Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pelješac - žuljana

Autor per partes 
Pelješac - žuljana
26. 01. 2006 14:08
Zdravím všechny, chystám se s rodinou (2+2) na Pelješac - zátoka Žuljana.
Nemáte tip nebo spojení na ubytování, nejraději samostatný apartmán s klimat.,grilem.
Mohu dát tipy na Pelješac - Crkvice, Čiovo - Okrug Donji

Díky František
Re: Pelješac - žuljana
26. 01. 2006 17:49
Nepomuzu, stravil jsem tam pred 2 lety s manzelkou jen 3 dny ve vlastnim stanu v tom vzdalenejsim, levnejsim a ne prilis vybavenem kempu, ale libilo se nam tam a rekl bych, ze v tom vzdalenejsim kempu za Zuljanou bylo hezci koupani. nicmene kontakt na jakykoliv Peljesac bych uvital, ale radeji ne do te zatoky Malo More, ci-li radeji na stranu Mljetu ci Korculi. Dik
Re: Pelješac - žuljana
26. 01. 2006 20:31
Když si uvolníš e-mail, pošlu ti adresy na webu, které jsem našel. Na revanš chci po příjezdu od tebe referát o Žuljaně, hodnocení ubytování a zkušenosti. Bereš?

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
mm
Re: Pelješac - žuljana
27. 01. 2006 05:37
Takuy mohu poslat tip ale není kam musíte si uvolnit adresu
Re: Pelješac - žuljana
27. 01. 2006 21:35
Ahoj lidi.Taky se chystam autem do Chorvatska.Čtu tu o Pelječasu, ale nemohu to na mape ChR najít.Prosím kde to je?Pokud by to nebylo daleko, jel bych tam.je tam opravdu tak hezky jak jsem někde četl? S pozdravem Saho
Re: Pelješac - žuljana
27. 01. 2006 22:26
Pelješac je poloostrov na jihu Chorvatska, podle mého názoru, jedno z nejkrásnějších míst Chorvatska, i když je dost daleko, blízko Dubrovník. Žuljana, klidné místo, vůbec Pelješac není přelidnatělý ani v sezoně.Krásný městečko je Ston s hradbami, přístav Trpanj taky stojí za to. Pláže oblázkový,
nádherně čistá voda. A víno z Pelješacu, tak už vůbec nemá chybu.
avatar Re: Pelješac - žuljana
28. 01. 2006 11:23
Je to vzkutku hodně daleko,prakticky projedete celé Chorvatsko.Pro info si najedte na stránky www.chorvatsko.cz a uvidíte mapku Chorvatska a je to úplně na jihu s Brna tak 1100 km a bude záležet kam na poloostrově pojedete.Musíte projed i přes část BiH (Neum) a vstup je u Malého Stonu.Pro tuto velkou vzdálenost a řadu stovek km po Jadranské magistrále je tam trochu méně lidí.Plánujte a rozvažujte máte na to ještě nějaký měsíc čas.Cesta je namáhavá a i při dnešních cenám PHM také drahá.

MirekŠi
Re: Pelješac - žuljana
28. 01. 2006 14:41
2jarda,2mm, uvolnil jsem mail aspon doufam, vubec mne nenapadlo, ze kdyz ho tam zadam, tak je zablokovany.
....
Jinak na Peljesaci jsem byl jen dvakrat. Z toho jednou pred peti lety na tyden v Orebici s detmi (pak jsme se vraceli na tyden na Makarskou) a pred 2 lety par dni v Zuljane a tyden v nejakem orlim hnizde na stranu malo more. Peljesac je ma laska a sen, ktery jeste mam je Mljet, snad nekdy.
....
Z Orebice jsem objel cely konec polostrova, na konci byl klid ale jinak nic moc, Orebic je hezci. Peknej vylet je do Korculy i na kapitansky hrbitov nad uzinou a i do tech kopcu se da zajit (ale strasili nas hady, pry i jedovatymi). Byli tam tenkrat hnusni komari, delajici docela bolaky-repelent a jine pripravky sebou.
...
Cesta byla tenkrat takova netypicka a asi ani prilis rozumna, puvodne jsem mel naplanovano dojet na Trpanj a odtud trajektem. Byla to jeste preddalnicni doba a navic jsem si to zkomplikoval, ze nechci dole po magistrale, takze jsem jel paralelne vrchem pres hory-v noci. Nicmene jsem do Ploce prijel brzo jeste za tmy a furiantsky jsem rekl, preci tady nebudeme cekat do rana na trajekt, kdyz tam vede cesta po sousi, no a tak jsem po tme nad ranem jel ty klikatice (i toho sakala jsem na silnici videl:-). Takze muj zaver, da se tech cca 1100km ujet naraz i po normalni silnici (je-li zajem, mam nekde pomerne presne zapisky, mohu zkusit pohledat).
...
Druha cesta v predloni v srpnu byla bez deti s tim, ze mame zaplaceny pobyt pozdeji a je zapotrebi stravit nekde 3 dny pod vlastnim stanem. Nejdrive jsme chteli zakotvit nekde v okoli Makarske a po nekolika zastavkach, kde se mi nic nelibilo jsem se rozhodl, ze dojedem az na Peljesac. Nejdrive jsme zkouseli nejaky precpany kemp na placatem travnim placku u Stonu-naprostej des. Dojeli jsme do Zuljany a ta se nam libila moc, ale vse bylo obsazeno, jak apartmany tak kempy. Mistni nas poslali do kempu za Zuljanou. Levny minikemp s dost ubohymi a skromnymi socialkami. Majitel rekl, kdyz si tu najdete nejaky placek-nasli na strmem utesu nad morem. Ta zatoka u kempu byla hezci nez je ta ve meste a navic se da jit po pobrezi dale do skal na soukromnejsi mista. Celkovy dojem na mne udelala Zuljana velmi dobry.
...
To Malo more uz ne, ta voda nebyla kristalove pruzracna (za to v noci svetelkovala, kdyz se v ni splouchalo rukou). Zajel jsem se podivat do Trpanje i do Trsteniku, projel jsem i vrsek poloostrova vcetne zastavky u toho mnisskeho klastera. Nicmene muj zaver je jednoznacny. Nejkrasnejsi strana Peljesace je ta odvracena od pevniny, tj. Zuljana, Orebic a samozrejme to strme pobrezi po prujezdu tim tunelem v pohori Dingac (nejake fotky jsou i na kacha.cz). Takove ty proflaknute mista typu Borak, Podobuce a tak, ale tam jsem se byl pouze podivat, nebydlel jsem tam. Navstivil jsem znovu i Orebic, ale uz to nejak nebylo ono, snad jsem tam byl ve spatnou dobu a bylo tam uz moc lidi.
...
Pokud chcete jeste nejake konkretnejsi informace, tak co si vzpomenu, ci pohledam poslu na mejl. Orebic mam nekde na klasickych fotkach, Zuljanu focenou nemam. Nicmene se Vam tam bude asi libit. Nase delegatka nas sice strasila, ze se uz stalo, ze meli v Zuljane nejake hygienicke problemy, ale nic spatneho jsme tam za tech par dni nepozorovali ani necitili, nicmene si nedalam zadne iluze o vyreseni kanalizace na pobrezi (snad jen, ze maji v sezone stop stav a pousteji to vse do more az po sezone, ale treba se mylim:-). Takze tuto pomluvu potvrdit nemohu, a podle mne Zuljana splnuje pozadavky na hezkou dovolenou. ALe mate-li penize jedte radeji na Mljet a poreferujte-mi ome vysnene destinaci, znami, kteri jezdi x let Orebice tvrdi, ze je to jedno z poslednich mist, kde je jeste zive more.

Re: Pelješac - žuljana
28. 01. 2006 14:45
mam tam chybu ploce-trpanj, co uz tim trajektem jsem nikdy nejel, vzdy jsem to objel, silnice je docela slusna, nevybocuje to z chorvatskeho prumeru
Re: Pelješac - žuljana
28. 01. 2006 22:58
Vrgada: Posílám veškeré adresy na APP v Žuljaně, co jsem našel. Ale můj přízpěvek byl myšlen pro Františka (per partes) - ten chtěl adresy a nemá uvolněný e-mail. Díky za referát - moc dobrý a poučný.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
avatar Re: Pelješac - žuljana
29. 01. 2006 18:11
Má někdo zkušenosti,které části Pelješacu a kde se dá všude dostat do kempů s přívěsem 6m/1200kg.Uvítám zkušenosti těch co tam byli a typy na pěkné místa.Samozřejmě,že informace s webů kempů mám,ale tam se nedočtete jestli se tam dá vůbec dojed.Na stránkách je to vždy šikovně nafoceno,ale skutečnost je pak až tam člověk dojede ůplně jiná a nebo se tam ani nedostane a pak jak z toho ven.I s tímto mám své osobní zkušenosti.Díky předem všem za dobré typy.

MirekŠi
Re: Pelješac - žuljana
29. 01. 2006 20:46
pro Mirka.Jel jsem tuto cestu před dvěma lety se 7 metrovým Hobíkem.a 6 metr Tranzitem. Puvodní plán byl Šibeník.A když se nám tam nebude líbit někam jinam na blint.Jeli jsme na 25 dní tak času bylo dost.V šibeníku se nám nelíbilo a kemp který jsme hledali byl uzavřen ,otrvítal se od 20.6 a my přijeli 17.6.Stejně se nám tam nelíbilo tak jsme pádili na jih.Cesta po magistrále ok,přes BIH,taky odbočka na Pelješac taky ok až ke Stonu.Tam jsme přijeli asi kolem 5 hod ráno Myslím kemp Slano,NA NETU SUPER FOTKY HEZKÁ PLÁŽ VČETNĚ KEMPU,tak jsme sjeli s prudkého kopce asi 2 km dolu po púravé straně byla strhlá krajnice ,normálně se sypala zem vedle kol,málem jsem se po.....že se skutálíme ze svahu/ona ta souprava taky něco vážila /to je pravda ,ale snad jim tam taky jezdí zásobovací vozy ,ne?Prostě jsme sjeli dolu ,a ten líbezný kemp jak to bylo na netu vypadal ve skutečnosti trochu huře.Pláž nic moc,wc přimněřené k jižním pomněrum třeba se někoho dotknu ,ale pádili jsme rychle zase nahoru.Tam už se jelo lépe jelikož strhlá vozovka byla po levé straně ,ale stejně hm..Pokračovali jsme na Orebič.Cesty dost uzký někdy veelký problém vyhnout se většímu autu.V Orebiči ze začátku takový malý kemp Mário ,cca pro 10 kaqravanu,bez stromu,kadibudka uprostřed placu 2 wc+2 sprchy venku za oponou.Takže taky z toho nic nebylo,další kemp Perna taky v Orebiči .Taky z toho nic nebylo,na pláži každý den fučí jak na Sněžce a kemp 2-3,sice hodně stínu.Takže
Re: Pelješac - žuljana
29. 01. 2006 21:19
Takže zpět do Orebiče .Tam jsme našli super kemp ,sice menší jmenoval se GLAVNA PLAŽA ,stejně jako nádherná pláž pod ním.Kemp je obehnán kamenou zídkou asi 1 m vysokou a dokola palmy ,moc pěkné na oko ,aji zázemí kempu ok.se vším všudy.Bohužel na tak dlouho nás tam nemohl nechat prej maxim 10 dní potom mu přijedou nasmlouvaný turisti přes net.Takže pokračování bylo na Korčuli kemp Mindel .Katastrofa katastrof!!!!!!!!Zarostlá džungle ,soc turecký, ceny maximální.za 2+1 +tranzit+karavan+elektr,přip asi 1300kč na den.Dalších 50 km na Vela Luku se nám už nechtělo.Následoval trajekt zpět na Pelješac.Z orebiče do Trpanje,na trajekt ,protože už sem mněl těch uzkých silnic až až/cesta do trpanje je snad ještě horší než do Stonu.je vážně uzká a hrozný klesání /S karavanem jsem tam tedy za celou dobu nikoho neviděl.Obytný auta ano.V trpanji následoval nájezd na trajekt.Cesta do Ploče asi 1 hod /ne nejlevnější/.VPloče následovalo couvání s trajektu :-(((,mněl jenom jeden vjezd .Potom následovala cesta púo magistrále na sever .Každý kemp jsme vymetli.Pořád jsme ale nenašli to o čem jsme snili,ale kdo hledá najde.Takže nakonec jsme skončili pár km od Šibeníku :-)))ve Vodicích,kemp Imperial.Plac jsme mněli 10m od vody,člun na očích.Soc jsou tam dobré.S tou teplou vodou jako všude trochu problém.Pláže tam jsou nacvaklý,ale to nám nevadí.v 10h odjedem na protější ostrovy a vracíme se až po 18 h a to už je všude volno.Jsou tam krásný procházky do SRimy ,nebo Vodic.Letos tam jedu zas .Vyjedeš z dálnice ,pár km před kempem a z Brna tam jsem ze soupravou za 10 h.cca 700 km.Takže všem karavanistum po Pelješaci držím palce.Ahoj
Re: Pelješac - žuljana
29. 01. 2006 21:23
Mirku nejsi z Lipníku?
Lada-pro Mirka z Lipníku
30. 01. 2006 01:24
jak se daří ?? co TV SAT??Ještě jsou tam vojáci??Mám cukrárnu v Ostravě a jsem od Brna ,takže letos Vás tam navštívím :-)),poslal jsem Vám pár příspěvku ve foru ,četli jste??S pozdravem Lada Urban ,kousek od Brna .-)))
avatar Re: Pelješac - žuljana
30. 01. 2006 17:25
Jo jsem to já zatím jsou a TV-SAt zatím též.Čekám vaši návštěvu při cestě do Ostravy-stačí zavolat na mobil.603473563 a domluvit se.

MirekŠi
Re: Pelješac - žuljana
31. 01. 2006 21:16
Ahoj, je to tady báječné vlákno....teda musím přiznat, že jste mě opět dostali, já už dolů nechtěl, ale Pelješac opravdu nema problema.... Takže moc vás prosím o kontakt na nějakého solidního domácího...Jedeme rodinka 2 dospělí a jedno dítě 5 let.Jezdili jsme zatím do Perny...ale jak jsem už psal jinde, Orebič ...Perna...oproti první návštěvě ta druhá přinesla zklamání, letos jsme měli původně namířeno do Pakoštane, ale jste mě zase tady dostali...fakt.Nemáme velké nároky, snad čisté ubytování v apartmánu s terasou nebo balkonem, možnost vaření pokud možno co nejblíž k moři.Jinak výlety nevyhledáváme, i když jsme jižní stranu Pelješacu projeli až do Loviště.Stačí nám jen zapíchnout to u vody a vůbec neřeším, že jsme deset dní na jednom fleku.Občas zajít na zmrzlinu, nakoupit ovoce , zeleninu a pečivo,...tak ani nevím, jak je to v Žuljaně.Moc vás tedy prosím o bližší informace na Starostik.K@seznam.cz.
Jinak vám můžu nabídnout informace o Orebiči nebo spíš Perně.
Ještě pro SAHA...nezoufej a délku cesty neřeš, stojí to za to, my jeli poprvé před dvěma lety.Já měl řidičák teprve třičtvrtě roku a frčeli jsme dvanáct let starým Favoritem.První cesta byla opravdu utrpení...od té doby jen po dálnici a vloni cesta tam i zpět se dá zvládnout za 15 hodin na jeden zátah.Řídím sám. Vyjíždíme z Olomouce asi o půl šesté odpoledne a v Orebiči jsme byli o půl deváté ráno...Takže GO SAHO GO...Ať máte na co vzpomínat jako my, jo a tím Favoritem pojedem i letoa a bude zase čurina, takže děkuji předem za info a v létě v Chorvatsku ahoj.
PP
Re: Pelješac - žuljana
31. 01. 2006 22:46
když potkám v HR Favorita s olomouckou SPZ,tak bude hned jasno o koho jde.smiling smileyhot smiley
Re: Pelješac - žuljana
01. 02. 2006 19:08
PP....ahoj...ale to není tak jistý....lítáme jak draci.a jezdíme hlavně na noc...ha ha.Tak abys jen věděl, že nás není tak snadný vidět...ukážem ti kufrcool smiley
Jo ještě pro mm...děkujem moc.Máš prosím zkušenosti s touhle cestovkou??? Musí se u nich platit dopředu??? to bych nerad,...jen bych si domluvil termín a po prohlídce zůstal....Děkuju za fotky jsou hezké určitě vyrazíme.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak je to s tím nákupem v Žuljaně....kdo jste tam už byli???Dík za info.Když jsme jezdili do Perny, tak jsme jezdili denně do Orebiče na zmrzku a na nákup...i když už vloni byl nad kempem v Perně taky obchod i pekárna.Ahoj...K.
avatar Re: Pelješac - žuljana
01. 02. 2006 21:02
Karel z Ol. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ještě bych se chtěl zeptat, jak je to s tím
> nákupem v Žuljaně....kdo jste tam už byli???......

Byl jsem tam Karle v r.2001 ale po pravdě řečeno nepamatuju si to už úplně přesně protože jsme tenkrát měli dost jídla sebou, něco jsme nakoupili v marketu v Dubrovníku kam jsme se jeli podívat.... Takže v Žuljaně jsem byl v krámě asi 2x ale jestli si vzpomínám, je tam jeden malý krámek kde tak nějak všechny základní věci mají. My jsme tam byli až po sezoně ve druhé polovině září, takže tam už bylo vcelku "mrtvo" a tudíž například zmrzlinu jsme tam již nekoupili, zbyly tam pouze cedule podle kterých jsem usoudil že v sezoně se tam asi prodávala... smiling smiley . Jinak mám pocit že například nějaké soukromé pekařství a větší krámek jsem viděl ve Stonu....




** Petr **
Pavča
Re: Pelješac - žuljana
01. 02. 2006 22:02
To Karel z Ol.

Byl jsem v Žuljaně loni v srpnu.

V malém obchodě měli celkem všechno, obsluha byla ale hrozná.dojížděl tam obchodník s čerstvým ovocem,autem tam jezdili i rybáři s čerstvými rybami. Kopečková zmrzlina tam nebyla ani v sezoně , jen asi 2 pulty s nanuky.
Ve stánku měli i české noviny.
Jinak tam byl klid možná až moc.
Koupání přímo v Žuljaně není nic moc. Je tem písečná pláž přímo v přístavu.Na ní jsme nebyli ani jednou. Chodili jsme se koupat přes kopec asi 10 minut. Tam byly pěkné pláže s jemnými oblázky v hezké zátoce.
Pokud nehledáš promenády s krámky a hlučné kavárny budeš spokojen. Nám se tam líbilo.
Pokud budeš mít zájem, můžu Ti poslat víc informací i s fotkama.

Pavča
Re: Pelješac - žuljana
03. 02. 2006 12:50
Zdravím. My bychom chtěli letos taky na Pelješac, jsme 3 manželský páry, myslíte, že máme šanci sehnat ubytování v červenci.Chceme jet letos poprvé bez cestovky, tak nemáme žádné zkušenosti.Je lepší to objet nebo použít trajekt? dík
Re: Pelješac - žuljana
05. 02. 2006 20:23
Petře děkuju, nám stačí opravdu jen dokoupit základní potraviny, pečivo, ovoce a zeleninu, takže by to mělo stačit.A za tou zmrzlinou by jsme určitě někam dojeli...protožé té bych se užral, i kdyby byla za deset kuna...grinning smiley, jinak budu tohle vlákno prohlížet, třeba sem ještě někdo něco užitečnýho připíše, vždyť se to tady teprve rozjíždí....bude už jen líp, zimě už se to krátíthumbs up smiley...Ahoj K.
Re: Pelješac - žuljana
05. 02. 2006 20:33
Ještě pro Pavču, taky dík....hledáme právě tohle....konec světa,jestli bych mohl poprosit o pár fotek na K.Starostik@seznam.cz,děkuju předem.A se šnorchlováním, je to tam taky supr????Se pořát vyptávám, mě asi ukamenujete...ha ha.A pro PetraB, my jezdíme pokaždý oklolo, můžeš cestou levněji přitankovat, za Neumem, na kopci před odbočkou na Pelješac je to tam levnější a celkem fajn, ale sice to sem asi nepatří, tankuj si vždycky sám a pořádně počítej!!!Nás ještě nikde necvakli...zatím.Čau K.
sluničko
Pelješac, Orebič
10. 02. 2006 12:30
Ahoj lidi,
byla bych moc ráda za poskytnutí informace. Pelješac znám, už jsme tam byli v roce 2001 v kempu PERNA. Byli jsme moc spokojení, protože nebylo přelidněno a je fakt, že Pelješac a Korčula mají své kouzlo.
Letos jedeme do soukromého apartmánu kousek od hotelu Bellevue. Neznáte to tam někdo? Jaké máte zkušenosti z loňské sezóny? Bylo tam koncem července moc lidí? Jak vypadají pláže a kam nejlépe zajet na výlet. Předem moc děkuju.
Sluničko
Re: Pelješac - žuljana
12. 02. 2006 10:36
Takže ahoj...SLUNÍČKO...Napíšu pár potřebných informací sem a ne přes mail, ať si to může přečíst každý,kdo to bude potřebovat.Ptala jsi se na zkušenosti z období v sezoně: Nechtěl bych tě nijak zrazovat od tvého původního záměru, bydlet kousek za Orebičem.My jsme bydleli taky tam, upřesnění...domácí se jmenovala Gordana,bylo to asi dvěsta metrů před kempem,byla fajn,jenže bych řekl, možná je to jen můj dojem, ale Chorvati jaksi o nás nestojí....Ubytování bylo v poho....dva dospělí a dítě...30 euro na noc, stejně jako předloni v tu samou dobu.Jen Čechů bylo míň, vládli tam v tu dobu Maďaři a Poláci.Je fajn mít před každým domem pláž, na kterou přijdete po pár schůdcích a přes cestu, jenže to bylo jen první rok, vloni už jsme tam sami nebyli, zastavovali tam auta a lidi se tam koupali,aniž by tam byli ubytovaní, takže prostě bylo dost husto...a malí uřvaní Chorvati...to je něco.Máme taky dítě, dost živý,ale ve srovnání s nima by asi za hodinu s hlasivkama odpadl...Prostě nebudem si nalhávat, přestože bylo moře podle naší první návštěvy daleko teplejší a bohatší na život, už to nebylo ono...V Orebiči nezaparkuješ bez poplatku ani pod borovicí,jako dřív normálně u trhu někomu před domem,na to bacha, ti lidi jsou na to už alergičtí,nám nadali do zkur.....ených komunistů a pochop to, že když se celej rok dřeš, abys mohla v létě k moři a natrefíš na pár takových blbců, máš rázem po dovolené.
Právě proto jsme se letos se ženou rozhodli vyměnit lokalitu, původně jsme chtěli jet jen do Pakoštane, neboť je to oproti Pelješaci jakseříká za bukem, ale mě to pořát táhne právě tam.Jen asi letos zkusíme Žuljanu, také díky Petrovi, který mi svými záběry přivodil neodolatelné choutky tuto lokalitu navštívit.
Jinak v Perně nad kempem je krám, kde koupíš pomalu všechno, je tam i pekař Antonovič, který má skvělý buchty a koláče, jen pro zeleninu jsme jezdili do Orebiče na tržiště, parkovali jsme dole u přístavu a prošli to spodem po promenádě, dali jsme pod kostelem zmrzlinu, jak já říkám tu nejlepší na světě...jo taky mají dobrou zmrzlinu těsně před kempem v takové zahradě, ten mladej zmrzlinář, to byl dobrej borec, vždycky za náma letěl i s dvouma kunama, ktrý jsme mu častone chávali jako dýžko...
Kdybys cokoliv potřebovala vědět, tak klidně napiš i na mail,jsem vám všem se svýma zkušenostma k dispozici, i když jich asi nemám tolik, protože jak i já říkám, tohle fórum nám velice pomohlo vycestovat a díky všem za příspěvky.
My letos vyrážíme asi v útrý 25.7. z Olomouce asi v 16 hodin, protože chceme být na Pelješaci okolo sedmé ráno,protože budem letos shánět ubytování až tam,ale určitě se něco najde,to je na tom to dobrý, můžu se zbalit kdy chci a jet kam chci.Cestovka na Jadran=vyhozený peníze.
Tak přeju všem fajn dovču, hodně sluníčka a co nejmíň blbců trefit po cestě.Ahoj Karel.
Re: Pelješac - žuljana
13. 02. 2006 11:37
Ahoj všichni! Vkládám pár postřehů o Žuljaně k doplnění předešlých příspěvků. Pláže v Žuljaně a okolí jsou k vidění na www.croatia1.com/beaches/zuljana-beaches-en.htm
Na pravé straně při příjezdu do Žuljany je několik malých, ale krásných plážiček (drobné oblázky pláž i vstup do vody) - jsou pod skálou, je k nim horší přístup z pevniny. Hlavní pláž v Žuljaně je na koupání nic moc, moře je zde zarostlé vegetací, jediné slušnější místo je hned na začátku pláže u pošty (větší oblázky na pláži, jemný písek v moři) - to je také jediné místo, kde je na pláži sprcha. Ve vedlejší zátoce (10min z centra vesnice) je krásná dlouhá pláž s drobnými oblázky.
Žuljana je klidná vesnice bez jakýchkoliv turistických atrakcí, jeden malý obchůdek, kde se dá koupit opravdu všechno potřebné, kopečkovou zmrzlinu je možné zakoupit v restauraci (pizzerii) u přístaviště. Ryby prodává několikrát týdně místní rybář u jinak opuštěného stánku (přibližně uprostřed vesnice). Místní voda z vodovodu je samozřejmě pitná, ale má výraznou vápnitou příchuť, takže dětem jsme na pití kupovali balenou vodu.
Okolí Žuljany má velmi vhodné terény na procházky a výlety do přírody.
Na závěr jeden typ - 23.6. se každoročně pořádá na hlavní pláži Svatojánská oslava - hraje živá hudba, čepuje se víno, pečou se sardinky (vše zdarma), pořádá se tradiční mystické představení na moři (s ohnivými pochodněmi), následuje ohromný táborák....
Re: Pelješac - žuljana
14. 02. 2006 07:42
Libore dík....zase dalších pár postřehů, které nám pomáhají si udělat představu o té naší vysněné dovolené....Už jsem načal i rodinu, tak možná nakonec pojedou auta dvě....Mějte hezký den...ahoj K.
Re: Pelješac - žuljana
17. 02. 2006 12:09
Prosím také o www stránky nebo kontakty na ubytování v Žuljaně,Orebiči nebo i v Trsteniku.Rádi bychom letos na Peljašac-8 osob.Děkuji
kwetula.o@seznam.cz
Re: Pelješac - žuljana
17. 02. 2006 12:20
Ještě jsem zapoměla,pokud má někdo adresy i na Trpanj.Děkuji všem dobrým duším.
Nejsme ještě rozhodnuti,na které místo.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 86
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.