Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam s malým dítětem?

Autor Petul 
Petul
Kam s malým dítětem?
20. 01. 2006 12:09
Dříve než se na něco zeptám,chtěla bych poprosit,abyste mě nekamenovali za to,že se ptám na něco,co už je tu možná někde napsáno...ale je toho tady hodně a já bohužel nemám tolik času.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neporadí nějaké místo,kam se dá jet s malým dítětem-v Chorvatsku jsme ještě nebyli,takže neznáme nic.Dítko v létě bude mít necelý rok,takže potřebujeme místo s hezkou pláží,kde se může plácat u vody(né skály,betonová plata apod.),s mírným vstupem do vody(máme ještě jedno starší dítko),s nějakými stomy a kde není hlava na hlavě,ale taky to není úplná díra.Ubytování potřebujeme někde blíž k vodě,ať s tím prckem nemusíme chodit daleko a můžeme se kdykoli vrátit nebo si odskočit "domů" pokud je potřeba.
Radši bych někam trochu níž než je Istrie,ale ne zase úplně na jih.
Poradíte prosím?
Nepotřebuju ani tak nějaké teorie,jako spíš radu od někoho,kdo už tam s takhle malým dítětem byl a líbilo se mu tam :-) Klidně i s tipem na ubytování.
khanka
Re: Kam s malým dítětem?
20. 01. 2006 15:09
Ahoj, my jsme byli loni v Brele v apartmanu, nasi male byl tehdy rok. Kdyz jedes prelom srpna a zari, tak tam uz neni hlava na hlave. Plaz je oblazkova a docela si vyhrala.
V loňském roce jsme byli v Tučepech, bydleli jsme v Kamené ulici. Jsou tam baráky přímo u pláže a to je s dětma výhoda, každou chvilku něco chtěji a bydlet sto metrů od vody tak se ulítáme. Trochu problém je tam s promenádou,dost velká část je cca o metr vyvýšená nad pláží, bez jakéhokoliv zábradlí, člověk nesmí spustit oči z dítěte aby nespadlo dolu. I když, hlídat se děti stejně musí, protože je to tam samý skutr a kolo.
S dětma by nebyla špatná sousední Podgora (širší pláže z lemnějších oblázků), ale zase tam nejsou domy tak blízko u vody.
Petul
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 10:30
Díky moc.....to je právě ono-těch 100 metrů by se ještě dalo,ale třeba naši bydleli někde,že museli chodit k vodě asi 10 minut pěšky.....a to se mi fakt nehodí.Dá se tam najít i nějaký stín?
Petul
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 10:35
Teď jsem se koukala na nějaké popisy těch míst a píšou tam,že je vroubí stinné borové lesy(jak Tučepi tak Brela)...tak to by tam nějaký stín být mohl :-)
no zrovna v Kamene ulici je to tak půl na půl, polovina ulice od centra je zarostlá borovicema + širší pláže a druhá polovina je holá
v Podgoře žádný stín neni (nebo vyjímečně)
PP
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 11:31
Petul:
Ve všech těchto lokalitách (a mnohých dalších) jsou pokud to budu brát podle tvých požadavků (shoduji se s mými,takže vím o čem mluvím smiling smiley ) dobré a špatné apartmány.Není problém bydlet skoro na pláži,na druhé straně při špatném výběru není problém bydlet nad magistrálou (ta vede někdy jen pár desítek nebo stovek metrů od moře,takže je to taky Tučepi (nebo Podgora,na tom nezáleží).Nebo pár metrů od moře,ale nad desetimetrovým srázem,například.Nebo kilometr od moře.
Pokud nebudeme brát v potaz,že si vybereš některý z těchto blbých apartmánů,pak dobré ubytování v blízkosti pláže s pozvolným vstupem lze najít v Brele,Bašce Vodě,Promajně,Bratuši,Tučepi,Podgoře,Čaklje,Živogošče,Igrane,Drveniku a dalších...tedy skoro v každé destinaci Makarské riviéry (každá z vesnic na Makarské má velkou obecní oblázkovou pláž s pozvolným vstupem,což ve zbytku HR zdaleka není pravidlem).
S tím stínem se to dá taky vyřešit tak,že sebou vemete slunečník a stojan nebo lépe šroub který se zavrtá do oblázků na pláži-k dostání v Baumaxu,apod..Mnoho lidí to tak řeší.
Jestli chceš podrobnosti nebo nějaké fotky z těchto míst pošli mail nebo ICQ.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PP (21. 01. 2006 11:34).
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 12:57
atnarfus:
Koukala jsem na tu Kamenou ulici,tam je to fakt všechno blízko k moři...díky za tip :-)

PP:
To že ten nebo onen apartmán leží u magistrály nebo nad srázem-tím se asi na jejich stránkách nechlubí,co?:-) Jak se to dá zjistit?
Jestli mi teda můžeš poslat nějaké ty podrobnosti,budu ráda. Díky:-)

P.
PetrW
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 19:08
Nezapomente, že Chrvatské pobřeží,jsou pláže kamení a skal, konkretně Brela a Tučepi jsou pláže malé a s většími oblázky , vstup do vody je vystlán velkými kamenmy a hloubka přibívá velice rychle. Pro male děti urcitě zvolte některou oblast s písečnými plážemi nebo třeba Itálii.
HankaD
Re: Kam s malým dítětem?
21. 01. 2006 22:05
Kolem Ninu a Duče u Omiše je písek a pozvolné moře.
PP
Re: Kam s malým dítětem?
22. 01. 2006 10:51
a taky tam vede magistrála narvaná ve dne v noci spoustou aut valícími se centrem letoviska mezi mořem a apartmány,teda aspoň v Duče to tak je,takže je třeba mít děti neustále uvázané na provaze aby nedošlo k tragedii.

PetrW:
v Tučepi je vstup do vody vystlán velkými kameny?Oblázky o průměru 1-3cm jsou velké kameny?confused smiley
S tou Itálii souhlasím,takové pláže v HR nejsou.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PP (22. 01. 2006 11:24).
martina41
Re: Kam s malým dítětem?
22. 01. 2006 11:09
Přikláním se pro Duče. Je tam sice magistrála, ale písečné pláže jsou pod ní, ani nemusíš slyšet auta. Takže u vody pohoda. Je fakt, že když jdeš večer do Omiše kolem magistrály, tak je to samé auto, ale taky lze jít po pláži a to je v pohodě.
pavča
Re: Kam s malým dítětem?
22. 01. 2006 11:13
S tak malým dítětem bych jel na Ráb. Byl jsem tam v autocampu SAN MARINO.
Je tam písečná pláž s jemnám pískem jedna z mála v CHorvatsku s velmi pooozvolným vstupem do vody. Je tam samozřejmě i spousta apartmánů.

Pavča
Petul
Re: Kam s malým dítětem?
23. 01. 2006 13:28
Děkuji všem za názory :-)

Do Itálie se moc nehrnu,sice tam je písek,ale většinou i velká špína.
Re: Kam s malým dítětem?
23. 01. 2006 15:46
Skusil bych to kolem Omiše.Podívej se na moje fotky na www.karavan.cz-fotogalerie-Omiš.
Pavka
Re: Kam s malým dítětem?
24. 01. 2006 06:36
Doporučuju také Rab,kromě Suha Punty,je celkem jedno,které letovisko.My jsme byli loni s malým 2r.v Barbatu a nemělo to chybu.Lopar a zmiňované San Marino je pro nás turistické maso...
xxxxx
Re: Kam s malým dítětem?
24. 01. 2006 14:13
Severne od Zadaru su zatoky a dedinky s velmi pozvolnym vstupom do mora a pieskom (napr. Ljubac, v galerii su aj nejake fotky).


Petr K.
Re: Kam s malým dítětem?
25. 01. 2006 22:00
Pag - Povljana
Loni v kempu asi 100m od moře. Jsou tam samo i mraky aprtmanu. Vstup pozvolny pisek i oblazky. Deti max. spokojene a my taky.
petr
Re: Kam s malým dítětem?
27. 01. 2006 10:45
Písečná pláž na Rabu je pro mrňousy ideální, písek, vody po kolena, moře čisté, ne zvířený písek jako na Bibione.

Fakt, je,že dospělý se asi zblázní, 100 metrů do moře a vody furt po kolena, ale co by člověk pro děti neudělal, že... smiling smiley

M.
a kde přesně prosím-tě tahle pláž na Rabu je?
Re: Kam s malým dítětem?
27. 01. 2006 19:11
jo, tak to vypadá moc dobře, ale neni tam moc narváno a nejsou tam ježci?
Re: Kam s malým dítětem?
11. 02. 2006 00:00
Narváno tam v sezoně je (takový chorvatský malý Bibione).

Ježci nejsou. cool smiley

MK
Michal Michal
Re: Kam s malým dítětem?
11. 02. 2006 00:32
Ten Rab-Lopar vypada moc dobre :-). Jen bych se zeptal, jestli nemate doporuceni na cestovku ? U ktere cestovky jste si zajistili ubytovani (nejlepe na Rabu) ?
Re: Kam s malým dítětem?
12. 02. 2006 21:27
Prosim o doporuceni mista (Hotel, apartmany) kde je dobre ubytovani pr rodinu s malymi detmi. Aby bylo blizko k vode, nebyla tam rusna ulice atd. Zkratka co byste mi dle vlastnik zkusenosti doporucili.

Dale prosim o radu zajisteni ubytovani, sami jsme jeli 2x na Basku na blind a zajistili ubytovani na miste, ale s detmi se mi to moc nechce, navic kdyz jedeme jinak, kde to nezname. Takze prosim i tady o radu a o CK pres kterou jste byli na Rabu.

predem moc dik
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 203
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.