Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Orebič?

Autor Marcela 
Orebič?
03. 08. 2005 12:15
Ahojky, chtěla bych se zeptat, příští pátek jedu se dvěma kámošema do Orebiče, nemá s tímto místem někdo zkušenosti?...........prosim pište radši jen ty kladný, nerada bych si to předem znechutila když už je to zaplacenýyawning smiley). A teřba i dobrý místa na výlet, přibližný ceny atd..díky moc Marcela
Re: Orebič?
03. 08. 2005 13:36
zkus funkci hledat....smoking smiley
Peter
Re: Orebič?
03. 08. 2005 13:42
Kladná skúsenosť: je leto.
Orebič?
03. 08. 2005 13:54
Je tam super, jezdíme každý rok (letos 26.6.-7.7.)
větší městečko, dostatek restaurací a obchodů, hlavní silnice prochází středem asi 200m od moře, takže záleží kde máte ubytování (za ideální považuji okrajové části pod silnicí - my bydlíme vždy stejně 10m od moře, 50m od písečné pláže Trstenica - apartmány RUVO, my jsem chodili na pláž hned vedle mezi skály jsou tam průchody do moře, bezva mořský život, ostatní pláže oblázky dobrý vstup do moře větší množství lidí, chcete to najít si pláž podle libosti)
od pláže Trstenica až po hotelové komplexy na druhám konci města vede kolem moře promenáda odhaduji 4-5 km, stojí za to projít i jednotlivé uličky

výlety bez auta : stojí za to vylést na horu sv.Ilji asi 1000m (viz internet) nebo aspoň do jedné třetiny ke kostelu (nadherný výhled na Korčulu + okolí, dá se vyjet i autem), můžete projít městem nahoru a dál k horám, v okolí Orebiče lze prošoupat podrážky (dobré je půjčit si kolo asi 150 Kn na den)
výlet na Korčulu pešky nebo autem (cena tam i zpět 24 Kn za osobu) v srpnu jsou tam vyhlášené slavnosti
doporučuji zajet do Dubrovníku (buď na cestě zpět nebo když je horší počasí - dá se tam ztrávit celý den, hlavně hledáním zaparkování, vzdálenost asi 100km)
další výlety autem jsou popsány na internetu nebo na tomto fóru

Ceny : lepší jsou větší markety (jsou tam tři) - berou karty a o něco levnější
např. rajčata,broskve, nektariny 10-15Kn, meloun 5Kn, chleba 5,60 Kn, jogurty 3-4Kn, minerálka 4-5Kn, víno 20-35Kn
restaurace ryby 40-100Kn, pizza 20-35Kn, káva 5-10Kn,...
půjčovna kajaků a kol,vodní lyže (50m od Trstenice) 100-160 Kn - den a půlden


celkově hodnotím Orebič velmi dobře (dá se tam najít klid, ale i živější prostředí - kolem přístavu, dostatek zajímavých míst - nedá se to stihnout za 14 dní, vcelku jisté počasí, vlny dle větru, teplota moře podle vln)

já jsem vybíral ubytování dle vzdálenosti od moře (rozhodně se nám nechtělo tahat všechny věci k vodě 400m - přes poledne jsme nechávali lehátka a slunečník na pláži) a né podle krásy apartmánu (výše jsou hezčí), autem dole nesjedete není kde parkovat.Sám pan domácí má jeden apartmán u vody a druhý nad hlavní cestou a říká, že ten druhý moc nevynáší i když je pěknější)
ceny apartmánu 10-12E/os.

cesta Vsetín-Orebič 1250km za 15 hod (bez komplikací po dálnici přes Maďarsko)
doporučuji platit kartou kde to jde a cestu přes Maďarsko (jel bych takhle i z Čech)

Re: Orebič?
03. 08. 2005 20:46
PeMu: strašně moc děkuju za obsáhlou a perfektní odpověď, fakt moc děkuju, doufám že alespoň část toho soc mi tady popsal stašim okouknout. Ještě jednou moc díky
Re: Orebič?
09. 08. 2005 12:33
Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek týkající se dovolené v Orebiči, my jedeme letos také na Pelješac. Překvapilo mě těch 15 hodin jízdy, to se dá opravdu zvládnout tak rychle? Z popisku v závorce jsem pochopila, že jste jel přes Maďarsko a pak v Chorvatsku po dálnici?
Děkuji
Re: Orebič?
09. 08. 2005 14:37
Opravdu se to dá ujet i za 15 hod - na cestě zpět, minimální zastávky,
dálnice 140-150,maďarskem mimo vesnice 100-110 v noci

průměrně bych to odhadoval na 17 hod takto : (nikde žádné zdržení)

16:00 Vsetín - Nemšová asi 1 hod (okresní cesta - 50 km)
17:00 Nemšová - Bratislava (poctivě 2,5 hod nebo taky 1,5 v noci - 175 km)
19:30 Bratislava - Goričan (poctivě 3,5hod nebo 2,5 hod - 250 km)
22:00 Goričan - Split (poctivě 5 hod )
03:00 Split - Orebič (tento úsek je hodně proměnlivý, záleží v jakou dobu přijedete do Splitu, po 5 hodině začínají kamióny a pak je to velká zdržovačka, hlavně posledních 80 km poloostrovem Pelješac)
08:00 Orebič

trajektem z Ploče už nejezdím je to velké zdržení pokud neznáte doby odjezdu, nejezdí moc často a jsou tam fronty a nakonec to stojí víc jak PHM

vůči dodržování rychlosti se snažím dodržovat následující pravidla :
- vesnice v Maďarsku max 60 km/h, ostatní 90 km/h, v noci 100-110 rovné dobře viditelné úseky
- dálnice max 140 km/h (v Chorvatku pozor na boční vítr, oplatí se dodržovat upozornění)
- vesnice v Chorvatku max 60 km/h snažím se jezdit co nejblíže za někým (špatně se pak policajtům staví a většinou berou prvního cizince)

zvíře na cestě jsem ještě nepotkal
jednou začal přede mnou hořet kamión - zdržení 2 hodiny než to dohořelo
snažím se jezdit mimo pátek- sobota a je to o štěstí na žádnou zácpu

např. v sousedním apartmánu jeli z Olomouce 24hod (přes Rakousko pá-so)

tankování Vsetín, Goričan, Neum

zastávky Goriřan a Neum asi 30 min, ostatní jen minimální na WC
pokud jedete poprvé jediné "kritické místo" je za přechodem Rajka, nenechte se zviklat spolujezdcem (vlastní zkučenost), že jedete po dálnici M1 a určitě budete platit pokutu (nezapomeňte ovšem odbočit na nadjezd za velkou benzínkou po pravé straně, pak bude mít pravdu)



Upraveno 4krát. Naposledy upravil (09. 08. 2005 14:46).
pavča
Re: Orebič?
13. 08. 2005 21:19
Z Pelješacu se dá skutečně dojet za 15 hodin.
Já jsem to jel 12.8.16 hod z Žuljany a to jsme se stavovali na dálnici u mostu přes Krka na kávu a v Maďarsku na oběd zdržení asi 1 hodinu. Jídlo v Maďarsku můžu jen doporučit projíždějících hostů si hledí,jídelní lístky v němčině, platba v eurech na tištěném účtu. Platil jsem 13 euro za oběd pro dva s pitím a kávou.
Celou cestu přes Chorvatskou dálnici pršelo a byla omezená rychlost většinou na 100 km/hod
Zvířata jsem na cestě potkal, Tam na asfaltu živou želvu. Při cestách po Pelješaci asi 8 přejetých, při cestě zpátky v noci 2 šakaly, co asi tyto přejeté želvy žerou.
Jinak Pelješac super za tu dálku to stojí.

Pavel
Re: Orebič?
18. 08. 2005 20:11
I my jsme to letos přelítli za 15 hodin. Náš Favoritek sice trošku řval , ale jel jak drak. Oproti loňským 20 hodinám přes Plitvice- letos pohoda. Je to ovšem za cenu vyšší nepovolené rychlosti. Z Olomouce jsme vyjížděli v úterý v 17.30. Jediná zácpa u Vyškova-havárka. V Dugopolje za 10 hodin, průměrná rychlost 140, když manželka spala i víc.Jeli jsme přes Rakousko. Vnitrozemí má chyba-hrůza. Nejezděte po 62 nebo se zblejete!!! Nejkratší cesta není nejpohodlnější. Jinak stejná zkušenost Konzum je levnější než tržiště. Moře letos bohatší díky teplejší vodě. Bez pořádných brýlí a šnorchlu nejezděte!!! Brýle nekupujte v supermarketu loni jsem na to dojel, letošní dražší byly supr, i manželka se nechala na šnorchlování ukecat. Kdo se v Chorvatsku nepodívá pod hladinu, jako by tam ani nebyl. Přeju hezkou dovolenou a supr počasí. K.
avatar Re: Orebič?
18. 08. 2005 21:38
Koukám jací tu jsou rychlíci grinning smiley , podle mých letošních poznámek jsem to jel takto:

Odbočka z magistrály na Pelješas -> dálnice -> Slovinsko -> Rakousko -> ČR Hraniční přechod Hatě.
Celkem 1020km a čistá doba jízdy 14 hodin a 35 minut.

Rychlostní limity dodržovány tak z 80% (občas jsem jel někde spíše rychleji), na dálnici byla častá omezení na 60 až 80km/hod. kvůli větru, posledních cca 70km dálnice před Záhřebem jsem již tato omezení ignoroval a jel mnohem rychleji. Dálnici až do Záhřebu (382km) jsem projel za 4 hodiny. Pokud by byly ideální podmínky a valil bych to trvale 130km/hod. tak by se dala projet za 3 hodiny ale takto ideální podmínky tam asi nikdy nejsou, rychlostní omezení jsou vždy přes tunely atd. takže rozumně bych jí viděl tak na 3,5hodiny bez zastávek.
Rakousko jsem projel (320km) za 3,5 hodiny, na dálnici jsem jel 130km/hod. nebo lehce rychleji kde to bylo možné ale před Vídní jsou také omezení a přes Vídeň bylo zdržení cca 20min.

Připomínám že skutečná doba jízdy byla mnohem delší, odečetl jsem přestávky a údaje které jsem napsal jsou čistá doba jízdy (tedy bez přestávek).

Takže k tomu je třeba připočítat nějaké ty přestávky, zdržení na hr.přechodech a cestarinách, no a také další kilometry z odbočky z magistrály do konkrétní obce na Pelješaci a kilometry k hr.přechodu Hatě podle toho kdo kde bydlí.

Určitě bych si tedy nemaloval že dojedu z místa bydliště na Pelješac za 15 hodin, to by musely být naprosto ideální podmínky bez omezení a front na přechodech atd.., no a v neposlední řadě by se člověk musel honit za cenu téměř trvalého překračování povolené rychlosti po celé trase. Nenarážím ted na nikoho konkrétního ale občas když čtu některé časy tak se nedivím proč je tolik nehod. Nejsem na silnici žádná brzda, rychlostní limity občas taky překračuju a určitě nechci při tak dlouhé cestě trávit v autě víc času než je nutné. Ale na druhou stranu tu cestu považuju za součást dovolené, jezdím rád a čas za volantem by měl být strávený v pohodě. Jestli někdo jede "na doraz" aby tam byl o hodinu dřív tak musí být podle mne nutně vystresovaný a když dorazí na místo tak se z toho musí vzpamatovávat celý den. Samozřejmě záleží na autě, konkrétním řidiči atd.., ale stejně se některým udávaným časům občas divím.

Po dálnici průměr samozřejmě člověk nějaký nažene, ale cesta nevede pouze po dálnici. Je potřeba počítat se Slovinskem, no a také s cestou od konce dálnice z Dugopolje až na Pelješac kde se rychle jet nedá. Například trasu od odbočky na Pelješac až k nájezdu na dálnici v Dugopolje jsme urazili čistou jízdou za 3,5 hodiny, vzdálenost je to 192km takže průměrná rychlost nějakých 55km/hod.... Pokud si ovšem někde na odpočívadle na 20 minut zastavím, už bude ten průměr o pouznání ještě menší.

** Petr **



Upraveno 2krát. Naposledy upravil PetrK (18. 08. 2005 21:50).
Re: Orebič?
19. 08. 2005 00:07
Nejenže mi taky průměry na okrskách nevykazují žádné zázraky, ale krom toho nevím jak vy ostatní, ale pokud fučí oblbující "jugo", tak můj výkon jízdy je tak mizerný, že raději cestu přeruším... těch 15 hodin čisté jízdy z Pelješace na hranice bych brala jen za velmi příznivých povětrnostních a provozních podmínek (po "staré"cestě)...
Re: Orebič?
19. 08. 2005 20:37
Ahoj Petře, i já jsem letošní průlet směr Pelješac nechápal. Na cestě tam jsme popojížděli jen u Vyškova asi 20 minut, zbytek cesty prostě sen. Na celnicích jsem nedal ani jednou pas z ruky, přede mnou vždy nanejvýš 5 aut. Slovinsko- průlet, na posledních křižovatkách v Mariboru se přede mnou objevila nějaká supermnanka z Holandska, valili jsme celá kolona asi 10 aut přes zbytek Slovinska 70-90 až na celnici. Pomaleji se jelo jen v tom větrném úseku na Chorvatské dálnici a místy kde byla mlha a ještě samozřejmě tunely.Tvůj čas po okrskách v HR ti závidím,my to jeli 5 hodin. Mladej se ráno vzbudil a už to tak nejelo, samá čůrpauza. Zpět to bylo ještě lepší, na dálnici v HR přes noc skoro sami. Ani vtom větrném úseku nefoukalo. Ve Slovinsku jsem litoval všechny co jeli k moři, nikdy bych nejel na víkend, to byla síla co tam bylo aut a jak se pomalu šinuli už přes Slovinsko.Abych byl upřímný,bylo mi jich líto, určitě se tak všichni těšili a hned si zkazily začátek dovolené. Nicméně abych to dokončil před Vídní mi zbývalo asi 100 kiláků, pořád jsem se utěšoval tím že Vídeňáci vstávají až okolo sedmé, prosímtě nechtěj ani vědět jak jsem těch 100 kiláků jel rychle, aby jsme se vyhnuli špičce, to by byla pokuta, že bych se pos... . Nakonec jsme hustějším provozem profrčeli v pohodě. Rakousko jsme projeli durch. Předtím jsme stavěli v Mariboru na OMV a pak až v Mikulově. Tam na mě konečně mávali poliši když jsem předjížděl traktor, bohužel kouskem i přes plnou. Pomalu jsem se k nim tedy sunul a myslel na výši pokuty, když v tom mi ukázal že ta stopka neplatí pro mě, ale pro toho traktoristu. Prostě každému bych přál projet tak hladce, jako jsme jeli letos tam i zpět my. Čau K. Ještě nemám tak přesné časové údaje jako ty, pamatuji si jen že cesta Orebič-Olomouc 117oKm a časy výjezdu a příjezdu. Zhruba tedy 15 hodin, v tom i 3 až 4 pauzy po 10 minutách.
avatar Re: Orebič?
19. 08. 2005 21:44
To Karel z Ol.:
Ahoj Karle, já byl letos až v Č.Hoře a poctivě jsem si tentokrát psal všechna důležitá místa - kilometry a časy kudy jsem projížděl. No a právě jsem si poznamenal i tu odbočku z magistrály na Pelješac protože při cestě na Pelješac je to pak takový dobrý bod abych věděl počet km, časy nejsou důležité protože ty se pochopitelně mění. Měl jsem čas čisté jízdy jak jsem psal těch 14,5hod., skutečný čas včetně přestávek byl tragický, přes 18 hodin kvůli zdržením na Male Kapele a hlavně 2hodiny na SLO/A hranicích atd... Byla to cesta zpět domu a bylo to v pátek 5.srpna. Myslel jsem že bude prázdno ale netušil jsem že v pátek vyrazí domu snad všichni z Chorvatska kvůli špatnému počasí. Já jsem z Č.Hory odjížděl v pátek né kvůli počasí ale kvůli tomu že jsem si myslel že budou prázdné silnice...

Jak píšeš ten tvůj čas a způsob jízdy, tak tomu samozřejmě veřím, někdy se to tak prostě povede že jsou ideální podmínky (minimální čekací doby) a třeba i to že se "svezeš" s nějakou kolonou přes Slovinsko nebo jiná místa kudy bys sám tak rychle normálně nejel. Já se takhle dostal před dvěma roky na "staré cestě" přes Plitvice do kolony českých autobusů, takže jsem to tam také mydlil přes 80km/hod. i přes obce protože jsem jel mezi nima grinning smiley. Kdybych tam jel sám nebo kdybych jel první tak bych si to nedovolil smiling smiley

** Petr **
med
Re: Orebič?
19. 08. 2005 22:01
Ahojte, taky přispěju se svou troškou do mlýna.
Cesta z Pelješace do Čech se dá v ideálním případě a za ideálních podmínek zvládnout za 14 - 16 hodin.
Já sem letos při zpáteční cestě vyjel v úterý 28.června ráno ze Žuljany v 6:50 a doma u baráku jsem byl v 22:40 ( okres Pelhřimov ). Ujeto celkem 1 160km za necelých sedmnáct hodin - v tom bylo asi 3 hodiny přestávek. V cestě bylo celkem sedm zastávek na 5 - 10 minut ( benzín, čůrpauzy ... ). Jinak na hranicích a mítnicích plynulý průjezd ( s vyjímkou Cho - Slo, tam jsme asi 5 minut popojížděli ). Dále byly tři velké zastávky: 3/4 hodiny v Omiši u moře, 1/2 hodiny na chrovatské dálnici - tam bylo vedro a 3/4 hodiny v Rakousku na dálnici. Oby tuneli - Mala Kapela byla čerstvě otevřená - jsem projel plynule do 80km/h za 5 minut. Vídeň jsem projel plynule osmdesátkou. Jediné zdržení bylo, že jsem se chtěl vyhnout objížďce Želetavy a zahnul jsem kousek za Mor. Budějovicemi na Telč a cestou po šílených okreskách jsem chytnul dvě!!! místní objížďky. Znova podotýkám, že jsme nijak nezávodil, ale jel jsem z dovolené a měl jsem ideální podmínky ( včetně toho že manželka na dálnici dřímala a nesledovala tachometrgrinning smiley ). Podotýkám, že mám feldu combi 1,3. Sice dobře jede ( i 160-170 ), ale myslím si, že na takovou rychlost už není stavěná ( brzdy, atp...). Takže na dálnici jedu tak 140, ale zato skoro furt. Dálnici z Dugopolje až Lučko jsme zvládl za necelé tři hodiny čistého času - to je průměr cca 127km/h ( při vzdálenosti 380 km ).
Podotýkám, že když jedu na dovolenou nebo nejsou ideální podmínky ( = hustý provoz na dálnici ), tak nikam nespěchám a užívám si. Letos například při cestě tam ( v sobotu 18. června ) jsem jel díky informacím z tohoto fóra poprvé přes Maďarsko a moc se mi to líbilo. V Chorvatsku jsem jel po dálnici až před tunel Sv.Roka a pak jsem to střihnul po staré vnitrozemím až do Brely a dále po magistrále. Cesta byla cca 1 200km dlouhá a jel jsem ji cca 20,5 hodin ( včetně všech možných zastávek a odpočinku na spaní ), čistá doba jízdy byla tak 15,5 hodiny - zase jsem nikde zbytečně nečekal, provoz byl velmi mírny. Jinak z baráku jsem vyjel v sobotu v 10:30 hod a v Žuljaně jsem byl v neděli ráno v 7:00hod.
Koukám, že jsem se nějak rozkecal, takže kdyby někdo potřeboval nějaké info o Žuljaně nebo Pelješacu, tak rád povím, pokud budu vědět.
Všem přeji šťastnou cestu.
avatar Re: Orebič?
19. 08. 2005 22:08
Čau mede, no jo, Žuljana je super. Byl jsem tam v září 2001, asi nejhezčí dovolená kterou jsem v Chorvatsku strávil. Je ale fakt že cesta mě tam tenkrát trvala skoro 24 hodin, jednak dálnice ještě nebyla takže se jelo po "staré", také byla jedna delší přestávka na oběd ale hlavně tenkrát nám celou cestu z Čech až na Makarskou vydatně a hustě pršelo takže jsem musel opatrně. No a taky to mám trochu dál, až ze severu Čech z Děčína. Ale pobyt tam byl super, a kromě cesty i to počasí tenkrát vyšlo na 100% přesto že to byla už druhá polovina září.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (19. 08. 2005 22:09).
Re: Orebič?
19. 08. 2005 22:53
Med:
Prosím o podrobnější informace o Žuljaně (APP, WWW, místo, typy na koupání, místní speciality, čeho se vyvarovat apod). Vřelé díky.
Můžeš i soukromou zprávou.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Orebič?
20. 08. 2005 11:40
to Jarda.

Vrátil jsem se ze Žuljany 12.8.05
Chtěl jsem Ti něco poslat, ale máš skrytý e-mail

Čao Pavel
Re: Orebič?
20. 08. 2005 22:21
Lidi vy mě s tou Žuljanou fakt vytáčíte a já vůl starej byl letos opět tak blízko. Měl jsem ale smůlu v tom že jsem letos 4 dny proležel na pokoji. Měl jsem se na práci vykašlat a vyležet to doma před dovčou. Potom jsem to rychle doháněl na té plážičce před domem. I tak letos bylo vcelku faj. Ta cesta to ještě umocnila. Na Pelješac se asi vrátíme až bude dálnice až do Dubrovníku. Jenže to už asi bude pozdě, protože tam bude přeplněno. Příští rok chcem prubnout Pakoštane, byly tady celkem kladné ohlasy a je tam možnost si zalovit ryby, v moři jsou sice taky pěkně vybarvené, ale jsou to prostě čudly. Letos jsme s mladým chytali asi 4 druhy. Ještě k té cestě, kluci vy vážně vyrážíte přes den? My by jsme asi v našem Favoritu umřeli vedrem. V noci je to podle mých zkušeností prostě nej.Tam vyrážíme vždy v úterý a zpět o týden později ve čtvrtek. Jedu vždy tak abych se setměním najížděl v Dugopolje a za rozbřesku byl už někde před Vídní. Jízda v noci prostě nemá chybu, manželka sem tam podřimuje, malej je tuhej a je klid. Čau K.
avatar Re: Orebič?
21. 08. 2005 01:09
Karel z Ol. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Lidi vy mě s tou Žuljanou fakt vytáčíte a já vůl
> starej byl letos opět tak blízko......
Z toho si nic nedělej Karle, já mám na ní ty nejlepší vzpomínky ale to má mnoho různých důvodů a všechny se v podstatě odvíjí od toho, že jsem tam byl až ve druhé polovině září smiling smiley. V sezoně by to asi bylo trošičku jinak....



** Petr **
Re: Orebič?
14. 03. 2006 10:29
ahoj, prosím pěkně znalce Orebiče, jak vypadá a jak je dlouhá městská promenáda? Moje rodina by sem ráda jela na dovolenou, ale naši známí, se kterými jedeme se obávají, že je tu moc klidno. Otec jejich rodiny rád prochází tržnice s rybami, jídlem - myslím nějaké rožnění atd. Najde se tu i něco takové, nebo je třeba někam zajet? My se těšíme hlavně na přírodu a okolí, ale kam se projít dlouhými večery? Samozřejmě, že je budem trávit i na terase u dobrého vína, ale potřebujeme i "hýbat zadkem" .

čau Merry
Re: Orebič?
14. 03. 2006 10:58
Merry, hlavní večerní ruch v Orebiči je soustředěn v přístavišti. Rušnější promenáda maximálně ke slastičárně. Ale procházky lze natáhnout až k hotelům,(v sezoně večer hudba a tanec) které jsou od města vzdálené asi 1,5 km. Vede tam při pobřeží pěkný chodníček.
S tržnicí neporadím, nemám zkušenost.
avatar Re: Orebič?
14. 03. 2006 11:26
V Orebiči je taková dlouhá promenáda od hlavní písečné pláže až po přístav. Cestou okolo ní je pár restaurací. U přístavu je pár stánků kde prodávají kukuřici,zmrzlinu a tak. O větší tržnici nevím, ale okolo hlavní silnice, která vede středem Orebiče, jsou místa se stánky, kde prodávají čerstvé ovoce a zeleninu. Večer je lepší zajet lodí na protější břeh do Korčuly (jezdí tam pravidelná linka). Je tam nesrovnatelně hezčí centrum města (Orebič ho vlastně ani nemá to je takové apartmánové město) a také je tam více restaurací a kaváren. Rozhodně doporučuji si nenechat výlet na Korčulu ujít.
Re: Orebič?
17. 03. 2006 16:21
Merry, Luděk má v tomhle pravdu...promenáda je velmi dlouhá, ty hotely, jak o nich píše Evola jsou směrem na Pernu a na druhé straně má promenáda končit údajně písčitou pláží, na kterou jsme bohužel nikdy nedošly.Nechci vás nějak zklamat ale Orebič je opravdu ubytovací centrum s přístavem a restauracemi.Tržnici jsme našli jen jednu, při cestě, jsou tam asi 4 stánky bohatě zásobené ovocem a zeleninou,tam jsme denně jezdily nakupovat a potom uličkou okolo kostela dolů na zmrzlinu do cukrárny.A hned rychle zpět do Perny na koupačku.Jinak na tržnici byl jen jeden stánek s rybami, odpoledne vypadal dost špatně, neboť já jsem zvyklý pojídat čerstvé pstruhy u nás doma, nedá se tedy hovořit o tom, že tam jsou pulty prohýbající se pod náporem ryb, navíc velikost těch ryb byla oproti tomu, na co jsem zvyklý u nás podprůměrná.co bych na Pelješaci vyzdvihnul jsou jejich domácí pekárny, mají tolik druhů pečia, všelijakých koláčů...mňam...
Také je pravda, že na Korčule to je asi hezčí, ale ruku na srdce Luďku určitě dražší, my letos budeme rádi , když najdeme konec světa s krámkem na pečivo a něco ovoce a zeleniny....Jedem se do Chorvatska jen cachtat,slunit a šnorchlovat. Merry, jestli máte gurmánské choutky, tak se stavte určitě ve Stonu, mají tam mořských specialit co hrdlo ráčí...a nejen ryb...tak ať se vám dovolená vydaří...čau K...
Re: Orebič?
21. 03. 2006 18:50
Musím potvrdit, že v Orebiči je nádherně.Bydleli jsme na opačné straně od písečné pláže.Proslulá pláž nás a ani naše malé děti vůbec nenadchla a tak jsme se vraceli pod horu Sv.Ilja blízko osamocených hotelů Bellevue a Rathaneum na severozápad od centra a tam jsme si užívali s výhledem na Korčulu nádherné moře a klid pod fíkovníky.Kde si na pláži utrhnete fíky přímo do pusy?Na Korčulu je to kousek a tam je i pěkná tržnice u městské brány do starého města.Tam se i v noci nádherně courá,jí a tancuje.A ten pozdně noční návrat poslední lodí do Orebiče.Nádhera!Výlet na Sv.Ilju také stojí za to.Dojdete do kláštera,kde je i museum.Po cestě si můžete zakoupit domácí chléb,olivový olej a místní kořalku.Ve městě je také malé museum orebičské lodní flotily.Výborně se jí v restauraci u kostela a vynikající kuřata Vám udělají na velikém ohništi plném uhlíků v konobě Mlinica.Tam můžete sledovat místní chlapáky, jak hrají na křivém a prašném hřišti petanque(pokud jsem to napsal dobře).Stojí to tam za to.Typro.
Re: Orebič?
21. 03. 2006 21:52
Roman má s tou Trstenicou bohužel pravdu... nedá se srovnat, jak skvělá (a hlavně čistá) to kdysi byla pláž... ach joangry smiley
vlk
Re: Orebič?
01. 05. 2006 12:12
Ahoj, prosim te, mohl bys mi dat kontakt na nejakeho pana domaciho. Diky Lada
Re: Orebič?
04. 05. 2006 14:43
Nemáte náhodou tip na ubytování v souk. apartmánu v Orebiči? 2+1 chceme jet 30.7. na 10 - 14 dní.Většinou je to dost drahé . Děkuji
Re: Orebič?
04. 05. 2006 17:13
Co je pro vas drahe? Ja jsem si prave zarezervoval 2+1 na podobny termin u cestovni agentury sarky koucke (mluvi se zde o ni na foru jen v nejlepsim!) 2+1 v orebici za 33,-Eur.
Irste
Re: Orebič?
05. 05. 2006 14:23
My si chceme rezervovat trošku jiný typ apartmánu přimo u majitele objektu. Samozřejmě že 33 EUR není moc ale záleží i na umístění a vybavení.
Re: Orebič?
08. 07. 2006 12:25
Zbytečné si najímat agenturu a platit za to co nevíte kde je a jak to vypadá . Fotky skreslujou. Nejlépe tam zajet projít se podel pobřeží a majitele se zeptat kolik chce. Čím dále od pláže tím levněji. A´t si každý vybere podle peněženky a vkusu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 90
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.