v SZ. A nebo - těch "hvarských" je tady hodně, určitě někdo přidá svoje zkušenosti.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 11:56
Gino, dekuji za info. Budu ti vdecny za nejake to foto (formou SZ) at si muzu lepe predstavit ( a mozna i namotivovat manzelku), jak to tam vypada :-). Muzu se jeste zeptat proc preferujete jizni stranu? V cem spociva to "caro" te jizni strany? :-) Mimochodem, predpokladam ze teplota vody na Hvaru se nijak vyrazne nebude lisit od teploty vody na pobrezi HR, co ?
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 12:22
Patriku, vpravo nahoře máš odkaz na stránky o Hvaru, kde je hromada fotek, popsaná jednotlivá místa atd.Pročti si, pokoukej. Na Hvar jsem jezdil mnoho let, nezklame. Jižní strana je lepší proto, že zde nejsou žádné hotely. Západní strana jihu až po zátoku Dubovica je přístupná, když vynechám požární cestu, jen tunelem Pitve. Ten má svá omezení, nevejde se do něj autobus a ani větší náklaďák. Východní strana jihu jsou menší zátoky s pár baráky, mnohdy s né zrovna nejlepším přístupem. Od Ivan Dolce na západ je výhled na otevřené moře. V tom je to kouzlo jihu.
Severní strana už jsou hotely, města a s tím spojený ruch.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
25. 04. 2019 12:31
to Zahajskej: Dekuji za info i za vysvetleni, na stranku se podivam a prostuduji si to.
avatar Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
26. 04. 2019 09:21
Jj, a v Zavale je i větší oblázková pláž vhodná pro potěr, někdy více obsazená. Ale i menší místa mezi útesy s vlídným přístupem do vody..

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: Miesto v tieni u plaze vhodne pre deti
26. 04. 2019 11:19
Zajímavý, že tady ještě nezaznělo to, že plno ubytování má vlastní pláž i s místem ve stínu. Byli jsme takhle ubytovaní na Korčule ve vesničce Kněža a bylo to super. Pro malé děti naprostý ideál.
Mám pocit, že se na tomto fóru nemají dávat odkazy na konkrétní ubytování, tak pokud někdo máte zájem napište SZ




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dejff (26. 04. 2019 11:24).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 56
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.