Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Novigrad - Istrie

Novigrad - Istrie
06. 07. 2011 19:06
Zdravím všechny tady na fórum,
hledáme nějaké ubytování v Novigradu na Istrii, nikde nic nemohu sehnat. Proto se obracím sem na fórum. Byl jste tam někdo? jaké máte z toho zážitky? Líbilo se Vám tam? nemáte nějaké doporučení? V Novigradu jsem byla naposledy před 7 lety, a bylo to hrozné, bydlela jsem s rodinkou zhruba 3km od pláže, což bylo vážně strašné,.proto se sem obracím, nemohla jsem zde ve vyhledavači nic najít. Děkuji za poskytnuté informace.

Lůca yawning smiley
Re: Novigrad - Istrie
13. 05. 2014 14:09
Tak výše uvedený příspěvěk již asi není aktuální, ale nechci zakládat nové vlákno. Pár postřehů z Novigradu na Istrii ve dnech 8.5. - 11.5.2014:

Na první pohled pěkné městečko, nejen centrum, ale i okraje. Bydleli jsme kousek od centra, u kruháče s kotvou. Všude pár kroků, do přístavu, k moři, do centra. Počasí pěkné, teplota tak 23°C - 25°C, jasno, mírný vítr. Teplota moře nevím, ale na krátké vykoupání by to asi šlo, ale nezkoušel jsem. Možnost procházek jak po městě tak i podél moře, příjemná atmosféra, doporučuji. Kousek od apartmánu docela slušný Konzum, ceny skoro jakou nás, téměř nemá cenu vozit jídlo.

Výlet na zámek Miramare v Itálii, asi hodina cesty, krásný zámek na útesu u moře vedle Terstu, vstupné jen 4,- € na osobu, děti do 6-ti let zdarma, chodí si každý sám bez průvodce. Na WC doporučuji to před zámkem u parkoviště, ne WC přímo v areálu zámku (zahrady). Takové odporné WC jsem už hodně dlouho neviděl.

Výlet do Puly, asi hodina cesty, kromě amfiteátru nic moc zajímavého, město jako takové se nám moc nelíbilo, na výlet ano, na dovolenou asi ne.

Rovinj, něco zcela jiného než Pula, krásné městečko, krásné centrum, krásný výhled od kostela, byla to druhá návštěva asi po 12-ti letech.

Obecně mě překvapilo dost českých aut na rakouské dálnici, na Istii bylo ale českých aut minimum, čecha jsme za celou dobu pobytu neslyšeli. V restauraci v Rovinji nás překvapil číšník docela obstojnou češtinou. Bacha u kostela v Rovijni, je tam jeden nebo dva týpci, kteří do papíru vystříhávají profily tváře, např. našich dětí a potom má blbé kecy, že to nechceme koupit, jako že jsme češi, že máme málo peněz a tak. Že nám to prodá za 20,- KN, od Němce chce 60,- KN.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 182
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.