Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ostrov Krk - Pinezici

Autor majocka 
ostrov Krk - Pinezici
04. 07. 2014 07:59
tento rok chceme ist na ostrov Krk - nikde na fore som nenasla ziadne informacie o dedinke Pinezici. Viem, ze je to troska dalej od mora, to by nam nevadilo. Prosim o akekolvek informacie, ci uz o ubytovani, ake su plaze v okoli. Pripadne na Krku nejaka podobna lokalita - nehladame ziadne atrakcie - skor pokoj. Dakujem
Re: ostrov Krk - Pinezici
14. 07. 2014 19:54
naozaj nikto nebol na ostrove Krk v tejto lokalite, prípadne nejaké tipy na podobné miesto :-(
Re: ostrov Krk - Pinezici
15. 07. 2014 10:19
Díval jsem se na Google Earth a jsou tam podle mne 4 oblázkové pláže , široké cca 25m. Vzálenost centra dědinky od pláží asi 800m. Pláže vypadají pěkně. Nejblíže k moři je asi 600m, ale parkují tam lodě, takže tam se koupat pravděpodobně nedá.
Re: ostrov Krk - Pinezici
15. 07. 2014 20:27
minulý rok sme vyberali podľa google earth - vyzeralo to super, ale keď sme prišli na miesto skutočnosť bola úplne iná. Tento rok som si chcela zistiť nejaké info vopred, no ako vidím asi sa na fóre nenájde nikto kto by mal osobnú skúsenosť a Pineziči + okolie poznal. Škoda :-(
avatar Re: ostrov Krk - Pinezici
20. 07. 2014 16:51
majocka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> minulý rok sme vyberali podľa google earth -
> vyzeralo to super, ale keď sme prišli na miesto
> skutočnosť bola úplne iná. Tento rok som si chcela
> zistiť nejaké info vopred, no ako vidím asi sa na
> fóre nenájde nikto kto by mal osobnú skúsenosť a
> Pineziči + okolie poznal. Škoda :-(

To keby ste sa pýtala na Hvar, tak by vám vedeli opísať každý šuter na pláži grinning smiley
Re: ostrov Krk - Pinezici
22. 07. 2014 13:21
Já jsem byla před několika lety v Pinezići a dokonce 2krát po sobě. Nutno počítat s tím, že k moři je to 500 - 900 metrů, podle toho, v jakém apartmánu se bydlí, vesnice se táhne. Zpátky od moře je to docela do kopce, člověk se trochu zpotí. yawning smiley Moře je tam velmi čisté, označené modrou vlajkou.
První rok jsme tam byli na přelomu června a července a byl docela klid, druhý rok v červenci byla pláž naprosto natřískaná turisty, bylo tam hodně Slovinců, kteří měli nějaký státní svátek a udělali si prodloužený víkend v Chorvatsku u moře. Dá se ale projít přes celou pláž směrem doprava, úplně ji opustit a po úzké cestičce dojít do takové divočejší lokality, kde je při troše štěstí úplně mrtvo. Je odtud vidět v další zátoce kemp. Do moře se teda leze po skalách a koupání je už na otevřeném moři, takže to rozhodně není místo pro malé děti.
Domácí nám pak ukázali, kam se chodí koupat tamní domorodci, je to sice o kus dál za Pinezići (možná tak 2 km) druhým směrem než je oficiální pláž, ale bylo to super. Na místě jsme byli úplně sami (místní se chodí koupat akorát ráno, anebo až večer - přes den na slunce nelezou), nádherná divoká příroda a barva moře jak někde v Karibiku.

Pokud hledáte o dovolené klid bez atrakcí, tak je to vhodné místo. V Pinezići samotném chcípl pes, rozhodně tam neočekávej nějaké obchody, trhy se stánky, diskotéky apod. Tenkrát tam býval akorát jeden malý obchůdek se základními potravinami a jedna restaurace. Večer po 10.hodině se tam už dodržoval noční klid. Ale do Punatu je to jen 17 km, a tam už to žije.
Centrum vesnice jsou dnes vlastně nově vystavené apartmány pro turisty. V mnoha případech ve spodní části bydlí majitelé a zbytek domu pronajímají. Dělali jsme z tohoto centra procházky do staré části vesnice, kde jsou ještě starobylé kamenné domy, některé už neobývané a některé koupené Němci a rekonstruované.
Mně se tam v obou případech líbilo, ale pak už jsme vyrazili zkoumat další kraje jinam. Známí se tam vrací opakovaně, byli tam už 5krát.
Re: ostrov Krk - Pinezici
13. 05. 2016 14:30
Zdravím,
měli by jste nějaký kontakt na ubytování?

Zdeněk
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.