Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Bol na Brači

Autor Brbr 
Bol na Brači
17. 05. 2009 16:39
Nemáte nebo nevíte, kde najít mapku městečka Bol na ostrově Brač?eye rolling smiley
Chystáme se tam v 1/2 června - tak pokud máte někdo nějaké zkušenosti s tímto místem, prosím napište....
Také by mě zajímalo, jak probíhá trajekt Split - Supetar, jak dlouho asi trvá nalodění a kolik poberou aut?
Díky za všechny informace..cool smiley
avatar Re: Bol na Brači
17. 05. 2009 17:23
[www.cromaps.com] ...interaktivní mapa městečka Bol...
...mapa ostova Brač
[www.chorvatsko.cz] . trajektová doprava v HR...
...hezký den...smiling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (17. 05. 2009 17:33).
avatar Re: Bol na Brači
17. 05. 2009 21:34
Zde je ofocený informační plánek z Bolu



Michal
Re: Bol na Brači
18. 05. 2009 16:43
Plavba trajektem trvá asi hodinku, je to celkem fajn odpočinková jízda a jako dělaná na menší odpočinek :-) Město Bol je krásné, ale taky hodně zalidněné, cestou ze Supetaru rozhodně doporučji odbočit na ,,Vidova gora" určitě nebudete litovat, je to nádherný výhled právě na pláž ,,Zlatni rat" a celkově na okolí, tedy celý Hvar a za dobré viditelnosti i pohoří Bikovo, prostě nádhera!!!! Z hlavní cesty do je asi 10 minut cesty, která je sice úzká, ale kvalitní a na každém kousku je místo, kde se auta mohou minout, není to žádný hazard, pohodička a následné fotografie stojí za to!!!! :-))) Abych doplnil info ke trajektu, tak si myslím, že na tento trajekt se vleze kolem 100 aut, zkrátka je dost velký a navíc jezdí téměř pořád, takže se asi jen málo kdy stane, že by se někdo nedostal na tento trajekt, jen pozor ve Splitu v přístavu, je tam značení na několik trajektů a ten, co jede do Supetaru na Brači je až na konci, pozorně sleduj značení na cestě :-))
Re: Bol na Brači
18. 05. 2009 22:53
Do Supetaru jezdí dvě společnosti a to Jadrolinija a pak Splittour. Jadrolonija je sice dražší, ale komfortnější a točí dva trajekty oproti jednomu od Splitouru. Koukni se na stránky těchto dopravců a tam se dozvíš všechno o cenách, plavebním řádu a konkrétních trajektech na uvedené trase. Je úplně jedno ale s kým pojedeš. Jadrolinija má ještě o něco rychlejší trajekty, kdy průměrná doba plavby je cca 1 hodina. Jadrolinija nabízí cca 14 plaveb každým směrem denně a Split tour asi polovinu, takže se trefit v průběhu dne cca do 20 plaveb není zase problém .......... Jinak Bol je sice rušnější, ale které místo o sezonu v Chorvatsku není ................. ale bude ti odměnou jeho krása. Je to moc pěkné místo a Brač je hezký ostrov a je tam toho spoustu k vidění. Rovněž doporučuji za dobré viditelnosti Vidovu goru nebo i Škrip se svojí kamenosochařskou školou, klášter Blaca nebo ponorkový "přístav" ze 2 sv. války pro jednu ponorku. Nádherný je také pohled, když se dostaneš na horizont, který je za odbočkou k letišti před sjezdem do Bolu. Bol je moje láska :-)
Re: Bol na Brači
18. 05. 2009 22:54
Jinak mapu někde mám, ale nemohu jí najít. Kdysi byla volně ke stažení ve formátu pdf. na stránkách www.bol.hr, ale už jí tam po upgrade nemají a já ji, jak jsem již uvedl, nemohu najít. Když jí najdu, tak ti jí pošlu.
Re: Bol na Brači
11. 06. 2009 09:50
Vyrážim v neděli na Brač a chtěl bych se zeptat na ten ponorkovej přístav ? Docela mě to zaujalo ,kde bych ho našel? Díky za info
Re: Bol na Brači
18. 06. 2009 12:53
bohužel to neumím popsat podrobně... sjede se z dálnice na Split, zaplatíš mýtné a pokračuješ ke splitu. V podstatě hned vzápětí tě na trajekt navádí cedulky s lodičkou, je to dost intuitivní. Projíždí se celý městem, doprava je relativně plynulá, i když je člověk trochu nervózní, aby to trefil :-) Mimochodem, když se přijíždí do města, je napravo nádherná skála nad městem, vypadá to moc hezky :-) V přístavišti stačí stáhnout okénko a na někho houknout "Supetar?" a oni tě pošlou.

Mě by zase zajímalo, jak to vypadá s trajekty v červenci v sobotu? Vejde se každý? Stalo se někomu, že musel čekat na další? Čas cca 9:30-11:00.
Re: Bol na Brači
20. 06. 2009 10:15
Ahoj, nevíte za kolik se dá sehnat ubytování v apartmánu pro dva? Nemusí to být přímo u morě, klidně i 1 km. Jedeme 5.7-16.7. Díky moc. Informace pošlete na e-mail: sobul@seznam.cz
Re: Bol na Brači
20. 06. 2009 11:20
Šobul, za 40 euro už možná seženeš.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 175
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.