Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Primošten, Rogoznica, Ražanj

Autor Jaromir1 
Primošten, Rogoznica, Ražanj
04. 03. 2011 12:56
Dobrý den, v létě se chystáme do Chorvatska s manželkou a prckem, kterému v té době bude 1 rok. Už několik dní tady pročítám diskuzi, ale co člověk to názor a nějak si nemůžu ucelit závěr. V Chorvatsku jsem byl už 2x. Ve Vodici a v Umagu. Letos se mi zalíbil Primošten a okolí. Může mi poradit někdo, kdo už tu s děckem byl jestli je lepší přímo Primošten, nebo třeba Rogoznica nebo Ražanj. Hledáme klídek, ale zase ne úplnou samotu - ideál něco mezi - s večerní promenádou, ale nepřecpanými plážemi. Popř. kdyby měl někdo jiný tip - třeba s popisem místa nebo fotkou - za vše díky.
Mia
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
04. 03. 2011 13:04
Dobrý deň, rada poradím.
Primošten je na dovolenku s dieťaťom ideálny, je tam pekná pláž, pozvoľný vstup do mora, pekné historické centrum s kaviarničkami, ako stvorené na večerné prechádzky. Ak chcete kľud, potom by som vyberala ubytovanie niekde ďalej od centra - niektoré ap. sú priamo pri pláži a dole pod nimi sú reštaurácie, tam by ste asi nemali kľud.

Rogoznica je tiež veľmi pekné mestečko, takisto pekné pláže i more, je menšie a kľudnejšie než Primošten, ale tiež tam nechýbajú kaviarničky, je sa kam ísť prejsť.

V Primoštene i Rogoznici sme boli na výlete.

Teraz k Ražanji - tu sme dovolenkovali. Je to v podstate dedina, skladá sa z niekoľkých pláží. Väčšina pláží je však betónová a more hneď hlboké, len pár miest je tam s kamienkami a pozvoľnejším vstupom. Takže nič pre malé dieťa. Okrem toho tam nie je žiadna promenáda, večer je tam absolútny kľud. Ak chcete aspoň trošku živo, odporúčam radšej Rogoznicu, príp. Primošten.
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
04. 03. 2011 13:27
Výborné info - děkuji moc.
avatar Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
04. 03. 2011 18:10
Naprosto souhlasím s Miou
Ražanj báječné místo ,ale přístup do moře není pro malé děti ,chybí promenáda a večer pokud zrovna nepořádají nějakou feštu naprostý klid.
Rogoznice je už rušnější asi takový kompromis k tomu co hledáte , protože Primošten už mi zase příjde hodně živý obzvlášt v sezoně , ale určitě doporučuji jej navštívit.
Jinak tuto část Chorvatska určitě stojí za to navštívit, je tam krásně a spoustu míst na výlety.
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 15:39
Také děkuji - ještě to skonzultuji s Google Earth pak uděláme definitivní rozhodnutí.
Mia
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 17:45
Tiež si myslím, že je to dobrá lokalita na dovolenku, a asi by som zvolila Rogoznicu. To je kompromis medzi rušným letoviskom a absolútnym kľudom. Pritom je to na skok do Primoštenu i Šibeniku, ktoré treba určite navštíviť.
Ja som tu kedysi dostala tip na ubytovanie v Rogoznici, bol to apartmán Tilijanka(stačí zadať do vyhľadávača), odporúčal ho tuším Karel O., aj sme s majiteľkou komunikovali a bola veľmi príjemná, akurát tam potom bol problém, že my sme chceli prísť so psom a aj ona mala psa, čo by nerobilo dobrotu :-).
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 20:51
Děkuji za rady - máte ještě někdo nějaký tip na ubytování a popř. hezké výlety a zajímavosti v okolí Primoštenu a Rogoznice? Nenašel někdo v okolí třeba i nějakou hezkou zapadlou plážičku, kam by se salo dojet autem a být tam v soukromí??
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 21:10
Určitě stojí za to výlet do Trogiru.
avatar Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 21:17
Souhlasím, nádherné město. A taky v sezoně je tam slušný letecký provoz, je na co koukat. spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
05. 03. 2011 21:21
Určitě stojí za to navštívit NP Krka ...my jsme jeli z Ražanje směrem na Šibenik , pak dále na Skradin a byl to nádherný výlet , nevynechala bych Jarkou zmiňovaný Trogir to je další z krásných měst.
Když jsme jezdili na nákupy do Šibeniku líbilo se mi v okolí Brodarici-Žaborič pěkné plážičky.
Re: Primošten, Rogoznica, Ražanj
30. 03. 2011 17:27
Dobrý deň. Nemá niekto náhodou adresu a doporučenie (poprípade foto) na ubytovanie v Rogoznici alebo v Primoštene. Ideme na dovolenku 07.07.2011 na 10 nocí dve rodiny z toho jedna s malým dieťaťom (9 mesiacov). potrebujeme dva apartmány 2+0 a 2+1 s výhľadom na more ,od mora max 100 m a pláž kamienková s pozvoľným vstupom. Mali sme zajednané u jedného pána dva apartmány no akosi to stroskotalo z jeho strany.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil djmaiki (30. 03. 2011 17:54).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 64
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.