Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ivan Dolac Hvar

Autor Moniulik 
Re: Ivan Dolac Hvar
09. 08. 2024 14:07
Neboj, moře nikdo nevypustí a Hvar se nepotopí....
Zdraví je přednější.
02. 09. 2024 16:40
Tak po sedmileté pauze jsme včera přijeli do ID. Je vidět, že se tady investovalo a dost komerciozovalo, pro mě se trošku ztratilo to původní kouzlo. Co se změnilo a ne k lepšímu, tak to je přesun psí pláže. Nová pláž má nepříjemný vstup do vody. Minulý rok jsme byli v Itálii v Moneglii a tam mají restrikce pro psy pouze v červenci a v srpnu, mimo hlavní sezónu tam žádný zákaz neplatil. Nevím kam se poděl pan vedoucí z konzumu, ale ta prodavačka co je tam teď na mě dělá dojem, že je tam za trest. Jinak je tady voda jak kafe a poměrně málo lidí na pláži. Další postřehy přidám, jak budou přibývat.
22. 10. 2024 13:13
[www.whatsupcams.com]
Dnes 22. 10. 2024 se ještě v ID koupou. smiling smiley
22. 10. 2024 14:01
Proč ne? Moře mělo na Hvaru ráno 22 stupínků [meteo.hr]
22. 10. 2024 14:44
A my věříme, že se od soboty v ID taky smočíme...😅 😅
22. 10. 2024 18:31
Michale, nezbývá než ti závidět...smiling smiley
18. 06. 2025 14:27
Pro vás, co míříte do ID, pár postřehů. Když jsme přijeli, neradilo skoro nic, jen agencija Jadran a dvě kavárničky dole u moře. Teď už kromě dojíždějícího zelináře a pekaře v přívěsu funguje vše, tj. obchod, pekařství v růžovém domě, Slavinka i Rot nahoře směrem na Jagodnu i beach bar, co mu důvěrně říkáme Karibikeye rolling smiley. Počasí je dokonalé, žádné úmorné vedro, mírný větřík, moře pro nás akorát. Slyšela jsem údaje od 22 do 25, ale nemám to jak zkontrolovat. Lidí zatím určitě míň než loni touto dobou, ale v sezoně se to asi "zlepší"tongue sticking out smiley Rozhodně je méně slyšet slovenština a polština, o to víc ale němčina, což dlouho nebývalo.
09. 09. 2025 14:06
Má někdo zkušenost z návštěvou ID v zimě? Třeba začátek ledna nebo silvestr? Napadl nás takový ztřeštěný nápad, dát si v ID týden v zimě.
09. 09. 2025 15:30
To Pandák. Jitka2 by ti mohla poradit. Ta už tam strávila pár zym.thumbs up smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil ajax (09. 09. 2025 18:08).
09. 09. 2025 15:52
Počítám s tím, že na ni vznesu dotaz.
21. 03. 2026 16:25
Do srpna je eště daleko, ale dny naštěstí utíkají rychle. Dva roky jsem měl absťák, tak se nemužu dočkat. yawning smiley
21. 03. 2026 21:02
Musíš jezdit v červnu jako mythumbs up smiley
25. 05. 2026 10:46
[www.whatsupcams.com]

... sama samička ...

.... neéé ... už jsou tam tři ... drinking smiley

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (25. 05. 2026 10:47).
25. 05. 2026 11:35
Už jsou tam i samečci.
25. 05. 2026 17:31
Od 14.6 tam bude i vorvan s lachtanem. počítejte s tím že kamera bude vypnutá aby jste nemohli šmírovat slušné lidi.thumbs up smiley
26. 05. 2026 16:11
Karle, osud velryby Tommy sledoval celý svět a ty nám nic nedopreješ? Že se nestydíš!
27. 05. 2026 11:44
... bylo by dobrý ... kdyby ti slušní lidé z apartmánu hned nad hlavní pláží ...
začali od 18.07.2026, tak jak bývalo dobrou tradicí, opět nezištně ... nosit na pláž palačinky, a kafe ve skle ...
... musíme přece držet při sobě ... drinking smiley

... jooo, to bych si tak přál ...

smileys with beer
27. 05. 2026 12:23
Třeba bys mohl převzít štafetu.
27. 05. 2026 13:48
Bessy? Ten umí akorát tak foukat do vajec.thumbs up smiley
09. 06. 2026 10:01
Zkoušel jste někdo vyjet autem u tunelu Pitve na hřeben a jet po hřebeni do Humace? Podle map by to mělo být sjízdné. Dále jestli někdo zkoušel jet autem pod Sv.Nikolu. Teoreticky by se tam mělo dát také dojet. Sice bych se tam raději vypravil pěšky, ale rok a půl se potýkám s bolestmi nohou a zatím doktoři nepřišli na to proč.
09. 06. 2026 15:10
Již to zde bylo mnohokráte popsáno, obojí jde. Já jsem to projel od Humace. Ke Sv.Nikolovi jsem nedojel, jelo hodně aut proti a nebavilo mě furt někam uhýbat, tak jsem to otočil.
U obojího záleží, jaké bylo počasí. Silné bouřky dokáží cesty hodně rozrýt.
09. 06. 2026 20:34
Pitve - Humac po hrebeni v roku 2024. Dol - Sv. Nikola v roku 2019. Vtedy to šlo.
10. 06. 2026 11:17
... na Humac od Jelsy není problém ... dále dědinou (Humacem) ke kostelu ano ...
k dalekohledu a po hřebenovce jsem to nezkoušel (ale viděl jsem, že je to pro kaskadéry)

... z obou stran tunelu (od Pitve i od Zavaly) nahoru nad tunel a přejezd dolů ... není problém ...

... nájezd na cestu směr Sv. Nikola ze silnice D116 ... ani prašná cesta směr Sv. Nikola ... není problém
z hlavního tahu Stari Grad / Hvar (cca 150 metrů za tunelem do leva) je to po farmu s parkovištěm a občerstvením (Hvarcienda)
(z D116 je to cca 5,3 km, cca 20 minut autem) jen dávat pozor na protijedoucí, (ale to platí i pro vyhýbání se skrze Pitve grinning smiley) ...
... od parkoviště zmíněné farmy (Hvarcienda) není povolen výjezd pod vrchol Sv. Nikoly ... tj. cca pěšky 400 metrů po pohodlné betonce a pak cca 200 metrů stoupání po kamenech až na vrchol
Sv. Nikoly ...

... cesta na Sv. Nikolu zejména stojí za to, pokud jedete na "východ slunce", které např. 20.07.2026 vychází cca v 05,30 ... to znamená odjezd autem ze Starého Gradu cca v 04,30 ...

... jinak také stojí za to ... autem z hlavního tahu Jelsa / Stari Grad ... odbočit z D116 (1,5 km před St. Gradem) směr Dol ... pak Sveta Ana, ke kostelíku (crkva Svete Ane), kde nechat auto ... (z D116 celkem ke kostelíku je to autem 2,5 km, tj. do 10 minut) ... po té pěšky po značené cestičce lesem cca 1,3 km na vyhlídku Hum, 207 m.n.v. ... kde je výhled, jehož polohu už 1000 let př. Kristem využívali první obyvatelé ostrova Hvar, staří Řekové ... jako součást historie Hvaru je toto místo v seznamu Unesco ... zde, na vrcholu kopce Hum se dnes nachází pozůstatky církevní stavby z 11./12. stol n. l. ...
10. 06. 2026 12:18
Díky za info. Jaká tam byla cesta z Dolu. Uvažoval jsem ,že bych jel ze staré Hvarské 6252 na polňačku před restaurací u vapenice kde je vyhlídka. Od tama pak pokračoval ke Sv.Nikolovi.
10. 06. 2026 12:25
BESSY.
Díky za informace. Na tu cestu z D116 jsem se také díval, ale nevím zda tam nebude velké stoupání. Uvažuji o cestě ze staré do Hvaru 6252 a najet na polní cestu u vapenice. Tam už by to nemělo mít takové převýšení. Ta vyhlídka Hum je dobrý tip. Minulý rok jsme byli v Humacu a odtud jsme šli do jeskyně Grapčeva. Část cesty se jde právě po té hřebenovce směrem k Pitve a zdálo se mi, že by měla být docela sjízdná. I když nemám teréňák.
14. 06. 2026 18:42
Ajax hlasí příjezd do Ivan Dolac.
14. 06. 2026 18:58
Paráda fešáku.My jsme rovněž na místě

......................................................................................vjerni Adriatic
15. 06. 2026 07:53
... Karle, kde bydlíte ?

smileys with beer
15. 06. 2026 08:06
Panďák
... Díky za informace. Na tu cestu z D116 jsem se také díval, ale nevím zda tam nebude velké stoupání. Uvažuji o cestě ze staré do Hvaru 6252 a najet na polní cestu u vapenice. Tam už by to nemělo mít takové převýšení. Ta vyhlídka Hum je dobrý tip.

... ahoj, pokud mluvíme o cestě na Sv. Nikolu ... tak ta cesta z D116 směr St. Grad/Hvar (výjezd na ni 150 metrů za tunelem do leva) zvládne Oktávka se 4 pasažéry ... jen je, jak píšu (ostatně i Zahajda) potřeba dávat pozor na protijedoucí ... je to místy prašný ... ale dá se ...
... hlavně tam není nikdo, kdo Ti brání v průjezdu, tak jako u Vidikovace (kousek pod konobou) ... ze staré cesty ze St. Gradu na Hvar ... tam je malý parkoviště s odbočkou na hřeben a tam stojí aktivista, výběrčí bakšiše za parking a snad je i pozorovatelem pro hasiče ...

a ta procházka ze Sv. Ana za Dolem na Hum stojí za to (fotky mám na FB ... Balúch Petr) ... lesní pěšinou mezi stromy ...

smileys with beer

Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (15. 06. 2026 08:17).
15. 06. 2026 08:20
[www.whatsupcams.com]

... Ajaxi ... kde jsi ? ... voda jak chcánky a ty nikde ... grinning smiley

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 38
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.