Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Drašnice

Autor Turista 
Re: Drašnice
01. 05. 2025 21:57
Tak dnes příjezd po strastiplné cestě ale co už. Poprvé se mi stalo, že jsme stáli kolonu na odbočce Zagvozd a to přes půl hodiny. Na Makarské lidí jako smetí a sunčano i vrúćedrinking smileyV Drašnici nového vcelku nic, dokonce ani Puntin se nijak nezměnil, stále nezměněná kreatura pokusu o Nataša beach bar s bordelem v okolí, špína, podvyživené kočky a odpadky. No nevím, co s tím chtějí do sezony udělat. Pokud zatím není nějaký úplně jiný záměr. Takže jídlo v Drašnici bude přes sezónu zajištěný asi pouze přes Morski Dvor nebo jinde, škoda ale člověk si poradí.Jinak voda po kolena, je to fakt těch cca. 18 stupněva ale kurník studeno. No, za měsíc to snad bude lepší.
07. 05. 2025 09:25
Zdravím příznivce Drašnice z Drašnice. Polovina pobytu za námi, no ale ještě čtyři dny před náma. Do neděle včetně bylo sunčano i vruće. To tak, že jsem se i koupal. Včera pošmourno ale bez kiše a 20 stupněva. Draška se pomalu a líně chystá na sezónu, turisti žádní, pohoda, klídek a tabáček. Kterýsi den výlet do Stonu (plné parkoviště), pěkná prochajda, Opuzen, Ploće. V pondělí Izvor Cetine, pěkné oko do hlubin země ale už je to taky profláknuté, nadělali lavičky a kde co ať se tam vejde co nejvíc lidu. Dron mi hučel nad hlavou, no dlouho jsme se nezdržovali. Na zpáteční cestě jsem jen tak náhodou, že se stavíme na NP Krká na Roški slap a kurník dobře jsem udělal thumbs up. Hodně vody, takže pěkné scenérie vodopádků a potůčků mezi kućama, Nikon jel jak u blázen, už se těším, jak to budu zpracovávat smiling smiley. Včera mi zdražili benzín thumbs down a sice z 1.38 na 1,39€smiling smileyyawning smileysmiling smileytak jsem vzal plnou. No a včera nesmělo chybět Zadvarje s těma jejich srandovníma trhama. Koupili jsme dvě domácí kokošky (kuřata) za 13€ kus a jak jsem porcoval na apošu tak klasika - žluťunké durch und durch, Vyzkoušeno mnohokrát a vřele doporučuju, jenom se tam musí ráno. K polednímu už nic není, to zjistil i Milan Hubnersmiling smiley:yawning smiley. Jo a je to jenom úterky. No a dnes opět sunčano, na mobilu mi to ukazuje 17st. a přes poledne má být kolem 20, tak pofrčíme do Omiška zkontrolovat, jak pokročili s výstavbou nového mola. Tož tak.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomáš69 (07. 05. 2025 09:27).
07. 05. 2025 15:35
No, moc info z Drašnice není, ale každopádně užívej. Jel bych hned, jenže Drašnice na mě bude muset počkat až zaří.
08. 05. 2025 10:14
Ahojte,máte niekto skúsenosť s apartmánovým domom Igor v Drašnici od CK Vávra?
Kolega sa tam chystá v júli,tak som mu sľúbila,že skúsim zistiť info od "Drašničanov" yawning smiley
08. 05. 2025 10:48
Dado, ten barák je nově postavený, na konci Drašnice směrem na Igrane. Dům stojí nad pláží, která moc půvabu nepobrala, protože je nově dotvořená na místě původní, rozbitím skal. Je v kamení i dost rozdrceného stavebního materiálu. Pláž je ale klidná, moc lidí sem nechodí. V této části Drašnice se hodně stavělo, takže prostředí je takové surové, nové domy neště nezapadly do přírody. Do "centra" je to trochu dále.
09. 05. 2025 08:21
Ahoj Dádo.

My jsme byli v tomto domě Igor v Drašnicích, ale už to v létě bude 11 nebo 12 let zpátky. Měli jsme to tehdy jako takové rodinné setkání - tak jsme měli oba apartmány - horní i spodní. Apartmán není nový, ale ani historický. Vidím, že je postupně renovovaný. My jsme tehdy neměli ani skleněné zábradlí v horním apartmánu, ani vířivku. Ale oba apartmány byly moc pěkné, hezky zařízené, pohodlné, prostorné. Z horního apartmánu byl krásný výhled na Hvar, u spodního bylo fakt super posezení pod stromy ve stínu v takové táhnoucí se od domu přírodní zahradě přímo nad pláži.
Výhody a nevýhody - osobní pocity - můj pohled

+ krásná velká sluneční terasa s rozhledem - horní apartmán
+ posezení v přírodním prostředí pod starým košatým stromem nad pláží asi 20 metrů pod domem/pro spodní apartmán/ - zcela soukromá zahrada - spíše zalesněný přírodní koutek se starými stromy - celodenní pohoda.
+ soukromí
+ hezky zařízené apartmány
+ sprcha ve spodním apartmánu s hudbou - velice dobře kvitována dětmispinning smiley sticking its tongue out
+ možnost stravování ve vedlejším hotýlku - za skalkou. Dali nám velice dobrou množstevní slevu.
+ poblíž Igrane - procházky směrem Igrane s mnoha soukromými vstupy do moře
+ uložení našich kajaků na zahradě hned nad mořem
+ soukromé parkoviště u apartmánu

- Na pláži pod domem větší oblázky než v centru Drašnic - alespoň já jsem musela mít boty do vody
- Nekrytá terasa - v případě deště se nedá sedět venku / nás to naštěstí nepostihlo/
- Na horní terase byl vstup na schody dost nebezpečný pro malé děti/ do 3 let/
- Obchod je na druhé straně Drašnic - není to tedy jen si zaběhnot pro "něco" - ale je to stále po rovině, pohodlné...

V apartmánech jsme byli v červenci, tedy v plné sezóně...

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rero (09. 05. 2025 08:23).
09. 05. 2025 09:00
Zahajskej,Rero-veľmi pekne Vám ďakujem za postrehy.
Rero-kolega bude bývať v apartmáne na 2. poschodí ,tak verím,že sa bude rodinke páčiť a ešte raz vďaka za podrobné a užitočné info thumbs upsmiling smiley
09. 05. 2025 20:04
No vida a já myslel, že to postavili nově, protože to brali z gruntu.
Každopadně to na zbytku nic nemění. Vždy to tamtudy jen projdeme po pláži, nebo vrchem. Nově se tam postavilo několik baráků a je to tam takové neuhlazené.
10. 05. 2025 07:05
Zdravím.byli jsme v Drašnici asi před 5 a 6 lety v apartmánech Marin a Sanja.V té době jsme museli chodit po cestě k parkovišti a pak dolů na pláž.Dalo se ještě po nějakých schodech mezi apartmány.Byly tam místa s hrubšími a jemnými kamínky a vzadu kameny.Byl tam klid a lidí málo.Jinak teda nevím,co znamená v Drašnici a vlastně v Chorvatsku uhlazené..Snad přírodní scenérie,co vytvářejí domorodci je spíš stavební chaos.
02. 06. 2025 20:49
Tak kluci z Puntin Dado a Denis otevřeli restauraci na Makarské

Dragi gosti nisam mogao otvorit u drasnice pa smo ja i brat otvorili u makarskoj .restoran.malo misto..se zove uskoro otvorenje obavijestit cemo vas...mozete nas posjetiti uskoro...adresa cvitacka2 makarska posjetite nas..hvala vam

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x
03. 06. 2025 07:13
Zkoušel jsem tu adresu dát do mapy.com a ono mi to ukázalo na FKK plážsmiling smiley
03. 06. 2025 07:36
Nebude to snad někde tady?

[earth.google.com]
03. 06. 2025 07:49
Mě Mapy ukázaly do stejného místa...na FKKeye popping smiley
03. 06. 2025 08:29
[www.google.com]
...mne to našlo výbornú polohu pre reštauráciu. Oproti hotela Dalmacia, druhý dom od pláže, vedľa tri hotely/app.domy, požičovňa štvorkoliek...
Dobrá reklama ľudí pritiahne. Na street view to ale nie je vidno, je to fotené 10/2014.

Len či to ukazuje presné miesto smoking smiley

smileys with beer
03. 06. 2025 09:20
A nebude to tady?
[www.google.com]
03. 06. 2025 09:27
Myslel jsem hotel Maritimo
[www.google.com]
08. 06. 2025 04:35
Tak opět zdravím příznivce Drašnice z Drašnicethumbs up. Dojezd včera před obědem, vybalit a nafouknout pramici a šup do moříčka. Do něho jsem vletěl na poprvé, oproti začátku května je teplé, odhadem tak 22 stupněva. Lidí málo ale to příští týden začne najíždět. Sunčano i vrúće a tak to má být podle vrijeme.us až do odjezdu 21.6., tak uvidímesmileys with beer. V Drašce otevřeli na sezonu Morski dvor, tak budu muset vyzkoušet. Tady v podstatě krom albánců v Nevenu nic na jídlo není. Puntina zprasili tak, že víc nešlo, sedí tam jenom majitelkayawning smiley. Takže kšeft jako blázen ale možná to byl úmysl, uvidíme. Nakonec budeme jezdit do Podgory ale to nevadí, tam je alespoň výběr z mnoha možností smileys with beerspinning smiley sticking its tongue out.
08. 06. 2025 09:19
My jsme chodili loni pěšo do Igrane. U přístavu taková dřevěná dvojrestaurace. Byli jsme spokojeni v obou půlkách.
08. 06. 2025 14:47
Tak restaurace kluků Dado a Denis Pralas na Makarské má jméno MALO MISTO již otevřeno podle Facebooku . Vím že to není Drašnice ,ale každý do PUNTIN chodil jako domu

[g.co]

Ceny : Šopská salata 9,50
Miješana salata
Rajčatový slata 5.00
Tuna steak 22
Ribija plata Dalmatino 2 osoby 53.00

Telecí kotlet s roštilja 18.50
Čevapi 11.00

Piletina pohana 12.90

Bolonské špagety 12

ze stránek FB

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x

Upraveno 2krát. Naposledy upravil martas74 (08. 06. 2025 15:00).
12. 06. 2025 06:43
Krátká svodka z Drašky. Denně přes 30 stupněva, moříčko se ohřívá a pláže se zaplňují čechama: no prostě klasika. Pekárnu otevřeli včera, Puntin je v klinické smrti, tam kromě majitelky nikdo nesedí, Neven v provozu. Otevřeli i Konzum i Studenać. Morski dvor otestován osobně, pizza za 14€ v kvalitě že neurazí ale ani nenadchne, šulky mletého masa zvané čevapi za 18€moody smileyangry smiley to je kolem 480kč, hm tak to si dozajista dávat nebudu. A klasika: hnusné ožujsko za 4€ . Dal jsem jedno k jídlu bo jsem měl za tu cenu pět Radegastečků v lednicismileys with beersmileys with beer tož tak
22. 06. 2025 17:42
Tož tak, včera odlazak domů. Na jednu stranu se chtělo, na druhou ne. S představou, že tam má být v příštím týdnu 37 celsiovich stupněva, toš aj dóm. Čechů přibývá jak cyp. Nevím, jak to, že parchanti už majó ze školy volnoconfused smiley. Klid už je fuč, takže radši pryčsmiling smiley
01. 07. 2025 13:40
Dotaz : je v Drašnici pláž kam lze s malým psem? Hlavní pláž je zákaz ,ale nevím jak ostatní? Děkuji za pomoc Martin

01. 07. 2025 14:09
Martas. Ty takový znalec Drašnice a nevíš o psí pláži?thumbs up smiley
01. 07. 2025 15:54
Nevím psal jsem Tanje a psala ,že na pláže v centru určitě ne

02. 07. 2025 09:15
Co si já pamatuju tak si myslím, že nikde. Všude k plážím dali cedule s uvedením zákazů, co se nesmí a pes je tam bohužel taky. Co bych ale doporučil a kam pes určitě smí, bo tam nejsou cedule, jsou plážičky směrem k Igrane. Sice člověk musí cca. 30min. pěšky po perfektní asfaltce a asi 50m vyšlapanou cestičkou mezi olivovníky nebo jako já 50min na člunumoody smileyyawning smiley ale kujva stojí to za to. Oni tam sice píšou FKK ale jsou tam i normálně v plavkách, prostě svoboda kdo chce jak. Hlavně je tam klid a ticho. Nemusím poslouchat uřvané lidi na pláži v centru, kdo měl co na oběd, kdo komu ublížil atd. Bohužel především naši angry smiley. Co už
02. 07. 2025 14:32
Dík budu muset psíka naučit na padllebord grinning smiley

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 38
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.