Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Drašnice

Autor Turista 
Re: Drašnice
02. 02. 2022 20:59
Zahajdo. V září je již podzim.thumbs up smiley
Re: Drašnice
02. 02. 2022 22:29
Karle, v září bude druhý kolo. Teda možná už třetí? Pokud klapnou Velikonoce.
Re: Drašnice
28. 02. 2022 13:59
Zdravím všechny přátele Jadranu,

do Drašnic se letos podíváme poprvé. Chtel bych se zeptat jak to v Drašnicích vypadá se vstupy do moře - z pláží. Někde jsem se dočetl že jsou tam velké kameny. Z fotek to zřejmé moc není. Bydlet budeme v apartmánovém domě RAT. Děkuji za informace.
Jinak nám Jadran není od roku 2000 neznámý.

Herrgott
Re: Drašnice
28. 02. 2022 14:22
Pláže jsou oblázkové, na hraně s vodou téměř písečné. Hlavní pláž pod Damirem (bar Apollo), má ve větší hloubce, cca voda do pasu) větší kameny. Boty do vody nepoužívám.
Re: Drašnice
28. 02. 2022 14:53
Děkuji. Snad všechno dobře dopadne - stejně jako vloni a předloni a budeme moci si užít moře a slunce.

Ještě jednou děkuji.

herrgott
avatar Re: Drašnice
27. 03. 2022 19:45
Tak letos po 11 a stále na stejné místo.
Se těším jak malej kluksmileys with beerhot smiley
DH
Re: Drašnice
10. 04. 2022 21:56
Kopera napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokud se budeme bavit o koupání v Drašnici,tyhle
> dvě pláže mám nejraději.
> [photos.app.goo.gl]


Dobrý den,

mohu se, prosím, zeptat, co je to za část Drašnice u té fotky vpravo?
Moc děkuji, Dáša
Re: Drašnice
11. 04. 2022 07:53
Pokud se nepletu, tak je to v části Rat.
DH
Re: Drašnice
11. 04. 2022 11:06
Moc děkuji.D
avatar Re: Drašnice
08. 05. 2022 19:50
To 1 foto je plaža Rat a to 2 Vodice. Jsou vedle sebe a "dělí" je skalka s parkovištěm.
Re: Drašnice
02. 06. 2022 13:09
Zapoměl jsem napsat, co je v Drašnici letos nového. V podstatě nic. Domácí hodně uklízeli a připravovali baráky na sezónu. Damir své Apollo oblékl na bílo, barva smrdí všude okolo. Má tam nové dva dvousedáky, montoval je, když jsme přijeli. Vyzdobil vše kytkami.
Punťa beze změn, Neven teprve začali chystat, restaurace v části Rat mrtvá. Je vidět, že rovnali pláž pod Damirem, chybí hrubý písek na hraně s vodou a jsou nahrnuté oblázky asi 3m do vody. Svítí pod vodou bíle, hned navazují velké tmavé šutry. Vypadá to nezvykle. Ostatní pláže jsem nekoumal. Konzum jel až do 21 do večera, v neděli poobědě zavřeno. Pekárna ještě zavřená. Na jižní pláži stále neni dostavěn ten velký barák. Ženština, co prodává suvenýry, svůj stánek natírá také, jen zůstává u hnědé.
Jinak kdyby bylo stejně lidí v Drašnici i v sezóně, nastěhuju se tamsmiling smiley Nebeskej klid tam byl.
Re: Drašnice
02. 06. 2022 13:49
Jo nastěhuješ Michale,ale aby ti po měsíci ten nebeský klid nelezl na nervy. grinning smiley
Alespoň trochu života mě vyhovuje, v opačném případě lze krmit jen tamní kočky.

......................................................................................vjerni Adriatic
Re: Drašnice
02. 06. 2022 17:23
A toho černýho psa, co chodí kálet na pláž pod Damira, také...smiling smiley
Re: Drašnice
14. 07. 2022 11:01
Překvápko, v Drašnici je nově Studenac. Ještě ke konci května v tom nově stavěném baráku vlevo před odbočením dolů ke kostelu běhali řemeslníci a dnes je v přízemí market.
Re: Drašnice
17. 07. 2022 07:49
Se nám to tady naplnilo. Ještě nějaké to parkovací místo zbylo, ale někde to stojí pomalu ve vrstvách. Na pláži to vypadalo jak v Podolí u bazénu. Snad ti lidičkové, co se překrývali s nově přijetými, večer odjeli a bude dnes klid. Je tu hodně CZ a BiH, převažují, překvapilo mě, že Orbán asi dal všem zaracha, protože HU značku jsem zatím neviděl.
Je vruče, moře se pomalu z osvěžujícího dostává k patřičné teplotě. Jen to pivo za 25....angry smiley
Re: Drašnice
17. 07. 2022 08:07
Zahajdo. Martas doveze čerstvé lahváče. Tak to nějak vydrž.thumbs up smiley
avatar Re: Drašnice
17. 07. 2022 09:07
A prý...paštikáři. smileys with beer
avatar Re: Drašnice
17. 07. 2022 11:32
Já se mezi paštikáře klidně hlásím, akorát že to mám trochu obráceně. Paštiky si vozím naopak od nich domu grinning smiley Když jsme 2018 projížděli BIH, Srbsko, ČH a nakonec Chorvatsko, tak v ČH jsme si tenkrát koupili nějakou paštiku na sváču a zjistil jsem, že s těmi našimi se to nedá vůbec srovnat. Já si dám paštiku tak možná 2x do roka, protože mě jaksi přestaly chutnat, i včetně toho našeho "zlatého dědictví". Letos jsem si koupil v Chorvatsku a je to stejné zjištění jako tehdy v ČH, alespoň dle mé chuti a mého názoru mnohem lepší, než u nás. Takže jsem si jich pár přivezl i domu, včetně tradičních ostatních komodit jako olivový olej, nějaké to vínko a tak...

Letos se seznam toho, co povezu domu, rozšířil ještě o novinku - černé Karlovačko v plechu, to jsem tam dříve nikdy neviděl. Tolik piva jsem z Chorvatska nikdy domu nevezl, maximálně dvě tři tak z nostalgie, že si pak dám doma. Letos jich bylo 30 smileys with beer . Týden po návratu nás čekala u nás na chatě rodinná oslava, tak jsem holt sortiment nápojů rozšířil o to, co u nás není a nikdo si nestěžoval grinning smiley . Věnoval jsem dva kousky jednomu kolegovi v práci a druhý den mě oznámil, že tak dobré černé pivo ještě nepil.

Takže u mě je to tak, že do Chorvatska si vezu vždy čaje, kávu, nějaké to koření co potřebuji na vaření, nějaké sladkosti /sušenky, oplatky, no a hlavně spoustu pití, tedy jak pivo, tak také nealko, protože pití je u nás stále násobně levnější. Rád si občas dám například vychlazenou Pepsi z plechu, no a je rozdíl jestli ji koupím u nás za 12,90 a nebo 3x dráž tam. Jinak vše ostatní nakoupím tam, vařím samozřejmě z jejich surovin. A příště už ani to koření nepovezu, to byl spíš takový neopodstatněný zvyk. Cena tam je srovnatelná a hlavně, mnohé koření od Podravky je lepší než to naše. Jinak pivař žádný moc nejsem, letos jsem vezl od nás asi 30piv a když jsem se po necelých 4 týdnech vracel, vezl jsem polovinu zpět. Domácí o to moc nestojí, tomu vozím úplně jiné pochutiny, no a já tomu moc taky nedám. Navíc, stejně když už jsem tam, tak tak mě to nedá abych si nekoupil jejich, včetně i nějaké té minerální vody, která mě opět chutná o něco víc, než ta naše.
Letos jsem měl paradoxně víc narvaný kufr v autě když jsem jel domu, než když jsem jel tam. Jednak jsem spoustu věcí vezl opět zpátky domu, no a jednak jsem vezl neobvykle větší množství toho, co jsme nakoupili tam. Hlavně černé Karlovačko a olivový olej, který jsem nakoupil i pro děti a některé známé.

** Petr **
avatar Re: Drašnice
18. 07. 2022 06:06
Však já to nemyslel nijak hanlivě....protože hlavně se vozí pití a to pivo pro táty a "minerálky" nejspíš pro mámy. Přece jenom jsme "národ pivařů" a vozit dobré pivo, ať z republiky nebo do republiky, není žádní "ostuda".
To jen ta s vyvalenýma očima by prodávala pivovary, jejich kvalita by pak byla jako univerzální chuť "europiva" (fuj) a vše dopadlo jako paštika z Hamé nebo nakládané okurky Znojmia z Turecka.
Tak ať v Drašnici to "dovezené" chutná a doufám, že tam máte vedro, jako je tady v současné době v republice.
Re: Drašnice
18. 07. 2022 09:59
Paštiku dovezenou z ČR jsem posnídal, včera večer pivko z Podkováněwinking smiley Zase si odsud něco na oplátku odvezu.
Jinak včera moře již o něco teplejší. Chvíli bylo taplé u břehu, kousek dál u hladiny kafe a hlouběji ledárna, později bylo na mělčině chladnější než dál od břehu. Proudy to míchají, jak se zlíbí. Lidí hafo, přibylo sýrařů. Ale je zajímavé, že roky předtím bylo nutné si u Punti místo na večeři vystát nebo si rezervovat, teď jsou volná místa stále. Asi se šetří a jedí se topinky na apartmánu? Vruče je, odpoledne přišel takový divný pás mraků přes hory od pevniny, vypadalo to na bouřku, ale nakonec se to rozpadlo. Dnes by mělo být dle prognózy o nějaký stupínek chladněji. Uvidíme, je azůro, ale večer byl západ slunce krvavý.
avatar
mdr
Re: Drašnice
18. 07. 2022 11:19
Kdo jsou to sýraři?
Re: Drašnice
18. 07. 2022 12:24
No přece neopálení turisté.hot smiley
Re: Drašnice
18. 07. 2022 13:05
Takovým říkáme spíš kyšky. :-)
avatar
mdr
Re: Drašnice
18. 07. 2022 13:48
Aha, já je znal jako syn/dcera ředitele vápenky.
Re: Drašnice
19. 07. 2022 09:06
Pekařství v Drašnici, letos kapitola sama o sobě. V neděli jsem byl pět minut po otevíračce vyhozen prodavačem, že ještě neprodává, není připraven, byl zavalen bednami s přivezeným pečivem. Jiné dny, pokud přijde člověk těsně po otvíračce pro chleba a chce ho zaplatit bankovkou 50 kuna, je opět odmítnut, že nemají nazpátek. To se stalo minimálně 3x.
Nezbývá, než dojít do konzumu, tam ale mají chleba o tři kuna dražší. Pokud hladovím třeba do půl osmé, abych jim dal fóra, tak už je šílená fronta.
Další, nevím jak jinde v okolí, ale ráno se na nás na terase vrhnou mouchy. Asi jdou za pachem jídla. Později již dají pokoj a nevíme o nich. Tohle jsem tady nikdy nezažil.
Re: Drašnice
19. 07. 2022 20:22
Zdravím přátele Jadranu,

jelikož se příští týden chystáme do Drašnic, tak mě docela děsí zaplněnost pláží. Doporučili byste mi nějakou alternativu? Budeme na pobytu v Drašnicích poprvé a tak nevím do čeho rodinu vezu. A vzhledem k tomu že jedeme jen na 8 nocí tak bych nerad objevoval objevené. Web kamera v Drašnicích na pláži je mimo provoz.

děkuji za jakoukoliv radu

Herrgott z Orlických hor
Re: Drašnice
19. 07. 2022 20:40
Centrální pláž je vždy plnější. Pokud budeš bydlet na některém z konců Drašnice, máš tam pláže méně obsazené. Vyjížět kamkoli nemá cenu, teda pokud nemáš člun. Upřesni, v které části Drašnice budeš bydlet.
Re: Drašnice
19. 07. 2022 20:57
Budeme bydlet v apartmánu RAT od pana Vávry. Jestli nemýlím tak je to z pohledu z magistrály úplně vpravo na konci Drašnic.
Re: Drašnice
19. 07. 2022 21:02
Ta to můžeš být v klidu, v této části Drašnice pláže plné nejsou. Koukal jsem se na Vávrúv web a vím, který barák to je.
Re: Drašnice
19. 07. 2022 21:09
Moc děkuji. Mam ještě jeden dotaz, Z mnoha důvodů chystáme výlet lodí. Docela se nám líbí nabídka lodi Jelen, máš nějakou zkušenost s těmito záležitostmi?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 99
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.