Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR???

Autor pavel626 
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 08. 2009 22:02
pumpa je až v Jelse, bankomat Sučuraj, Jelsa,obchod snáď tam nejaký bude,ale vysokopravdepodobne bez možnosti platenia kartou, koncovky sú trošku iné,ale použiteľné.
Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 08. 2009 22:12
V Jelse je obchod CBA hned vedle parkoviště a dál v centru Konzum. Platba kartou je možná bez problému.
Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 08. 2009 23:30
Smekám před tímto fórem, prolétla jsem ho skoro celý a fakt jsem netušila kolik fandů má tento ostrůvek mezi Čechama. Třeba se přidám do party po letošní dovče i já.

Díky všem za odpovědi. Po přečtení stránek mám ještě otázku na cestu z Sučuraje do Gdinj. Na předchozích stránkách byla zmínka o nové silnici ve výstavbě. Už funguje, nebo se mám připravit na několikrát zmiňovaný adrenalinový zážitek. A proslulý tunel mě čeká cestou z Sučuraje do Gdijn nebo je až ZA a pojedu jím "až" když vyrazíme na výlet do Jelsy či Hvaru?

A ještě. Ulovila jsem na předchozích stránkách tel. číslo na Jitku2, mohu ho použít v případě nenadálé situace jako nouzovku a obrátit se o radu či pomoc? (Někdo tu psal o šíleném stavu zrovna v zátoce pod gdijn (nepořádek, smrad) , kat kdybychom se někam chtěli přestěhovat či něco jiného.)

Ještě jednou moc dík všem za rady a ochotu.
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 09:56
Cesta Sucuraj Gdinj je zcela v pohodě. V podstatě celá cesta Sucuraj - Jelsa je OK. Náročnější je jen posledních cca 15 km před Jelsou - silnice tam kopíruje zátoky - samá zatáčka, často krajnice a sráz. Jinak vede cesta vnitrozemím. Jen je potřeba počítat opravdu s průměrnou rychlostí 30-40 km/h (ale to už se na rovinkách nedodržuje 40tka). Všude na Hvaru jsou úzké silničky - ale na to si člověk rychle zvykne. Pokud se bojím vjet do zatáčky, tak troubím :-)

Mnohej "adrenalinovější" je třeba cesta z Jelsy přes Pitve na jižní pobřeží (a tam je onen zmiňovaný tunel Pitve - Zavala) - ale tento výlet stojí za to! A hlavně tedy cesta ze Stari Gradu do Hvaru přes Brusje, ale to je taky super zážitek - nádherné výhledy.

A celkově s dopravdou na Hvaru - i místní jezdí poměrně opatrně (až mne to překvapilo), jsou ohleduplní, čekají. Jen je třeba počítat že na vzdálenost cca 20 km nepotřebuji 15 minut jak u nás, ale alespoň dvojnásobek času. Ale však je dovolená, tak si to užíváme, ne? smileys with beer Jediné, kam jsme spěchali, bylo ráno z Jagodne do Sucuraje při výletu do Mostaru, protože jsme chtěli stihnout trajekt spinning smiley sticking its tongue out a stihli, příjezd 6:27, 6:30 odjezd trajektu, byli jsme poslední auto, co se tam vešlo... thumbs up frajeři chorvatští lodníci!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JamesCloud (26. 08. 2009 09:57).
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 10:22
JamesCloud:
Díky moc, se mi trochu ulevilo a mého chlapa to trochu zklamalo :-) ale prý si určo výlet tunelem udělá...

Nemáte tip na případné přenocování cestou na Hvar? Pojedem sice jen z Grazu, zato ale s malými dětmi a zvažujeme vyjet již v pátek a přespat někde v kempu. Nevíte někdo o prima místě na výlet (malý, vhodný i pro děti) s místem pro přenocování?
Dík.
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 10:43
Pinguiun:
Z Grazu pravda trochu bokem (přes Klagenfurt a Podlubejl), ale určitě doporučuji Bohinjské jezero ve Slovinsku. Několik kempů od Bledu (luxusní kemp Šobec) až po zadní část Bohinje (opravdu až na druhé straně jezera). Výlety - k jezeru (koupání), slap Savica, výlet lanovkou na hory okolo...

ps. myslím, že si adrenailinu užijete dost třeba na cestě z Gdinje do té vaší zátoky, nejel jsem tam sice, ale všechny boční uličky na Hvaru jsou super úzké :-)
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 12:25
zdravím, fotky z letošního ostrovu Hvar na webu:

kdo chce, ať koukne

[www.arimarseapioneer430.cz]
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 20:21
Přidávám záběry z cesty ze Sv.Nedjelji do Hvaru požární cestou.Směrem tam označení na kartonové ceduli ve Sv.Nedjelji, na konci cesty v opačném směru je ale zákaz vjezdu, takže cestu zpět jsme již tady nejeli.Celkem v protisměru dva vozy.Stejným směrem tři, ale všichni jeli do zátoky Lučišče.Cesta makadan,nad Lučiščem stoupání do kopce beton.
Zátoky jdoucí po sobě jsou Lučišče,Piščena a Dubovica.




Jinak neskonalá nádhera.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 20:28
...něco málo sekvencí z cesty po Hvaru...je to jen pracovní, točeno na mobil...smiling smiley
...z Jelsy do Pitve...k tunelu...



...tunelem z Pitve...



...od tunelu do Ivan Dolacu...



...to už je cesta Stari Grad...Hvar...poněkud komfortnější tunel...


avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 20:53
..." butik ve Hvaru...po té co odsud vyšla Ivanka Trumpová " ...grinning smiley...




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (27. 08. 2009 09:02).
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 21:13
Bessy, chtěla jsem napsat, ať už lidi neblbnete, nebo zešílím, ale díky za videa, celou dlouhou zimu se budu vracet na stranu 48 tohoto vlákna a aspoň virtuálně jezdit po Hvaru. Jana
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 21:36
Tak my startujeme v pátek, pojedem kam až prťata dovolí a přespíme někde v kempu. V sobotu bychom chtěli stihnot trajekt v 15:45 z Dreveniku, pak jsem zvědavá na tu cestu do Gdinj a hlavně do naší zátoky.

Díky všem za rady, vše mám zapsané, manža se těší na tunel a na výšlap na Nikolu, já si vypsala restaurace a kam na zmrzlinu :-)

Ještě dotaz, dá se na lodi (pálava) bezpečně plout kolem pobřeží? Prostě ze zátoky do zátoky? Jak je to s proudy u pobřeží?
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 21:39
Bessy. Syn, když chodil letos na "posezy" s místními ve městě Hvar, tak mu říkali, že město Hvar je mimo jiné i známé tím, že v jejich městě mají významné a jinak známé osobnosti zaručené naprosté soukromí ve svých vybraných ubytovacích místech, a zaručený pokoj od fotografů a novinářů.....teda pokud se nevypraví sami na veřejná místa.... a právě proto si mnozí z nich vybírají město Hvar, a místní jsou na to velmi pyšní.....A najednou se tam objevíš ty, na hlavě s kamerou na pásce, v jedné ruce foťák, a v druhé mobil.....a staletími vybudované "image" může být v čoudu.....nehledě na možné - tímto způsobené politické převraty v různých zemích světa.....To fakt chceš? Zdraví R.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 08. 2009 21:54
...to focení je jak droga... přesto mi největší hvězda zatím uniká...ale někdo říkal...že se Rero zjeví na srazu ve Valmezu...ona to totiž z Těšína má...co by kamenem dohodil...tak ji tam chci vyfotit ..." na molu..." v letošních plavkách ...model " Hvar..."
...ač riskuji, že přijdeme ve prospěch Polska navždy ( komentář o mezinárodních konfliktech...viz. výše ) o další území ...mám na mysli Českomoravský Těšín
...jenže nikdy...neříkej nikdy ...tak, jako my... to Polsko nebylo vždycky na mapě Evropy...pokud si vzpomínám, tak před časem Havel na zámku v Litomyšli při setkání středoevropských presidentů daroval Walesovi k jeho narozeninám krásnou historickou mapu ...a na té mapě bylo Prusko a Rusko...ale mezi nimi jaksi chybělo Polsko ...( bylo to dáno tehdejšími historickými geopolitickými poměry v Evropě)...tak tehdy Walesu málem šlehlo...anžto nepochopil, že to byl Havlův žert s historickou mapou...
...pravda bylo to od Vaška " unfér "...nicméně dopadlo to relativně lépe než při jeho jiných vylomeninách...smiling smiley
...P.S. ale jak bylo výše psáno..." pokud celebrity nejdou na veřejná místa..." tak já je nefotím yawning smiley nemůžu za to, že paní Trumpová vyšla z butiku aby se dozvěděla, kdo je Bessy...grinning smiley



Upraveno 7krát. Naposledy upravil Bessy (27. 08. 2009 09:03).
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 08:57
Ahoj lidi,všem moc díky za krásné fotky.hot smiley Tak můžu alespoň brouzdat po netu, a vzpomínat, když je naše dovolená na Hvaru tak daleko.sad smiley Tak už se těším na další videa a fotky.spinning smiley sticking its tongue outyawning smileysmiling smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 09:18
Pinquin, prosím dej typ na dobrou zmrzku na ostrove Hvar...diky
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 09:44
Nám najviac chutila v cukrárni v Jelse.spinning smiley sticking its tongue out
Robia tam aj parádne zmrzlinové poháre.
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 10:33
Dádo, naprostý souhlas !!! Je to ona ???
[i30.tinypic.com]
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 10:35
Ivon: Zdravím nováčka fóra jako jsem já :-) Prošla jsem fórum a mám ty na zmrzku v Jesle a hlavně prý mají obr poháry, a tip na vínko od místního vinaře Tomy Lučiče, prý se máme ptát místních u silnice...Vůbec jsem tu našla mnoho praktických info.
Vyrážíme už ZÍTRA ! nástup na Hvaru máme v sobotu.


Snad poslední dotaz. Co mořské potvory? Do vody jen v botech? Ježci? Jak moc se obrnit?
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 10:42
Pinquin díky. Jak dlouho budete na hvaru? my odjizdime pristi sobotu. Precetla jsem, ze odjizdite z Grazu.....žádné obavy, my absolvovali cestu na Brač s malou, kdyz ji byl rok, jeli jsme na noc a celou cestu spala (sice parkrat u prsíčka.....ještě jsem kojila). byli jsme tam 14 dní a moc ráda na to vzpomínám. takže žádné obavy z cesty! Mj. my jsme se rozhodli jet na trajekt na Hvar ze Splitu, tam to známe, nakoupíme ovoce na trhu a budeme blíž cili - ID. Nepostřehla jsem....taky míříte na ID?
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 11:05
Ivon: Jedem na Robinsonádu do zátoky Skozanje pod vesnicí Gdijn, Chceme trajektem z Dreveniku, my to máme zas blíže z této strany :-)
Jinak zůstáváme do 9.9. to je myslím středa. Jedeme 2 rodinky 4 dospěláci, děti : 4,5 2,5 skoro 3 a mimi 6 měsíců Do ID určo zajdem, chlapi si chtějí projet tunel :-) máme černou oktávku kombi s českým pražským :-) číslem.
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 12:32
Pinguin- nějaká tá potvora se vždycky najde !!! Ale ježci jsou až v hloubkách,aspoň v ID. Žraloky jsem neviděl....zatím !
[i30.tinypic.com]
[i31.tinypic.com]
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 13:40
Mildous: když pro mne je tohle prostě "fuj" Si nemůžu pomoci, ale coby suchozemec ze srdce evropy, zvládám maximálně sladkovodní zvířenu. Tu mořskou jakž takž na talíři, pokud je to již v neidetifikovatelném stavu...

Takže takováto setkání třetího druhu si nechám ráda ujít.

Prozraď, to byl záměrný odlov po hledání, nebo Vás ta "věc" navšítivala sama dobrovolně? Já abych věděla co čekat. Jo a nepřichytí se na člověka těma přícuckama, šla sundat? Asi blbý dotaz, ale představa jak to sundavám z hysterické dcerky (o sobě raději pomlčím).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 13:45
to Mildous-thumbs up
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 14:38
to pinquin :
řekl bych, že jedete do stejného domu, který se líbí i mně a uvažuji tam jet příští rok v červnu s rodinou a přáteli. užite si to, až se vrátíš, tak dej prosím vědět.
patata
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 14:44
Pinguin - plavu si ani nevím jak, vždyť nemám prsa, ani .......a najednou ze dna na mně vyvaluje očiska tá mnohonohá potvora. A jelikož do vody chodím preventivně s tyčkou a na koci trojbodec, tak jsem si ji vzal sebou do salátu. Někdy se docela dost přilepí na skálu a klidně "upustí" i chapadlo,aby se ubránila.No a tá druhá potvora se opalovala v tůni mezi skálama a tak jsem ji nechal oschnout před grilováním. Bránila se urputně, dostal jsem elektrický kopanec do ruky, když jsem ji tahal na focení z lavóru. Neboj, přilepit se mohou, pustit se musí!
[i26.tinypic.com]
[i25.tinypic.com]
...no a vnoučata jsou vzorní pomocníci při přípravě i konzumaci !!! Tož tak !!
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 15:01
Mildous: smekámthumbs up já se rozhodně do osobních soubojů pouštět nebudu, jak na mne jukne, beru roha.

Tata: je to přes Adriatic objekt 4039. Jsem zvědavá. Je to dimensovaný na 4+1, nejdřív jsme měli nahlášený 3 dospělí a děti (mimi 6 měsíců a 2x pod 3 roky) a nakonec jedu i já. V cestovce nám napálili cenu za změnu rezervace a za mě chtějí navíc 10eur na den + taxu přestože je cena za objekt... no ale zas když můžu odjet s rodinou, tak už je doplaceno a balím. Doufám, že to bude stát za to. Určo podám raport až se vrátíme.
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 20:47
Předodjezdový dotaz: Je na Hvaru směnárna? Bankomaty? A kde? Díky
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 21:04
Bankomaty aj zmenarne určite nájdeš v Sučuraji,Jelse,Vrboske,Stari Grade a v meste Hvar. Hneď prvý bankomat nájdeš na stene budovy v Sučuraji, kde pristaneš z trajektom.Hneď vedľa je okienko Jadrolinije, kde si kúpiš lístky na trajekt, keď sa budeš vraciať z dovolenky.
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 08. 2009 21:16
Díky, do Sučuraje dorazíme trajektem, tak to bude při ruce.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 147
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.