Zdravím stálé i nestálé přispěvatele a hlásím se, po týdenní adaptaci, po příjezdu z Pisaku. Komáry jsem tam ani letos neviděla! Ovšem setkala jsem se s nimi při zastávce v Maďarsku a natáčet naše pohybové kreace někdo na kameru, tak trumfneme Lauera i s Hardym. S takovým nájezdem jsem se ještě nesetkala. Ale mořská vodička, víno a slivovice v Pisaku všechny kousance zákeřných maďarských komárů brzy vyléčila
Taky jsme si jako Jarda půjčili lodičku v hospodě u přístavu. Plážičky kolem popřeží jsou super, jen bych polemizovala s někým kdo tu tvrdil, že se zde nachází i nuda pláž. Podle mého pozorování se naháči vyskytovali tam kam se ostatní většinou nehrnuli(malé a dost těžko přístupné pláže). My jsem zakotvili ráno na jedné pláži na sever od Pisaku(oblázková) kde se naháči zrána vyskytovali, ale jakmile začali přicházet rodinky s dětmi začali postupně odcházet a když jsme se na tu pláž mrkli ještě večer, už tam nebyl žádný. Tak si myslím, že pravá FKK tam není. Náš výlet byl opravdu "vydařený" kromě toho, že jsme od začátku měli problémy s plynem, kdy rukojeť od plynu přestala přidávat a pouze jsme se líně posouvali po moři a majitel nám ji na zavolání musel spravit(manžel to od něj okoukal a pak už to spravoval sám) tak závěr výletu byl pro nás suchozemské červy mírně dramatický-kolem šesté se zdvihly vlny a už odjezd z poslední pláže, kterou jsme navštívili, si vyžádal oběti v podobě modřin a odřenin na mých nohou, když mě manžel tahal do loďky asi jako tuňáka
(ke břehu se pro mě kvůli vlnám a kamenům u břehu neodvážil), a když jsem pak viděla ty vlny tak jsem se držela přídě zuby nehty(možná ji budou muset vybrousit a znovu natřít
). Na majitele loďky jsem se dovolat nemohla(zrovna nás kvůli vlnám hledal-bohužel na opačném konci Pisaku) tak jsem se snažila loďku postrkovat očima a modlila se ať plyn vydrží do přístavu. Vydržel! Ale námořník alespoň ze mě nebude. Jen pěkně blízko u břehu
Zbytek se ovšem otřepal a zkušenosti si schoval na příště.