Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

dovolená - rezervace ubytování přímo v hotelu?

Autor Táňa 
Zkoušeli jste někdo zarezervovat si sami ubytování v některém chorvatském hotelu? Vyšlo vám to levněji než s cestovkou? Jaké to má úskalí?
ubytovani v hotelu primo na miste je drazsi, jelikoz cestovky maji alontmanske ceny, ktere jsou nizsi.
Muzete si najit i ceny nekterych hotelu na jejich strankach a pak to porovnat s cestovkami.
Cestovky jsou skoro vždy levnější než rezervace přímo v hotelu. Pokud hodláte zakoupit pouze pobyt mimo hlavní sezonu bez dopravy doporučuji německé cestovky - dobré zkušenosti mám s TUI a nebo s ITS, - v mimosezónních termínech mají až poloviční ceny oproti českým CK. Stejně tomu je, pokud máte malé děti - nabídky "dítě zdarma" jsou u nich rozšířenější a tak Vás často vyjde hotelové ubytování s polopenzí stejně drahé jako pronájem apartmánu. Rovněž u těchto známých německých cestovek je pravděpodobnost že vám hotelier přebukuje pokoj na horší, nebo že nedostanete co si objednáte, rozhodně menší než u českých CK (holt takové je Chorvatsko). Loni se mi ještě osvědčil slovinský Kompas.
Ceny přes cestovky jsou sice nižší, ale zaplatíš dopředu a nevíš do čeho jdeš. A věř tomu že pro cestovky maji vyhrazené pokoje, které jim na místě nikdo nevezme.
Ptala jsem se z toho důvodu, že scháním dovolenou od úterý do úterý - což mi cestovky nenabídnou. Manžel sportuje, takže má o víkendech většinou závody.Máme tedy jen málo možných termínů na dovolenou. Oslovila jsem hotel v Chorvatsku a hotel mi s velkým překvapením včera odpověděl, že termín od úterý není problém a cena je jen o málo vyšší než od CK.( CK má akci 1.dítě zdarma ) Platební podmínky jsou: nyní 30% záloha na účet v bance a zbytek po příjezdu na recepci hotelu. Co si o tom myslíte? Myslíte, že hotelier si váží zákazníků od cestovky více než jednotlivců? Myslíte, že můžeme dostat horší pokoj? Co myslíte tím, že nedostaneme to co si objednáme?
Já jsem zatím jezdil s cestovkama a vždy mi ubytování mimo termín sehnali, jenom se jim asi musí chtít. To jsem jel i na vrcholu sezony.
hotel si nevazi zakazniku pres CK vice, spise jsou to dohody, ktere se musi plati a je jim jedno, jestli hoste prijedou, ci ne. Proste je to jistota.
Muj muz delal mnoho let na recepci a radeji nebudu vykladat co se vse delo.
Ve velkych komplexech je luzko, luzkem a jestli je to tak jak se dohodlo, to uz je jina. Ale proc to nezkusit, nebojte na ulici vas nenechaji.
Re: dovolená - rezervace ubytování přímo v hotelu?
14. 02. 2006 13:35
Táňo, jen malinké varování po loňských zkušenostech: i hotel je vhodné si zarezervovat předem, vloni koncem září jsme se v dalmácii setkávali s tím, že hotýlky buď měly obsazeno, nebo taky jsme se setkali s nabídkou rozzářeného recepčního na dvojlůžkový pokoj v nezajímavém a dost průměrném hotelu za cenu kolem 100eur/1den (i při dlouhodobějším pobytu)...
A k těm cenám, porovnávej, někdy a někde to individuálně vychází líp a hoteliéři jsou ochotni přistoupit i na jiné termíny než obvyklý týden od soboty do soboty....

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 167
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.