Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Plitvické jezera a park Krka

Autor Roman 
Re: Plitvické jezera a park Krka
05. 07. 2016 22:38
Doplňující informace: před týdnem jsme navštívili národní park Krka. Bylo to mimo sezońu a platili jsme 110kuna, ale bohužel to bylo bez cesty lodí:/ To se musí ještě znova připlatit. Takže jsme si udělali jen okruh parkem. Trasa je celkem krátká, nic náročného. Ideální pro menší děti (ty jsme měli s sebou a zvládly to). Těsila jsem se na koupání pod vodopády, ale na můj vkus se z toho stala velká turistická atrakce. Což mne osobně nesedí, ale většina turistů si to užívala. Kdo si neudělal selfíčko s vodopády, nemohl odejítwinking smiley Pozor v řece dál pod vodopády jsou nečekané proudy.
Re: Plitvické jezera a park Krka
05. 07. 2016 23:27
lenkarybka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...

odkud jste do parku vstupovali? loď je v ceně ze skradinu, z lozovace autobus...
ad výše, ze šibeniku určitě možnost lodí je, na netu se dá jistě něco pohledat
Re: Plitvické jezera a park Krka
06. 07. 2016 11:42
Do parku jsme vstupovali z Lozovace (prijeli jsme autem ze smeru Sibenik). V cene byl bus, který nás dopravil přímo k národnímu parku.
Tady je ceník: [www.chorvatsko.cz]
info o parku: [www.chorvatsko.cz]

Chtěla jsem jet lodí na ostrov Visovac nebo Manastir sv. Arhanđela, ale to bylo za další příplatek.
(píšou, že do kláštera se dá dostat i z pevniny - "Přístup k němu je též z obce Kistanje - 3 km."winking smiley
Lákala mě i archeologická lokalita Burnum, ale na místě jsme nevypátrali, jak se tam dostat.
nemá s tím někdo zkušenost?
Re: Plitvické jezera a park Krka
05. 07. 2017 22:50
ahojte chcela by som sa informovat ohladom narodneho parku Krka. Mame v plane vyrazit rano okolo 5.00 hod, cize by sme boli pri Krke tak okolo 14 - 15.00 hod. Oplati sa aj o takomto case ist do narodneho parku na prehliadku? chcela by som tam mat aj plavbu lodou, mame dve male deti. Vstupovat chceme cez Skradin a tak sa aj vratit. Pisu ze otvaracie hodiny do 20.00 hod, len neviem ako je to potom s cestou nazad tou lodou, aby sme to stihli.
Potom by sme chceli prespat v blizkosti parku a rano pokracovat dalej na Peljesac.
Dakujem za kazdu reakciu.
Re: Plitvické jezera a park Krka
05. 07. 2017 23:51
Tady je jízdní řád :
[www.np-krka.hr]
Jen moje zkušenost z předloňska a to jsme tam byli první týden v zaří. Jeli jsme hned první lodí,takže to ještě šlo a vraceli jsme se kolem poledne,ale ty hordy lidí,co se tam hrnuli,opravdu hrůza... Takže si nedovedu představit,jak to tam vypadá v sezoně odpoledne. Už jsem i četl,že správa parku zvažuje,že bude vpouštět jen omezený počet návštěvníků,ale to myslím že ještě nefunguje.
Re: Plitvické jezera a park Krka
06. 07. 2017 18:00
Otázka k NP-Krka. Lze vstupné platit kartou? Na webovkách jsem našel možnost koupit vstupenky online. Máte s tím někdo zkušenost?
Re: Plitvické jezera a park Krka
06. 07. 2017 18:14
Předloni ve Skradinu placeno vstupné kartou...
Re: Plitvické jezera a park Krka
10. 07. 2017 23:26
K návštěvě Krky můžu doporučit vyjet na noc aby jste ve skradinu byli kolem "dopoledne". Resp. "odpočítat" si hodiny jízdy včetně přestávek. Mě se to vyplatilo 4 roky zpět. Parádně jsme stihli loďku. A prošli jsme se v menším štrůdlu lidí. Úplně bez lidí to v sezóně nejde. ...
Re: Plitvické jezera a park Krka
14. 09. 2017 17:10
Při cestě z Brače jsme se již po druhé zastavili na Plitvicích.Při příjezdu k Plitvicím asi cca 6 km před vlezem 2 nám přes silnici přeběhl medvěd.Opravdu super zážitek.Nevěřil bych že se někdy setkám ve volné přírodě s medvědem.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 07:44
Moje tohoročné poznatky z návštevy Plitvíc:
Zastavili sme sa tam cestou k moru. Prespali sme v mestečku Slunj. Ráno sme vyrazili o 6:30, cesta do národného parku zo Slunju trvá cca 30 min, čiže tesne pred 7:00 sme boli na mieste (vstup Rastovača). Už ráno tam bolo dosť turistov. Divil som sa, prečo spolujazdci z áut predo mnou všetci vystupujú ešte pred odstavením auta na parkovisku. Osvietilo ma však rýchlo, tak som vyhnal z auta aj ja svoju manželku so synom s vetou "Choďte sa pekne postaviť do radu pred kasu na lístky". A urobil som dobre. Ja som v kľude odparkoval auto a prišiel som za nimi. Tvoril sa už celkom pekný rad, v ktorom sme si počkali ešte cca 15 min. Po zaplatení vstupu sme absolvovali trasu B s predpokladaným časom prehliadky 3-4 hodiny. Stihli sme naozaj za 3 hodiny, závisí to aj od toho ako stihnete loď cez jazero Kozjak a potom vláčik, ktorý vás dovezie naspäť pred vstup. Premávajú každých 30 minút. Príroda je tam naozaj pekná, ale podľa mňa je krajšia na jar, keď je v rieke viac vody a aj vodopády sú mohutnejšie.
Veľký šok z toho čo sa dialo pred vstupom som zažil keď sme sa okolo 10:00 vracali naspäť. Ten rad na lístky bol nekonečný a krútil sa pred kasou ako had. Môj skromný odhad na čakanie na lístky bol 2-3 hodiny. Určite viem, že ak by som tam mal čakať tak dlho len na vstup, že by ma to odradilo a prehliadku by som vynechal. Pokračovali by sme priamo k moru. Rovnako nekonečné rady pred občerstvením alebo stánkami so suvenírmi.
Zhrnutie na záver: pekné, ale naozaj stačí vidieť raz. Druhýkrát by som tam už nešiel. Podotýkam, že je to len môj subjektívny názor. Ak kľudná prehliadka, tak určite nie v hlavnej sezóne júl-august.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil figaro (11. 11. 2017 07:46).
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 11:35
Na Plitvice jezdím po podobné zkušenosti vždy v půlce května,a pak až na konci září.V osm hodin jsem u vstupu,je tam jen pár lidí.Během dopoledne však přijedou autobusy a vychrlí masy .To je pak lepší se přes poledne někam zašít a vyrazit zase okolo čtvrté.Jednou jsem tam byl ještě v sedm večer,a to byla paráda.Nikde nikdo,nádherná příroda,klid.Proto tam rád často jezdím.Fotky



Upraveno 1krát. Naposledy upravil M.K. (05. 01. 2018 18:56).
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 11:53
Plitvice jsem zažil v sezonu (už nikdy víc), pak konec dubna (hezké, ale možná to chtělo ještě týden odložit) a pak začátek listopadu (to bylo nejlepší). Krka letos poprvé a to v sezonu. To už taky nikdy víc. Sice jsme tam dorazili ráno na první loď, ale už tak tam bylo natřískáno. A před polednem jsme pak doslova prchli, protože to bylo maso.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 12:53
... M.K. ...
to nejsou fotky, to je umění, bravo ...

smileys with beer
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 17:20
souhlasím s Bessym, to je fakt absolutní práda ty fotky M.K.
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 18:38
Díky moc,jsem rád,že se líbí smiling smiley
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 11. 2017 21:19
To: Gigi3
Protože plánuji Plitvice na příští jaro, zaujal mne tvůj názor, že podzim je lepší. Myslel jsem, že právě jaro bude nejlepší. Vše čerstvě zelené, spousta vody... Proč se Ti podzim líbí víc?
Mám v plánu někdy v květnu vyrazit směr Zadar. Navštívit Paklenici, Kornaty, Plitvice a třeba Záhřeb. Zkrátka místa, kam se mi v sezoně pro ty davy lidí nechce.
Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 11. 2017 09:17
Plitvice koncem dubna, to ještě pod skalními převisy byl sníh a málo toho kvetlo. A poměrně chladno.
Plitvice na podzim, to bylo přímo 1. listopadu. Přespali jsme v Grabovaci, takže už v osm jsme byli v parku. Vzali jsme to dolů k patě vodopádu a odtud pokračovali vzhůru. Tedy v protisměru jak nás dirigovali o prázdninách. Celou cestu jsme šli sami až k lodičce přes jezero. Tam se nás ptali, jestli chceme hned, nebo jestli počkáme na skupinu, která jde za námi. Nespěchali jsme, takže jsme počkali. Ta skupina bylo šest japonců. Ti na druhé straně nabrali tempo, že byli pryč dřív, než jsme my se ženou vystoupili. A opět jsme šli sami. I ten autovláček jel jen pro nás. A co se mi na tom líbilo? Listí už bylo na zemi a krásně se v něm šlapalo. Taky to umožňovalo rozhled, který je normálně krytý zelení. Zjistili jsme, že jsou tam místa i vybavená lavičkami a přitom mimo hlavní chodník. A odtud zas nečekané výhledy. A proti jaru ticho.
Ale kdybych dostal na výběr jaro nebo nic, tak bych to jaro bral. Pokud bych dostal na výběr sezona nebo nic, tak raději nic.
A ještě Paklenice. Tam jsme byli loni a to v sezoně. I tam bylo poměrně dost lidí, ale nebylo to tak hrozné. Jen bylo potřeba být na místě už v sedm kvůli parkování až v parku. Jinak to znamená asi 2 km pěší cesty navíc.
Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 11. 2017 19:58
Letos jsme byli na Plitvicich pri odjezdu a v plne sezone. Prijezd okolo 15.00 a lidi tam bylo tak akorat, U pokladen prazdno a pote to take bylo v pohode, jako by vsichni byli rano. Odjezd pak rovnou do CR v cca 19,00. Urcite navstivime znovu a na delsi dobu.
Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 11. 2017 20:02
Jsi měl asi kliku. Já tam byl předloni v sezoně také odpoledne a když jsem viděl ty davy lidí proudící v obou směrech, pokračoval jsem v cestě.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 11. 2017 20:19
Příští rok bude třeba asi "hlouběji sáhnout do kapes" při návštěvě Plitvických jezer - cena stoupne pravděpodobně o 40 %. [www.vecernji.hr]
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
13. 11. 2017 08:01
Tak to som rád, že som to tento rok stihol. Už aj tak sa mi tá cena zdala prehnaná. Chorváti si za vstup do národných parkov nechajú pekne zaplatiť. A u nás na SK nič. Keby sa vyberal aspoň symbolický poplatok za vstup bolo by na udržiavanie a značenie chodníkov.
NP Krka po 16. hodině nebo ráno?
10. 07. 2018 12:40
Ahoj, chystáme se navštívit letos, budeme bydlet asi 30 km od něj. Přemýšlím, co bude lepší, jestli jet na ráno, nebo nechat spíš na podvečer, ale nevím, jestli bychom všechno pak stihli. Kdy tam bude míň lidí? Stačí čas od 16:00 do zavíračky? :think: Pojedeme za Skradinu lodí, děti mají 6 a 4. Děkuju.
Re: NP Krka po 16. hodině nebo ráno?
10. 07. 2018 12:58
Děkuji. Snad si toho tady někdo všimne...
avatar Re: NP Krka po 16. hodině nebo ráno?
10. 07. 2018 13:01
genovesa
Podle mě je lepší vyjet ráno. Po 16h toho moc s dětmi nestihnete. My vždy byli od rána.

.
.

_________________________Jirka_________________________
Re: NP Krka po 16. hodině nebo ráno?
10. 07. 2018 13:33
Děkuji, tak vstaneme brzy a nastoupíme v 8 na loď, snad se vyhneme davům.
Re: Plitvické jezera a park Krka
19. 07. 2018 23:57
Dnes jsme Skradinsky buk navštívili. Odjezd lodí v 8 ráno, loď plná,ale kdo přišel, jel. Prohlídka fajn, návrat lodí v 11.15. Z5 to jezdí nepravidelně, patrně podle příjezdu dalších lodí. Nejeli jsme plní.Proti nám jsem napočítal 8 lodí (plných). Při našem návratu z prohlídky(před 11ctou) byla lávka úplně plná lidí. Ve Skradinu fronta až za ten skleněný barák, co prodávají lístky. Od začátku stánků po levé ruce. Organizátorky se dušovaly že se čeká max. hodinu. No neumím si to představit. Za mě, když tak ráno, nebo nikdy. Snažím se být obecně trpělivý ale tohle bych asi nedal.....
Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 07:52
Ahoj, cestou do Chorvatska se chceme zastavit na Plitvicka Jezera. Vyjedeme rano, prijedeme odpoledne, ubytujeme se v obci Korenica, prespime, udelame si vylet na Plitvice a odpoledne pojedeme dal k mori.

Chtel jsem se zeptat, jestli bude lepsi sjet z dalnice v Karlovaci a pokracovat dolu k obci Korenica po silnici cislo 1, a nebo radeji jet po dalnici vic dolu az k Otocaci, a pak po silnici 52? Pojedeme v cervnu v utery, takze nepredpokladam na cestach nejaky naval. Spis by me zajimal komfort a povrch jednotlivych cest. Sjet dolu k Otocaci po dalnici zni komfortneji, a pak kousek po silnici 52, nez jet skoro celou dobu po silnici cislo 1. Ale nerad bych jel lesni cestou grinning smiley Tak to radeji po silnici cislo 1.
avatar Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 08:19
Ahoj, 52 neznám, silnice z Karlovace má velmi kvalitní povrch, na části nový. Nevýhoda je, že je to zrovna úsek, kde je hodně obcí. Zde je vidět, jaký je tam povrch.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 12:13
Jel jsem se tuto cestu před 2 lety ( zhruba po 15 ti leté pause), cesty dobré, mnohé širší než dříve, cesta pohodová, ne tak rychlá jako po dálnici ale uklidňující. Přes Otočac je to spíše zajížďka a i od Plitvic jsou nové cesty. Pokud bych to opakoval, tak určitě přes Karlovac, oproti dálnici, když člověk nespěchá, příjemně odpočinková trasa.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 14:04
Určitě je lepší po silnici č. D1 přes Karlovac a Slunj. Doporučil bych zvážit místo ubytování, z Korenice se budete vracet zpět na Plitvice a následně opět přes Korenici k moři. Doporučuji zvážit ubytování v Raztoke, Slunji (odpoledne si uděláte pěknou procházku kolem vodopádů na řece Slunčici, dá se tam pořídit i dobrá večeře). Případně ubytování někde mezi Slunjí a Plitvicemi, je tam spousta možností.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 62
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.