Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??

Autor Olli 
Olli
Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
14. 07. 2005 09:35
Zdavim příchozí,

má někdo zkušenosti s ubytování a prostředím v Duče Luka, na Hvaru nebo na ostrově Čiovo??
avatar Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
14. 07. 2005 10:00
Čiovo určitě né. Tedy spíše Čiovo a Slatine (narváno večer se nikam nehnete,špinavé moře plné odpadků stačí se potopit a prohlédnout si dno,lítaj tam letadla, jediný co je hezký je centrum starého Trogiru). Okrug Gornji a Donji ještě jde ale nikam se odtud autem nepodívate(hlavně večer). Hvar je supr. Duče Luka neznám tak nemohu radit.
Olli
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
14. 07. 2005 10:09
Díky za odpověď. Ještě mám nabídku do Rogoznice, ale to je taky v tý oblasti, ne??
Franta pm
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
14. 07. 2005 10:48
Hvar mohu vřele doporučit, vrátil jsem se od tud 10.7. a vše bylo super, až na tu cestu zpět, ale o tom už se tady psalo v tématu Doprava. Na Hvar počítejte s trajektem ze Splitu nebo z Drveniku (také je tady spousta názorů). Doporučuji jižní pobřeží ostrova, oblast Zavala - Sv.Nedjelja nebo Dubovica - Milna. Představu jak to tam vypadá najdete na internetu. Dejte hledat heslo "Zavala" nebo "Ivan Dolac". Přeji dobrý výběr.
Tom
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
16. 07. 2005 15:11
Ty si Ludku pekna lama...Jestli je ve Slatine na Ciovu spinave more plne odpadku, tak si musel snad furt chlastat a divim se, ze jsi tam jeste nevidel bile mysky....
ZeLo
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
16. 07. 2005 22:27
Na Čiovu jsem byl loni. konkrétně ARBANIJA. Moře špinavé, bydleli jsme bohužel u cesty a tak cca od 7.00 ráno do 02.00 v noci projížděli kolem na skůtrech tisíce hrvatů z celého Trogiru. Přes celý den bylo slyšet jen letadla a vrtulníky, které lítaly hasit, nebo trénovaly na hasení. V sousedství parta mladýcg němců a němek a do čtyř do rána mejdany se vším, co si lze jen vzpomenout. Jednu noc je to příjemné zpestření, ale 14 dnů je to na hlavu. Do Trogiru jsme chodili pravidelně, ale radši jsme nechávali auto před mostem a přešli pěšky. Přejet autem je na pevné nervy. Já už bych tam v životě nejel. Jednou jsem chtěl objet celý ostrov dokola, ale není šance autem. ucpané. Děs a hrůza nikdy více.
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
17. 07. 2005 02:27
byli jsme letos opět v Duče(naposled). jediná výhoda je písečná plaž. Jinak se z této dříve poklidné vesničky stalo klasické letoviskothumbs downtj. Přes den narvaná pláž,ve vodě musí člověk pořád dávat bacha aby mu nějaký dobrák nepřejel přes hřbet na vodním skůtru,ve vyhrazeném prostoru pro plavce parkují motorové jachty a v noci se na pláži pořádají gril párty-tudíž,kdo bydlí v domech přímo na pláži poslouchá hlasitou hudbu a řev opilců do ranního kuropění,kdo bydlí za silnicí stále slyší hukot aut z jadranské magistrály. Tak a teď si vyber menší zlo.

hot smiley
Dnes jsme se vrátili z Čiova, konkrétně z Arbanie. Bylo tam moc hezky, moře krásně čisté i daleko od břehu. S těmi letadly to není tak špatné, nejvíce jich létá v sobotu, kdy zřejmě naváží a odváží turisty. Horší kvalita moře je v Trogiru, ale zde se asi nikdo nekoupe, spíše jezdí navštívit tržnice, rybárnu a historické jádro, případně se podívat na hezké lodě v přístavu. Jeli jsme večer na výlet do Splitu - tam je opravdu mořë znečištěné. Ale Čiovo mohu doporučit i pro malé děti - krásný přístup do moře, ale mít boty do vody. My jsme bydleli v apartmánu, přes zahradu 20 metrů na pláž. Je fakt, že večer se nedá nikam moc vyjít, ale mi jsme jezdili na kolech po okolí, jeli na fish piknik a výlet lodí do Splitu. Všem, kteří se teprve chystají na dovolenou přejí krásný pobyt a tiše závidím. Broňa
Hana Špaldoňová
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
21. 07. 2005 11:09
Před týdnem jsme se vrátili z Čiova, konkrétně Okrug Gornij, nádherné čisté moře, ubytování v soukromí super pláž od domu 50 metrů a když jsme chtěli být úplně sami i vzhledem k tomu, že jezdíme do Chorvaska již třetí rok se psem tak jsme zašli 10 minut od apartmánu, kde jsme si našli malou pláž a trávili jsme tam celý týden sami a mohli jsme tam mít i psa, který nikoho neobtěžoval a nezachraňoval /máme totiž zlatého retrívra/. Za celý týden jsem v těchto místech neslyšela ani neviděla jediné letadlo. Asi 3x jsme zajeli do Trogiru, který je překrásný, souhlasím jedině s tím, že jsou tam trvale fronty aut na mostě, ale když jsme to zjistili tak jsme nechávali auto na parkovišti/neplaceném/ před mostem a bylo po problému. Letadla přes Trogir samozřejmě létají, ale když se tam jedu projít a dát si kafe a prohlídnout památky tak je mi to jedno. Hanka
Milan St.
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
22. 07. 2005 10:19
Vrátil jsem se z Hvaru - Ivan Dolac. Kdo si chce v klidu vychutnat moře, nachytat chobotničky na salát, nebo do těstovin, kdo se obejde bez disco řvátek, kdo je schopen si za památkami a na výlet zajet ( město Hvar po staré cestě přes Jelce atd. )vřele doporučuji se zkontaktovat s "Brňačkou" Jitkou Carič (provdaná na Hvar), která má agenturu přímo v Ivan Dolac-e.mail: jitka.carič @ vip.hr.Zajistí Vám ubytování,poradí,pomůže, zkrátka "zlatý český člověk". Příští rok tam jedu po 4 k super "domácím".Hezkou dovolenou na ostrově plném lavandy.
Ahoj,
nedalo by sa poslat mi na mail adresu jitky Carič, ked to posielam na tuto adresu (bez medzier samozrejme), tak sa mi to vzdy vrati ako nedorucitelne.

Vopred dakujem

P.
franta H
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
01. 08. 2005 13:42
pavel626
Re: Duče Luka, Hvar nebo Čiovo??
03. 08. 2005 18:18
jedině HVAR do vesnice Gdnij a tam se optat v obchudku na ubytovaní a je to na 95% doporučuji jižní stranu zatoky je tam max. klid dez diskotek a ruchu tak jak to mam rad zatim
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 92
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.