Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Gradac

Autor trevlboj 
avatar Re: Gradac
26. 04. 2016 18:48
Nejradši bych už začal balit. No - vyděržaj Pioner - ještě necelé dva měsíce a pak už :
[www.facebook.com]
Re: Gradac
26. 04. 2016 18:54
Ahoj, kolikátého frčíte? My 18.6. v noci.:-) To bude zase po roce pořádné bájo.hot smileysmileys with beer
avatar Re: Gradac
26. 04. 2016 19:21
o týden pozdějithumbs up
Suchdol - Halámky - Schrems - Zwettl - Krems - St. Polten - Ilz - Gornja Radgona - Ormož - Varaždín - Záhřeb - Ploče - Gradac.hot smiley
Re: Gradac
28. 04. 2016 10:35
video: [youtu.be] Návštěva muzea v Gradacu.
Re: Gradac
22. 06. 2016 08:05
Dobrý den, měla bych dotaz na znalce Gradacu :-) Jedeme tam letos poprvé. Naše srdcovka je jižní Itálie, kterou jsme navštěvovali každý rok v červnu, ale jelikož už loni to bylo trošku krušnější s uprchlíky, rozhodli jsme se pro změnu. Jelikož je Gradac cca o 600 km výš než jsme jezdili v Itálii, tak jsme zvolili termín až od 1. 7. Báli jsme se aby už bylo teplíčko dostatečně. Po objednání dovolené jsem začala pročítat různé diskuze o plážích a Gradacu celkově a docela mám hrůzu z toho co nás čeká. Samozřejmě jsem počítala s tím že tam bude asi trochu víc lidí a že to nebude jak jsem byli zvyklí dosud (veliké pláže, vedro k padnutí a široko daleko pár lidí). Prostě je něco za něco. No a teď už mám hororový scénář v hlavě že budeme jak sardinky jeden na druhém na pláži, když už najdeme místo :-D.

Může mi někdo poradit cca v kolik hodin ráno je ideální chodit na pláž, aby si člověk mohl vybrat? A že volnější pláže jsou většinou směrem na jih dolů? Nebo prostě nějaký tip kam ideálně chodit?
Budeme ubytovaní ve vile Milka což je spíš ten směr od přístavu jižně, dle cestovky 150 m k pláži, ale podle našeho odhadu z map tak 300 m. Nezná někdo Vilu Milka, že bych se víc dozvěděla do čeho jdeme?
Dále také, nikde jsem se to nedočetla takže to asi nebude ale zeptám se :-) Nějaký trh nejen potravny ale i oblečení atd se v Gradacu koná třeba 1 x týdně? Kde dělají nejlepší koktejly? Mojito, sex on the beach - má někdo vyzkoušeno?
Uvítám jakoukoliv informaci.
Výlety už máme tak nějak rozmyšlené (jedeme s cestovkou), ví někdo z loňska přibližně ceny? Chceme Dubrovník, Báčinská jezera a možná Korčulu, ale to je myslím spojené s Fish piknikem, což zase já ryby a mořské plody nejím takže uvidíme jak to bude s cenou, jestli to nebude jen kukanec na Korčulu za velké peníze - když jídlo jíst nebudu. Tak kdyby někdo věděl-dejte vědět :-)
Díky :-)
Re: Gradac
22. 06. 2016 09:04
Lenčo, opět praktická ukázka toho, jak zcestné je NEJPRVE dovolenou OBJEDNAT a pak teprve zjišťovat informace. Všechno, nebo skoro všechno, na co se ptáš, už tady je popsané! Kdybys obětovala čas pročtení fora, nemusíš si pak dělat starost s tím, žes špatně vybrala!
No, teď už to asi nenapravíš, tak se nestresuj a ber to tak jak to přijde a příště budeš chytřejší.
Přeji ti, aby se dovča vydařila a užila sis pohodu.
avatar Re: Gradac
22. 06. 2016 09:36
Jezdím do Gradacu už 10 a plně souhlasím s MIKIm.
přestaň se stresovat a ber to, jaké to je. Když budeš chtít a hlavně myslet pozitivně, určitě si tu najdeš co potřebuješ. Dovolenou si děláš ty ne druzí. A taky, přečti si pár příspěvků nazpět, třeba za poslední 2 roky.
Re: Gradac
22. 06. 2016 12:00
Tak já jsem uričtě informace nezjišťovala po jen po objednání .. Dostatečně jsem zjišťovala už před objednáním. Jen ty pláže mě úplně "neťukly" protože na Chorvatsko prostě jejsem zvyklá. Diskuzi zpětně jsem si samozřejmě přečetla, ale myslela jsem to i tak že co člověk to názor... O těch plážích jsem četla, a asi o jednom baru s drinky, tak jsem se dovolila zeptat na více názorů. Loňské ceny výletů jsem tedy nezaregistrovala..... Čas čtení fóra jsem obětovala, a prostě jsem chtěla informace aktuální. určitě nemám hororový scénář že bych špatně vybrala, spíš jsem ten svůj strach trošku zveličila - to jsem podtrhla tím smajlíkem.
Ale nevadí. a děkuji.

Přeiji krásné léto všem, jak v Gradacu tak jinde :-D
avatar Re: Gradac
22. 06. 2016 21:40
LencaF
Ono je těžké jednomu poradit. Co clověk to jinej názor.
Jeden jede autem a věnuje se ježdění po okolí a památkám - druhej jede busem, koupí si výlet lodí a je spokojenej
jeden si rád zajde do baru na drink nebo koktejl - druhej si hledá hospodu, kde si může dát 10 škopků za 10Kn a ne za 15Kn
jeden si přiveze paštiky a řízky a má super dovolenou - druhej se těší jak bude dlabat místní speciality
jeden ........... a druhej .............. a tak bych mohl pokračovat.
Zkus svoji potřebu formulovat jinak. Neposuzuj podle Itálie. Jinej kraj jinej mrav. Například:
- Pánové a dámy, prosím doporučte v Gradacu: hledám zo a to, či chci večer strávit tak a tak, chtěla bych se koupat a zároveň mít ty a ty služby.Zkus to a možná ti někdo poradí. Těžko se ale odpovídá na otázky typu měli jsme či byli jsme zvyklí-
Co se týče pláže, může se ti zamlouvat zrovna ta , co je na druhé straně Gradacu, než ta pod barákem. Všeobecně ale věz, že od července je Gradac dosti plný a pláže se začínají zaplňovat po 10 hodině.
Trh??? Jak je myšleno. oblečení se dá koupit, ale nějaké trhy s ním moc nečekej. Jídlo obyč. obchody, ovoce zelenina stánky kolem pláží.
drinky spíše na jižní pláži - Marco Polo a okolní "lepší"restazurace s hotely, obsluha u mola na pláži
avatar Re: Gradac
24. 06. 2016 10:00
LencaF

Není to taková hrůza, pokud Ti nevadí, že manžel bude ležet třeba 10 m daleko, protože se vedle nevešel smiling smiley Jinak je ale Gradac dobrá volba




Upraveno 2krát. Naposledy upravil valeri (24. 06. 2016 19:13).
Re: Gradac
24. 06. 2016 16:02
To by mi asi trošku vadilo :-DDDDDD Ale lepší počítat s horší variantou , pak se může stát max že budu příjemně překvapená ne? :-D Takže už vím že vycházíme před 8 na pláž a je to Díky
Re: Gradac
24. 06. 2016 16:03
Děkuji za tipy :-)
Re: Gradac
24. 06. 2016 20:00
Ahojte,do Gradacu jezdíme cca.15let ke známému,,,skoro rodina,,,jedeme letos opět 27.6.2016,pokud chcete info kliďo zavolejte na tel.608454747 k večeru rád vám na otázky odpovím.Tahle destinace nám s dětma naprosto vyhovuje a po těch letech je cena u domácího za hubičku,máme to sice z domova 970km ale jízda autem mě baví a tak s tim nemám problém.Ona dovolená už tou cestou vlastně začíná.smileys with beer
avatar
FAT
Re: Gradac
24. 06. 2016 23:26
Gradac je perfektné miesto. Turistov je tam síce dosť, ale jedna prechádzka po pobreží to vyrieši a nájdete si to, čo Vám vyhovuje. Dobrý výlet je napríklad aj do neďalekého Mostaru v Bosne. To ste nemali istotne ani v Taliansku. Prešiel som za celé roky celé pobrežie Juhoslávie. Je len málo miest, kde som trávil dovolenku viackrát. Gradac taký bol. Žiaľ dnes už ho mám vyškrtnutý zo zoznamu, kde by som trávil dovolenku. Príčina je bohužiaľ zásadná. Špinavá voda. Opakovane som tam zažil nechutné mastné fľaky na hladine. Pripomínalo mi to všeličo, len nie trávu, alebo čokoľvek pochádzajúce z prírody ako sa to snaží niekto obhajovať.
Nechcem nikoho strašiť, ani sa púšťať s niekym do debaty, či to pravda je, alebo nie. Je to moja skúsenosť. Možno som mal len smolu, ale opakovanú.
Re: Gradac
27. 06. 2016 21:22
FATe, navíc jsem tam zažil Neptun klub od Vítkovice tours a jejich kasždodenní vodní aerobic a animátory včetně jejich reprosoustavy. Zlatý ID.
avatar Re: Gradac
27. 06. 2016 21:43
největší zážitek v Gradacu je potkat Valeriho a Grizzlyho. Jen se podívejte na ty fotky thumbs up smiley
avatar Re: Gradac
29. 06. 2016 07:37
TomM
Jo, je to sranda koukat na ty baby, jak se tam rochní




Grizzly
Holt fešáci smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (29. 06. 2016 07:40).
avatar Re: Gradac
29. 06. 2016 08:16
A co by se nerochnily, myslím tím baby, když jim to dělá dobře. Pořád lepší, než chlastat na terase pivo. Reprosoustava je ale jiná. 20 minut se to ale dá vydržet.
A na co by se vlastně pak měl člověk koukat a těšit oko pohledem?
A v Gradacu je moc hezky.
Re: Gradac
29. 06. 2016 10:22
J.Pajinek
Jejda tak to už jsem Vás propásla, touto dobou už si plavete v moři. Doma ještě na poslední chvíli před dovčou děláme nějaké stavební práce, tak jsem se sem nějak zapomněla juknout. Tak přeji aspoň krásnou dovču.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil LencaF (29. 06. 2016 10:24).
Re: Gradac
29. 06. 2016 10:26
FAT
tak to budu doufat že takovou smůlu mít nebudeme, Snad když je začátek sezóny... No uvidíme. To bohužel člověk dopředu neví no.
avatar
FAT
Re: Gradac
29. 06. 2016 23:40
Po dovolenke napíš ako to bolo s čistotou vody. Už viac rokov a aj na iných miestach som mal smolu. Tento rok už som dokonca zmenil Jadran za iné more. Mrzí ma to po viac ako tridsiatich rokoch čo som na Jadran jazdil.
Re: Gradac
30. 06. 2016 00:12
Grizlly : tak nevím...na té druhé fotce...dole vpravo...asi moře zapůsobilo a utekly ty silikony dolů...confused smiley...ani na omak to není nic moc,....a vydrží prý to cca 10 let..za cenu další bolesti
Re: Gradac
30. 06. 2016 10:43
Určitě napíšu... My právě jezdili poslední dobou k jónskému - což byla paráda a no a o nádheře Tyrhenského moře v Itošce poslední tři roky, ani nemůžu mluvit jinak mi ukápne slza :-D, tak jsem zvědavá jak dopadneme v Gradacu, podle fotek mi přišlo moře pěkné, tak snad budeme mít štěstí. Po dovče dám Echo. Zítra razíme a ještě nemám ani zabaleno. :-)
avatar Re: Gradac
30. 06. 2016 15:46
Lenco, určitě napiš. Já myslím, po přečtení tvých vychválení nechorvatských moří, budeš trošku zklamaná.
V Gradacu je pěkně, ale nám se líbilo více na jiných místech Chorvatska. V Gradacu v sezoně moc lidí, dost úzké pláže, měli jsme "štěstí" i na nečisté moře, které navíc asi po změně proudu i trochu půl dne smrdělo. Bylo to ale už před pár lety, třeba už se situace zlepšila.
Držím pěsti, aby vám vše vyšlo podle předpokladů a přání,
avatar Re: Gradac
02. 07. 2016 01:15
Jak jsem již psal, letos pojedeme poprvé do Gradace. Po přečtení vláka jsem udělal takový malý souhrn pro lepší přehlednost:

Výlety:
- Dubrovník,
- v Bosně je nedaleko Mostar, vodopády Kravica /dá se ikoupat/
- Bačinská jezera

Výlety lodí:
- Hvar,
- Korčulu

Levné pivo:
- Směrem na Brist za Labinecou
- Biton bar

Doporučené restaurace:
- pizzerie pod kostelem.
- Pizzeria v Gustírně kousek od přístavu
- Pizzeria lux
- Pizza - stella
- Ryby – lubin
- Ryby rest. s provazama (jedina)
- Drinky - molo s loučema
- Zmrzlina - u vodního hříště
- Kafe - hollywood
- restaurace hotelu Sunce – jižní část města - kousek za toboganem
- Restaurace Malo more - kousek před Labinecou
- vedle Malo more je kavárna, kde mají dobrou zmrzlinu

Noční život:
- disko na konci směr ploče

Ovoce a zelenina:
- ovoce před lagunou

Zábava:
- červená poloponorka - atrakce pro turisty
- trampolina
- vodní trampolina
- skákací hrad

Trhy:
- čerstvé ryby na nábřeží

Obchody:
- Studenac
- Konzum – lepší ceny

Řezník:
na rohu ulice: PIVAC

Zmrzlina:
- Slastičarna pod kostelem

Přeplněnost pláží:
- kostel je dělící část Gradacu. Od kostela dolů na jih, jsou menší hotýlky a více AP, je to celkově klidnější zóna Gradacu


Uffff, chce to bádat a vybírat. Každý má jiné preference.
avatar Re: Gradac
05. 07. 2016 22:14
LOVA - shrnul bych to asi takto: Doporučuji dovču v Chorvatsku, Gradac není k zahození! thumbs up smiley
Re: Gradac
13. 07. 2016 14:26
Gradac hlásí maximální teplotu vzduchu i moře, ale od čtvrtka do soboty prudké ochlazení, možná až na 23 stupňů..... Jsme zde již více než týden a moře se každým dnem více a více ohrivalo na dnešních cca 26 stupňů!!!! Lidu na pláži přibývá, ale není to ještě moribundus, místo se najít dá. Ceny běžné pivo 15, zmrzlina 7, ryba 70, olihne 70, káva 10 v kunach samozřejmě. S ubytováním jsme spokojeni (díky Ajaxi!!!), moře a koupání skvělé, ale město Gradac jako takové nás moc nenadchlo. Hlavně ten konec u Laguny a Labineci.... Brist a Podaca, krásná procházka kolem moře přímo z Gradacu, paráda!!! Zdejší zmrzlina hrozná, ale to je bohužel fenomén posledních 5 let v Chorvatsku. Různé barvy, stejné chutě..... Podnikli jsme výlet autem na vrcholek Sv.Jure nad Makarskou, senzace!!!!! Vstupné 50 kuna osoba, autem se jelo 23 km cca 50 minut. Ale stalo to za to!!!! Podgora krásná, Makarská a Baška Voda masakr, 6 hlav na 6 hlavách, tam ani omylem. Jinak v Gradaci vynikající spokojenost s restaurací ,,Kod Irene" super posezení, kuchyně skvělá a ceny příznivé!!!!
Re: Gradac
13. 07. 2016 21:35
Zdravím, z Gradace jsme se vrátili před týdnem...jezdíme tam už posledních x let a je to náš druhý domov, milujeme to tam.:-)
Zaujal mě váš názor na zdejší zmrzlinu. Ochutnali jste tu ve Stelle? Tedy, prodává se vedle pizzerie Stella..podle nás je prostě top. A jumbo pizzu jste měli? Je fantastická.:-)
Re: Gradac
14. 07. 2016 09:08
Ano, Stella zmrzlina je zde jednoznačně nejlepší. Ovšem v globále to je prd oproti tomu, jaká bývala zmrzlina v Chorvatsku snad ještě před 5-ti roky. A hlavně je zvláštní, že stejný druh zmrzliny chutná i u Stelly vždy jinak, měli jsme poprvé a jako ano, za 3 dny totéž a nebe a dudy..... Ale je mi jasné, že Chorvatsko není jen o zmrzline. Jinak dnes se předpověď vyplnila, od rána zataženo, až oblačno, teplota někde kolem 24, odpoledne má být lépe, uvidíme thumbs up
avatar Re: Gradac
27. 07. 2016 13:34
Darris napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zdravím, z Gradace jsme se vrátili před
> týdnem...jezdíme tam už posledních x let a je to
> náš druhý domov, milujeme to tam.:-)
> Zaujal mě váš názor na zdejší zmrzlinu. Ochutnali
> jste tu ve Stelle? Tedy, prodává se vedle pizzerie
> Stella..podle nás je prostě top. A jumbo pizzu
> jste měli? Je fantastická.:-)

Jumbo, to je ta velká? Tak tu jsme měli, Hawaj. Teda přesněji já jsem jí měl. Holka mě do ní uvrtala, že jí dáme....a pak mě v tom nechala, snědla tak 1/5. Další jídlo jsem si dal až za 2 dny...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 237
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.