Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Sv Filip i Jakov

Autor Andy 
Sv Filip i Jakov
12. 02. 2006 23:04
Ma nekto skousenosti s vesnici Sv Filip i Jakov. Zacatkem cervence tam planujem zustat par dni a hledame pokojne misto a ciste more v okoli Zadaru.

Dekuji za kazdou radu.
avatar Re: Sv Filip i Jakov
13. 02. 2006 18:46
Poměrně dlouhé a na večerní procházky dobré místo/spojuje se totiž Turanj a sv.Jakov v jeden celek/ s možností procházky až do Biogradu/asi tak 5km/.Hodně hospůdek a picérií.Moře je pěkné a i čísté,ale je tam velký proud jako v řece.Pláže různé,někde navezený písek jinde zase oblázky a jinde zase suť s domů/cihle,beton apd./.Pokud máte auto tak výborné místo pro výlety do Šibeníku na Krku a doporučuji celodenní výlet s piknikem na Kornati.Zažil jsem mnohem horší místa.Jinak je zde mnoho jiných přízpěvků na tuto oblast,takže doporučuji se podívat i o jiných nazorech.

MirekŠi
avatar Re: Sv Filip i Jakov
14. 02. 2006 03:07
Výlet s piknikem na Kornati:

No tak na tohle jsem měl smůlu, byl to nejhorší výlet tohoto druhu který jsem v Chorvatsku zažil. Vyjížděli jsme právě z tohoto městečka Filip i Jakov, z místa našeho pobytu to bylo tenkrát asi přes 50km, naletěli jsme na ten super výlet tenkrát jednomu "naháněči" majitelky dotyčné lodi.
Vyjíždělo se ráno v 8 nebo 9 hodin, zpět jsme přijeli večer ve 20 hodin. Cena byla dost vysoká, zpět jsme všichni přijeli uplantaní, žízniví, hladoví.... Abych se vzpamatoval na cestu autem zpět, aspoň jsem si dal ve Filipu i Jakov dobrou zmrzlinu která mě trochu postavila na nohy. Od té doby jsem před těmito pikniky na lodi hodně obezřetný. V našem případě oběd byl příšerný, pití bylo možno koupit na lodi a taky na jednom ostrově kde jsme pobývali asi 2 hodiny, ale za takovou cenu kterou jsem už potom odmítnul akceptovat. Za 4 plechovky 2dc coly jsem tenkrát na tom ostrově vysolil po přepočtu mám dojem necelých 300Kč......

Četl jsem tu ale už mnohokrát že se výlet na Kornati líbil, takže možná jsme pouze my měli prostě smůlu na loď....



** Petr **
avatar Re: Sv Filip i Jakov
14. 02. 2006 18:48
Petre apravdu VELKA SMULA,my jsme vyjeli s Biogradu také na celý den.Cenu už si nepamatuji,musel bych se podívat do záznamů.Poněvadž jsme nechtěli jed autem tak jsme si domluvili/poněvadž vozíme kola/,že můžem přijed na kalách a ty nám zadarmo uschovali.Výlet byl asi takový-výjezd s přístavu mezi pobřežím a ostrovem Pašman a dále pod mostem mezi Pašmanem a Ugljanem do oblastí Kornati.Pítí co kdo chtěl a chlazené/červené víno,nealko džúz,rakie/,snídaně nějaká obložená bulka,káva,potom objížďka a ukázka stěn a oběd na nějakém ostrově,kde při cestě vysadily nějaké kuchaře a po objíždce jsme se tam pak vrátili,na oběd gril ryba,stejk,pečivo,víno,nealko a zelný salát.Po obědě lodí na to slané jezero a z druhé strany těch stěn/skal/,přestávka a odpočinek s možnosti koupání,procházek apd.Potom odjezd směrem domů cestou koupání s lodi na místě údajně nejčisčí moře na Jadranu,cestou zase byla svačinka,káva a pití co hrdlo a motolice stačila.U některých jsem měl i obavy,že se snad při koupání utopí.Takže naproti tobě spokojenost.To samé výlet s Blata/Živogošče/ na Korčulu.Sice na oběd byla jen ryba,nějaké pití,ale i tak perfektní spokojenost.Takže asi záleží na lodi a naháněčích co vám nabídnou.

MirekŠi
Re: Sv Filip i Jakov
14. 02. 2006 20:21
V loňském roce jsme se napálili- jeli jsme na dovolenou do Brely - s lístostí jsme vzpomínali na náš pobyt v Turanji v roce 2003. Brela již nikdy!!! V Turanji jsme strávili začátkem července 2 týdny pohodové dovolené. První týden jsme byli na molu skoro sami a druhý týden se nám zdálo, že je tam moc lidí - asi 30 - tak jsme popošli asi 300 m a byli jsme zase skoro sami. Dovolená byla zajištěna přes CK v soukromém apartmánu.Bydleli jsme v I.patře nad skvělými domácími, parkování v objektu, střešní boxy uloženy v garáži.Tržnice v Biogradu cca. 5 km, dlouhé korzo s hospůdkami a pod. Naše hospůdka byla 10 m od mola, kde jsme se přes den opalovali a pan majitel nám obden pomalu rezervoval stůl - chodili jsme na smažené rybičky a víno (přijatelné ceny!) a na cestu do apartmánu jsme dostali každý panáka Rakie. A jeden velice milý postřeh - asi 30 m od mola je cukrárna s výtečnou zmrzlinou a náš syn první den si pro ní šel, ale měl větší bankovku. Zmrzlinář mu dal velký kornout zmrzliny a poslal ho pryč s tím, že až bude mít drobné, tak mu zmrzku zaplatí příště! Jelo nás celkem 8 lidí - z toho 4 puberťáci a všichni byli nadšeni! Nikomu nic nevnucujem, ale bylo to super, super, super!!!! Pokud chcete nějaké foto napište si na můj e-mail. Možná další postřehy doplní i můj švagr Bob, který zatím tuto diskusi jenom čte!
avatar Re: Sv Filip i Jakov
14. 02. 2006 21:24
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Petre apravdu VELKA SMULA.............

Byla to smůla Míro, to máš pravdu. Zatím jsem zde na fóru na výlety po Kornati slyšel jenom samou chválu. To co popisuješ nám samozřejmě onen "naháněč" taky sliboval, dokonce se nám představil jako majitel a kapitán té lodi, skutečnost byla úplně jiná. Vlastně ani s námi nejel, jenom se tam ráno ukázal a pak odešel, ta loď měla majitelku (mluvil jsem s ní při cestě zpátky).

Jo pití na lodi to jsem zapoměl, to skutečně bylo v ceně. Ale byla to nějaká voda se šťávou a ta PET láhev ve které to kluci přinesli dost dobře zapáchala naftou. Bylo to už při cestě zpět, tak jsem řekl že to vydržím, kluci nevydrželi a pak jim bylo nepatrně špatně....

Lodí tam jezdilo jako na Václaváku, takže věřím tomu že v naprosté většině je to určitě OK thumbs up



** Petr **
avatar Re: Sv Filip i Jakov
15. 02. 2006 21:34
Pro Andy-myslím si,že volba bude správná a nic se nebojte je to oblast s velkou kapacitou ubytování a to asi už od Zadaru snad až po Pakoštane ne-li dál.Rádi na tu oblast vzpomínáme.Pokud vyjde počasí v tomto vašem termínu by tam ještě nemělo být moc lidí.Snad krytické to je až začnou Italům prázdniny to je začátkem srpna,to se to tam zaplňuje.

MirekŠi
Andy
Re: Sv Filip i Jakov
23. 02. 2006 16:50
Vsem díky moc za info.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 225
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.