Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR??? (2)

Autor admin 
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 09. 2013 14:46
Nebojte se, nenechám se odradit, fotek jsem letos pořídila hodně, postupně je budu zpracovávat a určitě si je nenechám pro sebe.
Pro Rero mám fotečky ze zátoky Zastupac a Lozna a z okolí. "Prošmejdili" jsme toho na ostrově opravdu hodně, myslela jsem, že už není kam, ale pořád mám mezery. Letošním mým největším cílem po Sv. Nikola byla jeskyně nad Sv. Nedjeljí. Dojeli jsme do vsi před rozcestník, vylezli jsme z auta, bylo kolem poledního a jeskyně na dohled. Asi jsme se domlouvali kudy a ukazovali tím směrem, když nás zastavil místní mladík a poklepal si na čelo, že jsme se asi zbláznili v tom vedru. Všichni místní ve vsi odpočívali, nikde ani živáčka a my dva blázni v téměř důchodovém věku chceme lézt do kopce. Asi jsme nepůsobili na dotyčného jako kamzíci a on nám to začal rozmlouvat. Nevím, jestli to bylo správně, ale poslechli jsme ho, a vrátili se k autu a odjeli zpět směrem do Jelsy. Nejsme žádní sportovci, ani nechceme nijak riskovat, ale do té svatyně jsme mohli v pohodě dojít, nezdálo se to tak daleko, ani vysoko. Nevím, ale můj názor na místní obyvatele je, že jsou velice pohodlní až líní, vše jim trvá hrozně dlouho, na všechno mají dost času. Nejvíc je to vidět u domorodců ve vesničkách, jako je třeba Bogomolje, kde mám ten pocit, že se zastavil čas. Náš pan domácí heká, jak je neustále unavený, a to i když vyřídil během dne třeba jen několik telefonátů. Nevím, co by říkali, kdyby museli denně opravdu máknout, jako mnozí z nás. Docela jim ten klídek a pohodu závidím.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 09. 2013 15:23
Ahoj Wajo, tak nevím jestli referovali, ale pozdravy jsem vyřídil. Jen nevím jak to váš domácí pobral, protože jsem ho nestihl střízlivéhodrinking smileydrinking smiley Jen u Jošky mě to přišlo letos malinko "komerčnější" . Snad pro p.Kalacha, správně Hvar není jen ID, souhlasím. Ale vyvolat ve vláknu s názvem HVAR diskusi o sjetí řeky Sázava se mi zdá dost těžkésmiling smiley
avatar Re: Co se dá potkat při koupání na Hvaru...
02. 09. 2013 09:38
No Tomm, s těma plnejma plavkama. Rejnok by si šmáknul a při výlovu by se divili.
-------------------------------------------------------
> Fous 57 napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nóó, to by jsi byl k sežrání...grinning smiley
>
>
> A kdo Tomm nebo já?
avatar Re: Co se dá potkat při koupání na Hvaru...
02. 09. 2013 10:07
Málokdy reaguji negativně, ale blivajz od Andreje Kalacha není fér. Ano, jsou i jiné destinace v HR, ale samotný název fóra snad jasně napovídá, o co go. Je pravda, že ID se v mnohém změnil. Mohu posoudit rozdíl oproti roku 2001, kdy jsme zde byli 14 dnů. Je rušnější, výstavnější /včetně dvou bytovek nad pláží/, zlepšila se infrastruktura a to pochopitelně díky poptávce. Ale nazývat danou lokalitu prdelí světa mi připadne netaktní a nechápu zášť, se kterou bylo napsáno, včetně onoho rádobyvtipného doprovodného textu. Pokud autor dodnes žije v době dílenských výborů a jiných výdobytků doby minulé, zřejmě sem zabloudil nedopatřením při hledání diskuse o Jugoslávii.
Takže někomu na Hvarku Hvaricin, jinému na zvratky kbelík.

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: Kalach
03. 09. 2013 09:39
Ahojte,smiling smileyR.
Hvar jako takový je zajisté krásný... Rozumím taky tomu, že jsi jel poprvé, a měl jsi obavy... Ale zase až taková "Červená knihovna"?
Jurevac nabízejí cestovky snad už 15 let...mimo jiné dost i CKVT - takže zase až taková konkurence to není... V Jurevaci asi opravdu nikdo nebyl - ale taky ses na fóru neptal...ale je to v přibližné zóně hotelu Arkada - a tam už mnozí byli. O všech nejkrásnějších a nejzajímavějších místech na Hvaru sis tady i jinde mohl toho nastudovat v průběhu celého roku až až - poznatků je tady zrovna o Hvaru více než dost...
Jitka je fajn ženská, ale je taky zprostředovatelka ubytování... Dost nerozumím tomu - "velkoryse nás pozvala na návštěvu do ID". To jako na večeři - nebo tak? Protože jinak si mohu zajet do ID sama - a kdy chci... Promiň - musela jsem to napsat, protože mi začalo připadat, že jsi jel na pustý ostrov s jediným domorodcem.....
Re: Kalach
04. 09. 2013 11:05
Rero, holub 5 a taky Kalach. Nějaký pocit spustil vaši reakci a komentované příspěvky. Ano- život je o POCITECH. Je pravda, že nejvíc nám utkví v paměti například příjezd a odjezd na cestě po dovolené.

Který je rok? Století? Ano 21. století. I dnes se najde mezi mnohými dobrotisko, dobrá duše. Je jich jako šafránu, ale jsou i zde na fóru, co neváhají s pomocí.

Rero- kdyby jsi aspoň věděla a neměla jenom pocit-v krátkosti: na PC někdy v zimě vyskočila nabídka Bgw Hvar- jurjevac- Stari Grad. Po rodinné poradě se začlo jednat.Nikdy předtím jsem autem a s rodinou autem nebyl.Začal jsem shánět info. Našel jsem tohle fórum. Nespočet příspěvků o Hvaru. Mohl jsem se zeptat na Jurjevac- ale ptali se i přede mnou- a nikdo jim nic kloudného nesdělil. Když dáš do vyhledávače- moc se ti toho nezobrazí. Tak jsem oslovil J. o info. Na tom nic není. Zrovna tak prosík o případnou pomoc v nouzi. Díky příslibu se nám samotným cestovalo o poznání líp. I týden ve St. Gradu proběhl super. Že den před odjezdem jsme chtěli poznat jižní část ostrova a osobně poděkovat dobrosrdečnému člověku v pěti minutách u stánku, to nevidím na červenou knihovnu.
Takže jsi- Rero- trošku mimo. Nerozumím tvému- Jitka je fajn ženská, ale je taky zprostředkovatelka ubytování.....to je něco špatného?
Jinak pustý ostrov s jedním domorodcem to fakt nebyl- mnoho Čechů, Slováků, Slovinců apod.

Rero- raději piš tvé skvělé příspěvky a šupni sem krásné fotky z tvých cest. Už se na ně těším :-)
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 09. 2013 17:06
tak nam dnes na Hvare horelo, hasicske lietadla nam tu lietali ponad hlavy a vsade je vrstva popola tak len dufame ze je to uz OK
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 09. 2013 17:10
Denisko a kde konkrétně se nacházíte? Psali, že je to u Zastražišče, 45ha lesa a porostu.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 09. 2013 17:34
my sme v Jelse a lietali tu 4 lietadla a este to monitoroval aj vrtulnik
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 09. 2013 20:04
... Václave ... máš postřeh ...
smoking smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 09. 2013 23:58
I z Trpanje byl pozar na Hvaru pekne videt - doufam ze je jiz vse v pohode a nic nehrizi ...
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
07. 09. 2013 18:07
Pohled z Gradacu na Hvar při požáru.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
09. 09. 2013 14:47
Ahojte. smiling smileyR.
Tady je něco více o tom požáru na Hvaru... mezi zátokami Prisinjak i Čarvanj. [www.dalmacijanews.com] nebo [www.tportal.hr]
Našla jsem tu zátoku Prisinjak...a docela fajn relax na samotě...líbí se mi...




Ale ještě k tomu mému vyjádření...nebyla jsem teď doma...tak až teď.
Koline, to nebylo negatívní vyjádření k Tobě...jen jsem chtěla říct, ať jsme celkově jako Češi více sebevědomí...
Už to vyjádření ve mě zrálo od chvíle, kdy Grigori napsal/viz. Čiovo/, že jsme - my Češi a Slováci - takoví nenároční...a taky nám stačí pivko a štamprličky... Ale vydržela jsem to, a nic jsem nenapsala. Ale když jsi pak Ty psal něco o velkorysosti...tak to si tedy pod tímto pojmem představuji úplně jiné věci... jsem kosmopolitka, nemyslím si, že nějaký národ je lepší, nebo horší než my, ale jsem taky Češka, a některá vyjádření se mi prostě nelíbí... Vznikají i přátelství na poli - pronajímatel a nájemce, ale pořád je to v konečném důsledku obchod - já Ti něco nabídnu, a ty zaplatíš. A když Tě někam pozvu, Ty koukneš, a možná příště přijedeš právě tady...Na tom není nic divného, taky bych patrně takto postupovala, kdyby to byla má práce.
Letos jsem pozorovala na tom jihu - trošku jiný přístup. Většinou tam jezdí cizinci, často pouze na 3-4 dny. Koukala jsem, s jakou samozřejmostí tam domácí ráno kmitají a vše důkladně okolo domu uklízejí. Ručníky se měnily co 2 dny. Když už jsme u toho, i záchodový papír tam byl na celý pobyt, ne jen taková nějaká "startovací rolka - nebo dvě" - a pak pro další "kmitat" do obchodu. Smetí jsem se nesměla ani dotknout, bylo mi řečeno, že je to jejich práce, a mají na to i kontroly. Skoro každý den vlastní ovoce a zelenina - od domácího...jak v Cavtatu, tak v Molunatu. Na pokoji informační letáky o všech zajímavých výletech a místech do blízkého i vzdálenějšího okolí - s mapkami i odjezdy všech spojů. Cenově byly apartmány jako kdekoliv jinde v Croatia.
A tak jsem se zhluboka zamyslela...a prostě zareagovala. Jedno je jisté, my jsme především zákazníci, kteří jsou ochotni zaplatit za své - většinou příjemné zážitky u moře - a když si dobře vybereme, a navíc vyjde počasí - nepřijdou alespoň celoroční úspory "vniveč. A pronajímatelé - jakož i obchodníci a v restauracích v daných lokalitách - se musí snažit a taky nepředražovat - abychom se ještě vůbec chtěli vracet. Pokud je tento vztah vyvážený, je to dobré...pokud chce pronajímatel/dále obchodník...atd./ jen vydělat - je to horší, pokud je nadstandartní - je to fajn/většinou stálí zákazníci, pronajímatel má jistý určitý příjem v roce/ A tak to je, a asi i bude/můj názor/... Zdravísmiling smileyR.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
09. 09. 2013 17:29
Renatko,to,co píšeš,je jeden z důvodů,proč se už tolik let vracíme do nejjižnější Dalmácie.Z "domácích" se stali za ta léta dost dobří přátelé,kromě celodenní biovelkovýkrmny nás zavedou,zavezou nebo "jen" naučí cesty tam,kde uvidíme,ucítíme,ochutnáme nebo nějak zažijeme to,co očím běžných turistů zůstává ukryto,neb do takových míst turistický průmysl nevkročí.Jen mě každý ten rok překvapuje,že pořád ještě je v tom relativně malém území co nacházet, a že to stojí za to.Letos to bylo Konavle až tam,kde už dál byly jen miny a otrovnice...
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
09. 09. 2013 19:05
thumbs up. kdyby to tak vnímali všichni, nebo alespoň nadpoloviční většina. To by bylo v HR i na fóru mnohem pozitivněji.....

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
10. 09. 2013 19:01
nejen pro DJ z PV ...
tak jsem v letošní fotogalerii hledal důkaz toho, že i červenci v poledne bývají v Ivan Dolaci pláže takřka prázdné ...
a vono jo ... yawning smiley
teda až na pár, volně přecházejících kusů ...
[www.rajce.net]
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
10. 09. 2013 19:35
Jo Besíku máš recht...úplně prázdno thumbs up smiley Možná by se tam ještě někde do rohu vešla Sněhurka a sedm Krytinářů thumbs up smiley.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
10. 09. 2013 23:18
Hmm,, jako by nestačil jeden. Nahej prcek a jsou jej plné bulváry. Já tak chodím celé léto v Zavale a nikoho to nezajímá. Teda jen v prostoru k tomuto účelu vyhrazeném. Jó, mediální sláva je mocná...

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
11. 09. 2013 07:51
... Fousi ... nebeč ...
jestli se příště dojedete natáhnout na FKK do I.D. ... tak se pudem podívat ...
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
11. 09. 2013 15:38
Nó, to si užijete. Hlavně neber udici.....smoking smiley

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
11. 09. 2013 19:01
... tos mě dostal s tou udicí ... nepochopijem sem to ... drinking smiley

... trošku odbočím a nahraji DJ z PV ... který nepřipouští prázdný pláže v červenci, přes poledne v Ivan Dolaci ...

... to tak jednou, když jsem vylezl z vody, byl těsně vedle našeho ležení postavený stan ... moje karimatka mu byla nejblíž a ve stanu nějaká mládež ... no nic, zalehl jsem na břuch a v tom mi mladá Slovenka strčila palec nohy až pod mou karimatku ...
... v ten moment jsem ... prisamvačku ... za tím nic nehledal ...
po chvíli na mě ale přišlo nutkavé dilema ...
1) kousnout do kousínek vzdáleného palce ...
2) vyfotit ho ...
a nebo ho něčím trefit ... ?

první možnost ( vedle ležela manželka ) jsem zavrhl ...
druhá možnost je zdokumentována ... [www.rajce.net]
a za 3) jsem se trefil oblázkem tak blbě ... že to bylo víc, než tichý pokus o seznámení ... palec se tam už do večera nevobjevil ...
... P.S. ... byl jsem doma pochválen ...
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
12. 09. 2013 21:50
Na háček udice se mnohdy jako návnada zavěšuje žížalka....angry smiley
Co se týká palce, co takhle přiložit ježka, míněno mořského?

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 08:06
jo Bessy to máš z toho, že jezdíš v sezóně, kdy volné místečko na pláži abys hledal lupou. Máš odjíždět jako já 13.9. v pátek a budeš mít nejbližšího souseda až na druhé straně pláže. Tedy to v případě, že se Michal s Kačkou vůbec vyvalej zmrzlý z pelechu thumbs up smiley.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 08:53
Chlapi, jak všem odjíždějícím tak trochu s lítostí malinko závidím. Sice letos dva pobyty, ale dobrého není nikdy dost. Marně jsem se snažil prosadit i Jelsu na Silvestra, ale Levandulka je zásadně proti, tudíž budeme ve sněhu, brrrrrrrrrr.thumbs down

Oběma sretan put, v pořádku se vraťte a snad se v Radějově podělíte o střípky pozdního léta na Hvaru.

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 10:52
Jako vždy super, azuro, spadlo 17 kapek jednou dopoledne. Více jsme vandrovali autem, nějak ten člun chyběl. Každou cestu kolem přístavu na FKK jsme pokukovali na známý balkonek u Mate Šurlina a hledali jsme spřízněné duše,marně.

7 dní- to je rychlovka, ale stála za to, příští rok znovu, už máme termín.
Omluva za pozdější odpověď, nějak jsem tenhle dotaz stačil zasklít. Více bych to viděl na osobní pokec.

M+I+R zdraví Fousovi.spinning smiley sticking its tongue out


-------------------------------------------------------
> Zdarec Fousi, jak bylo v Zavale ? Doufám, že to
> stálo za to ?

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 18:42
Však jsme na Vás stále vzpomínali a tiše záviděli :-) oj jak se nám po Zavale stýská. No nic méně jsme si pořídili plážový stan "kečuchu" ležíme v něm v obýváku a pouštíme si na telce video z dovolené :-) . Alespoň jsem stihl dodělat fotoknížku z dovči. No doufáme, že se opět někdy uvidíme. Bohužel na sraz fóristů nedorazíme, máme rodinnou oslavu.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 21:57
Zdravim příznivce ostrova Hvar.Nebyl letos pružít dovolenou někdo v uvala torac pokud ano podej prosím stručný popis dík.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 22:15
Tak si přečti vlákno plážový stan, jak jsem s ním zápasil. Nyní již máme jiný. Škoda, že nejedete, mohli jsme je rozdělat společně v pokoji, nebo na place. Já vím, že Kechucha je značka outdoorového vybavení, ale zní to jako nějaké zvíře. Nekouše to? tongue sticking out smiley

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 09. 2013 22:40
mirek b
Byli jsme letos v zátoce Veprinova. Tady jsem zkopíroval můj příspěvek z téhle zátoky. Je to asi 1,5 km vedle, jezdili jsme okolo, takže ten popis platí i pro zátoku Torac.
"Letos jsem se vrátil úplně nadšenej. Pro mě určitě zatím nejlepší flek, kde jsme byli. Byli jsme ubytovaní u Larisy Turkalj v uvale Veprinova. Výhled trochu i na širé moře, dům 5 m od moře, terasa 4 krát 10 m, pro 6 lidí za 60 E na den. Vodu vozí do nádrží cisterna, pil jsem i nepřevařenou a nepo..... jsem se. Domácí pečou i chleba a přinesli nám jídelní lístek asi z deseti jídly. Jinak nejbližší hospoda asi 1 km v uvale Tvrdni Dolac (dokonce tři). Zmrzlina nic moc (nějak ji nestačili uchladit, ale pivo dobrý). V apartmánu světla na solár. Mobily, tablet a baterky dobili domácí u sebe přes den. Loď se tam bude určitě hodit. Sprcha se sluncem ohřátou teplou vodou v takový budce u plážičky. Obchod v Gdinji - 5 km. Taky se tam musí chleba objednat den předem. Zážitek byl výstup ze Sv. Nedelje a Sv. Nikolu, cesta po staré silnici ze Sari Gradu do Hvaru a jízda po požární cestě ze Sv. Nedelje. Jen ty jeskyně moc nevyšly - Krajlevu špilju jsem hledal marně dvakrát a ani špilju v uvale Kozja jsem nenašel. Tak aspoň zbylo něco na někdy příště..."
Jen to máte blíž do hospod v zátoce Tvrdni Dolac a do Gdinje...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Romans (14. 09. 2013 20:10).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
14. 09. 2013 09:47
mirek b, podle výjezdového kalendáře tam měl být letos Vlado Chovanec.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 67
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.