Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Tipy na dovolenku s malymi detmi...

Autor jan.moravec 
Tipy na dovolenku s malymi detmi...
12. 05. 2014 22:52
Zdravim Vas,

Hladam nejake tipy, (akekolvek) na dovolenku v chorvatsku s malymi detmi. Male deti sa mysli deti 1r a 3r.
Idealne je miesto niekde kde je viac malych plazi, ale nie len skalnatych a aby to nebolo daleko na juhu, alebo aby to bolo niekde "vedla" dialnice, cize pomerne "rychly" pristup autom.

Super by bolo keby ste napisali kde ste s takymito detmi boli a ako tam bolo, co sa pacilo a nepacilo. A aj konkretny objekt kde ste byvali.

Diky moc, pomozete velmi.
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
13. 05. 2014 09:19
Takových míst je mraky, jenže každému fakt vyhovuje něco jiného. A to i s přihlédnutím k malým dětem.
My vždy volíme odlehlou maličkou vesničku, kde jsme "skoro" sami a třeba naši známí i s malým dítětem jedou do 4 patra pobřežní promenády velkého letoviska.
Je těžké něco doporučit. Jedině snad hledat na netu a koukat jak to kde vypadá.
Pak je nutné také volit typ ubytování: hotel, penzion, privat, bungalov, přívěs, stan?
Stravování?
Byl jsme na hodně místech a všude je to jiné. Ale až na maličké vyjímky hezké. Pokud člověk jede s lidmi, které má rád a s kterými je rád, tak je fajn všude.
Asi bych vynechal ostrovy, jel bych někam k Zadaru a pak směr níže. Ale určitě dopředu zařízené, ne na blint, s dítětem.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
13. 05. 2014 18:01
Jan Moravec, zadej si to do hledání vpravo nahoře, vyběhne Ti okno, kde si upravíš parametry hledání a něco se pak dozvíš, je tu toho různě popsáno dost na podobných vláknech.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
13. 05. 2014 22:20
Ja by som tú obrovskú ponuku a možnosti pri tak malých deťoch zúžil na lokality, kde je piesok a pozvoľný vstup do mora, nielen kôli bezpečnosti, ale najmä kôli tomu, že sa more lepšie prehreje. Tých lokalít pritom v Chorvátsku nie je až tak veľa. Pokiaľ ide o mňa v tomto smere mám dobré skúsenosti s poloostrovom Lopar na ostrove Rab /o.i. Rajska plaža/. Z pevniny, z hľadiska dostupnosti, je to určite celé okolie Zadaru.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
14. 05. 2014 00:02
Bomiňo napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jan Moravec, zadej si to do hledání vpravo nahoře,
> vyběhne Ti okno, kde si upravíš parametry hledání
> a něco se pak dozvíš, je tu toho různě popsáno
> dost na podobných vláknech.

Dakujem, ale ja som skor chcel odpovede ludi kde boli spokojni s dovolenkou s malymi detmi. To je predsalen o dost hodnotnejsia informacia.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
14. 05. 2014 06:45
Ja by som tiež vedel doporučiť ostrov Rab. Lopar je ale najfrekventovanejšie miesto na ostrove. Skúste pohľadať niečo kľudnejšie. Apartmán kde chodíme my ( [www.booking.com]) je ca 30 m od mora. Voda je pri brehu 15 - 20 cm hlboká a pomali sa zvažuje. Detičky tam môžu hrať v tej teplej vode. Treba ale ísť alebo nazačiatku, alebo na konci sezóny kvôli preplnenosti.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
14. 05. 2014 09:19
Osobně bych doporučoval ubytování i s bazénem se sladkou vodou.
Z vlastní zkušenosti vím, že jak si prcek 1-2 roky lokne slané vody, tak už se mu do ní moc nechce.
Co se týká písečných pláží, tak to s dětma také není žádné vítězství. Písek budete mít úplně všude.
Lepší je pláž s oblázky, alespoň mají děti co házet do vody. Náš syn (2 roky) první den nedělal nic jiného.
Také moře bude při vstupu do vody čistější.
Pro děti na cestu bych určitě doporučil přenosné DVD.
Z lokalit kde jsme byli bych doporučil:
A/ okrajové části Brely, Sčit, Podrače, Stomarica, Jakiruša, (pozor na polohu ubytování-většinou hodně schodů k moři)
B/ Tučepi, např. ulica Kamena.
C/ Primošten
popř. Baška na Krku, ale mimo hlavní sezónu
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
14. 05. 2014 15:03
My sme boli s dcérkou prvýkrát pri mori ,keď mala 2 roky v Baške na Krku....
Môžem doporučiť-blízko,krásna kamienková pláž/lepšie ako piesok/,možnosti zábavy v mestečku naozaj veľké.Ubytovaní sme boli v hoteli Corinthia s polpenziou.Bolo to super-nemusela som variť,čo som ako žena na materskej fakt ocenilayawning smiley
na obed sme si kúpili niečo malé v reštauráciách na pláži,niekedy stači burek,alebo krafne z pekárne-tiež poobedňajší spánok malá absolvovala na deke v chládku-dá sa prenajať slamený slnečník.
Ale ako napísal Mlok-doporučujem iba mimosezóne....smiling smiley
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
14. 05. 2014 19:03
... hotel Bellevue Orebič, ideální hotel pro rodiny s malými dětmi, prolézačky, houpačky ...
... za dobré prachy se svou pláží a dvěma bazény ...
pozn.: nebrat pavilony za hotelem, tam není výhled na moře ...
smileys with beer
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
15. 05. 2014 09:28
nooo ale Orebič zrovna nie je "vedla dialnice" smiling smiley a je dosť daleko.... mne stačila vlani cesta do Podace a toto je ešte o "kus" dalej.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
15. 05. 2014 11:43
Když byli kluci malí (tak 3-4 roky), jezdili jsme do Lignana v Itálii - moře plné písku, vééélmi pozvolné, ve vodě není nic vidět, ale vyhráli si na plážích, stavěli hrady, italské zmrzlině a pizze se žádná nevyrovná, zábavný park, vodní park, dost zeleně na procházky, ubytování v září na 14 dní za cca 400 - 500 EUR, cesta krátká, 20 km od dálnice, za 8 hodin jsme tam od hranic byli... Pouze otravní komáři!
Pak už kluci chtěli v moři něco vidět, takže hurá do Chorvatska. Nyní jsme si pořídili dáreček - dcerku - takže současné věkové složení je 10 - 9 a 1,5 roku. Vloni jsme s ní byli v Igrane (bylo jí 11 měsíců) a v pohodě - i když moře jen s kamínky a celkem rychle se svažuje. Ale zase městečko klidné, nikdo jí nerušil při spaní, chodili jsme na pláž za parkoviště směrem k Živogošče (kvůli možnosti pro kluky odskočit si na malou do lesa). Bydleli jsme u Zdravka Mihaljeviće v APP č. 3 za 40 EUR - luxus. Malá se ale stejně jen smočila, byla ve stínu v bazénku, hrála si s kamínky, bavila důchodce...
Ještě před prckem jsme byli např. v Sukošanu u Zadaru - tam je to blíž, také klidné, pláž pozvolnější, více písku, míň kamínků, WC na pláži (TOI-TOI), více lidí (ovšem byli jsme v sezoně 07/08). Ubytování jsem sehnali až na místě, protože předem dohodnuté absolutně neodpovídalo popisu na webu. Bydleli jsme za 55 EUR - byla s námi ještě sestra 25 let - takže 3 dospělí a 2 děti. Ale Dalmácie je hezčí...
Měli jsme strach, jak to malá zvládne, ale v pohodě - z osobní zkušenosti doporučuji hledat určitě stín, tam budou děti nejvíc, mít s sebou bazének, hračky.
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
25. 08. 2014 10:01
Našel tohle téma dost pozdě, ale i tak doporučím pláž Lolič v Pirovacu. Je to velmi pozvolný vstup do moře a pěkné kulaté oblázky jak na pláži tak ve vodě. Je to klidná zátoka s čistou vodou bez ježků. Pláž je dost široká a není ani v sezoně hlava na hlavě. Byli jsme zde asi 4 roky po sobě a pro děti je to bezpečné a příjemné místo. Poprvé bylo dětem 2,5 roku. Je ok ten mírný vstup do vody Snad 5m od kraje je stále tak 15-20 cm vody. Potom když popojdete ke karavan kempu, nebo na druhou stranu tak začnou být vstupy do vody trochu prudší, ale fakt jen trochu a tak je děti kolem 4 let v pohodě dávaly.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
27. 08. 2014 10:13
Ja by som doporučil Crikvenicu.
Výhody:
- je to blízko (z Blavy nejakých 540 km) a tak nebudete ohučaný z neustáleho "tato, kedy tam budeme ?"
- krásna piesková pláž s pozvoľným vstupom do vody

Nevýhody:
- veľa ľudí
- vyššia cenová hladina
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
26. 01. 2015 14:23
plánuji na bašku první týden v červanci do hotelu CORINTHIA s malou tříletou dcerou muže mi někdo napsat jak to tam vypadá pokoje a jídlo chci plnou penzi a hlavně ty pláže sou tak přeplněné nebo si tam najdu v blízkosti hotelu klidnější než hlava na hlavě
avatar Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
26. 01. 2015 22:10
Hotel Corinthia v Baške je jeden z najlepších hotelov,ktoré sme v HR navštívili-strava výborná/zatiaľ najlepšia/,izby štandardne vybavené-my sme mali s 2 prístelkami a miesta bolo dosť.
Od hotela smerom napravo boli pláže menej plné-je na okraji mestečka,boli sme tam však ku koncu sezóny-v hlavnej sezóne asi bude plno všadespinning smiley sticking its tongue out
Baška je však úžasná a pre nás aj nostalgická-naša 2 ročná dcérka sa tam prvýkrát kúpala v Jadrane....yawning smiley
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
27. 01. 2015 14:56
gimik: v červenci jsou pláže dost přeplněné,ale když si jdeš za včas lehnout řekněme max v 10 hod jsi na pláži tak si místečko vybereš dle libosti. Pozor na rezervaci ručníkama jak to spousta čechu umí, chodí tam plavčíci a bez milosti je sbírají ale kde končí netuším smiling smiley
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
11. 02. 2015 15:28
V Korinthii na Bašce jsme byli také. se čtyřletou vnučkou v sezoně. Pláž byla hlava na hlavě. Jsou tam velice příjemné bazény. Strava byla velmi dobrá, měli jsme bufetovou polopenzi což úplně stačilo.
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
24. 02. 2015 16:57
V Chorvatsku je spoustu míst, kde se dá realizovat dovolená dle vašich představ. Já jsem byl spolu se svojí manželkou, s jedným dítětem a dalším párem i s dítětem (celkem nás bylo tedy 6) v Gradaci a musím říct, že to byla super dovolená, takže tohle léto se taky chystáme někam do Chorvatska smiling smiley
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
28. 02. 2015 20:30
Mohu doporučit příjemné ubytování s pohledem na moře z vlastní terasy apartmánu 2+1 a pouze 100 m od pláže,v obci Srima asi 3 km od Vodic.Je tam písčitá zátoka právě vhodná pro malé děti. Vedlejší pláž pro dospěláky dostala modrou vlajku což je max. ohodnocení pláží v Chorvatsku.Majitel pujčuje i lodku ,která je výborným zpestřením výletu na nedaleké ostrovy a osamocená místa o které tam není nouze.Pro více info na soukr.správu nebo na : srima16@seznam cz
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
04. 04. 2015 19:06
Mariantos napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V Chorvatsku je spoustu
> míst, kde se dá
> realizovat dovolená dle vašich představ. Já jsem
> byl spolu se svojí manželkou, s jedným dítětem a
> dalším párem i s dítětem (celkem nás bylo tedy 6)
> v Gradaci a musím říct, že to byla super dovolená,
> takže tohle léto se taky chystáme někam do
> Chorvatska smiling smiley


Ok, dej místo, kontakt , info a fotky třeba :-)
díky
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
04. 04. 2015 19:07
Ahoj lidi a, jsem dva dospělý a čtyři děti, 6,8,10,12 let :-) doporučte konkrétně prověřené app. kam máme jet, kde už jste byli ,kde to není daleko pro děti do vody a není tolik nával turistů :-) díky i za SZ
Re: Tipy na dovolenku s malymi detmi...
16. 06. 2015 19:52
Známí jezdí do takto koncipovaného apartmánu do Omiše. Je třeba zkusit pohledat tam.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 56
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.