Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Plitvické jezera a park Krka

Autor Roman 
Re: Plitvické jezera a park Krka
06. 06. 2022 17:52
Ahoj ufonislav.
Tu nájdeš všetko pre Teba: [np-plitvicka-jezera.hr]
Ale asi sa nepotešíš. eye rolling smileyeye rolling smiley
Vodice za 41smiling smiley
07. 06. 2022 07:34
Drony jsou zakázané, jsou tam všude cedule.
07. 06. 2022 09:08
pre: Zahajskej
thumbs up jednoduchá správa - z vlastnej skúsenosti smileys with beer
04. 12. 2022 17:24
Tak jsem se po delší době vrátil na fórum. Sezonu jsem musel vynechat, protože jsem si pořídil berle. Jako záchranu jsem s touto novou výbavou o podzimních prázdninách (28. října) absolvoval výlet na Plitvická jezera. A byla to parádá, i když jsem zvládnul jen kratší okruk (Ulaz 1, dolů k vodopádu, po chodnících Kozjačka draga, lodí na P2 a pak hned na P3, po schodech nahoru a autováčkem zpět). A v souvislosti s těmi schody mám otázku. S manželkou se shodneme jen na tom, že těch schodů je moc. Ale netušíte někdo kolik? Ano vím, že se to dá i obcházet, ale to jsme nevyužili.
06. 04. 2023 13:55
Tohle v sezóně návštěvníci Plitviček neznají Foceno loni na konci května.
06. 04. 2023 14:04
funguje tam něco kromě pokladen?
06. 04. 2023 14:13
Když jsem tam loni v květnu byl, tak tady u toho nejhořejšího jezera bylo otevřeno jen jedno okýnko, sortiment jen pár nápojů a nějaká sušenka. U vstupů frčelo vše. Ale ta pohoda. Jeli jsme první lodí od horního vstupu, všude jen pár lidiček. Až odpoledne se to zaplnilo, hlavně zájezdy a školy v přírodě. To už bylo plno, v přístavu u dolního vstupu narváno.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 04. 2023 09:44
I na internetu o parku Krka píší: [www.denik.cz]
26. 05. 2023 21:17
Byl jsem na Plitvičkách naposledy před 15 lety a za tu dobu jsem si vyrobil problémy s chůzí, ale přesto bych se tam rád znovu podíval. Prosím jsou tam podél chodníků lavičky? Pokud ano, jak daleko od sebe? Na jejich stránkách jsem to nenašel.
26. 05. 2023 23:40
Já jsem tam byl loni koncem října a to mám stejný (obdobný) problém. Loni v dubnu mi po úrazu vyměnili pravý kyčelní kloub a tak chůzi zvládám jen s jednou franckou. Žena je na tom s chůzí ještě hůř než já. Tentokrát jsme to vzali od vstupu 1 dolů k vodopádu a dál k jezeru Kozjak. Následoval převoz na druhou stranu a hned i ten kousek k výstupu 2. Předtím jsem tam byl několikrát, naposledy asi taky před 15 lety. Musím říct, že se to tam z pohledu laviček v tomto úseku naštěstí dost vylepšilo. Těžko říct něco ovzdálenosti laviček, ale třeba ten sestup dolů jsme asi uprostřed seděli. Přitom možností bylo víc. A i dál jsme pak myslím 4 krát poseděli.
Po převozu jsme vystoupali po schodech nahoru k zastávce autovláčku. To ovšem bylo drsné. Dá se to sice jít i serpentinami mimo schodů, ale tím jsme pohrdli. Fakt je, že žena litovala, že se nenechala přesvědčit, abychom to došli až k posledni zastávce autovláčku. Tam by nám to nedalo tolik zabrat jako ty schody. Z minulé návštěvy víme, že tam dál byly lavičky i když to bylo vždycky tak nějak zastrčené.
Ale asi bude záležet na termínu. Teď tam sice byli návštěvníci, ale v nesezonním počtu. To, co jsme tam kdysi zažili začátkem srpna bych teď už nedal.
14. 06. 2023 21:06
Zeptal jsem se přímo v parku a ti mi poradili vstup č.1, pak po rovince k nástupišti vláčku a udělat celý okruh vláčkem. Prý jsou i z vláčku krásné výhledy. Z toho sestupu k vodě a následného výstupu mám trochu obavy. Na parkovišti jsou prý i bezplatná místa pro ZTP, vstup pro ZTP zdarma, doprovázející osoba za plnou cenu. V polovině září a uprostřed týdne už by tam snad nemělo být přeplněno. Tak ještě najít někde blízko dobrou restauraci nebo pizzerii na oběd.
28. 06. 2023 15:36
Tak tady sedíme v dešti a uvažujeme, jak si zítra zpříjemnit cestu. Skradin Krka. Nechapu jejich ceník, nabízí tam veškeré balíčky za 40E, menší 20 E a 15 E.
My chceme samozřejmě jen klasiku loďka Skradin - vodopády.
Má někdo tento měsíc už zkušenost s novým ceníkem nebo koupí přes eshop? Díky moc.
03. 08. 2023 10:18
Pokud chceš ze Skradinu lodí k vodopádu (což je Skradinski buk), tak potřebuješ ten kompletní balík za 40 éček. Ty dva levnější balíčky jsou jen pro klášter a vodopád Roški slap, které jsou na opačném konci Visovackého jezera a mají vlastní vstup. Viz zde
Re: Plitvická jezera
01. 07. 2025 06:07
Vcera jsme zase po několika letech navštívili Plitvice. Jsme tady na dvě noci. Nákup vstupenek on-line. Byli jsme hned ráno v 7h. Doporučuji. Volně parkoviště, parkování hned na začátku ve stínu, chládek, pohoda, naprosté minimum turistů. Na chodnících jsme byli často sami. Šli jsme z ulazu 1 trasu B. Po příchodu před 10h zpět na ulaz 1 už masakry, spousta turistů, fronty a z vyhlídky bylo vidět na chodnících už spoustu turistů. Pokud Plitvice tak ideálně hned ráno v 7h.
Re: Plitvická jezera
10. 07. 2025 07:30
Ahoj, chtěli bychom se podívat na Plitvická jezera, ale mimo sezónu ( říjen - listopad). Zajímalo by mne zda existuje nějaký plánek s možnými trasami?
Zdraví Mirek
10. 07. 2025 20:27
Odkaz zde
Kousek to posuneš a máš mapku. Kdyz na těch střankách pobrouzdáš, dovíš se kde co, jsou to oficiální stránky.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 37
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.