Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

trogir alebo podgora

Autor dadda 
trogir alebo podgora
23. 11. 2012 20:21
Ahoj pre buduci rok uz riesim dovolenku a rozhodujem sa medzi lokalitami trogir alebo podora. čo je podľa vašich skusenosti lepšie. v podgorke by to bolo priamo v trogire cca 4 km od centra. privitam vase nazory na okolie, more, moznosti vyletov, ceny. vdaka
avatar Re: trogir alebo podgora
23. 11. 2012 21:47
Moře-jednoznačně se mi víc líbí v Podgore,výlety-zase Trogir,kousek Split,přeci jenom je to město,se vším všudy.Ale vzdálenost 4 km je dosti a autem se moc nedá.Non stop zácpa přes most a parkování ?? Z Podgory do Makarské a další výlety,pokud uvažuji tak zase Podgora. Ceny-snad srovnatelné,nevím??? Scenérie Biokova je prostě jedinečná.Pokud pojedete svým autem,volte Podgoru,do Trogiru se zastavte cestou domů. Celý záliv od Splitu až po Trogir,je zasažen,můj názor,průmyslem.Loděnice je kousek od města.Kdo si zvykl na křišťálové moře na Makarské riviéře,toho v této oblasti asi zklame Pokud zvolíte Podgoru,tak určitě uskutečněte výlet při pěkném počasí na sv. Jure. Nezapomenutelné "letecké" pohledy na celou Makarskou,a až do Itálie.

MirekŠi
avatar Re: trogir alebo podgora
23. 11. 2012 21:55
Chtělo by to vědět, co je 4 km od centra Trogiru. To je bych řekl celkem zásadní. Okolí Trogiru je řekl bych dost rozdílné v kvalitě koupání, může tam být klid i hluk, osamocení u moře i nátřesk. O samotném městě je netřeba se rozepisovat - nádhera. Rozdíl v cenách není tak zásadní, aby rozhodl o budoucím místě dovolené. Může to ale rozhodnout větší možnost výletů z Trogiru např. Split, NP Krka, Primošten, ostrov Šolta s nádhernou vodou.
O Podgoře toho moc nevím, byl jsem několikrát kousek vedle v Tučepi. Výlet na horu Sv. Jure je super, koupání je pěkné, ale jinak...
Těžko radit, přeji Ti šťastnou ruku při výběru destinace.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 00:46
Prikláňam sa jednoznačne k Podgore. Centrum v Trogire je naozaj krásne. Ale doporučujem ho navštíviť formou výletu. V Podgore auto vlastne nepotrebujete. Z hotela Podgorka ste hneď na pláži, celú promenádu lemujú kaviarne, reštaurácie. Prečítajte si vlákno Podgora a uvidíte koľkí sú do Podgory "zamilovaní" a my tiež. More je naozaj prekrásne. Krásna je pláž Plišivac a tiež Krabia zátoka na okraji Podgory. Skôr z hotela budete asi sklamaní. Strava je vraj výborná, ale ubytovanie.... Avšak je to vec názoru. Pozrite si recenzie na hotel. My sa tešíme do Pogory po 4x, chodíme ale do súkromia.
Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 07:06
Vdaka za pomoc v rozhodovani. Posledne dva roky sme boli v okoli makarskej takze moja najvacsia obava z trogiru bola prave cistota vody. Takze asi to nebudem riskovat a bude to podgora. prosim ťa mivera ako daleko od hotela podgorka a ktorym smerom su tie plaze Plišivac a tiež Krabia co si spominal. na podgorke ma neodrádza to jednoduche ubytovanie to mi nevadi skor ma odrádza ta pláž rovno vedľa promenády. budeme autom ale aj tak uprednostnujem na dovolenke pesie vylety tak sa chcem opytat ze ci sa da prejst pesi z podgory do tučepi okolo plazi tak aby sa neslo po nejakej rusnej ceste trebars tak ako to je od makarskej az po brelu (nadherna prechadzka). Vdaka za kazde info.
Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 09:08
V hotelu Podgorka jsou pokoje směrem na moře se zasklenými balkony. Pokoje nemají klimu a v sezoně v nich je velké vedro.
avatar Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 11:36
Pokud si chceš užít klidu tak ani jedna lokalita není dobrá volba. Podgorka je přímo nad promenádou a je tam rambajz. Na pláži ležíš jako sardinka. 4 km od centra Trogiru mohou být různé lokality. Na Čiovu bych bral jedině Donji Okrug. Zbytek není o zrovna moc čisté vodě. Navíc ti neustále nad hlavou přelétávají dopravní letadla,která jdou na přistání. Ze začátku atrakce pak docela otravné.Taky se odsud nikam nepodíváš. Dostat se např. autem do centra Trogiru může trvat i několik hodin.
Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 14:29
Tieto pláže sú vlastne medzi Podgorou a Tučepami za hotelom Sirena. Okolo nich sa prechádza až do Tučepi. To že je promenáda priamo pod hotelom nie je vôbec obmedzujúce, je také typické dovolenkové - Len turisti, terasy a domáci sú milí. Akurát pláž po hotelom je riadne precpaná. Podgora niee je mesto, kde by ťa rušila doprava alebo priemysel. Po Podgore sa dá virtuálne poprechádzať cez [showmystreet.com] . Stačí zadať do vyhľ. Podgoru, kliknúť na panáčika na ľavej strane - preniesť ho na mape do Podgory a si tam. Dokonca sa "poprechádzaš" aj po promenáde pri Hot.Podgorka. Myslím, že by to išlo aj s Trogirom. Skús vyhľadať kde by ste boli ubytovaní a uvidíš. Porovnaj. Len škoda, že to bolo nahrávané na jeseň po sezóne, je to také smutné, prázdne. V lete v sezóne je to super. Pozri na nete foto pláži. Zadaj do vyhľ. "plaža garma Podgora" - to já krabia a potom plaža Plišivac Podgora a klik na obrázky a vyhľadá ti všetky foto.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil mivera (24. 11. 2012 20:25).
Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 16:25
mivera diky za typ ale nechce mi to fungovat. tak som skusila street wieu od google maps a ty to maju premakane presla som si celu podgoru po promenade a ako pikoska napr som si nacitala aj cenik bistra shark ktory sa da po ceste vidiet :-)))). inak laska na prvy pohlad takze na buduci rok je to jasne podgora. akoze nechapem ze som vobec uvazovala o trogire :-))))). Vdaka za pomoc v rozhodovani.
Šparadiči u Primoštenu nebo Staniči
24. 11. 2012 17:38
Ahoj všem

Taky řeším rozhodování pro rok 2013. Podělte se někdo se mnou o zkušenosti. Staniči ap.Filomena spousta schodů ale pěkné pláže ale v Omiši jsme byli a sjeli i Cetinu . Šparadiči u Primoštenu velká neznámá ale v okolí vodopády Krka, Primošten je prý moc krásný. Znáte někdo Šparadiči?
Podle informací klidné místo. Ale ceny za ubytování vyšší než ve Staniči

Lenka Ostrava
avatar Re: trogir alebo podgora
24. 11. 2012 18:34
Do Trogiru bych se podíval na výlet , někde se tam natáčelo Vinnetou - poslední výstřel , nebyl jsem tam , za to v Podgoře - Čaklje ano a tu necham už jiným , je tam fajn , ale pro mě 14 dni bylo dost .
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 301
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.