Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR??? (2)

Autor admin 
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
12. 07. 2013 17:52
> Super. Z těch fotek je vidět jaký rozdíl je v
> počasí na ostrovech a na pevnině. V té době když
> tam ten polák byl, se dají dohledat v Počasí v HR
> "nářky" lidí z pevniny, že prší atd a z těch jeho
> fotek je jasný, že na Hvar přišlo maximálně pár
> mráčků.
No k tomuto môžem ja napísať pravý opak. Viac krát Hvar v daždi a v búrkach, v Zivogosce ani kvapka v tom istom čase
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
14. 07. 2013 18:13
Doufám že toto nebude admin brát jako komerční sdělení, ale spíš bych tímto chtěl pomoct našemu domácímu a třeba někomu kdo by rád do pěkné robinzonády.Jedná se o zátoku Smokvina (jižně od Bogomolje) Stalo se,že dorazila parta, co měla zamluveny 3 apartmány a beze slova zmizela po pár minutách, tudíž apartmány (pro 6, 4 a 2 lidi) jsou volné na cca 7 dní, "díky" situaci cena příznivá. Vím že je to narychlo a asi nereálné, ale třeba si někdo prodlouží dovču, nebo naopak vyrazí dřív. Snad tímto nepřekročím obecné zvyklosti fora, jehož jsem členem krátce. Nechám tu kontakt na Joško Periče (0385989469443), kdyby to bylo špatně, smažu, či jinak upravím. Díky za pochopení. smiling smiley D.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
16. 07. 2013 19:14
Počítám, že přijedeme do Drveniku kolem sedmé ráno. Pokud by to tak bylo, jaká je šance, že se vejdu ještě na trajekt do Sučuraje v 7.30? Je tam už takhle ráno fronta? Jedeme poslední sobotu v červenci - 27.7., takže docela ve špičce. Zpět jedeme taky v sobotu. Jak to vypadá v Sučuraji s frontou po ránu? Dejme tomu u toho trajektu v 6.30, případně v 8.15. Díky.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
17. 07. 2013 08:12
Speciálně v sobotu, pokud je hodně aut, tak jezdí trajekty kyvadlově, mimo jízdní řád. Naplní se a jede, vyklopí to v Sučuraji, pokud tam má co nakládat, tak to naloží a jede zpět. Takto až do doby, než se to srovná a pak se vrátí k jízdnímu řádu. Taky to někdy zesilují o jeden trajekt navíc, aby to odsejpalo.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
18. 07. 2013 09:22
Já jsem v Sučuraji zažil, že jezdily tři trajekty a to už se stávalo, že jeden musel počkat, než druhý vypluje z přístavu. Byla to sobota dopoledne.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
21. 07. 2013 11:34
No, tak my už jsme doma. Bylo to super. Proběhlo plánované setkání s Fous57 a jeho paní u nás v zátoce. .
Při návštěvě u Fousů jsme se navíc náhodně sešli s dalším fóristou Firemanem a jeho manželkou .
tady je pak výsledná sestava i s mojí rodinou (7). .
Díky vám za příjemnou společnost a snad se brzy uvidíme.
Při návratu přes ID a restauraci Slavinka jsem se ještě pozdravil s Jitkou a byl u ní zrovna Mildouš, tak jsme se také poznali naživo.
Při cestě domů v kopcích kolem Zadaru jsem pak předjížděl Oktávii s nickem MIKI, takže bylo troubení a mávání...
Ten letošní Hvar byl nějaký plodný na fóristy...

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
21. 07. 2013 12:20
to bude tím, že ihvar bude asi slušnej oddíl thumbs up smiley Jinak na tý terase to vypadá jak na hromadný zájezd yawning smiley To už byl takový malý sraz fóra thumbs up
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 12:26
Tak i my jsme se v pořádku vrátili z Chorvatska - týden Zavala Hvar, týden Borak Pelješac.

Úžasnésmiling smileysmiling smileysmiling smiley

Zavala - nás velice přesvědčila a ráda bych se tam zas někdy vrátila. Ubytování bylo jednoduché, ale účelné - Mate Šurlin ( velice přátelský domácí), krásná čistá pláž a dokonce FKK (a nebyla přecpaná).
Trajekty i v pátek jezdily navíc mimo jízdní řád z důvodu velkého zájmu (tam i zpět). Nedoporučuju odcházet od auta stojícího v koloně na trajekt - přijel nový trajekt a začalo naloďování, osádka auta za námi se byla procházet po Drveniku, ostatní se naloďovali, jejich auto zůstalo stát na místě.
V Zavale v období od 5.7.-12.7. 2x zapršelo - nikdy ne víc než 5 minut, a to večer, jinak neustále slunečno a teplo a teplá voda v moři.

Následující týden - Hanija - Borak Pelješac - počasí zde už horší, často k večeru větší vítr, jedna noc byla hodně větrná, a vlny na moři poměrně významné. U Haniji veřejná pláž poměrně hodně obsazená - hlavně rodiny s menšími dětmi, druhá místní pláž poloprázdná.
Pro toho, kdo jede do Boraku poprvé - šok byly úzké cesty (nedoporučuji řidičům začátečníkům) - od tunelu až dolů k moři, ale výhledy úžasné.
Jinak v Boraku zní hlavně čeština a polština, jiné řeči výjimečně.

Chorvatsko má prostě své kouzlo!!!
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 15:37
Jo, FKK Zavala je super, letos jsme se tam vrátili po dvou letech a konstatovali jsme, že se o ni dobře starají - nově upravený přístupový chodník, obrovská nová informační tabule ;-) pak jsme objevili ještě jednu, v následující zátoce východně od té hlavní - dá se na ni sejít z cesty na Gromin Dolac po takové stezce mezi vinohrady. Na kterou jste chodili vy?
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 21:17
Pelješac-Borak. Najväčší hnus, aký som kedy v Chorvátsku zažil.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 21:57
Ahoj, promiň, Bessíku, za čekačku hot smiley, ale my, " hvarské prvničky " hot smiley- jsme ještě duchem na tom báječném místě. Děti to vzalo, chystaly nám ráno snídaňový bufet- jako v naší restauračce s polopenzí. A na zahradě- dcerka si čichla k levanduli- a pronesla: " Ta voní nějak málo, na Hvaru byla o moc voňavější !" Tomu říkám---totální rozmazlení HVAREM !!!!!! Mohla by to být i dobrá otázka pro fóristy- co to je totální rozmazlení HVAREM hot smiley?

Bessy, vzpomínal jsem na Tebe, v tom obchoďáku ve Stari Gradu mají stále to zvláštní napojení měděné trubky do pisoáru na WC. A já bych přidal, že elektroinstalačka taky nic moc, vyhořelá zářivková tělesa k tomu. Asik to čeká na některého zručného řemeslníka- no kolega jel nedávno k domácímu se svářečkou do Gradacu hot smiley, vždycky mu povaří plot či žebřík apod. hot smiley

A Fous, bylo to opravdu "o fous"hot smiley, 10- 17. 7. jsme se toulali i v Zavale. A taky jsem šel podruhé najisto v obchoďáku do drogerie za manželkou.hot smiley

Bylo super. Přijeli jsme trajektem z Drveniku a profrčeli si tak celý ostrov. Asi v půlce cesty jsme se poprvé pokochali přenádhernou přírodou- cesta se dala, kdo trochu trénoval např. na Kopanicách na moravskoslovenském pomezí, tak má výhodu. Akurát je ta cesta delší. Byli jsme v kempu Jurjevac- ubytko v bungalovu se soc. zař., ledničkou, kuchyňkou, se zařízenou polopenzí , dvěma pokojíky naprosto dostačující. Ostrova jsme si užili- zpoznal jsem ho doslova křížem / najeli jsme přes 300 km/ a já i krážem, když jsem si dal pěší výlet ze Stari Gradu přes vesničku Dol, stoupající pěšinkou přenádhernou přírodou až na vrchol Sv. Nikola. Tak to byl opravdu supr zážitek !!!!! Vyrazil jsem za svítání, opravdu mimořádný zážitek východu slunce, několik hospodářů ve vinohradu, jeden s křoviňákem už v šest hodin, popásající se kozy / ale né ty, jak nám bystří zrak /hot smiley a taky na skútříku několik žen uhánějících do města. Pak nahoru mezi olivovníky, borovice, levanduli..... nikde ani živáčka......cestou jsem minul kapličku....motýlci dovádějící na kopcích levandule....objevil jsem dokonce i studánku !!! A když už jsem byl u vrcholu, jukli na mě dva bílí poníci u konoby- to bylo opravdu jak v ráji..... a taky modrá fabča Č. Krumlov / to je teréňák/hot smiley!!! A úplně u kříže, kde jsem se stal pánem ostrova a viděl moře na všechny strany- pomalu na nejsvatějším místě- u kapličky- potkám Čechy- milý pár- a povídáme o všem možném- a zazní i -----hot smiley Jitka Carič hot smileyhot smileyhot smiley--- ta má ale charisma- ta musí být " Čarič !!!!!".hot smiley
Koupali jsme se pokaždé v jiné zátoce a na jiném místě, nejprve na kamenech mezi Jelsou a Vrboskou / to bylo moc prima/, sjeli Jelsu, Vrbosku, zátoky Maslinicu, Žukovu, Dubovicu, město Hvar, výlet lodí na Brač z Jelsy a pláž Zlatni rat....vesničku Humac / odbočku jsme našli nadvakrát, protože zrovna úsek Jelsa- Poljica, ta nejvíc zakroucená cesta je fungl nová komfortně opravená a neměli ještě značení. Ale při odjezdu už to tam bylo O.K.
Den před odjezdem, když jsme byli odsouzenci--- " k odjezdu"hot smiley- tak jsme si splnili poslední přání- poznávačku na jižní stranu ostrova. Vzali jsme to přes okouzlující dědinky Vrbanj, Vrisnik, Svirče a k tunelu Pitve--- fakt zážitek. Nenechali jsme si ujít pozdravení s Jitkou- skutečně "DAR pro ostrov HVAR " / i pro nás ostatní/. Má mimořádný talent jako zprávařka- zodpoví každý dotaz, vysvětlí jak je rozdělený ostrov severojižně, v jedné větě události doma - a pak kde jsou nejlepší nejbližší pláže hot smileyhot smileyhot smiley. My jsme se nakonec ocitli v Zavale- sjeli jsme dolů kolem apartmánů a vykoukla na nás krásná zátoka, kde jsme se vyčvachtali. Pak nazpátek- ostrá zatáčka ze Zavaly k tunelu....a jedéééém....zatímco mně dvakrát ulítne : " ty vole..." a krve by se ve mně nedořezal--- dcerka se za pár hodin po projetí tunelu a návštěvě těchto překrásných místeček- stala dívkou hot smiley. Jsme my to ale rodinka .hot smiley Asik tam bude opravdu něco působit--- nějaké vibrace....hot smiley.

Bylo super, jak se naučím , tak zkusím i nějakou fotečku.....

Ještě pro zkušené fóristy.....všiml jsem si, že spousta šoférů zakrývá z boku kola- pneumatiky. Zřejmě před slunkem. Co to s nima dělá. Vyboulí ten žár slunce pneu....nebo znehodnotí pryž.....nebo....... proč.....

Ahoj všichni, krásnou dovču a zážitky. Děcka by chtěly jet zas, jak jsou " nakažené Hvarem" hot smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 22:03
koline koline.... stojíš v pěkné..... teda to je asi o něčem jiném.
No celkem bych si to i pročet, ale přimlouval bych se, abys příště postřílel všechny ty poskakující pindíky. Nedá se na to koukat jak maj rojení. Kdo se má pak soustředit na text. Někdy méně je více. Jinak dobrý a přeji další super zážitky thumbs up
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 07. 2013 22:53
Koline, Ty jsi nemocen. Máš Hvarku. Krásně jsi to napsal....a postřílej ty pindíky.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 06:54
Jj, sry, to je z té euforie, člověk je ještě " v laufu" z těch prožitků. Fakt- máme Hvarku. Byla to určo jedna z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší dovča !!!!!!!
Mějte se skvěle

kolin.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 06:54
Vzhledem k 6letému dítěti jsme se pohybovali na nejbližší FKK v Zavale, dál se nám nechtělo.
Právě čistota pláže a zajímavé pobřeží (včetně podmořského světa) nás velice zaujalo.

Byli jsme se koupat i na "opuštěné" pláži na Sčedru, ale tam naopak zklamání - první pohled úžasný, ale poté pod vodou nepořádek a hlavně medůzy, nakonec spousta jachet v zátoce, takže žádná "opuštěná".
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 08:36
koline, bohužel tato nemoc je nevyléčitelná. Jinak, pokud si po ostrově najezdil 300km křížem krážem, tak jak píšeš, v podstatě si z ostrova neviděl skoro nic. I když tam budeš třeba popáté, sále budeš objevovat nové a nové.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 08:40
Jak to mám teď po tom kolinově příspěvku ještě šest týdnů vydržet ?
Asi se "řízeně zdegustuju" !
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 09:05
ptr277 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pelješac-Borak. Najväčší hnus, aký som kedy v
> Chorvátsku zažil.


Patrí to síce do iného vlákna, ale zaujíma ma, čo konkrétne je v Boraku "najväčší hnus"?
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 09:51
V Boraku jsme minulý týden měli poměrně větrno, občas dost velké vlny a jednu chvíli i hodně studenou vodu, jednu noc jsme skoro nespali kvůli větru. Rušno i v noci (hodně bylo slyšet Poláky - je jich tam spousta), ale ne typický ruch patřící k dovolené - možná to bylo i tím, že tam nemají standardní okna, ale pouze zavírací žaluzie.

Hvar to bylo sluníčko, za celý týden 5 minut dešťových kapiček.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 12:44
Kolin:
tak už vím alespoň název té nemoci, která mě trápí a obtěžuje už šestým rokem: HVARKA (moc hezký název).
Že je nevyléčitelná, to jsem už zjistila dávno, ale nikde jsem nemohla najít název té diagnózy. Takže díky, jsem ráda, že už vím, co mě tak psychicky ničí. spinning smiley sticking its tongue out

My jsme toho po Hvaru najezdili a nachodili opravdu hodně, ale ani po šesti třítýdenních pobytech bych si netroufala říct, že jsme viděli vše. Na letošek mám připravený docela dlouhý seznam toho, co bych chtěla ještě vidět, a vždy říkáme, že to bude naposledy, pak někam jinam ..... ale, pokaždé se najde nějaký důvod, proč se vracíme zase na Hvar, prostě nějaké zvláštní kouzlo. smiling smiley
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 13:01
> ptr277 napsal(a):
> --------------------------------------------------

> > Pelješac-Borak. Najväčší hnus, aký som kedy v
> > Chorvátsku zažil.

> Patrí to síce do iného vlákna, ale zaujíma ma, čo
> konkrétne je v Boraku "najväčší hnus"?
---------------
,,,že by toto byl hnus ?
[www.rajce.net]
anebo možná ti chuligáni delfíni....pořád cákají,možná i kadí do vody.....confused smiley
[www.rajce.net]

Ale pravda bude,že je tam v sezoně dost narváno...ohledně "severních sousedů" - někteří jsou "hluční" a mají i někdy v hlavě na**...loni vypouštěli v noci lampiony se svíčkou angry smiley..asi se těšili na oheň....
...ale taky blbnu v jiném vlákně....omluva winking smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 07. 2013 20:31
Poléčím vás trochu z té Hvarky (doufám, že to nebude mít opačný účinek) drinking smiley .


____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
24. 07. 2013 09:32
Dobrá pruda, Ale já to do září vydržím.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
24. 07. 2013 10:23
Omluva Bomiňovi za pozdní reakci, nějak jsem to všechno nestihla důkladně pročíst. Ano, byla jsem to já a moc mě to potěšilo.( Máš SZ)
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
24. 07. 2013 20:11
ježek:Máš pravdu, toto patrí do iného vlákna, ale odpoviem tu.Ak je pre teba priorita sedieť celú dovolenku niekde kilometer nad plážou a letoviskom a užívať si výhľad, tak ten si nám ukázal parádny.Resp. kvalitu letoviska hodnotiť podľa toho, či tam pripláva pár delfínov,alebo nie. Na to, mimochodom, netreba cestovať do Boraku, tých je vidieť aj napr. na Omišskej,resp.Makarskej riviére.
Pre mňa boli napr. hnus 2 otrasné pláže, vlastne jedna a jedna akože pláž s člnmi a betónmi. Hnus bol každodenne špinavá voda-plávajúce peny na hladine.Hnus bolo aj 95% pokrztie "pláže" poľskými spoluobčanmi, ktorým vôbec nevadilo, že vám stúpajú na ležadlo, resp.si naň sadnú...proste troška súkromia bolo pre nich cudzie slovo.Vieš, pre mňa je dovolenka byť na dostupnom mieste od apartmánu a pri tom sa necítiť ako vo Varšave na námestí, resp. na Václaváku a počúvať tie premúdrelé reči niektorých Broukov Pytlíkov. Tento rok som také miesto našiel a v auguste verím, som tam späť.Do HR chodím 18 rokov, ale Borak bol zatiaľ fakt najhnusnejší zážitok.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
24. 07. 2013 21:59
Zběhlí Hvaráci. Na netu má agentura David nějaké fotky v galerii a mezi nima je pláž z Hvaru a jmenuje se Črni Petar.Říkám si ,že by to mohlo být poblíž Jelsy ale nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala. Víte někdo kde toto místo leží?
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
24. 07. 2013 22:21
Vranko, je to u Jelsy...pokud se nepletu - zátoka Malo Grebišče, a v ní je restaurace Čorni Petar...proto to možná tak nazývají tu zátoku - podle té restaurace...náhodou jsem tam byla v 2009 ... Zdravím smiling smileyR.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
25. 07. 2013 23:21
Asi to tam nainstalovali Slováci, v levém dolním rohu je logo Bez plaviek Sk. Chodník tam ještě loni nebyl, hopsali jsme po přírodním terénu. Do té následující jsme jezdili na člunu, ale byla tam jedna rodinka z Rakous, která nárokovala skoro 70% plochy pro sebe. To, co vynosili z člunu, nemáme ani doma a jídla měli tak na celé prázdniny. Jinak super voda a koupčo. A i dál směrem na východ jsou menší plážičky, jezdil tam i Fireman, přistihli jsme jej.


-------------------------------------------------------
> Jo, FKK Zavala je super, letos jsme se tam vrátili
> po dvou letech a konstatovali jsme, že se o ni
> dobře starají - nově upravený přístupový chodník,
> obrovská nová informační tabule ;-) pak jsme
> objevili ještě jednu, v následující zátoce
> východně od té hlavní - dá se na ni sejít z cesty
> na Gromin Dolac po takové stezce mezi vinohrady.
> Na kterou jste chodili vy?

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
25. 07. 2013 23:26
A my jsme to organizovali rádi a s nasazením, stejně jako lodní výlet v podvečer do ID za Bessym s Firemanem. Pokud k někomu připluje flotila z fóra na návštěvu, má stejnou radost, jako Bessy a jeho děvčata. A ta zpáteční plavba do Zavaly v noci na moři ozářeném úplňkem - paráda.


-------------------------------------------------------
> to bude tím, že ihvar bude asi slušnej
> oddíl thumbs up smiley Jinak na tý terase to vypadá jak na
> hromadný zájezd yawning smiley To už byl takový malý sraz fóra
> thumbs up

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
25. 07. 2013 23:30
Pánové, z medicínského hlediska by se mohlo jednat o u nás málo známou Hvaritis acuta s možností zchronizování do neléčitelného stadia. ˇUprava stavu toliko trvalým pobytem v dané lokalitě.

-------------------------------------------------------
> Koline, Ty jsi nemocen. Máš Hvarku. Krásně jsi to
> napsal....a postřílej ty pindíky.

Druga domovina Hvar - Zavala.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 165
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.