Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Gradac

Autor trevlboj 
26. 06. 2025 20:24
Ještě naposledy k ty zmrzline. Včera jsem byl v Milicine, předávka vnucky na puli cesty do Prahy. Byli jsme tam o 10 minut driv proti tomu co rikala navigace. Asi jsem si jeste nezvykl na nizsi rychlost. Ale o to nejde. Zasli jsme tedy do stanku se zmrzlinou u benzinky. Velka stala 45, nechal jsem 50, tedy 2 eura jako v Gradacu. Zmrzlina o dost větší a kdyz jsem se vnucky ptal ktera je lepsi, jestli ta v Chorvatsku nebo tahle, tak pry tahle. A jeste na neco jsem si ted vzpomnel. Poprve jsem do Stelly vnucku poslal se 2 eurama, zmrzlinu dostala, ale pry mela malo penez, tak jsem ji dal jeste pul eura, dosla doplatit a dobrý. Asi si vybrala tu premium, ta stojí 2.50. Priste jsem ji dal pro jistotu 3 eura a vratila mi euro. Dobry. Další den jsem ji dal opet 2 eura, a pry ji chybelo ještě 2. Takze zmrzka za 4 eura. Ja to nejak neresil, buhvi co si objednavala, ale od priste jsem ji uz daval 5 euro, aby se porad nemusela vracet ze ma malo peněz. Tim nechci rict ze ji tam okradali, ale cenova politika je tam nejaka divoka. Za tech 8 dni mela zmrzlinu za 2, 2.50, 3 a 4 eura
Re: Gradac
26. 06. 2025 21:06
A kde je v Gradaci lepší zmrzlina? Rád si nechám poradit thumbs up smiley
27. 06. 2025 09:14
Zmrzlina chutná ve městě, před Gustirnou.
U Stelly jsme nechali za ty roky tolik peněz, že teď je smutný pozorovat co tam předvádí. Ty výkony nejsou moc vyrovnané, i když pileci salát super, pivo jak kdy teplota. Bevandu si objednáte bílou, přijde crna...a seris se diví, že po nich něco chceš.
Super maso včera z ihned vedlejší rest. U trampolíny. My tomu říkáme kaskády.
27. 06. 2025 13:52
Ještě si dovolím poznatek. Atm bankomat u hotelu Laguna žere karty.
Raději u bistonu.
27. 06. 2025 17:00
Couddy: ale Bevanda má být správně s červeným vínem, ne? S bílým vínem je Gemišt. Alespoň já to mám takto nastavené.
27. 06. 2025 17:47
Totti Roko to říká stejně, ale my si roky objednáváme "bielu bevandu" tady v Dalmácii. Neřeknu na Krku, kde je svět "hozený" jinam.
28. 06. 2025 00:19
Tak prispejem aj ja mojou poznámkou, hoci sme v inej téme... snáď to nevadísmiling bouncing smiley

Bevanda je červené víno s obyčajnou vodou, ale robí sa aj s bielym vínom.
Môj názor: riediť červené víno je hriech!

Gemišt ale milujem.
Gemišt je biele víno s minerálkou.
Originál je z kyselšieho vína Graševina alebo Žlahtina + slanšia minerálka Jamnica.
Kyslosť a slanosť pomáha tráviť tuky z mastného pečeného mäsa.

Gemišt slabší pre celodenné popíjanie pri práci sa robí: do pohára víno na ležatý prst a minerálka na stojatý prst.
Gemišt silnejší na trávenie sa robí opačne, víno na stojatý prst a minerálka na ležatý prst yawning smiley
Nemal by sa podávať v pohároch na stopke, ale z obyčajných, v strede trochu bruškatých zaoblených pohárov, ako na malinovku.

Mladší Chorváti pijú "bambus" - to je červené s Coca-Colou alebo s Pepsi.

A znova sa objavuje nápoj "mali Mussoliny" - horšie (lacnejšie) červené víno + čerešňový alebo malinový sirup a minerálna voda.
Vraj to napraví chuť aj toho najhoršieho vína thumbs up smileythumbs up smiley
Ale pôvodne sa vínom ochucovala dažďová voda zo zásobníkov, ako jediná pitná voda. Smrdela...

Občas majú u nás v Lidli Graševinu, tak fľašku kúpim a Jamnicu už bežne dostať v Tescu. Ale v Chorvátsku to chutí lepšiespinning smiley sticking its tongue out
Jamnicu kupujem(1,19E) namiesto Fatry, lepšie sa od nej odgrgnegrinning smiley a bublinkuje aj na druhý deň.

A niečo k téme: Gradac 17. júna 2025 okolo 14:00. Teplota 31 °C. [youtu.be]

smileys with beer
29. 06. 2025 13:05
Fkk pláž nemocný čumil....chjo.

Praštím ho hraběma, jestli vytáhne telefon.

V Bunčuluka na Krku toto neexistuje.

Dle fkk registru na fkk pláž smí ženy, rodiny s dětmi dodržující pravidla a samotní muži nesmí,pokud nemají registraci....
29. 06. 2025 13:36
Ty si bereš na pláž hrábě ? thumbs up smiley
29. 06. 2025 13:58
Malé ruční velikost A4. Před 22 léty jsem to jako mladík odklukal od jednoho staršího páru, co chodil z Bristu.
Roky na mě koukala pláž jako na exota.
Pamatují si, že ikona Miloš si je půjčil. Stejně jako před 10 lety můj paddlboard.

Vždycky nás všichni poznali podle hrabí....

Dnes se dívám na pláž,kde jsem rok vynechal a vypadá to tady jak v Hornbachu spinning smiley sticking its tongue out
Ale já jsem zvyklý udávat směr.

Ps spíš s těma úchylama dříve pláž uměla zatočit, dnes se to zřejmě v Gradacu toleruje. ...
29. 06. 2025 14:10
Nevim, jestli ho použil, ale rozhodně měl telefon v ruce - šel nahý od posilovny u FKK až k molu u Kamaki po hlavní cestě od Bristu, ne po pláži...to je docela síla, ne?
29. 06. 2025 14:43
Citaci

couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------

> Dle fkk registru na fkk pláž smí ženy, rodiny s
> dětmi dodržující pravidla a samotní muži
> nesmí,pokud nemají registraci....

Dle jakého registru? Jakou registraci?

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirek Dr. (29. 06. 2025 14:44).
29. 06. 2025 17:55
Našel jsem článek někde na googlu, jak jsem hledal oficiální fkk pláže. Naturisty.cz nebo tak něco.
29. 06. 2025 18:35
To jsou pravidla, která obvykle platí v fkk kempech a na fkk plážích s kontrolovaným vstupem. Závisí to od konkrétního provozovatele. Tou registrací se zřejmě myslí členská známka INF-FNI. V ČR je oficiálním partnerem INF Českomoravská federace naturistů.

Na volně přístupných plážích to nemá kdo vymáhat.

.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirek Dr. (29. 06. 2025 18:39).
30. 06. 2025 13:29
Vlado tt: pěkné video smileys with beer
30. 06. 2025 17:14
TOTTI

... Arwin Fernandez

perfektné videá thumbs upsmiling smiley nech sa páči:
teraz skupina videí z pobrežia Chorvátska
[www.youtube.com]

[www.instagram.com]

smileys with beer
30. 06. 2025 17:35
couddy
... spíš s těma úchylama dříve pláž uměla zatočit, dnes se to zřejmě v Gradacu toleruje

Presne ako píšeš, keď sa ten "náš čumil" objavil pred plážou po pupok vo vode, tvárou otočený k nám, a podozrivo sa kýval sprava doľava furt a stále dokola, stačilo jemne písknuť medzi zubami a hneď začali zo všetkých strán po ňom lietať oblázky, ale aj poriadne "šutry"thumbs up smiley. A hnali sme ho do hlbokej vody. Nevedel chudák ani plávať, ale nedal si pokoja!! Furt sa tam zjavoval!!
Škoda že vtedy ešte mobily neboli, ten by ich tam veľa utopil thumbs up smiley

Dejisko: jazero Guláška, Slnečné jazerá v Senci zo strany od Réci, ale za štrekou.
Kedysi najčistejšia voda na kúpanie, teraz sa tam preháňajú smradľavé vodné skútre angry smileyangry smiley

smileys with beer
01. 07. 2025 17:40
Vlado tak by to chtělo i teď.
03. 07. 2025 16:42
Zdravím znalcov Gradacu, prechadzam letovisko cez deň i vecer, a mam pocit,že je tu tak tretina dovolenkárov ako zvykla na tento cas, je to len môj pocit,alebo trend a odpoveď na prepalenych domacich? Jasne Labineca a Lagúna neradia,ale aj tak..
06. 07. 2025 21:11
Nejsou tam cca 700 ks z hotelů... a lidi jezdí jinam. Ti bohatší i ti chudší. Ted jsem se vrátil a je fakt, že je tam "prázdno". I I když na mě to bylo až moc.
11. 07. 2025 09:27
Tak vás zdravím po návratu z Gradace. Turistu bylo opravdu mín než je touto dobou zvykem, ale to nebude zavřenejma hotelama - loni také nejely a lidí bylo víc.
Tak jen malé info -
Labineca stále v rekonstrukci - za mne letos nepojede
Malo More jede - zmrzka i jídlo -nevyzkoušeno
Radelič snad jen pití
Tona zavřeno
Krok a Gušt jedou - pití
Stella jede vše - nevyzkoušeno - reakce lidí rozporuplné
Kaskády - Šimon - jede - burgr z pleskavice ozkoušen a v pohodě chut i cena 7,5 éček
Rybárna u kostela jede - ryba s sebou za 15 éček ale chutná
Gustirna klasika - vše v pohodě
Biston a Jura klasika pivo za 2,5 e
Dál otevřeno vše
PS -kuře z bufáče u konzumu za 9,5 é a pro 2 je to na 2 dny
12. 07. 2025 16:05
joseta : bufáč u Konzumu? Mohu poprosit o upřesnění?
12. 07. 2025 21:08
joseta
... nie je to už TOMMY smoking smiley?

smileys with beer
13. 07. 2025 00:12
Konzum je v tomto případě jiné slovo pro obchod, ne název řetězce. Zmíněný bufáč je vedle Studenace, vpravo od hlavního vchodu. Škoda, kuřat jsme si nevšimliyawning smiley
13. 07. 2025 00:24
Květka alebo Vláďo, ďakujem za upresnenie thumbs upyawning smiley

smileys with beer
13. 07. 2025 12:12
Sorry za ten konzum samozřejmně jde o studenac. Ale kuře je opravdu dobré. I druhý den. smileys with beer
14. 07. 2025 18:46
Dekuji za upřesnění smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 37
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.